Lunni - Singular Puffin

Ite hankin Puffinia varten (käytettynä “halvalla”) Surlyn RD:t Hopen navoilla. Päälle virittelin jo Big Fat Larryt, jotka on tällä hetkellä sisurilla, mutta ennen rungon saapumista olisi tarkoitus värkätä ne sisurittomaksi. En kyllä osaa sanoa onko tuo parempi setti kuin 100mm kehät ja kaposemmat kumit.

otit ällän, eikö se ole sulle vähän nafti, vai ruukaako läskiraamit olla pienempiä ku normimaastot?

Swifti on myös L. XL oli koeajolla toooosi iso. Sillä perusteella siis päädyin tuohon. Minul on pitkät jalat, lyhyt selkä, tai iso pää. Joka tapauksessa, reach -lukemaa tuijottamalla; L kokoisena se on hitusen isompi kuin Swiftissä. Ja kun siis verrokki on nähdäkseni sopiva niin en ainakaan isompaa kaipaa. Heikottaahan se mieltä, kun näitä päätöksiä tekee ilman koeistuntaa…

Näitä tulee siis Ouluun useampikin…

Odotan innolla projektikuvia. L on varmasti juuri oikea koko, samanpituisena mietin samaa kokoa itsekin Kickstarter-kampanjan aikana. Singularin XL-kokoiset rungot ovat ihan älyttömän isoja.

Poratut vanteet ja kevyehköt renkaat lienevät hyviä ideoita hauskanpitopyörään. Painonsäästöä siellä missä siitä on hyötyä ja muuten perusluotettavaa järkiosaa.

Hommahan etenee, Carnegie löytyi Turusta, kiitokset jäsenelle Kyttyra.

^eipä kestä. Mää uskon, että tanko pääsee hyvään ja oikeaan käyttöön.

No, kuten taisin peeämmässä uhota, niin tuun tänne huutelemaan lisää.

Kehät: Ittee epäilyttäis Rob’soneiden kestävyys varsinkin porattuina koska ne on lienee tarkoitettu kruisereihin eikä ryskäämiseen. Mut ilmeisesti ainakin nimim. Artulla(?) on sellaiset läski-Mjeletsissä, eikä ainakaan foorumille asti oo kantautunut mitään ongelmia. Ja onhan Robs’sonit toki huomattavasti edullisemmat kuin Rolling Darrylit.

Navat: Hopen 170 mm Fatsno navassa on sit alumiininen…freehub body? mikä se on suomeks? Eniveis, sinkiläratas voi syödä vapaanavan kehoa ilkeesti, ks. tää lanka. Kai siihen saa vaihdettua teräksisenkin freehub bodyn, tai näin mä ainakin muistelisin.

Kumit: Knardit on hyvät. Profiili pyöreä ja rullaavat kivasti. Tosin ne on mulla 65 mm vanteilla. Mulla on puksussa edessä BFL 82 mm vanteella, ja sekin on oikein hyvä. HuDut kuulemma ohjautuu itekseen enemmän kuin esim. Knardit, mut ei mulla oo asiasta ensikäden tietoa tietenkään. Floaterit olis halvat, mutta mulla oli edessä sellainen, ja oli paljon paskempi ohjata kuin BFL (ainakin kesällä). Takana aivan hyvä. Mää ehkä ottaisin BFL:t, jos taakse vain mahtuu (eiks Lunnissa oo aika tiukka perä).

Toloppa: yhen BBB:n tolpan oon saanut mutkalle vaikken painanut tuolloin(kaan) yli 80:tä kiloa. Thomsonin kans ei tarvis pelätä vahinkoja. Tai ainakaan mää en pelkäis.

Stemmi: Ite öögailen parhaillaan tätä. Mulla on Karhunrasvassa ton C260 versio (ihanan kevyt ja tuntuu jämäkältä), ja ainakin vielä on pysynyt kasassa. Vaikka ekaks pelottikin niiden pikkuruisten pulttien kestävyys. Jos ei olis ollut 5 nm torqkeytä, niin en olis tohtinut ostaa.

Gripeistä: hei, ESI:n silikonigrippejä saa oransseina, ja ne hivelee kämmeniä :slight_smile: ainakin mun kämmeniä.

