Projekti: Low budget disc wheel

Täältä tänne.

Vidstige - 12:21, 29.1.2014 » Varmaan näissä vaahdoissakin on eroja. Itse ostin halvimman, nimeltään RK-yleisvaahto.
RK viittaa ilmeisesti "Rakennuskemia"-nimellä tunnettuun brändiin. Minulla on kokemusta kyseisen lafkan Jeesusteipistä, jonka tosin jouduin nimeämään Juudas-teipiksi. Se pettää [u]aina[/u].

Homma liikahti tänään vähän eteenpäin. Joku kyseli painoa ja harmittaakin, kun ei tullut punnittua alussa kiekkoa, mutta joudutaan nyt tyytymään vain loppupainoon. Uskoisin, että paino pysyy kyllä ihan maltillisena. RK-yleisvaahto on nimenomaan tuo asb:in mainitsema Rakennuskemia.

  1. Viimeistelin hieman navanseutua luonnollisesti remppatarvikehengessä akryylilla. Sitä on helppo muotoilla, tarttuu hyvin, ja mikä tärkeintä, niin siihen tarttuu hyvin maali päälle.
    https://lh5.googleusercontent.com/-mDlH2AOerUg/UuqwpEJ6qDI/AAAAAAAAC08/KsnE7NbVOtU/s512/IMG_6680.jpg

  2. “Tapetoin” nyt myös toisen puolen. Pienen mittavirheen vuoksi kuvan sauma tuli noin 5mm limiin, mutta eipä juurikaan näytä eroavan puskusaumasta. Saumoista täytyy mainita sen verran, että jos jaksaa suunnitella huolella saumojen kohdat kohtiin, joissa on mahdollisimman tasainen uretaanivaahtotäyte, niin sauma häviää aika mukavasti. Itsellä jäi yhteen saumakohtaan isohko kuoppa alle ja se kyllä näkyy pienenä monttuna pinnassa. Muuten lasikuitutapetti kyllä hävittää ja tasaa melko hyvin alustan epätasaisuudet.
    https://lh4.googleusercontent.com/-mjNm6kGAoo0/UuqwpLDB4zI/AAAAAAAAC08/WfVG03t6RBQ/s720/IMG_6687.JPG

  3. Ja sitten pohjamaalaushommiin. Pohjamaaliksi valikoitui (eli ei ollut muuta) harmaa Tikkurilan Helmi pohjamaali. Kyseinen maali tarttuu kokemuksesta hyvin myös ongelmapintoihin(tässä tapauksessa liimajämät ja metallinen vannekehä). Oli siis juuri sopiva tähän hommaan. Purkkimaalista jää muutenkin paksumpi kerros maalia, eli hyvä homma huokoisella pinnalla pintamaalausta ajatellen.
    https://lh3.googleusercontent.com/-1R5I8rZ5bUk/Uu1YpEbZylI/AAAAAAAAC2I/wehHQF_fVWg/s720/IMG_6688.JPG

  4. Kiekko pohjamaalattuna. Kuten ylemmästä kuvasta hyvin näkee, niin tasainen väri on heti armottomampi pinnan epätasaisuuksille.
    https://lh3.googleusercontent.com/-RpAPIwPlrNI/Uu1YrS7ALyI/AAAAAAAAC2I/jnLCf8AdjGE/s512/IMG_6692.jpg
    https://lh6.googleusercontent.com/-cjCPdUS1p44/Uu1Yp2txTLI/AAAAAAAAC2I/1sBw0EZVXZE/s512/IMG_6693.jpg

  5. Lasikuitutapetti ei ole pinnaltaan täysin yhtenäinen. Sen varsinaisessa käyttötarkoituksessa tällä ei tietenkään ole väliä, kun alusta on tasainen, mutta nyt huokoisella pinnalla ja vaalealla värillä reiät erottuvat selkeästi, mutta koska pintaan musta kannu, niin asialla ei ole lopputuloksen kannalta varmaankaan merkitystä.
    https://lh3.googleusercontent.com/-ZEqebRogzDA/Uu1YtK-lZTI/AAAAAAAAC2I/kQmRS2Vvbm4/s720/IMG_6696.JPG

