Nörtteily

Saksalaiset käyttävät emacsista hauskaa nimeä: Eierlegende Wollmilchsau. (Muniva villamaitoemakko, siis varsinainen monitoimiotus)

Biciolli - 11:30, 14.1.2014 » Saksalaiset käyttävät emacsista hauskaa nimeä: Eierlegende Wollmilchsau. (Muniva villamaitoemakko, siis varsinainen monitoimiotus)
Niin, no.

https://lh6.googleusercontent.com/-pF26df3jLcE/UtUGeA3Q-_I/AAAAAAAAIMU/wcCSaeMtR6g/s704/emacs.png

Biciolli - 11:28, 14.1.2014 » En minä OpenOfficea käytä. Piti vain siirtää muualta saatu tiedosto. Eiköhän vika ole sisäänlukevassa ohjelmassa kun en muuta käyttänyt.
tässä nyt pitäis tietää aika paljon muutakin ennenkuin voidaan vetää johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. veikkaan että todellisuudessa oli vähän jotain muutakin säätöä kuin: file -> open -> hitto tiedostomuoto on väärä, joten annetaan olla ja ilmoitetaan että tiedosto pitäisi saada jossain muussa muodossa, vaikkapa csv:nä joka on mukava standardiformaatti.

Johtopäätökseni on se, että jos ihan tavallisena käyttäjänä avaan tiedoston (yritän avata) ja seurauksena on se että ohjelma jää jumiin ja usb-tikku tuhoutuu, vika on käyttämässäni ohjelmassa.

tuosta näkee jo rivien välistä että jotain kyseenalaista on tehty mutta annetaan olla.

Ei se usb tikku ihan noin vaan voi tuhoutua. Tai vika on sitten tikussa eikä softassa.

Biciolli - 12:04, 14.1.2014 » Johtopäätökseni on se, että jos ihan tavallisena käyttäjänä avaan tiedoston (yritän avata) ja seurauksena on se että ohjelma jää jumiin ja usb-tikku tuhoutuu, vika on käyttämässäni ohjelmassa.
maza- - 12:22, 14.1.2014 » Ei se usb tikku ihan noin vaan voi tuhoutua. Tai vika on sitten tikussa eikä softassa.
ATK ei ole ihan noin yksinkertaista: http://www.bunniestudios.com/blog/?p=3554

Yksivaihdepyörä on paljon yksinkertaisempi ja toimintavarmempi ja sillä voi tehdä paljon kyseenalaisempia temppuja :slight_smile:

Samsung s3 hajottanut kolme 32gb muistikorttia. Kaikki eri merkkisiä. Ja vikahan on huollon mukaan aina muistikortissa.
On opittu käyttämään pilveä.

Nim. En mie valita mutta kyllähän se kyrsii.

pilvestä tuli mieleen että aika äkkiä on maailma muuttunut, läppäriostoksilla ollessani tuli flashback kun pari vuotta sitten mietin että ei hitto kyllä pärjää ilman dvd-asemaa. (e: nykyään ei taida esim officea edes saada optisella medialla käsittääkseni ja kaikki levyllä jaellut on ainakin yhden version vanhoja joten kannattaa ladata netistä suoraan uudempi installeri…)

nyt just mietin että en varmaan enää pärjäis ilman pilveä kun se hoitaa n+1 hommaa automaagisesti kun itelläkin on 2 läppäriä + kännykkä ja se että kaikissa on kaikki tarvittavat tiedostot saatavilla aina kun vaan on yhteys (ja läppäreiden kesken senhetkiset kovalevyllä olevat versiot aina) on kyllä melko blissiä.

puhumattakaan sit spotify/xbox music/vast ja netflix/viaplay. vielä kun saisi aikaiseksi pistää kuvaläppärin jakoasetukset kuntoon niin vois vilkuilla koko omaa kuvakirjastoa läpi aina tarvittaessa pleikkarilla.

nyt alan ymmärtämään että mikä sitä pappaa (rip) risoi teknisissä vehkeissä… :wink:

Tietäiskö joku tietäjä olisko androidille sellasta kuvankäpistelysoftaa, millä sais käsiteltyä useempaa kuvaa kerralla? Lähinnä pitäis saada kuvien aspect ratio muutettua tai siis cropattua reunoilta muutama sentti pois, kiitos htc:n vammastakin vammasemman kameran laajakuva-kuvasuhteen.

(tai jos jollain on vinkkiä kivasta kamerasoftasta, joka osais ottaa kuvia jossain älykkäämmässä kuvasuhteessa niin sellasenki saa vinkata.)

lisähehkutusta pilvelle: koska mulla on office 365 niin on myös joku käsittämätön numero kapasiteettia pilvitallennukseen (1 tera tjsp). ihan kiva kun lävähti kaikki järkkärillä otetut kuvat yms saataville kaikkiin laitteisiin ja minne tahansa missä pääsee pilveen käsiksi.

Lumikko - 16:44, 9.1.2015 » Applen tuotteiden käyttökokemuksia arvioidessa kantsii huomioida myös käyttäjäryhmät, jotka kyseisen brandin kohdalla poikkeavat muusta tietotekniikasta.
En tiiä oliko tää jonkinlainen asfaltoidulle parkkipaikalle asetettu hyvin näkyvä neonvärinen karhunrauta johon kävelin paljain jaloin tahalteni, mutta kiinnostais tietää mitkä nää ryhmät on. http://usefulshortcuts.com/imgs/skype-basic/emoticon-0143-smirk.gif
kaukomieli - 17:57, 31.1.2015 » Nonni. Nyt toi mäkbookpaska tais laueta lopullisesti. Eihän se ollutkaan kuin pari vuotta vanha. Viides mäkki ja ylivoimaisesti paskin kone mitä mul on ikinä ollu.
No ei se sit ihan lopullisesti lauennutkaan mut kovalevyn lisäksi joku hemmetin ohjainkaapeli oli rikki.

