Projekti: kesäajokuntoon 2014

akselit ruukaa tykyttäää enemmän ja vähemmän, varsinkin jos liian tiukka ote… ota auki ja hellin sormin ku kirraa ni eiköhän se siitä smuuthene

Herkistelyä kehiin

edit.

^^^vintage NOS NIB ORIG RARE HOLY GRAIL -hommissa nyt voi logot säästellä vaikkei muuten niistä perustaisi

konelaakerithan siellä kuitenki (sealed bearings) joita ei sillai voi herkistellä kuten irtokuulakartiolaakereita

Takanapa oli kiristetty aivan järkyttävän tiukalle. Hölläsin ja siitähän ne taas lähtivät iloisesti liukumaan. Täytyy vaan saada jostain lainaan kapee 15mm kiintoavain niin saan sen oikeelle kireydelle.

tubuku - 1:17, 8.6.2014 » ^^^vintage NOS NIB ORIG RARE HOLY GRAIL -hommissa nyt voi logot säästellä vaikkei muuten niistä perustaisi
okei sensei-tubuku. Tiiän, että vein noi kehät kuonosi alta, niin ehkä voin tehdä tän myönnytyksen :)
Npertj - 8:53, 8.6.2014 » konelaakerithan siellä kuitenki (sealed bearings) joita ei sillai voi herkistellä kuten irtokuulakartiolaakereita
no ei 1:1 mutta noi urakuulalaakerit on tosi nirsoja aksiaalikuormien suhteen joten kannattaa todellakin herkistellä kun nykyään en luottaisi että yksikään valmistaja katsoo kireydet käsin kohdilleen...

e: esim paska mutta halpa ja viilaamalla saa hienosäädettyä sopivankokoiseksi:
http://biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Tyokalut/Yleisavain-54015/

peltsip - 22:23, 8.6.2014 » e: esim paska mutta halpa ja viilaamalla saa hienosäädettyä sopivankokoiseksi: http://biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Tyokalut/Yleisavain-54015/
Varmaan muuten ihan jees, mutta nyt olis nimenomaan kiinto- eikä lenkkiavain tarpeen, sillä laakeria lähempänä oleva vastamutteri on 15 ja ulompi 17. Kiintoavain on se missä on "leuat" ja lenkkiavaimessa lenkki, mutta aika usein puhekielessä sekoitetaan.

e: tossa työkalussa taitaa sittenkin toinen noista leuoista olla 15 mm

Kiitos kiltti bussikuski, kun et ajanut pudonneen ja tielle vierineen etukiekkoni päälle. Kiitos myös sille Saab(?) kuskille, joka annoit tietä, että pääsin sen noukkimaan. Minne kiekot ajon ajaksi?

Huh. Kiekko varmaankin tipahti repusta tai pakkarilta, eikä haarukasta?

Mulla oli joskus myös kiekkopari repussa kirjaimellisesti kengännauhavirityksellä kiinni ja ei se tietty mitään pitänyt. Kulosaaren sillalla kiekot sitten lensivät töyssyssä pitkin kevaria, jolla ei onneksi muuta liikennettä silloin.

mitä mitä

Aijai. Kyse varmaan siis tosiaan näistä kasatuista kiekoista eikä pyörässä kiinni olleesta.

Toivottavasti ei tullut kiekolle pahempaa damagea asfaltilla lentelystä. On hivenen ärsyttävää turota uusia osia kolhuille ennen asentamista (=ennenkuin missikuvat on otettu).

ilonanne - 22:44, 8.6.2014 »
peltsip - 22:23, 8.6.2014 » e: esim paska mutta halpa ja viilaamalla saa hienosäädettyä sopivankokoiseksi: http://biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Tyokalut/Yleisavain-54015/
Varmaan muuten ihan jees, mutta nyt olis nimenomaan kiinto- eikä lenkkiavain tarpeen, sillä laakeria lähempänä oleva vastamutteri on 15 ja ulompi 17. Kiintoavain on se missä on "leuat" ja lenkkiavaimessa lenkki, mutta aika usein puhekielessä sekoitetaan. e: tossa työkalussa taitaa sittenkin toinen noista leuoista olla 15 mm
joo siis toinen kiintoavaimista on 10ish ja toinen 15ish. eli vähän rautasahaa ja viilaa niin kyllä tuosta 15 ja 17 saa muokattua.

