Rungon maalaus

Eikös noita tuossa kohtaa yleensä lakata?

IhanaTaina - 12:42, 4.2.2015 » En nyt tiiä kun ei liity maalaamiseen, mut pintakäsittelyyn kuitenkin. Oon tässä miettiny pystyiskö tollasen vanhan ruosteisen rungon käsitellä jotenkin niin, että vanhat malit ja rusteet säilyis, mutta ruoste ei pääsis pahenemaan ja leviämään. Tykkään lookista, mutta käyttöikä kiinnostaa.
Luukutat sen kuitenkin parin vuoden päästä, joten turha heittäytyä romanttiseksi. Isä teki siskon taloon portaikon teräksestä ja sisko vaati ruosteiden säilyttämistä, joten vedin ruiskulla polyuretaanilakan osien päälle, aika näyttää miltä se näyttää. Voithan ostaa maalikaupasta 2k spraytölkin ja ruiskia runkoon, mutta se muuttaa koko rungon yhtä kiiltäväksi eikä dingit ja ruosteet enää erotu samalla tapaa.

Kelasin vaan totamiten lakka pysyy kiinni. Noh täytynee vaan kokeilla, jos menee reisille niin parempi vaan hioa koko roska. Ei ois paha homma kun yksi veto hioma sienellä toi paljaan teräksen esille ja vei kaikki maalit mukanaan.

Hain rungon maalaamosta, tämmönen minttupuffetti:

Pari valumaa mutta muuten hyvä pinta. 80€ maksoin.

mikäs?

raikas!

Merida Cyclocross 4 Sibbon keulalla. Mun vaihdemaantiepyörä lokareilla.

Mikäs maalaamo? Hinta tuntuis olevan aika halpa.

Aika Arrowspeed, eli hyvä

EI saatana nyt tiedän mistä tää on tuttu. Arrowspeed! Hyvä on.

Maalaamo on Hangossa. Täällä syrjäkylillä vuokrat ei maksa mitään joten hintakin on jotain muuta kuin pk-seudulla. Eikä toi jälki ole mitään huippua. Pari kertaa automaalaamoja käyttäneenä olen huomannut, että tommosen pienen pyöreän putken maalaaminen ei ole taitona itsestäänselvyys isoon, sileään pintaan tottuneelle.

näyttää ihan hyvältä, mitä nyt kuvasta voi päätellä. 80e parilla pikkuvalumalla vai viisinkertainen hinta virheettömästä - en kauaa miettisi.

Plastidippikokeilu suunnitteilla. Mitä tulisi ottaa huomioon maalausprosesssissa? Aineeseen olen lukemalla tutustunut, joten olen tietoinen sen ominaisuuksista ja repeilyvaarasta jne.

Lähinnä mietin, että riittääkö yksi spraykannu runkoon, vai tarvitsenko enemmän kelvollisen pinnan aikaansaamiseksi? Myöskin ajatuksia herättää rajaus. Leikkaanko ei-toivottuihin paikkoihin joutuneen maalin mattoveitsellä tai vastaavalla pois, vai toimiiko teippaaminen pintojen eristämiseen?

Useampia ohuita kerroksia vaan riittävän etäältä suihkit, tulee kestävämpi ja tasaisempi pinta. Riippuen tekniikasta ja kärsivällisyydestä yks kannu saattaa riittää. Teipillä maskatessa lähtee teippejä irti repiessä dippi helposti mukana eli itse oon ainakin suihkinu kokonaan ja vetäny veitsellä rajat.

riippuu sävyeroista, musta dippi peittänee paljon paremmin kuin vaaleammat värit. 2 pönttöä vihreää ei riittänyt runkoon ja haarukkaan alkuunkaan tasaiseen peittävään väriin. 3 purkkia ois voinut jo riittää.

vetelin keskiön suojaksi vaseliinit, muuten annoin vaan palaa. sit tosiaan puukolla leikkaa reunat ja repii niin lähtee vääristä pailoista siististi irti kunhan on tarpeeksi maalia eikä vaan pieniä roiskeita. ohjainlaakerin kupit oli paljaana paikoillaan maalauksen ajan. ja jos pakko suojata ympäristö takertuvalta kumipölyltä niin mieti suojausten koko yläkanttiin ja sen jälkeen tuplaa suojausalue.

tossa oma pari senttiä, pysynyt maalit kiinni paljon paremmin kuin odottanut, dipit pistin maalien suojaksi että kestää maalipinnat mahdollisimman pitkään ehjänä ilman että tarttee pätkääkään miettiä ajaessa moisia.

vinkit sisäistetty. Sit vielä semmonen kysymys pomppas mieleen, et onko bilteman vastaavasta kumispraysta kokemuksia? Tämä siksi, että biltema sijaitsee huomattavasti lähempänä kotiani kuin lähin plastidippiä myyvä liike. Tiedän, että plastidippiä myydään myös netissä, mutta helpoiten kävisin kääntymässä biltemassa.

jos en väärin k.reivin puheita ymmärtänyt niin ei taida biltemadipit lähteä yhtä nätisti irti ainakaan.

Myös Mastonilla on dippi nykyään. En tiiä laadusta.

joo tota en suosittele bilteman kumimaalia ainakaan värissä punainen, himmeä. pinnasta tuli jotakin kamalan ja järkyttävän väliltä. lähtee kyllä tarvittaessa pois helposti. 2 purkkia meni runkoon ja haarukkaan ja olisi saanut olla yksi lisää. k-raudasta saatava musta kumimaali sen sijaan näytti hyvältä ja peittävältä tuossa kun männäviikolla maalailtiin.

ite vetelin vigorellin motonetistä ostetulla plastidipillä. Ihan paskalta se näyttää, vaaleat sävyt kerää kaiken lian ihan törkeen helposti, se kuluu rääppeinä irti kaikkialta mis vähänkin kulutusta ja esim skidatessa jos pohkeet/reidet ottaa jotenki huonosti tukea vaakaputkesta niin tulee asfaltti-ihottumaa. 0/5 iha turhaa koko homma mielestäni, en ymmärrä ollenkaan miks sil “maalais” pyörän.

e. nii siis jos idiksenä on tehä rungosta paskan näköne esim varkaudenestomielessä nii sit ihan varteenotettava plääni.

Ymmärrän jokseenki sen, jos jotain kromisia bemarin munuaisia haluaa maalata väliaisesti mustaksi niin plastidippi voi olla ihan ok, mut pyörässä taas… en tiiä. Eikai se kulutusta kestä juuri yhtään. Ite en kokeilis.