M: TT or whatever tanko

Tällä työmatkatykkiin ainakin 20km/h lisää keskinopeutta!

Kiinnityskohta on muovitönärillä mitattuna 25.2-25.4mm. 20e - Arabiasta.

Aiotko tuhota taikaesineen pudottamalla sen tokasta kerroksesta jos kukaan ei osta sitä, vai mikä tässä skenaariossa on kyseessä??

Siinä hybridiin hieno lisä.

basti - 18:07, 30.8.2009 » Aiotko tuhota taikaesineen pudottamalla sen tokasta kerroksesta jos kukaan ei osta sitä, vai mikä tässä skenaariossa on kyseessä??
Must destroy the ring, must destroy the ring!

hullut vertigot iski! varmaan pakko ostaa.

^ Aijai, mä niin näen jäbän puskemassa tolla Mechelininkatua autojen välissä vähintään 46km/h ankaraa syyspuhuria vastaan ja matkalla kohti toimistoa!

Ostaostaosta!

Miksi, oi miksi kaikki AINA morkkaavat niin rajusti aika-ajo tankoa hybridissä ?

Tietävätkö kirkkoisät, että hybridi + aika-ajotanko yhdistelmän herjaaminen tuntuu noin hyvältä ? Tuo on jo synnissä rypemistä. Näin sanoisin. (synti = kaikki mikä tuntuu hyvältä)

Eikö sitä tankoa voi ja saa käyttää luovasti ? Jopa anarkistisesti ? Sehän on oikeastaan niin, että koska aika-ajo tangon voi laittaa kiinni hybridiin, se myös pitää laittaa kiinni siihen. Sitä suuremmalla syyllä, jos se aiheuttaa noin suurta pahennusta. Se voi olla tulevaisuudessa ns. vastarannan kiisken merkki ja julkinen manifesti ei minkään puolesta, mutta kaikkea vastaan ? Miettikääpä, mitä trendiä olette mahdollisesti aloittamassa…

Keski-ikäinen hybridikuski lienee lukenut Richard setien pyöräkirjaa, löytänyt RAAMIN käsitteen ja tyypin nimeltä Pete Penseyres, joka rakensi omaan matkatykkiinsä käsille KOURUT jo vuonna 1986, eli yli 20 vuotta sitten. Tuohan se vasta oli oikeasti kerettiläistä. Aikakauden maantiekuskit olisivat varmasti polttaneet hänet noitana, mutta hänestä tuli koskematon, koska hän voitti sen kisan. Heh. Valehtelematta: Hänellä oli käsien alla vesikouru rännit ja niissä vielä jokin karvalta näyttävä pehmuste. Niiden karvarännien päällä oli varmasti hyvä “nukkua” siinä mennessä.

Karvaränni… oudon merkitykselliseltä ja monimieliseltä tuntuva sana… ja hävetkää Te muut muuten heti ajatuksianne… tässä puhutaan koko ajan aika-ajo tangon luovasta käytöstä… - - - ahh… hävetkää uudestaan… :sunglasses:

Sitä itsekin miettii kaikenlaista - kerettiläistä - kun on haukannut liian pitkän lenkin, selkä loppuu ja kädessä vanha rannevamma alkaa vinittämään. Ei ole minulla hybridia, eikä ole sitä aika-ajotankoakaan, mutta voin minä niitä kuitenkin yrittää puolustaa. Maailmassa on pahempiakin syntejä kuin nuo kaksi asiaa yhdistettynä. Aivan varmasti on.

Ajatelkaa sitä omistajan riemua, kun hän ostaa ensin pyörän ja saa sitten VARUSTELLA sen. Tuollainen ilon purkaus ei ansaitse paheksuntaa eikä herjaamista. Sille saa ehkä ihan vähän hymyillä, mutta ei sille mitään sen väkivaltaisempaa pidä tehdä. Ei ainakaan julkisesti herjata ja ilkkua.

