Manifestigeneraattori

Kai tuon niin pitäisi mennä, että ohjelmalle kerrotaan haluttu lenkin optimimitta, joka lasketaan lähtöpisteestä, ja päättyy samaan pisteeseen, (älläreissähän lähtö ja maali on harvoin samassa paikassa, mutta lenkkeillessä on pöhköä jos haluttu 50 km lenkki päättyy lohjalle). Ja reitti kai olisi hyvä ajaa jonkin navigoinnin lävitse, ettei osa osoitteista ole esim suomenlinnassa, tai keskellä itämerta, vaan oikeasti ajettavia keikkoja.

Sitten ohjelmalle varmaan pitäisi voida syöttää haluttu ajettavien osoitteiden määrä. Ja olisi varmaan mielekästä, että ohjelma antaa osoitteet satunnaisessa järjestyksessä, eikä ajojärjestyksessä. Varsinaista manifestityylistä “varmennetta” osoitteessa käynnistä ei tähän ole tarvetta saada, enkä kyllä keksi miten sen toteuttaisikaan. Taino korkeintaan GPS-paikannuksella, kun puhelin saa koordinaatit se uskoo että olet onnistuneesti “kuitannut keikan”.

Ainiin, ja kello, joka alkaa käydä manifestin saatua.

Halutaanko nuo rastit näkymään kartalle vai vain osoitelista? Tai saako ne näkyä kartalla käyttäjälle?

no tota kyllähän ne jostain kartasta pitää kuitenkin kattoa ei kukaan osaa kaikkia osotteita ulkoa;) Älkää sitten kääntäkö tätä päälaelleen siten että oikeissa älläreissä vois vaan syöttää osotteet tohon ja sieltä tulis reitti valmiiks:) Toi hallinta että miltä alueilta rastit tulee ois myös kiva sillä mua ei ainakaan kiinnosta lenkkeillä minkään kaupungin keskustassa:)

Manifesteissa on harvoin rastit kartalla, vaan ainoastaan lista osoitteita. Esim. näin:

Startti Rautatientorilta.

Aja seuraavat osoitteet:

Hämeentie 21

Katajanokanlaituri 1

Lönnrutinkatu 3

Tukholmankatu 8

Mannerheimintie 120

Helsinkatu 40

Ja maali on rautatientorilla.

Sinällään myös ns. Rookiemoodihan voisi olla ihan hauska, jolloin osoitteita ei tarvitse erikseen kartalta kaivella.

Itseä kiinnostaa (tällainen kerettiläisyys) siten, että onko mahdollista että siikaa osoitteet miten se on ne generoinut ja kirjoittaa esim. paperille. Klikkaa hommelin päälle ja ajaa läpi vai sisältyykö jokaiseen “rastiin” sitä viheliäistä puhelimen rämpläämistä.

Myöskin, saako noihin osoitteisiin jotain tarkastuksen aiheita (asukas, vuosiluku kyltin teksti) vai onko kyseessä vaan Global Gutzmainen läpiajo?

^mistä revitään tietokanta noille tarkistustiedoille? oishan se tietty ihan jees, mut se pitäis olla siten jokainen keksii ite aluksi sen tiedon mitä kyseisestä osoitteesta haetaan ja sit syöttää lenkin jälkeen sen ohjelmaan jolloin seuraavalla olisikin sitten jo tarkistuskysymys osoitteesta. Tämä tietenkin vaatisi sitä että jengi ajais, mutta ennen kaikkea mahdollisuuden valita toiminto “älä anna uusia osoitteita” niin saisi sitten kokonaan sellaisen missä on niitä tarkistuskysymyksiä mukana. Jos muutamakin sata tyyppiä vaikka helsingistä käy ajamassa epäsäännöllisen säännöllisesti lenkkiä tällä niin kyllähän se tietokanta karttuu ihan kivasti!

Jos mahdollista, ni joku (esim talon seinässä oleva) numero/sana/vastaava “koodi” näpyteltynä kuittais rastin ajetuksi. Vai nou, meneekö liialliseksi roplaamiseksi?

Osoitelista ois mielestäni hyvä ja sit se, että se piirtää reitin kartalle mitaten matkan ja keskinopeuden esim. Tää vois olla vaikka niin, että se tekee ton taustatyönä ja ku kotiovella/maalissa painat “lopeta” -nappia, ni se vasta paljastaa sulle karttatiedot. Tai tokihan se voi rullata samaan aikaan, niinku sports trackerissa, jos se ei ole liian raskasta. Sielt vois sit tarvittaessa ehkä luntata, jollei tiiä osoitetta…

Tässä nykynen vaihe: -

Kyseessä devausservu, joten tulee olemaan nurin ns kokoajan. Et ei varmaa taas tunnin päästä oo pystyssä.

