Nörtteily

Aah, bat – less:in lisäksi ja rinnalle silmäkarkki sivutusohjelma.

Asennusohjeiden eleganttius ja tuotteistus eri vaihtoehdoille pistää myönteisesti silmään. Tosin Ubuntussa ja kaltaisissa ennemmin kuin “dpkg -i …” nykyään esim.

apt install ./bat_0.10.0_amd64.deb

Syyt raskaille gui-ohjelmille vähenevät yhä lisää kun komentirivi-git:iäkin täydentää mukavasti ncurses-tig. (Sen asennusohjeissa unohdetaan mainita että tig on monissa jakeluissa suoraan mukana.)

Olisikohan viimeinkin niin, että läheisessä lähitulevaisuudessa jopa harrastelijatasoinen elektroniikkaharrastaja voisi tehdä omia Shimano Di2 -systeemiä käskyttäviä laitteitaan?

https://hackaday.com/2019/03/26/reverse-engineering-shimano-bike-electronics/

Linkin takainen video lupailee referenssikoodia Nordicin kehitysalustalle, toivotaan ettei korporaatiolakimiehen “cease and desist” -kirjelmä ehdi ensin.

No oskilloskoopilla saa signaalit näkyviin ja siitä voi dekoodata toimintatavan ja koota piirit jotka lähettää halutut signaalit ulos. Jos shimanon di2 kahvat saisi kytkettyä rohloon tai pinioniin niin se olisi varmaan ultimate talvipyörä, dynkky valoille ja lataamaan di2 akkua.

grep - 17:08, 23.2.2019 » Hupia tekoälyn väärentämien ihmiskasvojen erottamisesta. Johdantoa https://medium.com/@kcimc/how-to-recognize-fake-ai-generated-images-4d1f6f9a2842 Ja sitten arvailemaan http://www.whichfaceisreal.com/
Vanha postaus, mutta unohdin kysyä, että paljonko käytitte aikaa tekoälyn kouluttamiseen?

(En ole tuota whichfaceisreal.com -jengiä millään lailla. Onhan heilläkin vielä tekemistä edessä, tai siis aikaa on kulutettu vasta liian vähän tai jotenkin muuten opetettu vähän hassusti. En toki väitä itse pystyväni parempaan.)

Internet tarjoili tänään Wahoo ELEMNT Bolt -asiaa, käytännössä kyseessä on Android Wear-laite. https://joshua0.dreamwidth.org/66991.html ja https://joshua0.dreamwidth.org/65779.html

Lisenssirikkeet sikseen, laitteen käyttämistä kirjastoista löytyy esim. https://github.com/mapsforge/mapsforge, jota on mahdollista tyylittää uudelleen xml-konfiguraation avulla. Saman github-linkin takaa löytyy myös OSM-to-MAP plugari Osmosikseen (https://github.com/mapsforge/mapsforge/blob/master/docs/Getting-Started-Map-Writer.md), mikä tarkoittaa mahdollisuutta omien karttojen lataamiseen tuonne laitteelle.

Taidan siirtää tämän bolt-vempleleen tarveperustaiselle hankintalistalle.

Jatkokehitin aikani kuluksi hieman tota aikaisempaa ignore-userscriptiä. Uusi versio löytyy githubista. Mainittavimpana uutena ominaisuutena pystyy nyt myös piilottamaan tiettyjen käyttäjien aloittamat ketjut etusivulta. Kukin voi itse miettiä mitä tällä voi tehdä.

Käytettävyyttä helpottamaan löytyy Tampermonkeyn pudotusvalikosta myös editori ignorelistojen muokkaamiseen. Editori käyttää GM_config-nimistä kirjastoa. Käytännössä editori löytyy täältä:

Ja sen kautta aukeaa dialogi:

Jos selaimessa on Tampermonkey asennettuna, niin tätä Github-linkkiä klikkaamalla pitäisi aueta Tampermonkeyn dialogi jonka kautta userscriptin voi asentaa lisäkkeeseen.

Testattu ainoastaan Firefoxissa ja Chromessa Tampermonkeyllä. Toiminnee myös ainakin Greasemonkeyllä. En ota vastuuta mistään. Todennäköisesti tietokoneesi ei sula, mutta saatat missata parhaat diilit.

:+1:

Ajattelin päivittää tietokonetta. Taitonetissä LENOVO THINKPAD T440P I7/16/256SSD/14/HD+/W10/A2

Onko 459 € hyvä hinta tuosta? Ajatuksena olisi laittaa Linux ja virtuaalikoneella ajaa Windowsia. Molempia tulee käytettyä. Ajattelin käyttää työkoneena, kun ei virtuaalikonetta työpaikan laitteisiin saa.

E. Hyviä diilejä vastaavista otetaan vastaan.

Ite en kyl pystyisi mihinkään HD+ resoluutioihin enää vuonna 2019.

Muuten oikein kivan oloinen kone tuossa hintaluokassa mutta tosiaan joku sisarmalli tuosta T400-sarjasta tiukempiresoluutioisella näytöllä ehdottelisin. (Paitsi jos olet varma ettet jostain syystä halua pienempiä pikseleitä.)

Ollu T440p työkäytössä useamman vuoden. Näppistuntuma hyvä, trackpad-tuntuma surkea, näytön DPI sopiva. Omassa, varsin terminaali- ja näppäimistövetoisessa, käytössäni ollut ihan riittävän hyvä.

Käyttötavasta riippuen isoinpana ongelmana ehkäpä paksuus ja kuumeneminen eli ranteet saattaa olla kovilla (itselle tämäkään ei ole ollut ongelma, koska toimistolla ja kotona kone on kiinni ulkoisissa näytöissä ja näppäimistöissä).

Joo, näköjään resoluutio on kaikissa tuon puljun edullisimmissa I7/16gb-koneissa matala. T450s:n saa FHD:nä 8 gb:n muistilla samaan hintaan. Siihen saa 4gb muista lisää. Ihan en päässyt vielä kärryille saako tuohon max 12gb vai 20gb.

E. Thinkpad ollut viimeksi käytössä IBM:äm aikaan.

Tuntuisi pärjäävän ilmankin. Itse käytin tuommoista Arduino-lautojen ohjelmoimiseen, se oli päällä 24/7 kuukausitolkulla kunnes SD-kortti antautui. Käyttöjärjestelmä ei kaiketi osannut hajauttaa kirjoituksia ja pommitti jonkin osoitteen paskaksi tms.

Raspi4:n tuottaa vissiin reilusti enempi lämpöä kuin aiemmat, aiemmilla pärjännee ilmankin, riippuen toki käytöstä ja kuinka suljetussa tilassa nuo on.

Jees ellei aktiivista ainakin passiivisiili heti kehiin. Intoilijat raportoivat kuormituksen aika nopeasti nostavan lämpöjä jolloin jarruttelu aktivoituu. Käyrien ja numeroiden ystäville: lisää.

Ei hemmets. FSF:n puheenjohtajuus ei ollutkaan eläkevirka…

Piti Googlata. Ilmeisesti en ole nörtti, kun en tiennyt.

E. Sen verran kuitenkin, että Raspberryn käyttöä analogisgnaalin kerääjänä ja visualisoijana pohdin.

Ja opettelemaan: