Yskivaihde Twitter

Oletko käynyt näyttämässä sitä jossakin appleja korjaavassa huoltoliikkeessä?

En oo vielä. Varmaan pitää. Kun googlaa noita macbookkien latausongelmia, niin tuntuu että noissa on hälyttävän paljon epämääräisiä poweriongelmia.

Jos jollakulla on myydä tommonen 2006 -kauden Macbook 13 -tuumasen verkkolaite järkihintaan, niin olen kiinnostunut.

E: akkuhan omastani herkes toimimasta noin puolentoista vuoden käytön jälkeen. sittemmin menty verkkolaitteella, mutta sekin on jo sen verran palasina, et tarviis uuden.

jotenkin viimeaikaisten kirjoitusten valossa vaikuttaa se perinteinen läppärin virtaliitin kuitenkin ihan fiksulta ratkaisulta…

Oon nähny puhtaalta näyttävän laturin liittimestä kaivettavan yhden navan verran nöftää ja rasvaa. Kyseessä tosin iphone.

Applen tuotteiden käyttökokemuksia arvioidessa kantsii huomioida myös käyttäjäryhmät, jotka kyseisen brandin kohdalla poikkeavat muusta tietotekniikasta.

PID lämpötilasäädin made in china, enemmän kuumottaa vain se että asennus- ja käyttöohjeet on vain kiinaksi :smiley:

RTZ - 13:34, 9.1.2015 » kellään muulla ollu vastaavia ongelmia MBP:n kanssa/miten ratkesi?
Laturin ja koneen välinen johtohan on tosi hauras. Usein johdin katkeaa eristeen sisällä laturin puoleisesta päästä kohdassa jossa pieni taipumisenestopaksunnos loppuu. Eristeen nirhaantuneisuudesta toisinaan saa vihjettä. Jotkut omenakannettavan käyttäjät hakevat uuden laturin kolmisen kertaa vuodessa, toiset oppivat varomaan. 9 vuotta on hyvä saavutus.
RTZ - 13:50, 9.1.2015 » Kun kone kuitenkin käyttää magsafea virtalähteenä, niin ongelma tuskin on kontaktissa. Ja akku on siis vielä hyvässä hapessa koneen system reportin mukaan + akunkesto aivan ok.
Tosiaan tuntuma on, että jossain laturin ohjauselektroniikassa tain koneen powermanagementissa on ongelma. Yksi juttu mikä joskus auttaa, on se, että käyttää laturin powerjohdon irti ja kytkee takaisin. Tää on ihmeellinen voodoohomma.

Uudemmassa laturissa on kyllä johto huonommassa kunnossa (ja paljon paskempaa materiaalia), siinä voisi johdon pykiminen hyvin selittää osan ongelmista. Pitänee tilata eelahdesta vaihtojohto ja askarrella vähän… Tai ainakin kokeilla tuota johdon vaihtoa ennekuin lähden uutta laturia ostamaan.

sani - 16:59, 9.1.2015 » Ja onneksi en menny kuolettamaan pankkikorttiani tai mitään. No, ehkä streittaaminen tekee välillä ihan jees.
mitä turus!!!
grep - 18:49, 9.1.2015 » Jotkut omenakannettavan käyttäjät hakevat uuden laturin kolmisen kertaa vuodessa, toiset oppivat varomaan.
Vähän kalliita käytettäviä ovat muuten, jos kerran kolmeen vuoteen joutuu ostamaan uuden laturin ja akun. Apple kun ei ole noita varaosia ihan hirmu halvoiksi hinnoitellu.

muualla myynnissä: city centerin käytävän “kiinan keramiikkaa” -kaupassa kaikki -90%. aika siistei veistoksii vaasei taului

oliks made in china

Mullakin laturin tasavirtapuolen johdin lähti viiden kuuden vuoden kuluessa spragaan mainitusta kohtaa. Aika pitkään sen pystyi korjaamaan kotelon ulkopuolelta, mutta nyt kun ongelmat on levinneet sinne muuntajakotelon sisälle, niin ajattelin hankkia toisen laturin. Varmaan käyn alkuperäisenkin avaamaan/korjaamaan vielä.

massi-arvassa oli 2 euron voitto. otin uuden arvan ja voitin 10e. pitäiskö ostaa 5 uutta arpaa? ~1/1000000 tsänssi että tulis 20000e…

GRR! On tää nyt perkele kun ei saa edes Brooksilta itseltään satulaan mätsäävää tankonauhaa >:O

Oliks liian tumma?

E: Siin olis viel se honey värivaihtoehtona. Se olis kyl varmaa liian vaalee jos ei oo vaaleemman ruskee satula.

Aika voi myös auttaa.

Joo, liian tumma ja kylmempi sävy kuin saadelissa, penkki on punaisempi. Paketissa siis kyllä lukee sama väri (brown) ku satulan paketissakin luki… Em tiie, pitää ehkä kysäistä Pelagosta samalla ku siellä käy et mitähän, niillä on varmaan lbs:istä paras Brooks-tietotaito.

Ei tää ollutkaan hauska juttu.

Saapasrasvaa vaan niin paljon että molemmat tummuu tarpeeksi…