Projekti: Peugeot track

^ostetaan vigorelli

Ajopyörässä on tilaa lokasuojille ja tarvittaessa nappularenkaille, Shimanon 70-sarjalainen tai korkeampi nelikanttikasettikeskiö, kuningaslaakeri, KMC Z510HX ja Michen tai BLB:n navat. Muun saa valita itse.

Ajoppyörä ei ole skenepyörä.

zykkeli - 7:59, 2.5.2014 » nämä ajopyörä-projektit on jännittäviä varsinkin silloin kun fillarilla ei ole ajettu vielä metriäkään. miten rakennetaan ajopyörä?
Vitu ruma. Halvat osat. Tarroja.

Nii ja OpenProt.

jusmu - 19:52, 21.4.2014 » Ja kertokaapa onko noissa 20h kiekoissa mitään järkee?
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51S8wx0QbuL._SY300_.jpg
asb - 10:04, 2.5.2014 »
zykkeli - 7:59, 2.5.2014 » nämä ajopyörä-projektit on jännittäviä varsinkin silloin kun fillarilla ei ole ajettu vielä metriäkään. miten rakennetaan ajopyörä?
Vitu ruma. Halvat osat. Tarroja. Nii ja OpenProt.
Se on myös painava, ketjulinja on pielessä, paskat vannenauhat puhkoo renkaita viikoittain, kammet tai polkimet putoaa. Penkki imee vettä itteensä ja kastelee perseen aurinkoisenakin päivänä. Ajopyörässä on kaikki pielessä ja silti sillä ajetaan enemmän kuin millään muulla pyörällä. Ajopyörällä ajaessa on aina vastatuuli ja ylämäki.

kaikki tämä on varmasti totta.

itse olen vain niin kapeakatseinen, että jotenkin näen “ajopyörät” vain tekemisen ja ajan tuloksena.

jos jotain määreitä pitäisi antaa niin sanoisin seuraavat speksit:

  • ajossa vähintään 3 päivänä viikosta about vuoden ympäri tai mikäli kyseessä on eläköitynyt ajopyörä niin pidempi ajanjakso tällaista käyttöä on takana
  • pyörän historian aikana siitä on ajettu joitain osia ns. loppuun ja tähän ei lasketa renkaita
  • “ajopyörä-status” on sidottu omistajaan. en esimerkiksi voisi ostaa vaikkapa Paven rolleria ja tämän jälkeen omistaisi ajopyörää

anteeksi

normaali - 11:23, 2.5.2014 »
asb - 10:04, 2.5.2014 »
zykkeli - 7:59, 2.5.2014 » nämä ajopyörä-projektit on jännittäviä varsinkin silloin kun fillarilla ei ole ajettu vielä metriäkään. miten rakennetaan ajopyörä?
[b]Vitu ruma[/b]. [b]Halvat osat[/b]. [b]Tarroja[/b]. Nii ja OpenProt.
Se on myös [b]painava[/b], [b]ketjulinja on pielessä[/b], paskat vannenauhat puhkoo renkaita viikoittain, [b]kammet[/b] tai polkimet [b]putoaa[/b]. [b]Penkki imee vettä itteensä ja kastelee perseen aurinkoisenakin päivänä.[/b] Ajopyörässä on kaikki pielessä ja silti sillä ajetaan enemmän kuin millään muulla pyörällä. Ajopyörällä ajaessa on [b]aina vastatuuli ja ylämäki[/b].
meitsin pappamankeli on siis 3/4 ja 6/8 jos riittää että on kerran tippunut kampi.
zykkeli - 11:40, 2.5.2014 » - "ajopyörä-status" on sidottu omistajaan. en esimerkiksi voisi ostaa vaikkapa Paven rolleria ja tämän jälkeen omistaisi ajopyörää
Olin tulossa postaamaan tätä. Ajopyörän status on palstan korkein itseisarvo, koska se implikoi ajomiehisyyttä/-naiseutta. Mutta veikkaan, että tässä ei ole kyse kullinpidentämisestä, vaan pelkästään negatiivisen palautteen pelosta. Kun pyörää lähdetään speksaamaan ajaminen edellä, niin osavalinnoista jää missikisakritiikki heti veke.
jusmu - 18:45, 21.4.2014 »

Mustaa ja mustaa vai mustaa ja kromia? Quill vai ahead?
Mustat michet vai enemmän vintage? Vai Leader Corsa Track?
Paul Componentsin Circles olis törkeen siisti, mutta yritän pitää tän jotensakin edullisena (köyhä.)
H Plus Son Archtype tai TB14 sopis mun mielestä tähän mun ajatukseen.

Jokos näihin on vastaukset selvillä?

Ei vastauksia vielä. Tulin vappuaattona Suomeen. Ehkäpä se tästä suttaantuu kun pääsee kotiin asti, mutta ennen sitä pyörähuoltoa Hessoisa ja totuttautumista ilmanalaan. Mistä muuten Vallilan huuveilta löytyy kauppaa joka myy perus sisurit, rasvat ja muut?
Jopot, Ponit ja muut kaipaavat huolenpitoa.

sit odotellaan…

tarjoustalosta ar@bian kauppakeskuksessa saa varmaan tuommoisia sisureita ja juttuja

http://www.velosport.fi/ Mäkelänkatu 95

http://www.velo-oxygen.fi/ Helsinginkatu 22

Jostain saattaa lähempääkin löytyä, mutta noi tuli nopeesti mieleen.

No nyt kävi niin, että… ei tullut alumiinia vielä.
Ekologisuuden nimissä vältän turhien bittien tunkemista interwebiin, siksi vanha ketju uusiokäyttöön.

Uijui nyt on siisti runko.

Ihana! <3 Dibs!!

tarttee wound-upin sekä riserin

olen ollut siinä uskossa, että nämä peugeotin ratarungot ovat olleet forumilla aina jokseenkin harvinaisia. joskus pari vuotta sitten muistan nähneeni jokusen, mutta sittemmin on ollut hiljaista.

upea patina ja kiva väri. olisi mukavaa löytää jostain itsellekin käyttöpyöräksi jokin about vastaavanlainen rojektinå

Eipä näitä rata-Pösöjä oo oikein missään muuallakaan haitaksi asti pyöriny :wink: Tolppa ei muuten ainakaan ole alkuperäinen, koska se oli iskemätön sillon kun mulle tuli.

Alkuperäisen kuskin nimi oli kuitenkin Kukkonen, mutten muista oliko se Heikki, Asko vai Olli. Kuvassa Heikki vuonna -82, tuolloin OLK:n riveissä (Pösö-paidassa). Käsittääkseni Heikki on toiminut sittemmin ainakin KiiRi:n pyöräilyjaoston puheenjohtajana.
http://www.ounaksenpyora-pojat.fi/Historia/IMG_0262.JPG

Tosi nihkeesti löytyy kyllä netistä tietoa noilta ajoilta :confused:

Siisti runko!
Lfgss:stä voi kaivella noista vähän juttua. Siellä kerrotaan että Peugeot on aina tilannut ratarungot tiimikohtaisesti ranskalaisilta runkopajoilta, eikä heillä ole ollut omaa ratarunkovalmistusta. Siksi varmaan katalogeissakaan ei ratapyöriä näy.

Mulla on vastaava vaihderunko samassa sävyssä ja samoin dekaalein, ja siinä on täyskromattu haarukka, jos haluat speksata siihen suuntaan.

^ onko vuosimalli tiedossa? Arvuuttelin ite jotain 82-84 välille.