älä ikinä osta!!!

Kattelin just bilsun sivuilta että kävisin hakeen tuon kammen ulosvetäjän…mutta tän perusteella ei taida kannattaa.

Oisiko kellään lainata vaikka tollasta Campan ulosvetäjää (lähellä omaa sijaintia Arabiassa)? Tarvisin myös ohutseinäisen 15mm hylsyn samaisen brändin kammen pulttien irroitukseen. Thänks!

Kyl mä sillä Biltsulla ulosvedin onnistuneesti varmaan parikyt kertaa, eli kyl se huolellisessa käytössä toimii jos kammet ei oo kovin tiukalla. Mut ei kannata, aina kuitenkin välillä joku menee pieleen ja sit jos on Biltsun ulosvetäjä niin menee enemmän pieleen.

Mä voin lainata Campan ulosvetäjää ja 15mm hylsykin pitäis löytyä, ei oo erityisohut mut on se mun kampiin mahtunut. Laita vaikka PM.

Mulla on ollut (ja on edelleen) Bilteman/Lifun ulosvetäjä kohta kymmenen vuotta käytössä ilman yksiäkään korkanneita kierteitä tai kampia jotka eivät olisi irronneet. Hyvä se on.

Teemu, se nykyinen Bilteman myymä ei oo se sama Lifu. Mullakin oli vanha Biltemasta ostettu Lifu vuosia sitten joka oli varsin hyvä verrattuna nykyiseen.

No, eipä sitte mitään.

Ihan selviöhän tämä toki lienee kaikille, etteivät Bilteman vermeet ole välttämättä laadukkaimpia tarjolla olevista.

Piti nyt kuitenkin postata, kun panin merkille justiin niinkin kardinaalisen epäkohdan, että hankkimani Bilteman pyöräilytyökalusarjan monitoimityökalun 15mm avainosa ei mahdu pyöräni akselien vastaavankokoisten mutterien ympärille(!). …eikä tosiaan pitäisi olla siitä kyse, että olisin jakoavaimella vaivihkaa ennakolta pyöristellyt mutterit tms, kun osat ovat uusina alle viikon olleet hallussani ja olen ne tasan kertaalleen kiintoavaimella paikalleen ruuvannut.

No, ehkäpä se avain mahtuisi mukavan jämäkästi paikoilleen vasaralla avustaen, mutta vasaraa ei kyseisen pakin mukana tullut.

Lisähuomioina mainittakoon, että samaisen tarvikesetin ketjutyökalun piikki oli käyttämättömänäkin ihan silminnähden vinossa (tosin toimi sentään pienellä sovittelulla). Ketjunkatkaisijan takia koko paketin ostinkin, kun oli kiire ja koko paketti taisi olla halvempi kuin aiemmin vierailemani pyöräliikkeen myymä ketjutyökalu.

(Kelvolliselle, mukana kulkevalle kevyelle pyörätyökalusetille olisi kovasti tarvetta ja asian tiimoilta voisi ehkä avata vaikka ihan uuden säikeenkin. Kiinnostaisi löytää monipuolinen monitoimityökalu, jossa olisi jopa hiukan väätövartta sovitettavissa avaimiin ja jonkinlainen pussi, jossa olisi tilaa paikkaussarjalle.)

Edit: Niin juu ja Bilteman haka-avain oli ihan tinaa ja väänsin sen suoraksi melkein kertaponnistuksella. Muutama euro piti siitäkin turhakkeesta pulittaa.

Mä olen viime kuukausina rikkonut Bilteman työkaluista ketjunkatkaisijan ja ketjupiiskan. Ainoa mikä on kestänyt on tuo em. kammen ulosvetäjä.

Ketjunkatkaisija kannattaa oikeasti hakea Clas Ohlsonilta. Se on helevetin hyvä ja itse asiassa sama kuin esim. Hubjubin myymä.

^Toi Clasun ketjutyökalu on tosiaan hyvä. Varsin tukeva, takapuolikin on säädettävä ja työntötappikin on vaihdettava. On vaan hieman kalliimpi kuin nuo markettisälät yleensä, halpa kuitenkin, eikä tarvi ostaa joka kerta uutta.

Mulla on tällainen (no, sama idea, pikkasen eri näköinen)
http://www.discountcyclesdirect.co.uk/images/Economy%20Chain%20Tool.JPG
Ostettu greenbikesta reilu vuosi sitten keväällä n. 7€. On kestänyt erittäin hyvin käyttöä, eikä ole missään vaiheessa jäänyt työkalusta kiinni ketjun katkominen/liittäminen.

