AMA: Tunturi "Recycle"

https://dl.dropboxusercontent.com/s/z8h588tnk25bmpx/IMG5814.jpeg?token_hash=AAGMUlUK3h6fZ3dP4bPkTgoMIrh2uhC1wFdJUyUuImR94w&dl=1

Kuvat

Hetkinen.
Milläs tuo etujarru on tuohon ripustettu?

Ton stemmin vois slämmää. Jarrun viritys kiinnostaa.

^+1, mutta:

Mitä hittoa :—D Onko toi joku 65 cm korkea erikoismalli, vai hämääkö kuvakulma vaan jotenki?

EDIT eiku hei! näyttää siltä että toi jarru menee siten et emäputkeen on laitettu jatkopala ja siihen reikä johon jarru tai sit menninkäiset on laittaneet mun valkkaripulloon jotain. Eleganttia (y)

siis tälleen:

Joo, itseänikin kiinnostaa rungon koko! Jäin miettimään sama kuin kyttyra, että onko kuvakulmassa jotain, vai onko tuo vaan ihan mielettömän kokoinen runko? Jos on, niin sitten mahtaa tuon stemmin kanssa olla pysty ajoasento.

Maalityö näyttää asialliselta.

Jarrun kiinnitys jäi myös kiinnostamaan.

ninjatoimittaja huomauttaa: Jarrun kiinnitys ei enää kiinnosta, koska kyttyra selitti. Hieno veto! Siitä pisteitä.

Tota nyt mäki vast tajusin mikä jäi hämää tässä pyörässä. Aka jäätävän kokonenhan tää on.

tulin tänne lukemaan kommentteja hyvästä tsi-asenteesta yms. jokaisen käppäaman vakioylistystä. petyin hieman.

Jeps runko on isohko, mutta ei mieletön 60cm. Stemmi jä liian ylös eli ajo asento on pystympi kuin jaques tatilla posteljooni leffassa konsanaan.(laskettu kuvauksen jälkeen)
Jarrun kiinnituksessä lähes oikea arvaus tulikin, mutta alaslasku on tehty erillisellä kulmakappaleella joka on ikänkuin Z kirrjaimen mallinen mutta nuo kulmat 90 astetta. Kiinnitys haarukkaan normi jarrun kiinnitys reijästä ja jarru taas vastaavasti raudassa olevasta toisesta reijästä. Käytännössä jää lähes kokonaan piiloon. Oheisessa kuvassa näkyy se etupuolen sakara jossa jarru kiinni ja tuossa takaapäin kuvassa näkyy tuollainen kolmion mallinen musta takaosa renkaan päällä.

https://dl.dropboxusercontent.com/sh/gw329jyiigbv554/AAr1kQ5vCT/IMG5819.jpeg?token_hash=AAFw4Sp_vEtHDTI5oSescQ6HZxe1WpY5dbHliwrKNuroXA&dl=1

Helpompi tehdä moinen kuin selittää :slight_smile:

Ihan jännä jarruviritys, mutta mahtaakohan kestää? Kuvista ei oikein selviä, että kuinka järeästä virityksestä on kyse.

Levy josta tuon väänsin on noin 4 mm vahvaa joten uskoisin kestävän.

Lämpimästi tervetuloa, mutta hyi ny sentäs. Kyllähän tämä ajokki herättää kysymyksiä ja ehdotuksia, muttamutta. Ei. Keskeneräinen peli ja julkaisu myös.

“Ei nyt oikein lähtenyt.”

Tai noh.

Pakko yrittää positiivisemmin.

  • Miksi?

  • Vetopuolen kuva?

  • 6,2 megaa lol ei miksi

  • kiekot on ihan kivat.

  • Stemmi on kyllä arvostelun ala- eiku ylä- eiku hmm ulkopuolella. Kai sulla katkaisuvehkeet on, kun muutenkin näyttäisi työkalut pysyvän kädessä? Mittasuhteista päätellen tukevampi ohjaamo olisi tässä varmaan paikallaan. Tai ihan muutenkin. Ei näyttäisi a-head -stemmi pahalta ollenkaan tässä, olipa millainen tahansa. Useinkaan ei tartte olla kaiken kallista ja uutta, mutta ehkä voisi kuitenkin miettiä mikä olisi vasta toiseksi vihoviimeisintä paskaa.

  • Hyvännäköinen tuo jarruläpyskä, mitä nyt kuvista ymmärsin, ja ilmeisesti tukevakin. Niitähän kannattaisi kokeeksi kyhätä muutama lisää ja kaupitella pikkurahalla vaikka täällä.

Kuten avauksessa totesin, alkaa muiden pyörät näyttää paremmille. Mitä tulee tuohon stemmiin, niin kyseessä puhtaasti kokeilu joskos tuolla saisi ajomukavuuden paremmaksi, alkuperäinen SR stemmi tallella, ja mahdollisesti palaa takaisin ohjaamoon. Mitä taas tulee esim satulatolppaan, niin 22mm tai kutisteholkki pois 25 mm valikoima ei ole kovin laaja, toki parempaakin olisi saattanut löytyä, toisaalta budjetin olen yrittänyt pitää järkevissä lukemissa. Ohjaamon tukevuuteen tai sen puuteeseen en ole ajaessa havainnut kummempia, mutta välitykset ovat 38/16 joten vauhtikin jää tyypillisesti alle 30. Hivenen pienempi tuo saisi minulle olla, joten pitää katsoa menisikö jarrunkiinnityslevy kaupaksi pyörän kera

Väänsitkö ton jarrun kiinnikelevyn kuumentamalla vai ilman? Jos ihan kylmänä.väänsit niin huolettaa sun jarru, vaikka se materiaali miten jäykältä tuntuisi.