Pitäs laittaa gittitsydeemit pystyyn ja sit voin jakaa ftp ja ssh -ohjeet jos joku muuki haluu edistää tätä. PM.

Paljon ois viel tekemistä… Jos lisäätte uuden rastin ni pitää painaa F5 että kartta näkyy taas. Nyt ei myöskään oo mitään käyttäjähallintaa, eli muiden lisäämät rastit näkyy muillekin.

Eli toi pitäs laittaa generoimaan noita rasteja käyttäjän määritysten mukasesti. Pitänee hyödyntää gmapsin reittiominaisuuksia, että systeemi saadaan varmistamaan että rastilta oikeesti pääsee seuraavalle ja että ne rastit on jollain kadulla eikä esim keskellä merta.

e. toi on klooni alkuperäsestä, että lupa perseillä myönnetty.

Itse ajattelin ainakin alunperin nimenomaan manifestigeneraattorina, joka antaa listan osoitteita, jotka kopioit lapulle (tai jos pullautin toimii netissä, tulostat) ja sitten ajamaan.
En kyllä keksi mistä tuollaisia tarkistuksenaiheita automaattisesti pystyi generoimaan, ellei sitten ihan osoitteissa toimivien firmojen nimiä tms.?

Tämä joo. En osaa ajaa lenkkiä eli tartten yleensä tarkoituksen ajamiselleni. Olis huippua jos vois pari tuntia muussitella kaupunnin ulkopuolella ja samalla etsiä rasteja…

Eiku perk. tuliko musta just geokätköäjä? Alleycat-geokätkö-suunnistus… sama ero.

snaamari - 10:13, 2.4.2014 » ^mistä revitään tietokanta noille tarkistustiedoille?
Mä mietin just sitä, et tonne vois ite syöttää osoitteita, joissa tarkistuskysymykset mukana. Tai vaikka lähettää niitä johonkin sähköpostiin, mistä ylläpitäjä sitten ajallaan pumppaa niitä sovelluksen sisään, ni ei tartte rakentaa ajajalle rajapintaa tohon. Myös mahdollisesti kuvarastien yhdistäminen tähän vois olla hauska? Et lenkille/manifestiin vois ilmestyä vaikka yks random kuva, joka pitäis käydä kuvaamassa? Siis joku helppo, tasoa palloukot, stadikan torni, cafe ursula tms tms... En tiiä meneekö jo liian vaikeeks?

Miusta tuota varmennette ei tarttee vielä tässä vaiheessa. Nyt kannatta keskittyä siihen manifestin generoimiseen. Sillä sillon kuka vaan voi vaikka mennä tän appsin verkkosivuille ja tulostaa sieltä itelleen “lenkin”.

Sit toisessa vaiheessa sitä sovellusmaisuutta mukaan ja erikoistumista.

Mut siinä vaiheessa, kun halutaan miettiä paikkavarmennusta, niin esim. Pysäkkien numerotietokantoja, sähkölaatikoiden numerointeja ja osoitetietoja vois hyödyntää tietokantoina.

Mummielestä läpiajo olis helpoin, ja kaikillahan on gepsilaitteet niin riittää tarkistaa gps-jäljestä että on käynyt kyseisessä pisteessä tai riittävän lähellä.

jos noista haluaa jotenkin vertailukelpoisia niin “manifesti” pitää pystyä avaamaan vain lähtöpisteessä ja aika lähtee juoksemaan joko heti tai 5/10min päästä

itse generaattorinhan tulisi tosiaan heittää käyttäjälle osoitteet, ne pystyy kyllä mäppäämään koordinaatteihin.

pääsemättömistä kohteista (saaret yms.) pääsee eroon kun tekee isoimmista kaupungeista joko whitelist-tai blacklist-kartat, eli käytännössä vain isolla pensselillä maalaa kartan päälle sallitut tai kielletyt alueet joille generaattori saa tai ei saa arpoa rasteja. ja softa sitten tarkistaa kyseisestä layeristä minkä väristä pikseliä siitä löytyy. tai joku vastaava toteutustapa

Tuo geokätköily on erinomanen idea!