[i]edit: hups. Tämä olikin

l

ostakaa! ostakaa!´ -henkinen.[/i]

Aikoja sitten Clasulta ostamani ketjutyökalu on toimiva, mutta ehkä tarpeettoman iso ja raskas (jos haluaa kuljettaa epätodennäköisimminkin tarvittavat työkalut mukana pidemmällä reissulla). Metalli on myös melko pehmeää ja sainkin vahingossa taivutettua leukoja, joihin ketju asettuu. Hintaansa nähden hyvä.

^On se tosiaan aika painava, mullakin on pienempi mukaanotettavaksi, mutta ne ei tahdo kestää. Siis joku tollanen MrHatin mainitseman olonen. Ne vaan ei kestä montaa käyttökertaa.

Ja siksi siinä on se ruuvattava vastakappale, ettei voima kohdistuisi niihin pieniin leukoihin, jotka eivät sitä kestä.

Corto - 6:03, 24.8.2009 » (Kelvolliselle, mukana kulkevalle kevyelle pyörätyökalusetille olisi kovasti tarvetta ja asian tiimoilta voisi ehkä avata vaikka ihan uuden säikeenkin. Kiinnostaisi löytää monipuolinen monitoimityökalu, jossa olisi jopa hiukan väätövartta sovitettavissa avaimiin ja jonkinlainen pussi, jossa olisi tilaa paikkaussarjalle.)
[Alien II](http://www.topeak.com/products/Tools/ALiEN_II) ... erittäin hyvä, mm ketjunkatkaisin mielestäni parempi kuin tuo Mr Hatin postaama varsin luotettava malli (mikä sekin löytyy pakista).

Siitä Biltsun pahamaineisesta kammenulosvetäjästä taas:

  • eipä se lopulta sitten ihan kauhean montaa käyttökertaa kestänyt. kalun OMAT kierteet raksahti paskaksi jopa tällaisen kynäniskan voimilla. kammet toki istuu edelleen tyytyväisinä paikoillaan.

Sugino Grand Mighty feat. BB75 vs. Biltema 1-0.

Jussi. Ota lainaan tuo miun omatekoinen ulosvetäjä jolla lähtee tiukassakin olevat kammet.

Tai ota Jussi varmuuden vuoksi kammet irti ilman ulosvetäjää, ei kannata Grand Mightyjä riskeerata. Eli ajele pari päivää reippaasti ilman pultteja tai pultit tositosi löysällä. Sen jälkeen lähtee ilman väkivaltaa jopa Biltemalla.

jiima - 11:08, 18.11.2009 » Jussi. Ota lainaan tuo miun omatekoinen ulosvetäjä jolla lähtee tiukassakin olevat kammet.
Jos sattuu säilyttämään fillariaan kylmässä tilassa, niin näin kylmällä säällä se pyörä kannattaa tuoda sisälle lämpiämään hyvissä ajoin ennen kammen irroitusta.

Kiitos vinkeistä mutta kyllä pyörä on ollut lämpimässä ja kuivassa. Eiköhän homma ratkea jollain paremmalla työkalulla.

Huomasin myös että Joope neuvoi jo aiemmin tässä langassa vähän naputtelemaan paikalleen ruuvatun ulosvetäjän päätä ja se kuulostaa mun korviin loogiselta, eilen illalla en sitä tietenkään tehnyt.

Kannattaa myöskin aika ajoin panostaa niihin työkaluihin. Nimim. Park Toolsin ulosvetäjä n. 15 vuotta käytössä ja ei ole lähelläkään vaihtokuntoa.

Kannattaa joskus myös miettiä miksi taistelee neliskanttikeskiöiden kanssa sen sijaan, että asentelisi jotain järkeviä keskiöitä.

asb - 12:54, 18.11.2009 » Kannattaa joskus myös miettiä miksi taistelee neliskanttikeskiöiden kanssa sen sijaan, että asentelisi jotain järkeviä keskiöitä.
Mikäs olisi se järkevä keskiö rankempaan kaupunkifiksailuun?

Oon kuullut, että vaihtoehtoisissa on vaikea löytää keskiötä jonka laakerit kestäisivät. Menee kuulemma fiksikäytössä erityisesti vasemman puolen laakerit nopeasti. Ilmeisesti skidaaminen tuo vääntöä laakereille ja akseli siirtää yllättävän paljon väännön myös vasemmalle puolelle. Vaihtoehtoisten ratkaisujen laakerit on suunniteltu erilaiseen käyttöön. Parhaissa vanhoissa kunnon nelikanttikeskiöissä on laakerit suunnattu ronskiin käyttöön jopa painon ja rullaavuuden kustannuksella.

Ja sitten vielä mielellään ratkaisu johon löytyy helposti 165 ja 167.5 mm kampia ja ketjulinjat saa säädettyä yhtä hyvin kuin nelikanttikeskiöitä laajasta valikoimasta vaihtelemalla.

Kaikki ehdotukset otetaan ilolla vastaan!