Lumilautakypärä talveksi

Kallis, hyvin ilmastoitu kypärä ei ole ihan parhaassa käytössä talvella. Onko kokemuksia lautailukypäristä fillarikäytössä? Mietin lähinnä niskasträppiä, räädiyttä sekä sitä, onko se speksattu riittävän hyvin fillarilla kaatumiseen.

Kokeilin joskus omaani. Aivan tautisen kuuma. Liian pieni taas se ilmastoinnin määrä. Ei ainakaan pipoa voi pitää alla ja sit taas korvia palelee. Tokij joissakin kypärissä on ne korvaläpät, mut ne nyt sit taas näyttä kauheilta. Kaatumisen luulis kyllä kestävän. Nehän on suunniteltu rautaan taottaviks. Ja nopeudetki vähintään yhtä kovii tai kovempii laudalla.

just hommasin sellaisen, vaikuttaa kelvolliselta.

mulla paistuu noissa pää.

Tällä otoksella näyttäs, että kannattas ennemmin ostaa joku parinkympin fillaripotta.

Mulla on ainakin ulkoisesti tuon näköinen Giron potta ollut nyt 3season-käytössä reilun vuoden. Ostin sen jostain 40% rabatista jolloin hinnaks jäi ehkä viiskybää tjsp

http://www.outwoodsports.co.uk/files/shop/products/rw/251-1_300.jpg

Niskasträppi hyvä < mistä erottaa kunnon kypärän ja parinkympin fillaripotan? Tarkottaa siis sitä, että toi potta istuu aivan hyvin päässä oli sitten alla pipa tai ei.

Korvaläpät aivan vitun hyvät. Mulla on korvakäytävät niin saakelin tuulenarat, että mulla on kesälläkin yleensä joku buffi maantiekypärän alla suojaamassa ajoviimalta. Itse asiassa totean jopa, että en pidä sellaisia ihmisiä (if any), jotka nostaa räädiysfaktorin korvien suojaamisen edelle, juuri minään.

Kaaduttu on. Ei oo haljennut. Mutta kestävyyskysymykseen taidettiin jo vastata yllä^^^^

Ite ottasin mieluummin kunnon laskettelukypärän kuin parinkympin fillaripotan, mut se johtuu myös siitä et mun pää on myös sen mallinen, että sisältä pyöreät ja niskasträpittömät potat ei vaan kertakaikkiaan istu mun päähän.

Kuuma? No on. Ainakin kesällä. Mut kesäkäyttöön mulla on nimen omaan hyvin ilmastoitu ja kalliihko maantiekypärä.

Ai niin ja pöllövalo istuu kypäräkiinnikkeen kanssa tohon pottaan aivan oivallisesti. Pikkuruisen valopään painoakaan ei huomaa kun kypärä painaa puol kiloa. Akku taas on joko juoma- tai muussa repussa.

http://cdn.companybe.com/ColoradoFreeSkier/product_photos/large/xl_SWEET_trooper_hc_lgndbrn.jpg

Itsellä tämä talvikäytössä, mutta tosiaan tossa tulee kyllä kuuma pyöräillessä jos on lämpimämpää kuin -15C, siihen asti savantilla. Kannattaa noita lautakypäriä metsäsätää käytettynä tori.fi yms. mestoilta, koska varsinkin pienemmät kypärät kersojen kasvaessa menee kiertoon aika vähän käytön jälkeen…

Jeesusteipillä sisäpuolelta ilma-aukot ainakin etupuolelta umpeen, auttaa jos jos ei talvikypärän hankkiminen nappaa. Voisikin muistaessaan nyt laittaakin vähän teippiä tuonne ilmanvaihtoon…

Perus pyöräilykypärärä + krnkyn talvihattu on riittänyt aivan hyvin.

Muli - 11:14, 20.1.2014 » Perus pyöräilykypärärä + krnkyn talvihattu on riittänyt aivan hyvin.
+1

^^ Itekkin pärjänny ym kombolla ja pidemmille ajoille viel puuvillahuppua väliin. Hassutteluun ja koti-rinne-koti välille site:
http://s.stpost.com/eccstorefront/product_images/75651/f_75651_1.1.jpg

Kuuma tulee.

xpost twitteristä

nalle wheelroos - 11:45, 20.1.2014 »
Iikeli - 11:33, 20.1.2014 » Oon kuullu, et porukka käyttää Bern:in kypäriä. Näitä käytetään myös laskettelussa. Bernin kypäristä on muuten hyvä tietää, että suurin osa (ellei kaikki) on ns. Hard Hat, eli ei läpäise mitään noita "kypärästandardeja". Näin ainakin muistelen lukeneeni, kun hankin laskettelukypärää.
https://www.youtube.com/watch?v=nfg5rpaPISk edit. miks näistä ei taas jauheta siinä talvikypärät-langssa vaan twitterissä?

Mäkin olen erittäin hikoilevaa sorttia, myös päästäni, mutta kylmimpinä keleinä tuntuu kova viima jo vähän inhottavasti ton Giron high-end maantiekypärän läpi. Mulla on joku ohut Jack Wolfskinin polyesteripipo fleecesisuksella. Tänä aamuna kokeilin vanhaa Ermenegildo Zegnan (?!) silkkistä kypärähuppua, ja se päästi viimaa ehkä vielä vähän enemmän läpi. Ehkä lykkään ne päällekkäin pahimmille keleille. Ja toi teippaaminen on hyvä idea.

Toisaaltahan kypärä pitäs kai vaihtaa muutaman vuoden välein, käytti sitä tai ei, ja sikäli olis perustellumpaa käyttää vain yhtä kypärää vuoden ympäri. Tai jos sitä muuten haluaa speksata uusiksi useammin.

ite oon tykännyt kovilla pakkasilla about tuollaisista:

pitää olla kypärässä vähän varaa eli jos on kesällä nafti kypärä niin ei kannata edes yrittää. päältähän noi on normi pipoja eli hikihöyryt pystyy nousemaan materiaalin läpi suht vapaasti ulkoilmaan ja korvien ja otsan ja niskan ympärillä ns panta tuota windstopper -matskua suojelemassa viimalta.

Eikö noihin normikypäriin voi vetää semmoisen shower cap -henkisen helmet coverin ympärille, niin ei tuule läpi?

http://www.akaslompolosportshop.fi/static/media/images/83/130x110/8336fc8d841fb1a7d0cd647908e2a264.jpg

Löfflerin hiihtopipo, jossa on ainaostaan otsan kohdalla windstopper on osoittautunut erinomaiseksi talvipyöräilypäähineeksi savantin kanssa. Kokemusta on koko pipon peittävästä windstopperista, en suosittele…

peltsip - 12:02, 20.1.2014 » ite oon tykännyt kovilla pakkasilla about tuollaisista: http://www.ulkoilukauppa.com/miesten-vaatteet/paahineet/wersus-ws/ pitää olla kypärässä vähän varaa eli jos on kesällä nafti kypärä niin ei kannata edes yrittää. päältähän noi on normi pipoja eli hikihöyryt pystyy nousemaan materiaalin läpi suht vapaasti ulkoilmaan ja korvien ja otsan ja niskan ympärillä ns panta tuota windstopper -matskua suojelemassa viimalta.
Joo, tommonen korvapanta on hyvä. Munkin susinahkassa on ainakin paksumpaa matskua korvien ympärillä.