AMA: MM-Monark

Moi vaan! Ajattelin, että laitanpa viimein oman trioni yksivaihteisia tänne esille. Löytyy kaksi konversiota ja yksi palpa, mutta edetään kronologisessa järjestyksessä.

Alkukevään 2011 tuli selailtua foorumia ja simppeli pyörä rupesi kuumottelemaan. Sitä ennen matkaa oli tehty maantiepyörällä ja maasturilla. Selailin kauppoja ja huuto.netistä sattui osumaan kohdalle 40€:lla 54cm Monark Världsmästarcykeln. Tärppäsi!

Tästä lähdettiin liikkeelle:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37488709/IMG_6273.JPG

Noh, ekahan menee aina överiks, kuten tämäkin. Karsin osat ja maalautin rungon kaverilla haarukoineen päivineen, kivijalasta uutta palikkaa ja ajoon. Oli sellanen värioksennus, että sitä teidän ei tarvii nähdä. Voitte kuvitella kun rungossa on vihreetä ja mustaa, niin palikatkin oli sitä, mm. limevihreet kiekot…

Tai no, laitetaan sekin:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37488709/2011-09-11%2019.20.42.jpg

Tämän näköseksi pyörä kuitenkin vakiintui onneksi hyvinkin nopeasti ja oli ihan toimiva setti:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37488709/035.JPG

Osat oli mitä oli, paljolti täältä hamstrailtuja ja toimivia.

Sittemmin tuli 2012 kesällä toinen pyörä tilalle, josta amaa myöhemmin, ja tämä sai luovuttaa osiaan. Vähän mietin uudelleen maalauttamista, koska pikkasen harmitteli, että alkuperäinen maali tuli sudittua pois.

Maalaaminen kuitenkin jäi, kun pyörä sai uutta elämää viime kesänä. Pari pyöräreissua oli tarkoitus tehdä, eikä mulla ollut oikein muuta sopivaa kuormajuhtaa kuin tämä. Eka reissu oli viikonloppureissu 250km päähän kaverin mökille ja krapulaisena takaisin. Jatkot matkapyöräily-topicissa joskus.

Lisäilin tarakkaa eteen ja taakse, kevensin välitystä ja laitoin tyhmästemmin ja jarrun.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37488709/701.JPG

Toinen reissu oli sitten vähän pidempi, poljin monivaihdekaverin kanssa Turusta rantatietä Ouluun. Viikko kiinteellä ja 986km pisti kokeilemaan taas vaihteita muutamaksi päiväksi. Setuppi reissulle muuttui lähinnä tavaramäärän ja satulan osalta.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37488709/283.JPG

Ton reissun jälkeen ei ole tullut monarkkia ulkoilutettua. Ehkä mä vielä keksin sillekkin käyttöä. Tilaa siitä löytyy vaikka minkä kokosille renkailla niin jos tosta tekis krossarin. Saa nähdä. Mutta hyvä ja erittäin nappi runko mulle mitotuksiltaan ja on toiminu tähänastisissa ajoissa!

e: kuvalinkki

Mukavaa tarinaa. Ja on netissä paljon paljon rumempiakin pyöriä, kuin tuo eka versio.

Sanoisin rohkeaksi värikoodaukseksi enkä värioksennukseksi. Överin uhka selkeesti läsnä mutta väistit. Hieno.

matkasetup näyttää helvetin hyvältä. kunno biitteri. oikein.

Konversiovaihe
Värikoodausvaihe
Bullhornvaihe
Ajamisvaihe

10/10

En voi kuin arvostaa, etenkin noita matkakokoonpanoja. Eikä sillä, musta toi näyttää bullhorn-kuvassa ihan asialliselta myös. 5/5

vitun hyvä topic ja upee pyörä

asb - 20:04, 28.4.2014 » Konversiovaihe Värikoodausvaihe Bullhornvaihe Ajamisvaihe 10/10
Rasti seinään tai sit asbi on vetäny kevään ekat simat.

Thank you sirs! Itekkin naureskelin vähän noita vaiheita…