Projekti: Konversiota kesäksi

Ei taas muuta

Ei taida RudolfJNapalmi tietää mille foorumille projukuvansa laittoi! Ensin kattelin kuvia vanhasta cressusta selällään ja sitten luin pluralismista, relativismista, Voltairesta…YV jaksaa yllättää!

RTZ - 17:23, 28.1.2014 » Haluaisitko määritellä "sisällöllisen relativismin"? Mulla on nimittäin nyt semmonen ongelma, että musta tuntuu, että tää sun pluralismi tarkoittaa sitä, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä ja sen ilmaisuun, kunhan vaan muistaa [i]toimia niinkuin on oikein[/i]. (Se, kuka tuon oiken määrittelee, jää vielä epäselväksi.)
..mielipiteiden, arvojen, asenteiden ym. artikuloitumissfääri on minusta yliyksilöllinen. ts. esim. tätä palstaa lukevat muodostanevat käsityksensä laajemmin, eivät yksittäisiin mielipiteisiin perustuen. minun näkemykseni on siis lähtökohtaisesti aivan yhtä painava/painoton kuin kenen tahansa muun näkemys. ja tämä siis nimen omaan muotoa koskien.

Ihan mielellään mää luen teorioita poliittisesta sananvapaudesta koskien pyörän laatua, mutta ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että teidän mielipiteet ei sinänsä kiinnosta hevon vittua.

http://www.terezowens.com/wp-content/uploads/2013/11/Timmy-Hand-Clap.gif

RudolfJNapalmi - 18:51, 28.1.2014 » Ihan mielellään mää luen teorioita poliittisesta sananvapaudesta koskien pyörän laatua, mutta ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että teidän mielipiteet ei sinänsä kiinnosta hevon vittua.
just näin.

tiesitkö muuten, että projektifillarisi on paitsi ihan vitun ruma myös teknisesti käytännössä kelvotonta paskaa :slight_smile:

Saakki - 17:42, 28.1.2014 » Ei taida [b]RudolfJNapalmi[/b] tietää mille foorumille projukuvansa laittoi! Ensin kattelin kuvia vanhasta cressusta selällään ja sitten luin pluralismista, relativismista, Voltairesta..YV jaksaa yllättää!
Tämä ihan vitusti. En malta odottaa että mitä täällä vielä keksitään. Pyörästä ei oikeen mitään sanottavaa tässä vaiheessa, toivottavasti jaksat kiillottaa torttua enemmän ku ale.
kid_scientifik - 19:00, 28.1.2014 »
RudolfJNapalmi - 18:51, 28.1.2014 » Ihan mielellään mää luen teorioita poliittisesta sananvapaudesta koskien pyörän laatua, mutta ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että teidän mielipiteet ei sinänsä kiinnosta hevon vittua.
just näin. tiesitkö muuten, että projektifillarisi on paitsi ihan vitun ruma myös teknisesti käytännössä kelvotonta paskaa :)
Tiesin. Luuletko, että olen idiootti?

en osaa ottaa tuohon kantaa. mutta hyvä pitää tosiasiat kirkkaana mielessä.

täälä vähän elitismi nostaa päätä. ikävä havainto, eikä vain tässä topikissa.

seuraan tätä topikkii

Avataanpa nyt sitten vähän omaaki naamaria, niin päästään ehkä joskus takaisin aihepiirin pariin. Mulla on aina ollut tarve nimenomaan näpräillä ja vaikka käsillätekemisen onnellisuudesta mainitseminen kommentissassi laukaisikin sarkasmisensorit huutamaan punaista, et olisi oikeampaan voinut osua. Minusta on huomattavasti järkevää opetella jokin asia tekemällä, tappelemalla ja vääntämällä. Jos kasaisin pyörän täysin uutuuttaan kiiltävistä osista tuskin käsiäni liaten prosessin aikana, en sais siitä ihan rehellisesti sanoen mitään muuta, kun hyvän pyörän. Hyvän pyörän saan myös ostamalla hyvän pyörän. Projekti on ihan tarkoituksella projekti. Tässä varsinkin kun pyöränrakenteluun vasta on tutustumassa, on ihan helvetin hauska huomata miten paljon sitä oppii kun vähän selailee sivustoja, lukee kirjoja ja tutkii asioita. En nyt oikeen tiedä miten jaksaisi suhtautua nillitykseen jostain pyörän ulkonäöstä, varsinkaan kun mitään osaa ei ole vielä uusittu tai runkoa edes maalattu. Saattoi tuokin olla joku hauska sarkastinen kommentti mutta en nyt vaan jaksais.