  6. Pohjamaalattu “levykiekko” kannutettu. Tässä työvaiheessa ei mitään ihmeellistä. Suoraan sivusta katsottuna jäi aika muhkuraiseksi, mutta huolellisemmalla pohjatyöllä olisi saanut siistiä jälkeä.
    https://lh3.googleusercontent.com/-RpiTJFszesk/UvCps_13FwI/AAAAAAAAC3E/UOhN_J9e4wM/s512/IMG_6709.jpg
    https://lh4.googleusercontent.com/-EO8790AORsI/UvCpuzUAl6I/AAAAAAAAC3E/BzY143y-h9k/s512/IMG_6712.jpg
    https://lh6.googleusercontent.com/-3y1CmH-aKmY/UvCpxqwLKvI/AAAAAAAAC3E/-KJczUnWMDo/s512/IMG_6714.jpg

Carbon look!
https://lh3.googleusercontent.com/-pkQiZZJJa30/UvCpyVO9xiI/AAAAAAAAC3E/y8JAheMHxXc/s512/IMG_6719.jpg

…no mitä jäi käteen? Ihan hauska käppälevari. Kunhan keksin mihin pyörään tän laitan, niin maalaan/tarroitan kiekon. Kannattiko? Joo, siinä mielessä, että aika paljon kamaa oli omasta takaa, eli rahaa meni noin 20€. Tosin en kyllä usko, että jaksan ihan lähiaikoina uutta kiekkoa tehdä, vaikka se olikin alunperin tarkoitus.

Liimaa jäi sen verran yli, että jos tarvitset liimaa omaan vastaavaan proggikseesi, niin kilon purkin liimaa (Kiilto Lasikuitutapettiliima) voi noutaa yhtä Mallaskosken kuohu Pilssiä vastaa Alppilasta / PM.

No niin projekti jatkuu taas parin viikon tauon jälkeen. Eihän tässä oikein mitään logiikkaa ole kyhätä tapetista tehtyyn levykiekkoon mahdollisimman aidon näköisiä decalsseja, mutta en voinut vastustaa kiusausta.

  1. Hyvin lähelle alkuperäistä oleva fontti oli Arial black. Mavic-tekstin fonttikoko 200 ja pienempi 90. Tulostin siis tekstin ja leikkasin kirjaimet irti. “Pyrstötähden” tein vapaalla kädellä.
    https://lh6.googleusercontent.com/-ernbBdAEBSA/UwxHtQHoGaI/AAAAAAAAC8E/bGMsmlspTTY/s720/IMG_6857.JPG

  2. Asettelin kirjaimet kahden kontaktimuovin väliin ja tein sapluunan.
    https://lh6.googleusercontent.com/-g7i8W6vhTUM/UwxFLjeDq4I/AAAAAAAAC7I/pfI31aHAaVs/s720/IMG_6875.JPG

  3. Alimmaisena oli liimapinta, mutta päädyin kiinnittämään sapluunan ainoastaan nuppineuloilla. Yksi syy oli, että sapluunassa oli niin pieniä yksityiskohtia, että ne olisivat revenneet kalvoa irrotettaessa. Toinen syy oli se, että voin tehdä sen sitten toiselle puolelle ensimmäisen kokeilun jälkeen.
    https://lh6.googleusercontent.com/-AlbwqAh2DPE/UwxI0S50S9I/AAAAAAAAC8E/qa4npIrHwkg/s720/IMG_6880.JPG

  4. Ja eikun maalaamaan. Välineenä kilikolimaali.
    https://lh4.googleusercontent.com/-e0D-3ZgbsU8/UwxI4qY1IfI/AAAAAAAAC8E/IO3sZpzzIuU/s512/IMG_6881.jpg