Ei tällä kertaa muuta, seurailen tätäkin projektia suurella mielenkiinnolla :slight_smile:

kyttyra - 21:40, 29.11.2013 » Mää ehkä ottaisin BFL:t, jos taakse vain mahtuu (eiks Lunnissa oo aika tiukka perä).
Pitäisi mahtua. Singular Sam sanoo rengastilasta näin:

Jos tuo ilmoitettu mitta on siitä kohti mistä kumi on leveimmillään niin menee helposti. BFL 82mm (RD) kehällä on noin 102mm.

Alumiininen freehub body (vapaarattaan runko?) on ihan OK, jos siinä sinkularattaassa vain on leveä tyvi. Eli jätä ne prässätyt peltirattaat väliin ni rattaan ei pitäisi jyrsiä koloja.

Miten leveä sen rattaan tyven olis hyvä olla? Riittääkö 4mm (On-One Groove Armada tai Surly)?

^Surlylle vahva kyllä.

Mulla on pari Groove Armadaa. Ovat kuin jonkun saakelin valssauskoneen osia massaltaan, mutta tyven leveys riittää. Jos painolla ei ole väliä, ovat oikein mainioita rataksia. Surlylle samat kehut, mutta ovat vähän kevyempiä. (Kyllä, Surly on joskus kevyempi!)

Syy miksi just läskipyörien kohdalla toi tyven leveys ja vaparirunkoon pureutuminen on pohdinnan aiheena on se, että melkein 30 tuuman ulkohalkaisija tarkoittaa kovempaa vääntöä navan päässä, lisäksi näissä on eläimellinen pito ja yleensä aika lyhyet välitykset lisäämässä vääntöä.

Hyvää kirjoittelua, tattista osallistuville jo nyt.

Minulla on SuperstarComponentsin ss napa Swiftissä takana, ja siinä alumiininen vapaarattaan runko. Käytössä On-onen ja Superstarin leveäkantaisia rattaita ja ongelmia ei ole esiintynyt. Yhden pariviikkoisen jakson ajoin 15h Shimpan ohukaisemmalla dx rattaalla ja sehän haukkasi välittömästi lovet siihen runkoon. En käytä siis enään tuollaista, kerralla opin.

Itsepintaisesti, ainakin vielä, kaavailen noita Robssoneja kehiksi, ja kylläpä ne 100mm taidetaan tosiaan unohtaa. Ei ole yhtään epäsuotuisaa kommenttia tullut eteen kotimaan tai ulkomaan foorumeilla niiden käytöstä. Toisaalta, aikaa on vielä mieltä muuttaa, saan navat kuitenkin vasta samassa paketissa kuin rungon ja ETA tälle paketille taitaa osua johonkin helmi-maaliskuun taitteeseen. Ohittamaton tarjous Surlyn RD:stä voi hyvinkin muuttaa mieleni.

Jos kerran BBB:n istuinkannatin on saatu mutkalle alle 80 kiloisella kuskilla, niin taitaa olla parempi minun se jättää hankkimatta… Hmm, Thomson Elite 27,2/410mm anybody? Taitaa olla turha tällaista muotituotetta toivoa käytettynä löytävänsä. Swiftiin laitoin kesällä Truvativ T30 putken, eikä ainakana vielä ole ongelmia ilmaantunut. Toisaalta, kuvittelisin saaneeni siihen tuhoutuneeseen Ritcheyhin ensivauriot viime kevään talviajossa, kun tuli ajettua moottorikelkkauria joissa esiintyi jatkuvaa aaltoilevaa ~1-1,5m korkeaa kumpua. Satulasta polkiessa aina aallon pohjalla taisi vääntövoimat olla suurimmillaan putkea kohtaan. Kesäinen nopea ryttyytys ei saane aikaan samoja voimia, varsinkin kun ne usein tulee poljettua pers irti penkistä.

Jatketaan…

Se perinteinen Thomson kauppa, http://www.probikeshop.com/thomson-elite-straight-seatpost/149.html

^Jos Nalle Puh (ja toivottavasti joku muukin oululainen) on Thompsonin tarpeessa niin voisi kimppaa viritellä. 15€ toimituskulut yhdelle tolpalle on hieman kovat…

Samaa katselin. Jossain vaiheessa tuo tulee tehtäväksi, ei ihan nyt, tili on hälytystilassa.

Muutaman kerran tullut painettua Vahvista tilaus -nappia taas.