Jussi: " Aijai, mä niin näen jäbän puskemassa tolla Mechelininkatua autojen välissä vähintään 46km/h ankaraa syyspuhuria vastaan ja matkalla kohti toimistoa! "

Siinä mies tekee töitä, puristaa, yrittää pelastaa omaa sydäntään, yrittää ehkä vähän pelastaa maailmaa tajuamatta, että jokainen hiilenpala tai öljytippa, minkä hän säästää, päätyy vain joka tapauksessa intialaisten tai kiinalaisten poltettavaksi. Eikä silläkään ole mitään väliä. Pääasia on, että se mies yrittää. Yrittää joka helvetin päivä.

Se yrittäminen on se hyvä asia nyt tässä. Se, että hän ottaa sen pyörän ja lähtee sillä pyörällä ja painaa tosiaankin sitä syyspuhuria vastaan sen aika-ajo tangon kanssa. Sitä ei pidä tosiaankaan herjata.

Näin miettii

Tuure

-.-

Koska maailma ei ole mustavalkoinen, vaan siinä on myös niitä välivärejä, niin samoin myös hybridi on ihan hyvä kapistus sellaiselle, joka siitä pitää. Se on monen asian kompromissi, mutta parhaat niistä ovat kuitenkin aika päteviä vehkeitä. Huonot ovat tietenkin kerrassaan huonoja. Se on eri asia, huono pyörä on huono pyörä. Mutta “hybridi” voi olla myös oikeasti hyvä pyörä.

Aika-ajotanko on varuste siinä missä jokin muukin. Sen voi ostaa, sitä voi kokeilla. Sen voi hylätä, jos niin haluaa. Se, mitä se aika-ajo tanko EI OLE, on olla pyhä kultti kapistus niille, jotka omien luulojensa mukaan ovat ainoita, jotka sitä saavat käyttää ja siitä mitään edes ymmärtävät.

Aloitetaan se maailmanparantaminen (se kaipaa tosiaankin parantamista ja ihan helvetisti) nyt ihan perusasioista: Sanotaan naapurin tädille päivää, ja kun hybridimies tulee sen aika-ajotangon kanssa jossain pyörä kuviossa vastaan, hänelle ei naureta eikä vittuilla, vaan häneltä kysytään YSTÄVÄLLISESTI, että tarvitseeko hän apua, neuvoa etc. Säätää vaikka häneltä sen ajoasennon edes kohdilleen. Sillä lailla maailma paranee OIKEASTI.

-.-

tle88 - 11:30, 31.8.2009 » Se yrittäminen on se hyvä asia nyt tässä. Se, että hän ottaa sen pyörän ja lähtee sillä pyörällä ja painaa tosiaankin sitä syyspuhuria vastaan sen aika-ajo tangon kanssa. Sitä ei pidä tosiaankaan herjata. Näin miettii Tuure
Ny vilosoviat sikseen ja tankoa ostamahan!

Tuure, mun Tonille osoitettu ystävällinen komentti oli esitetty vailla ironian häivääkään, yritin vain tuon mieltäylentävän mielikuvan kautta kannustaa miestä lunastamaan tangon kun nyt kerran jo tuossa ylempänä melkein lupasi sen tehdä.

Kaiken lisäksi Randommin tankoa vastaan vaihdossa pyytämä rahasumma on ainakin minun mielestäni jopa sangen kohtuullinen.

EDIT

Kuten alla olevassa artikkelissa tieteellisesti todistetaan, taloudellisinta olisi ostaa toi stonga, sen sijaan että haaskaisi rahat johonkin karboniittiunelmaan ja/tai aero-kypärään, vaikka toki hienompia olisivat molemmat…

http://mos.futurenet.com/bikeradar/images/news/2008/11/12/IMG_6607-500-90.jpg

[b]How aero is aero?[/b]By Jeff Jones

Key points

Position: Going from drops to aerobars will save you ~30 watts at 40km/h
Bike: A time trial bike will save you ~20 watts over a road bike with clip-ons at 40km/h
Helmet: A time trial helmet will save you ~10 watts over a road helmet at 40km/h

jussi - 12:18, 31.8.2009 » Kuten alla olevassa artikkelissa tieteellisesti todistetaan, [i]taloudellisinta[/i] olisi ostaa toi stonga, sen sijaan että haaskaisi rahat johonkin karboniittiunelmaan ja/tai aero-kypärään, vaikka toki hienompia olisivat molemmat...
Vaan kun pyörään laittaa TT-stongan, niin myös satula pitää siirtää eteen ja ylös, jotta yläkropan ja jalkojen kulma ei mene liian tiukaksi. Mahdollisesti uusintaan menee myös satula ja/tai satulatolppa.