Mulla on aina repussa mukana pari mustekalaa tai Varustelekan nahkaremmiä. Niillä saa kaikkea kiekoista aina runkoihin tukevasti kiinni.

tutam - 9:47, 9.6.2014 » Huh. Kiekko varmaankin tipahti repusta tai pakkarilta, eikä haarukasta?
Ei sentään suoraan haarukasta :D Olin just kasattua kiekkoparia kuljettamassa. Kotona ei ollu lahjanarua vahvempaa niin tangossa roikkuivat ja toinen lipes töyssyssä. Seuraavalle matkalle kunnon remmit tai vaikka nipparit.
tubuku - 11:10, 9.6.2014 Toivottavasti ei tullut kiekolle pahempaa damagea asfaltilla lentelystä. On hivenen ärsyttävää turota uusia osia kolhuille ennen asentamista (=ennenkuin missikuvat on otettu).
Kun on nähnyt sielunsa silmin bussin ajavan kiekon yli, niin pari naarmuu ja yks lommo ei tunnu juuri miltään. Ei siis juuri mitään pahempaa, kuin mitä etujarrulla saa aikaan.

kuvauskunnossa! :slight_smile:

Meni vauhdissa penkinkiinnike väärinpäin, pistetään innostuksen piikkiin. Ja dropoutelle täytyy näyttää vähän hianosäätölekaa, sen verran takakiekko oli vinossa. Stemmi vielä säätyy alemmas jahka sen katkaisen, enää tänään en jaksanut. Tai sitten stemmi vaihtoon.

Nätti tulee. Stemmiä alaspäin ni pääset täysimpää.

Sehän alkaa näyttää ihan pyörältä! Tuossa setupissa tulee jotenkin mittasuhteista BMX mieleen (johtuu tangon korkeudesta). Stemmin vaihtaisin linjakkaamman yksinkertaisemman muotoiseen (esim. SR:n perus 80mm joita löytyy varmaan nytkin yhdestä jos toisesta myyntitopsusta) ja tolpan modernimmalla satulan kiinnityksellä olevaan, toi antiikkisysteemi on rasittava.

Hieno tulee!

Koeajolla, wihiii!

Tässä on sitä jotain, pitkästä aikaa aurinkoo ja pyörä (lähes)ajokunnossa. Täysiittelemään en uskaltanut sillä stemmin pultti hitsattu huonosti myöhään illalla.

Vielä soliferteippi veke ja omat tilalle. Vai toimiskohan toi varkaudenestona? :slight_smile: Ehkä laitan “Paskoja vihanneksija” :wink:

Lisäksi nappaan ton turhan jarrunohjurin veke. Päädyin sittenkin kiinteään, joten välitys saattaa vielä muuttua. Joutu alamäessä sotkemaan vähän turhan tiheään, mut säädöt kohdilleen ja ajoo lisää, sitten vasta päätöksiä.

Haku päällä:
25,8 tolppa! Vanha kiinnike on leveempi kuin mun uusi satula :stuck_out_tongue:

En tiedä ehtikö CNC-kimppa mennä jo, mutta sieltä ainakin saa Kalloyn tolppaa melkein missä paksuudessa tahansa.

azure - 20:56, 2.7.2014 » En tiedä ehtikö CNC-kimppa mennä jo, mutta sieltä ainakin saa Kalloyn [tolppaa](http://www.cnc-bike.de/product_info.php?products_id=7489) melkein missä paksuudessa tahansa.
Tais mennä, tilaan kyl jos ei kuulu. Mut hetiajoontolppa = paras tolppa :)

Tuli nätti!