Uskoisin tuon kestävän, kuumennettu ja pokattu pyöreällä taitoksella tuo kulma eli tuon osan laatu ei varmasti konepajassa tehdystä paljonkaan kalpene ;-).

Toki seuraava versio tuosta kokee vielä pienen parannuksen.

Jos otteen korkeus on noin jotakuinkin kelvollinen, kokeilepa huviksesi laittaa tuohon matalin mahdollinen stemmi, sekä siihen perinteinen, korkean ja leveän puoleinen teräksinen mummiskatanko (tai joku bmx/mtb-maailman vastine). Siinä olisi sitten taipuisan runkoneliön nurkassa yhden vipuvarren sijasta kaksi joustavaa putkenpätkää, eli hartiavoimat olisi tällöin jaettu fiksummin. Tämä voisi parantaa ihmeesti ajotuntumaa (mutu). Foliotanko kannattaa kierrättää johonkin lastenpyörään (uhka).

Kalloyn tolppa on just hyvä ja varmaan riittävän tukeva, ei paremmasta väliä.

Hyvä huomio, tanko itsessään voisi olla järkevä kokeilla toisenlainen. Stemmi itsessään jä tuohon kuvaan liian korkealle ja on jo matalammalla. Pitkästä rungosta johtuen tuo kuvissa kiinni oleva tuntuu paremmalta kuin se 100mm eteen työntyvä orginaali stemmi.

Olis varmaan pitänyt tärkätä tuonne projekti puolelle niin olis osunut lanka paremmin kohdilleen.

mape95 - 11:23, 29.8.2013 » Olis varmaan pitänyt tärkätä tuonne projekti puolelle niin olis osunut lanka paremmin kohdilleen.
Tuosta maalaamisestahan olisi myös saanut ihan yleisesti mielenkiintoista dokumentaatiota aikaiseksi. Nämä on näitä matka/päämäärä -juttuja... Olennaisesti näissä ns. paskankiillotusprojekteissa kiinnostaisi myös tekijöiden erilaiset henk.koht. motiivit vaivannön takana, vastaavia tekeleitä kun on vähän itse kullakin. ;)

Juuri noin, projektin tai koko langan olisi voinut dokumentoida paremmin mutta kun tuo “matka” oli olevinaan päämäärää tärkeämpi, ja kivaahan siitä oli tehdä. (olevinaan kiirekin) Jos asiaa käsittelee filosofisemmalta puolelta niin homma lähti liikenteeseen hetken ajatuksesta onkohan tämä työmatkapyöräksi parivuotta sitten hankittu helkama, kahdeksanen napavaihteineen ja ah vähintään 15kg painoineen nut sittenkään parasta mitä rahalla saa. Ja ei kun tuumasta toimeen, rakennampa yksinkertaisen ja yksivaihteisen pyörän. Pikainen vilkaisu webin käytetyn tavaran markkinoille ja eikun hankkimaan runko heti. No tuli hankittua Vitus 979 (ne harvat jotka tähän saakka on vaivautuneet lukemaa, ovat jo vahvasti sitä mieltä että äijähän on ihan sekaisin kun Tunturi retkihän toi fiksi on) jep, jep en malttanut tuota, hivenen harvinaista maantierunkoa turmella vaan siitä alkoi rakentua campagnolo, cinelli osista 90 luvun alun tyylinen retrokilpuri. Fiksi into ei kuitenkaan tuon retrokilpurin myötä laantunut, mutta lähtökohdaksi valikoitui hivenen arkisempi härveli, jottei lopputuloksena olisi kaksi maantiepyörää.
Tavoitteen asetanta oli edelleen, toimiva ja pelkistetty pyörä, mutta ulkonäöllekkin tuli asetettua jonkinnäköiset vaateet. Siksi siis maalasin, vaikka toki melko hyvässä maalissa ja muutamaa yksittäistä ruostelänttiä lukuunottamatta muutenkin kunnossa. Sainpa haluamani matta mustan. Toki jos kyseessä olisi ollut parempi runko olisi pohjatyöt tehty huomattavasti paremmin, nyt ne tuli tehtyä lähinnä maalin pysyvyyden ehdoilla kuin täysin naarmuttoman ja suoran pinna mukaan. Näin varmasti teksin homman nytkin jos matkan alussa olisin. Vastaavasti tietoisuus rungon arvosta (sekä tuo arvokkaammista osista kasattu monivaihteinen) johti osavalinnassa kustannustehokkaisiin ratkaisuihin, kun niiden hyödyntäminen mahdollisesti seuraavissa projekteissa olisi kokonsa puolesta mahdotonta.

Kokonaisuudessaan tuossa voi kyseenalaistaa käytetyt osat, tai niiden puunaamisen (päämäärä) mutta siitä huolimatta matka oli mukava, toisaalta, jos janttu on “ylpeä” 25 vuotta vanhasta polkupyörästä jonka se kaiken lisäksi itse maalasi, niin ei kait se täysin hukkaan mennyt :slight_smile: