How-To: Vian etsintä yksivaihteisesta pyörästä

Roni - 14:47, 19.3.2014 » [b]Kädet tangosta irroittaessa pyörä lähtee alta ja vedät turvalleen.[/b] 1. Runko solmussa 2. Haarukka saatu jotenkin niin kireälle, ettei rengas käänny vapaasti.
3. Hanskassa on reikä josta ohjaustangon pää on livahtanut hanskan sisään. (tämä sattuu sekä henkisesti että fyysisesti)

Poimin viimeaikaisista topiceista parhaat palat ja lisäsin listaan.

asb - 14:10, 19.3.2014 » [b]Sinkulan ketju paukkuu polkiessa[/b] 1. Kulunut ketju uudella rattaalla (tai toisinpäin). Vaihda molemmat samaan aikaan.
Eikö tää voi olla myös että (uusi) ketju on liian kireällä? Vaihdoin bränikän eturattaan ja ketjut, ja runtatessa rutisi jonkun aikaa ennen kuin vaikeni. Vai onko mulla nyt sit vaparin ratas syönyt ketjun samantien?
nalle wheelroos - 15:15, 2.5.2014 »
asb - 14:10, 19.3.2014 » [b]Sinkulan ketju paukkuu polkiessa[/b] 1. Kulunut ketju uudella rattaalla (tai toisinpäin). Vaihda molemmat samaan aikaan.
Eikö tää voi olla myös että (uusi) ketju on liian kireällä? Vaihdoin bränikän eturattaan ja ketjut, ja runtatessa rutisi jonkun aikaa ennen kuin vaikeni. Vai onko mulla nyt sit vaparin ratas syönyt ketjun samantien?
ite oon todennu että surlyn takaratas, jäykkä ketju, sen millin, pari vino ketjulinja + omniumien oma eturatas [i]on[/i] äänekäs yhdistelmä - en tiedä paukkumisesta, mutta röpötys on tasainen ja guaranteed

edit:

asb - 15:06, 2.5.2014 » Poimin viimeaikaisista topiceista parhaat palat ja lisäsin listaan.
kiitos että jaksat

Opin tuossa muutama päivä sitten, että Timen Attaceissa (ainakin xc4) jouset vaativat välillä huolellisen puhdistuksen ja hennon voitelun. Natina katoaa ja zen palaa.

Huoltovapaa fiksisi on tulessa.

  1. Olet Turusta. Totu siihen.

Naksuntaa joka polkaisulla kiekkojen pyörähdyksen tahdissa.

Renkaassa on nasta.

(kyllä, asun Itämerenkadulla).

Outo laahausääni takapäässä: Navan ympärille rattaan väliin on jumittunut muovipussin palanen.

Hieman erilainen ääni: Rattaan ja navan välissä on jumissa pala kepistä, jolla yritin tonkia muovia pois.

Aattelin et ronkin roskat sit himassa pois mutta ne jäivätkin matkalle.

ununu - 1:41, 4.5.2014 » http://www.normaali.net/temp/vigorelli-barbeque.gif [b]Huoltovapaa fiksisi on tulessa.[/b] 1. Olet [Turusta](https://www.yksivaihde.net/old/18912/422104). Totu siihen.
aaahhahahahaha

Jaan tänne äskeisen ahaa-elämykseni.

Jos ahead-ohjainlaakeri klappaa, vaikka topcap on kiristetty eikä se ota kiinni ruotoputkeen: olet kiinnittänyt palikat väärässä järjestyksessä, urpo. Ensin topcap, sitten stemmi.

Sangen itsestäänselvää jos vaivautuisi miettimään parin sekunnin ajan, miten ahead toimii ja mikä sen topcapin virka on.

Oon nähnyt rikotun topcapin kun on yritetty kiristää väkisin avaamatta stemmin pultteja.

Diatechillähän on/oli muuten joku topcäpitön systeemikin, ihan toimiva, kiristyy stemmin alapuolelle jäävällä panta/kartio -systeemillä.

Huomasin äsken pyörää sisälle nostaessa, että pulloteline on hajonnut. Manasin asiaa ja totesin siinä samalla sisäistyvälle naapurille, että ihmettelinkin uutta natinaa pyörässä mutta selvispä sekin. Naapuri totesi: “pitää muistaa, että sit jos kaikki natinat lakkaa, se johtuu siitä, että vehkeet ei enää liiku”.

Jännittävää, että vain putkelta ajaessa, mutta tuolloin jatkuvasti, kuuluvan narinan lähteenä oli: tolppa. Ilmeisesti runko plaanaillessaan joustaa satulaputkestaan niin, että hieroi pitkälle runkoon ulottuvaa tolppaa. Narisi vaikka oli tuoreehkot vassut, kun hiljattain vasta laitoin ton tolpan. Hiljeni kun otti tolpan pois/katkaisi tolpasta ylimääräiset ja asensi voiteineen takaisin.

Eli rolleri on kehittänyt yhdessä vietettyjen kilometrien myötä tietoisuuden ja narisi sulle ylimääräisestä mukana raahattavasta painosta?

Saattaa olla. Ja viehän se aikaa tutustua uuteen osaan, molempien on mukauduttava. Ehdin jo miettiä, että onko sillä väsy tai tarvetta jutella.

En nyt keksi parempaakaan topiikkia (saa kyllä ehdottaa, jos tää on väärä), kun en osaa paikallistaa missä vika.

Kaverin pyörän etupäästä kuuluu omituista napsumista/kolinaa. On alkanut äskettäin ja kuuluu koko ajan, eli esim. polkemattomuus ei vaikuta asiaan. Kokeilin kiristää stemmiä, josko ääni kuuluisi notkuvasta stongasta, mutta se oli jo kireällä. Äänestä tuli eniten mieleen, että löysät pinnat napsuu tai että etunavan laakeri klappaa pahemman kerran. Navassa ei kuitenkaan ollut klappia, eikä pinnatkaan NIIN löysällä olleet. Kiekossa oli pientä heittoa mutta ei pahaa. Ääntä ei kuulu, kun kiekkoa pyörittää/ravistelee, mutta en myöskään huomaa että kiekko ottaisi haarukassa mihinkään ylimääräiseen kiinni.

Ehdotuksia, mitä voisin vielä tsekata?

No ekaks vaikka nää. :smiley:

Yks tommonen vika muuten on irronnut vanteen sauman vahvistusholkki. #mavicjuttuja
Aika raree tosin.

asb - 13:22, 21.9.2015 » Yks tommonen vika muuten on irronnut vanteen sauman vahvistusholkki. #mavicjuttuja Aika raree tosin.
Kaivoin tuollaiset justiinsa Alexin kiekoista, joten ei koske pelkästään Maviceja. Tuon vian kuulee vain kiekkoa hitaasti pyörittämällä.

No johan mä tossa luettelin että laakerit vaikuttaa ok:lta, kiekko ei osu mihinkään, kiekko ei ole pahasti kiero. Nastaakaan ei ollut, eikä venttiili heilu.

Kun kiekkoa pyörittää käsin, ei kuulu mitään.

Kuuluuko kiekon pyörinnän rytmissä vai satunnaisesti rullatessa?