Ei tarvinnut sit kuitenkaan kaatuilla/liukastella kun kotivakuutus korvas muutaman satkun muutenkin ja huolto pelas. 25% vuosivähennys ja 150€ omavastuu vähän harmitti mut laitatin tohon sit lohdutukseksi SSD HD:n. DVD-asema on edelleen paskana ja tuuletinkin rutisee vanhaan malliin mut kai toi taas hetken pelaa…rupesin haikaileen kans lisämuistin perään mut kattoo ny.

Ssd kannattaa asentaa tollaseen vanhaan ruoskaan ainoostaan jos päätyy jatkokäyttöön.

Kertokaas joku mulle mikä mättää: kone kaatuilee satunnaisesti siten, että näyttö vaan jäätyy eikä mihinkään mitään reaktiota. Ainoostaan reboot auttaa… gtx460 q6600, 4gb ddr2. Kaiken pitäs olla ehjää, kone asennettu uusiks jne.

^ Mikä käyttöjärjestelmä?

Omalla koneella menossa pieni Arch linux kokeilu ja oon havainnu aika samanlaisen ongelman, mutta aina toisinaan kone alkaakin taas toimimaan hetken jumittamisen jälkeen. Näyttiksenä ATI Radeon HD 7770 ja jossen oo ihan väärin ymmärtäny, ongelma johtuu jostain häiriöstä hardware accelerationin kanssa. Perus YV:n selailussa tuota ei ilmene, mutta YV:n lisäksi on vaikkapa useampi flash playeri tai kuvankatselin tai edes skype tai telegram päällä, saattaa näyttö yllättäen jumahtaa. Päällä olevasta musavideosta yleensä kuuluu vielä jokusen sekunnin verran ääntä.

Kaksoisnäytöllä tätä kans ajan, tiiä johtuisko siitä. Oon jo aika varma että heivaan tän sillalta asennan vaan archbangin ja/tai ton ATI:n suljetun ajurin, koska avoimella ajurilla ei pysty ees näytön kuvaa kääntämään.

Mikäs on toi nykyään uusin macci osX:n versio edes ja onko siinä mitään uutta verrattuna perus Linux käyttiksiin että kannattaako edes ajatella vaihtoa osX:ään?

edit: myllyverkkarikaverit voi ajatella ennen postaamista, tai voi olla kyllä et jään alakynteen joten ihassama, miks ees kysyin, taidan tutkia asian ite, liian ympäripyöreetä kysyin

^Odotan jännityksellä tämän viestin alle tulevia kommentteja :E

Uusin on Yosemite ja toimii aivan riittävän hyvin mulla: plärään ja käsittelen kuvia, kirjoitan, selaan internet-sivustoja.

walto - 23:55, 4.3.2015 » ^ Mikä käyttöjärjestelmä? Omalla koneella menossa pieni Arch linux kokeilu ja oon havainnu aika samanlaisen ongelman, mutta aina toisinaan kone alkaakin taas toimimaan hetken jumittamisen jälkeen. Näyttiksenä ATI Radeon HD 7770 ja jossen oo ihan väärin ymmärtäny, ongelma johtuu jostain häiriöstä hardware accelerationin kanssa. Perus YV:n selailussa tuota ei ilmene, mutta YV:n lisäksi on vaikkapa useampi flash playeri tai kuvankatselin tai edes skype tai telegram päällä, saattaa näyttö yllättäen jumahtaa. Päällä olevasta musavideosta yleensä kuuluu vielä jokusen sekunnin verran ääntä. Kaksoisnäytöllä tätä kans ajan, tiiä johtuisko siitä. Oon jo aika varma että heivaan tän sillalta asennan vaan archbangin ja/tai ton ATI:n suljetun ajurin, koska avoimella ajurilla ei pysty ees näytön kuvaa kääntämään.
Se suljettu ajuri toimii nykyään aika hyvin Archilla. Wikistä löytyy hyvät ohjeet. Lisäät vain pacmanin repoihin 1.16 xorgin ettei se päivity liian uuteen. Gnomea/GDM:ää käyttäessä saattaa joutua myös downgradeamaan sekä gdm että libgdm versioon 3.10.0.1-2. Sitten vain AURista catalyst-total.

Kahdella näytöllä en ole kokeillut. Itsellä Radeon 7770 sanoi itsensä irti muutama kuukausi sitten, alkoi kaatuilemaan pelatessa raskaampia pelejä (Quakessa toimi).

Jotain satunnaista jäätymistä tulee nykyäänkin, mutta ei näyttiksestä johtuvaa vaan todennäköisest chromen plugineista. Kone herää muutaman minuutin päästä eloon ja dmesgissä on jotain tämmöistä.

[570086.067631] Out of memory: Kill process 17591 (chrome) score 344 or sacrifice child
[570086.067634] Killed process 17591 (chrome) total-vm:1178328kB, anon-rss:397984kB, file-rss:0kB

netspider - 0:14, 5.3.2015 » [570086.067631] Out of memory: Kill process 17591 (chrome) score 344 or sacrifice child [570086.067634] Killed process 17591 (chrome) total-vm:1178328kB, anon-rss:397984kB, file-rss:0kB
[Pakko kai se on uskoa.](https://github.com/torvalds/linux/blob/4f671fe2f9523a1ea206f63fe60a7c7b3a56d5c7/mm/oom_kill.c#L531)