OT: Oikeestaan tekis vähän mieli hankkia clip-on TT-tanko ja TT-satula tolppineen. Sitten olis pieni vaiva laittaa pyörä TT-asetuksiin.

Asbin ohjeista kannattaa murehtia vasta kun hieno ja vähän käytetty tanko on ostettu eli reippaasti ostamaan ja noutamaan niin setä pääsee alkoon!

Edit: ai niin, vaimo lukee tätä, eli vitsi vitsi - salaattia ja feta-juustoa ostamaan

kas, f-palstalla ois mulle sopiva hiilikuituratapyörä… TT (eli TyömatkaTempo) -tangolla ja poolokiekoilla. 1000€ hela hoito.

http://www.kaarina24.fi/veitenmaki/jarkko/Pics/Pyörät09%20017.JPG

Anteeksi. Ihan oikeasti.

Minä olen vain juuri nyt niin väsynyt, että maksaisi selvää rahaa jostain karvarännistä, jonka päälle voisi vain… nukkua…
Itseään sitten piristää tämmöisillä adrenaliinipitoisilla ryöppäyksillä.

Minä jatkan… päivä on muutenkin jo täysin mennyttä. Mitä tätä enää pelastelemaan.

Minä nuorena miehenä muistan lukiossa, kun kolmen missityyppisen tytön jengi oli käynyt jossain tansseissa. Naulakolla ne sitten pälisivät, että siellä oli ollut Ällöttäviä Keski-ikäisiä Miehiä… minä sitten kerkeänä kysymään, että mikä niistä nyt niin ällöttäviä teki… sievä tyttö pää kallellaan luistatteli litanian, että kun ne ovat sellaisia punakoita, tanakoita ja hanakoita…

Asia jäi mieleen.

NYT sitten on perkele peilissä keski-ikäinen punakka, tanakka ja luoja nähköön edelleen vielä hanakka keski-ikäinen mies, eikä siinä perhana soikoon ainakaan MINUSTA ole yhtään mitään ällöttävää. Jos minulla ei olisi aina ollut itselläni pyörää, niin minä itse voisin aivan hyvin olla nyt hybridimies. Siksi minä tässä nyt naksuttelen verbaalista liipaisinta… Älkää naurako keski-ikäisille punakoille tanakoille ja hanakoille hybridimiehille. Ne ovat oikeasti kovia jätkiä, vaikka tuotettu watti / painokilo olisi jo vähän matalanpuoleinen. Niille on ihan toiset mittarit, millä niitä kuvataan.

Se on hyvä muutos, kun mies ottaa ja valitsee pyörän. - Aina.

Nooh… olihan tässä taas ryöpsähdys. Joku ajattelee, ettei sillä ole lääkitys kohdillaan… heh… minä takaan ja alleviivaan, että siihen asiaan, mikä minua vaivaa, siihen ei ole lääkettä. Tai jos ehkä on, niin se on luultavasti hyvä pyörä.

Hyvää illanjatkoa itse kullekin. Jättäkää uutiset katsomatta.

Tuure

-.-

suomen sheldon brown on syntynyt

Ihan takaisin oikeaan asiaan, tuleeko tuo kiinni stemmiin tuosta poikkipuolasta ? Hinta ei olisi oikeastaan paha tuollaisesta… Häränsarvi ja kaikki tukittuna yhteen ja samaan.

Johon tuo pitäisi jo ostaa anarkian takia, pääsisi itsekin tuollaisen makuun. Jos se herättää pyhää pahennusta, niin vielä parempi. Yleensä nuo ovat kunnollisina hyvin kalliita. Tuo näyttää asiasta mitään tuntemattoman silmään ihan asialliselta.

Minä oikeastaan voisin ostaa tuon. Onko se vielä saatavilla ?

Tuure

-.-

http://img413.imageshack.us/img413/8806/legendaryxb0.jpg

tle88 - 13:54, 31.8.2009 » Ihan takaisin oikeaan asiaan, tuleeko tuo kiinni stemmiin tuosta poikkipuolasta ?
Tulee
tle88 - 13:54, 31.8.2009 » Hinta ei olisi oikeastaan paha tuollaisesta... Häränsarvi ja kaikki tukittuna yhteen ja samaan.
No sitähän minä olen tässä yrittänyt sanoa, mutta kun kukaan ei ymmärrä. Vauhdikasta alumiinia pilkkahinnan!
tle88 - 13:54, 31.8.2009 » Minä oikeastaan voisin ostaa tuon. Onko se vielä saatavilla ?
On se kun ei tunnu kelpaavan - tai sitten mä olen vaan taas myöhässä, selkeästi jengillä on jo pyörät varustettu TTTT -kisoihin. Pääsetkö hakemaan? En jaksaisi alkaa kahden kympin edestä postittelemaan...

Isoratas… ei ole syntynyt. Tämmöisiä me Hybridi-Siat vain olemme. Meillä on unelmia TEMPOAMISESTA…

Pään sisällä pyörii pahoja filmejä ratsuhyökkäyksestä Tsingis Kaanin armeijan kärjessä… kaulojen katkaisusta ja naisten (monikossa huom.) astumisesta…

Noina aikoina miehet jakaantuivat kahteen kastiin: niihin jotka laittoivat räsyjä hevosten kavioihin, ettei vihollinen heitä kuulisi, ja niihin tosimiehiin, jotka laittoivat kulkusia hevosen valjaisiin, että vihollinen heidät löytäisi. Gramman viilaajat ovat noita edellisiä, ja pyöränsä kunnolla varustavat tempoajat ovat noita jälkimmäisiä.

Tunnen pakottavaa tarvetta varustaa talouden jokainen rattaalla varustettu esine kottikärrystä lähtien tempotangolla.
Perkele.

Onneksi huomenna on uusi päivä.

Tuure

-.-

Ostan tuon tangon. Johan se on nyt pakko ostaa tämmöisen mesoamisen jälkeen. Sitä paitsi: tunnen aitoa mielenkiintoa tuommoista esinettä kohtaan.

Loppuviikosta kävisi.

Arabiasta… ??? MIeleen tulee kauppakeskus jossain itäpuolella. Vanhahko sellainen ? Ja jossain siellä on niitä tietöitä enemmän kuin laki sallii ? Ilmeisesti se on myös kaupunginosa samalla alueella.

Edit: minä OLEN siis ulkopaikkakuntalainen, enkä edes tiedä nimeltä kuin muutaman Helsingin kaupunginosan. Aina on tulostettava kartta etukäteen, ja sitä tutkailtava, kun siellä liikkuu.

Tarkennetaan viikon loppupuolella tarkemmin. Onko se Arabia työpaikka päiväsaikaan, vai asuinalue siinä vieressä ? Auto tarvitsee Motonet/Biltema hoitoa, ja käyn siellä päin kuitenkin. Onko lauantai myös mahdollinen ?

Tuure

-.-

Ei postitella tuollaisia, ne kolhiintuvat kuitenkin. Olisiko Sinulla tuohon jotain kapulaa, johon saa vanhanaikaiset tikkuvaihteensiirtäjät kiinni ?

Mulla on komeron nurkassa jonkun keltaisen pörssin maantiepyörälöydön mukana tullut bolt-on tempotanko. Uuden veroinen, voin ottaa mukaan seuraavalla Lohjavisiitillä kun käyn Karstuntiellä moikkaamassa Kimmoa. Ei se kylläkään ole noin asiallisen näköinen kuin toi randommin kaupaama vaan oikeasti semmoinen perinteinen TyömatkaTempo-malli. Kyllä se kottikärryn aerodynamiikkaa kuitenkin parantaa :slight_smile:

Ja mulla ei ole mitään tt-tankoja vastaan, on semmoinen omassa (erittäin satunnaisessa) käytössäkin.

(niin joo tais siellä JK-shopin alahyllylläkin olla joku lisätankoasia pari viikkoa sitten)