Eihän tuota rastitusta tarttee automatisoida, vaan sen voi joukkoistaa. Ts. kuka vaan vois ladata palveluun “keikkoja”. Sit kun sie lähdet ajamaan, niin softa arpoo siulle oikean määrän keikkoja parametrien mukaan. Sit tietty alussa rasteja on vähän, mut ajan myötä enemmän.

Odie - 10:14, 2.4.2014 » En kyllä keksi mistä tuollaisia tarkistuksenaiheita automaattisesti pystyi generoimaan, ellei sitten ihan osoitteissa toimivien firmojen nimiä tms.?
No ei varmasti automaattisesti generoimalla mitenkään, mutta jos eikö tää nyt muutenkin tule toimimaan niin, että käyttäjien täytyy ensin luoda sinne sata pistettä, joista kone sitten arpoo jonkun ryppään reunaehdoilla esim. pisteiden välisten etäisyyksien summa = n kilometriä. Silloin ei tule mitään rasti keskellä Töölönlahtea-ongelmia, ellei joku nyt sitten erikseen päätä perseillä.

jotain kokemuksia on paikkatietosysteemisoftan koodaamisesta eli hyvin minimaalista mutta kuitenkin. sössötetään tähän nyt sit vielä toisen ketjun sössötykset:

  1. iso ympyrä jonka ulkopuolelle ei saa mennä. lasketaan jollain laskukaavalla säde ja keskipisteenä lähtöpiste. estää ajautumisen ihan liian kauas

  2. logiikka joka kykenee arpomaan annetuilla lähtötiedoilla seuraavan osoitteen aina edellisestä pisteestä. rajoitus sille ettei saa mennä liian lähelle toista pistettä. tällä tavalla iteroidaan lähtötiedoissa annettu määrä osotteita.

sit kun jotain tuollaista alkaa olla siinä määrin kasassa että ns engine toimii luotettavasti niin sit keskitytään kaikenmaailman höttöön.

e: itse kyllä kaivelisin jonkinlaista APIa jostain jolla pääsisi osoitetietoihin käsiksi, pisteiden käsin lisäily on oikeesti jotain 90- lukua.

ee: Google Maps Platform Documentation  |  Geocoding API  |  Google Developers

nalle wheelroos - 10:22, 2.4.2014 »
Odie - 10:14, 2.4.2014 » En kyllä keksi mistä tuollaisia tarkistuksenaiheita automaattisesti pystyi generoimaan, ellei sitten ihan osoitteissa toimivien firmojen nimiä tms.?
No ei varmasti automaattisesti generoimalla mitenkään, mutta jos eikö tää nyt muutenkin tule toimimaan niin, että käyttäjien täytyy ensin luoda sinne sata pistettä, joista kone sitten arpoo jonkun ryppään reunaehdoilla esim. pisteiden välisten etäisyyksien summa = n kilometriä. Silloin ei tule mitään rasti keskellä Töölönlahtea-ongelmia, ellei joku nyt sitten erikseen päätä perseillä.
Varmasti saa myös automaattisesti generoimaan. Myös manuaalisesti lisätyt rastit on tietty mahollisia. Huh millaseenkohan operaation tässä on ryhtymässä.

e. kuka poisti kaikki rastit? :smiley: kartta näyttää hyvin tyhjältä. Noita voi atm lisätä vaan koordinaattien mukaan.

Aivan erinomainen idea. Ilmoittaudun myös vapaaehtoiseksi crowdsorsaamaan rasteja. Automaattisessa generoinnissa olisi toki se hyvä puoli, että samaa softaa voi käyttää ale ihan yksin vaikka somerolla.

Odie - 10:26, 2.4.2014 » Automaattisessa generoinnissa olisi toki se hyvä puoli, että samaa softaa voi käyttää ale ihan yksin vaikka somerolla.
tässäpä se, tekee alusta alkaen kunnolla niin sehän toimii sit ihan missä tahansa kaupungissa josta vaan löytyy kartta-aineistoa.
peltsip - 10:27, 2.4.2014 »
Odie - 10:26, 2.4.2014 » Automaattisessa generoinnissa olisi toki se hyvä puoli, että samaa softaa voi käyttää ale ihan yksin vaikka somerolla.
tässäpä se, tekee alusta alkaen kunnolla niin sehän toimii sit ihan missä tahansa kaupungissa josta vaan löytyy kartta-aineistoa.
Kyllä.