Oletan, että tällä foorumilla liikkuu niin kypsiä ihmisiä, että jos ei ole kirjottamassa muuta kuin ala-aste tason naljailua, osaa varmasti olla kirjoittamatta yhtään mitään. Todistakaa oletukseni oikeaksi, PLIIS! Paljon asiallisiakin kommentteja on tullut, sellaisia mistä on apua, mitkä on kehittäviä, ehdotuksiakin jopa! Niistä kiitos ja ne ovat edelleen tervetulleita!

En vaan jaksais kuluttaa energiaani jonku internet-hahmon sössöttämiseen.

Edit: tämä siis osoitettu lähinnä kid “elämä on liian lyhyt huonoille pyörille” scientificille. En toki kaipaa muidenkaan naljailua.

Aattelin käydä kusettamassa koiran ja tulla sitten kattomaan, että mihin ollaan päästy.

Mitäs me puhuttiinkaan aiemmin tästä langan perustamisesta. Onneks ei tullu idiotismi yllätyksenä. Tsemppiä projektiin, ite en jaksais kiillottaa.

ah meinasin yks päivä kommata kidin nokkelasta fillarifoorumidissauksesta. sit ku näkee tän topicin… voi juma

mut ite projusta, selvennätkö mitä tarkoitit kohdassa “Vähän kans ihmetyttää, että miten mää valitsen takarattaan tuohon pakan tilalle sitten? Noissa Shimanon hommissahan on vissin joku oma vapaaratassysteemi.”? voi olla olemassa joku shimanon homma, josta en ole kuullut, mut olettaisin, että kyseessä on jompi kumpi da3balinkin linkkaamasta kuvasta löytyvistä ratkaisuista: http://sheldonbrown.com/images/freewheel-vs-k7.jpg kummankaan kanssa ei pitäisi olla mitään suurempaa ongelmaa, kierteellinen todennäköisesti on vaan tiukasti kierteisiinsä porautunut ja vaatinee liuottamista ja ruuvipenkkiä. ja toki kierteellisen kanssa tulee ketjulinjan kanssa sitten lopulta mahdollisesti ongelmia

Mahtava lanka.

Eiköhän takanapa tarjoo bmx-vapaarattaalle jotain 42-45mm ketjulinjaa, jos se siis on kierteellinen? Ja fauberadapterin avulla saat valita akselin pituuden itse, joten eiköhän sen ihan kohdilleen saa.

Hm. Omat lapset enää harvemmin joutuu kiistoihin hiekkalaatikolla, niin onhan tää ihan hyvä muistaa millaista se on.

Rudolfille onnea projektiin, toivottavasti saat ihan oikeita neuvoja ton pyörän rakentamiseen sitten kun niitä tarvitset…hyvä tosta vielä tulee.

No kierrepakka tuo on, sen verran tiiän. Nyt kun yritin kaivaa artikkelia Sheldon Brownin sivustoilta, jota selatessa kysymys heräs, ne ei jostain syystä aukea.

Mutta koitanpa selittää jotenkin vammasesti. Tossa kuvan oikeanpuoleisessa navassa, miten se yksittäinen ratas tuossa pysyy? Spacereita? Jotain muuta? Kysymys heräsi kun hra Brown osasi kertoa jotain tuosta Shimanon omasta freehub-hommasta mutta tajusin nyt, että koska mun kiekoissa on kierrepakka, se ei todennäkösesti liikuta tätä projektia mitenkään. Ellen hommaa uusia kiekkoja, missä sitten tuo systeemi on. Ärsyttää nyt vaan kun en saa sitä artikkelia esille…

Traceur - 19:24, 28.1.2014 » Mahtava lanka. Eiköhän takanapa tarjoo bmx-vapaarattaalle jotain 42-45mm ketjulinjaa, jos se siis on kierteellinen? Ja fauberadapterin avulla saat valita akselin pituuden itse, joten eiköhän sen ihan kohdilleen saa.
Näin kans järkeilin, että ton adapterin myötä laajenee vaihtoehdot aika huomattavasti.
kid_scientifik - 19:00, 28.1.2014 »
RudolfJNapalmi - 18:51, 28.1.2014 » Ihan mielellään mää luen teorioita poliittisesta sananvapaudesta koskien pyörän laatua, mutta ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset, että teidän mielipiteet ei sinänsä kiinnosta hevon vittua.
just näin. tiesitkö muuten, että projektifillarisi on paitsi ihan vitun ruma myös teknisesti käytännössä kelvotonta paskaa :)
Kidi hei? Sä oot sellanen vitun runkkari, et siinä ei sivistyssanat auta ku nussin sua perseeseen.