Pinarello Treviso 1982

Kai tuo ratkaisu näkyi myyntihinnassa? Enpä mä oikeasti niitä tarvitse, liian vanhaa palikkaa mun klasarirunkoihin. Aero-kaudesta eteenpäin osat ovat mukavamman toimivia :slight_smile:

Myynti-ilmoitus oli pelkkä runkosetti. Kaverilta löyty noita muitakin palikoita joten otin niitä kanssa mukaan lisäkorvausta vastaan. Erityisesti toi record keskiö-kampi satsi miellyttää. Jämäkkä ja kaunis kuin mikä!

mantis - 19:36, 4.9.2009 » Sori, vaihde ja jarruosat jäi myyjälle ihan hyvästä tahdosta. Voin kyllä antaa yhteystiedot jos haluat kysellä niiden perään.
Jos ne oli 80-luvun alun super recordia (niinq toi ohjainlaakeri) niin mua kiinnostaisi.

Noin 10 vuotta myöhemminhän Indurain ajoi Tourissa 5:n suoran ja muistaakseni juuri Trevisolla. Nimessä on siis kovastikin legendaa mukana. Onnittelut. Miten se voikin olla noin hyvässä kunnossa… ja pantographed tolppa ja kaikki…

Vielä kerran: Onnittelut.

Tuure

Milläs ootte vahaillu noita runkojanne? Ajattelin että näin kaunis pyörä vaati jo vahaakin.

mitä makso jos saa kysyä?en löytänyt tuolta torilta

Koira - 18:21, 5.9.2009 » mitä makso jos saa kysyä?en löytänyt tuolta torilta
Taisi rungon pyynti olla 250e, mä myöhästyin tunnilla.

Todella hieno!

Ihan mielenkiinnosta, paljon tuli projektille hintaa?

Kiekot ja satula oli ennestään. Runko, haarukka, stemmi, tanko, tolppa, keskiö ja kammet irtos 350 euroon joka oli mielestäni hyvin kohtuullinen hinta noista palikoista.

Todellakin! Upee pyörä, kateeks käy. :slight_smile:

Taisin nähdä tämän fillarin Annankadulla perjantaina. Kaunis kuin mikä!

Paljon mahdollista. Olin siinä klo 14 paikkeilla.

Todella nätti. Koeajoa kuumotellen, kerrankin ois täydellisesti sopivat mitat.

Katotaan jos keskiviikkona on kelit kunnossa. Pitäis varmaan hommata vielä joku poolopyörä, kun sitä hittiä siellä aina tulee.

Taisit ajaa vastaan TKK:n kirjaston kohdalla? Unohdin huutaa täysii, kun suu roikku auki.

Jep, nooh oli sulla hyvä virne naamalla, notta siinä mitään huutoja tarvittu :smiley:

Kelailin näitä kuvia uudestaan… ja menee off-topiciksi, mutta kun juuri tästä kaunottaresta ne niin kovin yleiset pienet “virheet” pistivät silmään: Minusta kierre on konetekniikassa pyhä juttu, ja sitä ei saa ryssiä. Tuossa on näkyvissä pitkät akselin päät, jotka voivat saada runtua ja sitten ei mutteri enää kierry kauniisti. Ei hyvä ei.

Minusta akselin pitäisi olla täsmälleen oikean mittainen, ja siinä pitäisi olla kupumutteri sen kierteen suojana.

Sama koskee kammen kierteitä: Kierre ei saisi olla paljaana, koska sinne menee likaa. Sitten kun käyttää ulosvetäjää, siellä on hiekanjyvät välissä. Kammen kierre tulee siis peittää aina ja kaikissa tapauksissa. Joko tyköistuvalla ruuvilla, jossa on muovikaulus, tai sitten erillisellä peittolevyllä.

SITTEN aletaan minusta lähestyä vasta täydellisyyttä.

Edelleen: Haarukan päästä puuttuu säätöruuvi ja siihenkin reikään menee nyt likaa. Ei hyvä ei. Rungossa on nyt reikä, josta puuttuu jotain, käytti sitä säätöä tai sitten ei.