  5. Urpo idea sai arvoisensa lopun. Suihkutettu maali oli levinnyt sapluunan reunojen yli. Ehkä sienellä töpötelty purkkimaali olisi toiminut paremmin? Olisi ehkä pitänyt sittenkin vaan pysyä alkuperäisessä ideassa ja maalata pintaan jotain täysin kreisiä ja aiheesta irrallista. No, toinen puoli vielä jäljellä.
    https://lh5.googleusercontent.com/-UV90ibAILEA/UwxH70qNX3I/AAAAAAAAC8E/tBFMHjt9T_o/s512/IMG_6887.jpg
    https://lh3.googleusercontent.com/-AEsvI-_J_ao/UwxIIuL0B-I/AAAAAAAAC8E/6oWk7oYEJdk/s720/IMG_6888.JPG

BOOM! Kiekko valmis. Lisätty kuvat edelliseen postaukseen!

Onhan toi nyt aika hotness. Mihis tämä tulee kiinni?

paljonko painoa?

Hyvä. Pistähän venttiilinreikään vielä musta teippi. Lakkaamalla saisi ehkä vielä aerommaksi?

Meigä digaa edelleen

Mull Dundane - 11:29, 4.2.2014 » Hyvä. Pistähän venttiilinreikään vielä musta teippi. Lakkaamalla saisi ehkä vielä aerommaksi?
netspider - 13:09, 29.1.2014 » Sen lisäks että näyttää hyvältä, niin toi lasikuitutapetti on kaiken järjen mukaan yhtä nopeaa kuin zippin golfpallokuviointi. Hyvin tehty.
Oma veikkaus, että vähän muhkurainen lasikuitutapetti on se nopein. Isot valmistajat tulee vielä jäljittelemään tätä.

POW! Kuvia lisätty aikaisempaan postaukseen.

Mustalla tussilla kirjainten rajat selkeämmäksi?

^ Ei missään nimessä. Tää on iha mielettömän siisti. Nimenomaan toi sabluunalla-comete-oho-falskas-vitu-voi-vitu-ei-haittaa -meno viimeistelee tän täydellisyyteen.

luukuttaisin aitona

meno vitun diippi.

Meinasin tulla sanomaan mut Konsta ehti ensin. Seconded. Ja peukku.

No joo, onhan esim. noissa Colnagon vanhoissa italian ilmavoimien konetunnuksella varustetuissa levyissä ihan samanlainen sapluuna-hups-aivanhyvä -fiilis

oho. Aito meininki. Tuli mielee et olis kai uretaani tarttunu paremmin, jos olis kastellu sumupullolla noi pinnat. tms.

No niin aika pistää projekti pakettiin. Foorumilta löytyi sopiva etukumi ja Velosportista venttiiliadapteri. Oli muuten ihan kiva hintahaitari adaptereissa. Malleja kaksi, toinen 7,90€ ja toinen 109€. Sain vihdoin myös punnittua, eli 1603g oli paino (ilman kumeja).

jumal kokonaisuus. pöydänjalkaspokemummiska-tasoa.

Kemet - 19:04, 19.4.2015 » ^ Siis kasata esimerkiksi omaan GT:seen valkoisiin oransseihin pinnoihin vaan päälle aerodynamiikkaa ajatellen. Kyseiset hiilikiekot maksaa sen 1000-3000 € työttömälle sen 4 kuukautta tai siis itselleni kun nopeasti laskeskelee, jos omillaan asuu niin varmaan 6-12 kuukautta ? Mietin että kummiskin ratas/ratakset on millilleen kiinni pinnoissa, jos kyseisen härväkkeen kasaa/kyhää niin onhan se varmaan kuoppia täynnä jotain hennoa pahvia sisään, hyvä se on sitten jos sataa pahvi kastuu rengas/vanne täynnä pahvi mössöä.
Kiekko on ulkomuodoltaan kaksoiskartio. Laminoi ohut kuitulevy, leikkaa ympyrä ja siitä yksi säde auki. Sovittele kiekon päälle, leikkaa ylimääräinen veke ja liimaa kartioksi. Kiinnitä nippareilla tms. ja tee sama toiselle puolelle. Voi harjoitella vaikka kartongilla.

Käytetty HED levykiekko maksaa kolmisen sataa plus iibeistä parin kympin konversiopalikka ratarattaalle.