Uusia fillarijulkistuksia

Ei siihen tarvitse edes “antaa kunnolla hanaa”. Jotta radiaalipuolatussa takanavassa yhtään minkäänlainen voima, oli se kuinka mitätön tahansa, saadaan välitettyä navasta vanteelle, täytyy navan kiertyä ensin. Ja jotta napa saadaan kiertymään, täytyy puolien venyä.

Kannattaa piirrellä voimavektoreita radiaalipuolatun kiekon kuvan päälle, niin homma alkaa aukeamaan. Lukio + fysiikka = win.

Muah, tulipas tuossa työmatkalla vasta mieleen että tämähän on 1.4. pyörä… uuh, hidas!

simojoki - 8:44, 1.4.2010 »
teuvo2000 - 8:02, 1.4.2010 » ^tiedän, että takakiekko ei passaa olla radiaalisti puolattu, mutta voitteko kertoa miksi ja mitä voi käydä jos sen niin tekee? olen uusi...
Vois veikata jotta kunnolla hanaa antamalla / skidaamalla lähtee toi napa kiertymään paikallaan, ei välttämättä niin hyvin seurauksin.
"hanan antaminen" yhteydessä pyöräilyyn... hmmm tuli heti mieleen http://www.kegworks.com/images/blogpost/creamer-faucet.jpg

ja sit perään (oho ku on pojalla hienot kiekot)
http://www.shredbook.com/wordImages/Foster_Skid.jpg

=

Correctamundo! :smiley:

teuvo2000 - 9:42, 1.4.2010 » ^tiedän, että takakiekko ei passaa olla radiaalisti puolattu, mutta voitteko kertoa miksi ja mitä voi käydä jos sen niin tekee? olen uusi...
Vaikka Simojoki ja Asb tuossa jo vastasikin niin laitan tähän kansankielellä oman selityksen omaksi iloksi ja vapaapäivän kunniaksi.

Renkaaseen jossa nopeuteen vaikutetaan navan kautta ei tulisi laittaa radiaalipuolausta. Kun liikut pyörällä koko kehosi ja pyöräsi massa liikkuu nopeudella x. Tämä massa on kontaktissa maahan joka verrattuna nopeuteesi pysyy paikoillaan. Kontakti tapahtuu kumin ja vanteen (myöhemmin kehä) kautta eli massasi nopeus pakottaa kehän rullaamaan maalla. Kehä puolestaan liikuttaa pinnoja jotka sitten liikuttaa napaa joka pyörii laakereidensa varassa. Jos napa pysäytetään esim. skidatessa massan nopeus edelleen pakottaa kehän rullaamaan joka liikuttaa pinnoja mutta siihen se jääkin sillä napa on paikoillaan jalkalihastesi ansiosta. Eli kaikki massasi ja nopeutesi aiheuttama voima kohdistuu pinnoihin. Enään jää pohdittavaksi missä suunnassa tämä voima tapahtuu. Radiaalipuolauksessa pinna on 90 asteen kulmassa kun taas 3x puolauksessa voima kohdistuu enemmän pinnan pituussuunnassa riippuen navan laipan koosta. Tämän voi havainnollistaa esim. yrittämällä kaataa täysi avaamaton litran maitotölkki raa’alla spagetilla ensin sivuttain vääntämällä ja sitten spagetin pituussuunnassa suoraan työntämällä. Samat syyt ovat läsnä myös paikoiltaan polkemaan lähtiessä tosin silloin massa on paikoillaan ja voima siirtyy toiseen suuntaan navasta pinnoihin ja siitä kehään.

Tämä oli siis vain oma yksinkertainen maallikkotulkintani. Syitä käyttää tai olla käyttämättä radiaalia on varmasti enemmänkin ja ym. selitys ei toivon mukaan astunut kenenkään fysiikan lakien tietäjän varpaille. Spokeanwheel -sivuilla selitetään trigonometriaa hieman pidemmälle jos kiinnostaa lukea. Hyvää pääsiäistä.

no mites sitte kaikki tollaset n-spoke, trispoke, aerospoket ynnä muut sitten kestää?

maitotölkkitestiin lasagnelevy.

Niissä on “vähän” jämerämmät ne “pinnat”. Ja vanteet.

teuvo2000 - 15:22, 1.4.2010 » no mites sitte kaikki tollaset n-spoke, trispoke, aerospoket ynnä muut sitten kestää?
Samaan tyyliin kun tälläset, eli vähän järeempää matskua.

http://www.autoidea.fi/wp-content/uploads/2008/05/alumiinivanne2.jpg

Salamyhkäinen kuva ilman suoraa linkkiä… “Limited Series. 30kpl tehty.”

Onnea Suomi, Turusta kajahtaa:

http://leprince.fi/

^ Laitetaan vielä isot kuvatkin.

http://leprince.fi/leprinceweb/LEPRINCE_fixed2.jpg
http://leprince.fi/leprinceweb/LEPRINCE-2_fixed.jpg

Hehhee, ylemmän prinssin takakiekko ei sattuneesta syystä pääse juuri matkailemaan kauniissa haarukanpäässä…

tällänen on varmaan täällä ollutkin jo mutta en löytänyt enkä keksinyt muuta topikkia mihin tän vois ujuttaa. Kaikille taiteen ja tieteen ystäville. Tässä puhutaan pyörän uudelleen keksimisestä ja jotain sinnepäin.

ja itse isäntä

Kare_Eskola - 5:33, 18.4.2010 » Hehhee, ylemmän prinssin takakiekko ei sattuneesta syystä pääse juuri matkailemaan kauniissa haarukanpäässä...
Meinasi jäädä huomaamatta. On näköjään pyritty speksaamaan mahdollisimman lyhyt takapää, mutta pieni matemaattinen laskuharjoitus on jäänyt tekemättä. Toivottavasti ei bisnes karahda tähän.
Meinasi jäädä huomaamatta. On näköjään pyritty speksaamaan mahdollisimman lyhyt takapää, mutta pieni matemaattinen laskuharjoitus on jäänyt tekemättä. Toivottavasti ei bisnes karahda tähän.
renkaatkin on ihan soikeat. ei vaan mutta näyttää vaffasti fotaroiduilta kuvilta.
jarkko - 5:59, 18.4.2010 »
Kare_Eskola - 5:33, 18.4.2010 » Hehhee, ylemmän prinssin takakiekko ei sattuneesta syystä pääse juuri matkailemaan kauniissa haarukanpäässä...
Meinasi jäädä huomaamatta. On näköjään pyritty speksaamaan mahdollisimman lyhyt takapää, mutta pieni matemaattinen laskuharjoitus on jäänyt tekemättä. Toivottavasti ei bisnes karahda tähän.
No hei, saapahan ainakin kiekkoa vielä lähemmäksi jos laittaa kapean kumin.

Mikä on muuten kapein käytössä oleva rengas? Jotkut ratatuubit varmaan?

happo-orgiat - 12:48, 18.4.2010 » Mikä on muuten kapein käytössä oleva rengas? Jotkut ratatuubit varmaan?
Enpä todellisuudessa tiedä, mutta veikkaisin nyt ajossa olevat clementin 20mm avorenkaat olevan aika lähellä kapeinta yleisesti käytettyä avorengasta.

Levyjarrullisen Pompinon uutta luukkia.

http://www.on-one.co.uk/files/imagelibrary/blog/pompetamine-1-600.jpg