Loppukysymys: Onko rungossa satulaputken halkiossa lopussa noin 4 millin poraus ja halkion pohja siis pyöreä muodoltaan ? Ellei, se pitäisi tehdä ja saattaa asia kuntoon tuoltakin osin.

Tuure

-.-

Tässä iski nyt äkillinen paranoidi skitsofreenisyyden puuska… Asia tuli mieleen, kun löytämässäni liki 00-tasoa edustavassa Crescentissä on tehtaan jäljiltä muoviruuvit suojana jopa niissä pullotelineen inserteissäkin, ja siinä pyörässä on kuusiokolo avaimilla avattavat kupuhatut suojaamassa kammen kierteitä. Siinä on jopa muovisuojat niissä ylöspäin olevissa kuusiokoloissakin, joilla stemmiä ja tankoa kiristetään.

Ne kaikki suojaukset ovat siis katsotut tarpeellisiksi tehtaan toimesta tehdä.

Nättiä olisi jollain 10x1 lyhyellä kromatulla ruuvilla peittää tuo vaihteensiirtäjänkin silmukka, ja esim. kuoristopparilla peittää nuo rungossa olevat vaihteensiirtäjätikkujen insertit.

Näistäkin asioista voi olla myös toista mieltä, mutta avonainen kierre tosiaan on paha asia, koska se kierre vahingoittuu niin kovin helposti. (Ja ei, vastaus ei ole se, että niitä kohtia rungosta aletaan viilaamaan pois.)

Edelleen: Siitäkin pitäisi voida keskustella, että pitäisikö esim. takarungossa ja haarukassa olevat jarrujen reiät jotenkin peittää ? Esim. takarungossa jarrun poikkisillan putkeen menee varmasti likaa ja kosteutta, ja siellä se sitten muhii. Kyllä siinä nyt jotakin voisi senkin reiän peittona olla. Näin siis minun mielestäni asia on.

Tuure = Crazy Helmet

Ja taas joku nimetön pikku kusipää (kyllä vain) siirtää keskustelun itse asiasta siihen, ettei vain satu pitämään minusta. Et sitten kyennyt, osannut tai voinut ottaa kantaa noihin kierteiden paljaana oloon, tai siihen, että sinne avonaiseen poikkisiltaan tosiaan oikeasti menee paskaa ja kuraa ja vettä ?

Et sitten osannut muotoilla ajatustasi siten, ettei niitä kierteitä ja tuota akselinpäätä sinun mielestäsi tarvitse tai kannata suojata ? Jos olet tuota mieltä, niin olisiko ollut liikaa vaivaa muotoilla tuo asia noin ?

Kannattaisi opetella ja nähdä tuo vaiva asialliseen argumentointiin, tai saat typerän suunsoittajan maineen. - Olet jo muuten saanut sen.

Pyörä on erikoisen hieno. Se on ansainnut kaiken mahdollisen huolenpidon ja rakkauden omistajaltaan. Jos sinä et tajua sitä niin et tajua, se on sinun ongelmasi, mutta jos käyt henkilökohtaisuuksiin sinä kouluttautumaton mitätön pikkumiekkonen, niin täältä pesee. Mitä vitun kohtaa et tuosta minun kirjoittamastani tajua ? Mikä kohta siinä nyt varsinaisesti totuudesta poikkesi ?

Avonaiset kierteet kolhiutuvat, ja avonaisiin poikkipienoihin menee paskaa. Tuon pyörän omistajaa nuo asiat varmasti kiinnostavat aika helvetisti. Samoin sillä hetkellä, kun siihen kammen kierteeseen yrittää alkaa ruuvaamaan sitä ulosvetäjää, ja siellä kierteissä on hiekkaa. Sen jälkeen homma saattaa alkaa vituttamaan.

Ole Sinä vain vapaasti huolimaton ja asioita ennakoimaton surkea pikku kusipää, mutta älä yritä vetää muita omaan mitättömään ja kaikessa epäonnistuvaan helvettiisi. Sinun kaltaisia on nähty ihan riittämiin.

Tuure

-.-

takas asiaan:

mahtava pyörä