Nörtteily

Työn alla ubuntu serverin uudelleenasennus kovalevyvaurion jälkeen.

pieni merenneito - 17:58, 12.1.2014 » joo ei lähe kyllä samantekevä bonkki merenneidolle enää v. 2014
myö ollaan tulossa vanhoiksi.

e: terveisin nimimerkki 15v “harrastamista”, muutama vuos servujen tunkkausta töissä ja tällä hetkellä ei vois tietokoneiden kanssa puljaus vähempää kiinnostaa. Onneks on koulu.

pistin tänään office 365 home -touhut testiin, tais olla downshiftaus openoffice + skydrive- kansion kautta synkkaukseen kun toi näköjää tahtoo ohjelman sisällä duunata jotain erillistä skydrive -touhua itse sen koneella olevan varsinaisen skydrive -synkan ulkopuolelta…

Good luck.
3301

Firman Mäkkeihin on hankittu yhteensopivuusmielessä Microsoftin toimisto-ohjelmisto.

Yritin siirtää taulukkolaskentaohjelman tiedoston Open Officesta Microsoftin Exceliin. Excel ei tunnekaan Open Officen formaattia ja kaikenlisäksi muistitikku, jolla tiedosto oli, jumittui käyttökelvottomaksi. Kone pyytää formatoimaan sen.

Sellaista yhteensopivuutta Microsoftilla.

Omia koneitani en saastuta yhtään millään MS-tuotteella!

et vaan osaa Olli, sori. mutta onhan se ihan hyvä että sait diagnosoitua oikean syyllisen ja diagnoosi sattuu vielä istuvan täydellisesti henkilökohtaiseen ideologiaankin ihan vaan sattumalta.

noi openofficet on vaan niin syvältä että ei hyvää päivää, töissä käyttää ms:n tuotteita ja kotona openofficea niin suoraan sanottuna vitutti pienikin juttu openofficella kun kaikki pitää tehdä miljoonan valikon kautta josta taas lähti sellainen idea että vois sitä kai maksaa rahaa siitä ettei vituttais kotona tehdä aina välillä jotain pikkujuttuja.

peltsip - 7:54, 13.1.2014 » et vaan osaa Olli, sori. mutta onhan se ihan hyvä että sait diagnosoitua oikean syyllisen ja diagnoosi sattuu vielä istuvan täydellisesti henkilökohtaiseen ideologiaankin ihan vaan sattumalta. noi openofficet on vaan niin syvältä että ei hyvää päivää, töissä käyttää ms:n tuotteita ja kotona openofficea niin suoraan sanottuna vitutti pienikin juttu openofficella kun kaikki pitää tehdä miljoonan valikon kautta josta taas lähti sellainen idea että vois sitä kai maksaa rahaa siitä ettei vituttais kotona tehdä aina välillä jotain pikkujuttuja.
en tiedä miten voisin enää enempää kompata näitä absoluuttisen totuuden sanoja, paitsi tietysti että hattulainaukset uuniin.

jos on pakko tehdä FOSS-kikkareilla elämästään vaikeaa, on nuo libre/syöpä/openofficet sellaista perse edellä puuhun kihnuttamista ettei sanat riitä.

se on latex + emacs/vim ja täts it - lue manpaget, kato googlesta tai greppaa sorsat mutta älä ruikuta jos jokin menee pieleen.

pieni merenneito - 13:22, 13.1.2014 » se on latex + emacs/vim ja täts it - lue manpaget, kato googlesta tai greppaa sorsat mutta älä ruikuta jos jokin menee pieleen.
Eilen yöllä, kun en saanut unta, greppasin sängyssä maaten sorsaa Android-kännykällä. Saavutin riittävän kaksimielisyyden asteen ja päätin lopettaa tylsän ATK-tarinan kertomisen kokonaan.

En minä OpenOfficea käytä. Piti vain siirtää muualta saatu tiedosto. Eiköhän vika ole sisäänlukevassa ohjelmassa kun en muuta käyttänyt.