Kuten aiemmin meinailin, navat ja ohjain laakeri tulevat rungon mukana, Hopen valmistamia. Yhden kuminkin jo hankin, samasta osoitteesta kuin ohjaustangon. Suomen Turusta tulee siis käytetty Nate. Eteen vai taakse, jää nähtäväksi.
On-Onella sattui silmiin hyvällä hinnalla 33 hampainen eturatas sekä Thomsonin tolppa. Kimpassa niille ei tullut postikuluja, joten eroa Probikeshoppiin jäi marginaalisesti. Sori T.H, kimppaan ei siis minun osalta ole enää tarvetta.

Odotellaan taas seuraavaa tiliä…

^Nate käy imo sekä eteen että taakse. Mullon näin, takana se uudempi :slight_smile:

Holá
Myykää minulle yksi BFL!
Oikeastaan kiinnostaisi myös Natet nahkakylkisinä molempiin päihin… Noin niinkuin ulkonäöllisin perustein…

Siinä suurimmat kuulumiset projektin etenemisestä… Tai siis, onhan varastoon ilmestynyt ennakkokirjoittelun mukaisesti Deoren jarrut, stemmi ja sinkulakitti Superstarilta ja Spessun ergogripit.
Satulan suhteen taidan harrastaa kierätystä, eli hankkia maantiekulkupeliini (Charge Juicer) sellaisen helpotusreikäsatulan (viimekesänä puutui juuri). Ja siirtää sieltä Knifen Swifttiin ja siitä Scoopin sitten tähän pyörään. Tai jotain.

Runko tullee kaiketi maaliskuun puolivälissä(?). Odotellessa saapi ajella messeviä talvipolkuja nykyisellä kalustolla.

Niin, myykää siis minulle BFL! Se kait tämän kirjoituksen pääasia on.

Pirhana, tämähän toimi. Hyväkuntoinen BFL noudettu varastoon erittäin, erittäin, järkevään hintaan. Kiitokset Ylläksen suuntaan.
Navatkin taitavat tulla etuajassa, nyt kehiä tilaamaan.

Jassoo. Kuten aiemmin kirjattu, runko tullee joskus maaliskuun puolella, laitetaan nyt kuva internetistä tänne jottei mene pelkäksi mielikuvitteluksi ja kirjoitteluksi.

Mukava huomata, etteivät nuo taustalla näkyvät henkilöt ihan lapsia ole…

Kaikki osat tilattu/hankittu. Laitetaanpa tähän listaa siitä minkälainen tästä paperilla tulee. Aika moni osa tuli hankittua juuri niin kuin alussa kirjailin, en yllättänyt itseäni tässäkään projektissa.

Runko/keula: Puffin L
Kiekot: Hope Fatsno/Robsson 80mm/Dt Swiss comp/messinki nipat
Kumit/sisurit: Nate/Bfl, Onza/spessu
Ohj. laakeri: Hope
Tolppa: Thomson suora 410mm
Satula: Charge Scoop
Stemmi/tanko/tupit: Superstarcomp./Ragley Carnegie/Wtb ergo
Kammet/ratas: Sram X5/e13, 34 hammasta
Takaratastus: sinkulakitti ja leveäkantainen 17,18,19,20t ajon mukaan
Ketju: Sram 971
Jarrut: Shimano Deore M615, 180mm levyt
Polkimet: Shimano M530 spd

Unohtuikohan jotain.
Kehtasin laittaa eurojakin allekain tuossa viimeisen tilauksen lähdettyä ja postiivisesti se kyllä yllätti. Posteineen kaikkineen näyttäisi hinta jäävän juurikin alle 1500€. Kumit ja tanko tulivat käytettyinä, satula ja tupit omasta varastosta kamojen kierrätyksen kautta. Ja uudet osat on löydetty jo tilalle omiin kierrätyksiin (hinnat käytetty tämän projektin laskelmaan), joten kaikki pyörät edelleen ajokuntoisina.

Navat sain jo etukäteen kotio, kun kohteliaasti asiaa Samilta tiedustelin. Pinnat taitavat olla viikon kuluttua täällä, joten kiekkojen kokoaminen edessä. Ja porailu näillä näkymin myös, kun nyt kerran aikaa on ennen rungon saapumista. Noin 940g muuten painavat nuo Robssonit sellaisinaan. Saapi nähdä mitä niistä sitten syntyy… Tubelekset viritellään heti tai sitten kesämmällä, ihan käytettävissä olevan näpräämisajan puitteissa. Vielä kun keksisi missä tuon takakiekon loppurihtailun tekisi, oma pukki ei niele 170mm leveää napaa.

Mukavaa kun on kivaa.