Saksalaiset käyttävät emacsista hauskaa nimeä: Eierlegende Wollmilchsau. (Muniva villamaitoemakko, siis varsinainen monitoimiotus)

Biciolli - 11:30, 14.1.2014 » Saksalaiset käyttävät emacsista hauskaa nimeä: Eierlegende Wollmilchsau. (Muniva villamaitoemakko, siis varsinainen monitoimiotus)
Niin, no.

https://lh6.googleusercontent.com/-pF26df3jLcE/UtUGeA3Q-_I/AAAAAAAAIMU/wcCSaeMtR6g/s704/emacs.png

Biciolli - 11:28, 14.1.2014 » En minä OpenOfficea käytä. Piti vain siirtää muualta saatu tiedosto. Eiköhän vika ole sisäänlukevassa ohjelmassa kun en muuta käyttänyt.
tässä nyt pitäis tietää aika paljon muutakin ennenkuin voidaan vetää johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. veikkaan että todellisuudessa oli vähän jotain muutakin säätöä kuin: file -> open -> hitto tiedostomuoto on väärä, joten annetaan olla ja ilmoitetaan että tiedosto pitäisi saada jossain muussa muodossa, vaikkapa csv:nä joka on mukava standardiformaatti.

Johtopäätökseni on se, että jos ihan tavallisena käyttäjänä avaan tiedoston (yritän avata) ja seurauksena on se että ohjelma jää jumiin ja usb-tikku tuhoutuu, vika on käyttämässäni ohjelmassa.

tuosta näkee jo rivien välistä että jotain kyseenalaista on tehty mutta annetaan olla.

Ei se usb tikku ihan noin vaan voi tuhoutua. Tai vika on sitten tikussa eikä softassa.

Biciolli - 12:04, 14.1.2014 » Johtopäätökseni on se, että jos ihan tavallisena käyttäjänä avaan tiedoston (yritän avata) ja seurauksena on se että ohjelma jää jumiin ja usb-tikku tuhoutuu, vika on käyttämässäni ohjelmassa.
maza- - 12:22, 14.1.2014 » Ei se usb tikku ihan noin vaan voi tuhoutua. Tai vika on sitten tikussa eikä softassa.
ATK ei ole ihan noin yksinkertaista: http://www.bunniestudios.com/blog/?p=3554

Yksivaihdepyörä on paljon yksinkertaisempi ja toimintavarmempi ja sillä voi tehdä paljon kyseenalaisempia temppuja :slight_smile:

Samsung s3 hajottanut kolme 32gb muistikorttia. Kaikki eri merkkisiä. Ja vikahan on huollon mukaan aina muistikortissa.
On opittu käyttämään pilveä.

Nim. En mie valita mutta kyllähän se kyrsii.

pilvestä tuli mieleen että aika äkkiä on maailma muuttunut, läppäriostoksilla ollessani tuli flashback kun pari vuotta sitten mietin että ei hitto kyllä pärjää ilman dvd-asemaa. (e: nykyään ei taida esim officea edes saada optisella medialla käsittääkseni ja kaikki levyllä jaellut on ainakin yhden version vanhoja joten kannattaa ladata netistä suoraan uudempi installeri…)

nyt just mietin että en varmaan enää pärjäis ilman pilveä kun se hoitaa n+1 hommaa automaagisesti kun itelläkin on 2 läppäriä + kännykkä ja se että kaikissa on kaikki tarvittavat tiedostot saatavilla aina kun vaan on yhteys (ja läppäreiden kesken senhetkiset kovalevyllä olevat versiot aina) on kyllä melko blissiä.

puhumattakaan sit spotify/xbox music/vast ja netflix/viaplay. vielä kun saisi aikaiseksi pistää kuvaläppärin jakoasetukset kuntoon niin vois vilkuilla koko omaa kuvakirjastoa läpi aina tarvittaessa pleikkarilla.

nyt alan ymmärtämään että mikä sitä pappaa (rip) risoi teknisissä vehkeissä… :wink:

Tietäiskö joku tietäjä olisko androidille sellasta kuvankäpistelysoftaa, millä sais käsiteltyä useempaa kuvaa kerralla? Lähinnä pitäis saada kuvien aspect ratio muutettua tai siis cropattua reunoilta muutama sentti pois, kiitos htc:n vammastakin vammasemman kameran laajakuva-kuvasuhteen.

(tai jos jollain on vinkkiä kivasta kamerasoftasta, joka osais ottaa kuvia jossain älykkäämmässä kuvasuhteessa niin sellasenki saa vinkata.)