paypal

ihan hypoteettisesti, onko ostajansuojaan ja disputeen mahdollisuuksia silloin kun maksu on lähtenyt omasta aloitteestasi yksityiselle, mutta payment for goods -optiolla eli siten, että paypal saa prosenttinsa?

ts. pystyykö ebayn ulkopuolella pystyy maksamaan yksityisille turvallisesti?

onko jollain pitemmälle vietyjä kokemuksia näistä?

Uskoisin näin, mutten ole koskaan riitauttanut vastaavaa tapausta.

Ystäväni oli saanut perittyä paypalin kautta rahaa kun osti yksityiseltä juuri tuolla goods menetelmällä. Kyseessä oli kylläkin jotain auton osia.

Kyllä onnistuu, käytännössä disputeen pitäisi pystyä kaikissa muissa paitsi “gift” tapauksissa. Itse olen ollut paypaliin yhteydessä tästä.

ununu - 13:54, 6.8.2013 » ihan hypoteettisesti, onko ostajansuojaan ja disputeen mahdollisuuksia silloin kun maksu on lähtenyt omasta aloitteestasi yksityiselle, mutta payment for goods -optiolla eli siten, että paypal saa prosenttinsa? ts. pystyykö ebayn ulkopuolella pystyy maksamaan yksityisille turvallisesti? onko jollain pitemmälle vietyjä kokemuksia näistä?[b]
Kyllä hoituu helposti. Paypalilla on oma resolution centterinsä ja hoitavat jo maksetut rahat pois saajan tililtä, jos jotakin kusetusta ollut ilmassa.

Kauas jengillä on kestänyt withdrawaleiden kanssa?

Parissa päivässä ne on yleensä ilmestynyt ainakin Nordean tilille. Muistan tosin olleeni joskus aika ihmeissäni siitä missä muodossa se tilinumero sinne Paypaliin omiin tietoihin oikein syötetään mutta sieltä ne rahat on aina tulleet ihan nätisti.

Withdrawaleissa menee sen aikaa kunnes myyjä vastaa selvityspyyntöön. Eräs myyjä kiinasta ei vastannut lainkaan, joten kesti koko myyjälle annetun ajan loppuun, siitä kolmisen päivää ja Paypal oli tehnyt päätöksen palauttaa rahat tilille.

jussi - 8:40, 21.8.2013 » Parissa päivässä ne on yleensä ilmestynyt ainakin Nordean tilille. Muistan tosin olleeni joskus aika ihmeissäni siitä missä muodossa se tilinumero sinne Paypaliin omiin tietoihin oikein syötetään mutta sieltä ne rahat on aina tulleet ihan nätisti.
Nimenomaan tota tilinumeromuotoa funtsin paraikaa. PayPal tiputtanut siitä numeron pois ja ilmoittaa Completed, tilillä ei näy midist aaaaa :D

Pitänee uskoa toistaiseksi vielä tätä ennen kuin aloittaa viimeisen ristiretken:
Completed (referring to a bank withdrawal):
Money is being transferred to your bank account. Allow up to 7 days for this transfer to complete.

valtsu - 8:42, 21.8.2013 » Withdrawaleissa menee sen aikaa kunnes myyjä vastaa selvityspyyntöön. Eräs myyjä kiinasta ei vastannut lainkaan, joten kesti koko myyjälle annetun ajan loppuun, siitä kolmisen päivää ja Paypal oli tehnyt päätöksen palauttaa rahat tilille.
Olen myyjä, haluan rahani.

^^ Withdrawal = nosto/siirto paypal-tililtä oman pankin tilille.

Eli mun kokemuksen mukaan tämä lupaus pitää kaikkansa:
“It usually takes 3-4 business days for the money to appear in your bank account.”

sama. älä ressaa oudoista tilinumerohommeleista vaan odottele se 3-4 päivää. mulla tullut keskimäärin parissa päivässä massit op:n tilille…

Joo massit ok. Olin vain tapojeni mukaan kärsimätön ja epäluuloinen.

Nii missäs muodossa se tilinumero sinne syötetään?

nimimerkillä massia tulossa paypaliin.

Vanhassa muodossa, ne mitään IBANnia tunnusta. Mahdollisesti myös ilman väliviivaa, en muista. Mutta sehän hyväksyykin korkeintaan 11 14 merkkiä.

E: vakoilin netistä. Ilmeisesti 14 viimeistä merkkiä IBANista kävis.

Missä muodossa olette laittaneet Paypaliin pankin nimen, nostaessanne rahat tilille? Lisäksi jossain törmäsin, että pitäisi nimien täsmätä 1:1 sekä paypalissa että pankkitilillä, mulla on pankissa lisäksi toinen nimi ja kaikki capsilla, mutta paypalissa pelkkä etunimi+sukunimi. Onko tällä jotain merkitystä?

Ei ollut merkitystä tokalla nimellä.

Hyvä tietää t. hannes

Mites toi pankki - tuleeko tarkempi (tyyliin mulla Helsingin Osuuspankki oyj) vai riittääkö yleispätevä Osuuspankki?

Maksoin paypal maksun ja antoi tällaisen viestin

"The payment you sent is currently being reviewed and we will complete this process within 72 hours.

Buyers and sellers are responsible for making sure that their transactions comply with PayPal policy and the law. Items bought and sold must be legal in both the seller’s and the buyer’s locations"

Onko tuttua?

hei tuli tästä päivän ukotustematiikasta mieleen täysin hypoteettisesti, että mitäs jos myyt jotain ihan asiallisesti, duder tiputtaa disputet kehiin ja häviit jostain mielivaltaisesta syystä sen paypalin käsittelyssä tai vaikka voittaisit ja paypal häviää ostajan luottokorttifirmalle ja joudut joka tapauksessa maksumieheks loppupeleissä sellasessa tilanteessa, että oot nostanu jo kytkintä masseille eli pp-tili kierähtää miinukselle.

mitäs sit ja mitäs jos ei ns. kiinnosta. mitäs sit tapahtuu. vaihtoehtoisiin maksukanaviin siirtymisen lisäksi siis.

tuleeko sittemmin aikuistuneet ja oikikseen päässeet HOYO ja FIXIE MAN kylään?

PayPal rahastaa niinku ostona eli sillain niinkö veloittaa kortilta/tililtä sitte. Kai.

e: ite joskus ulosmittasin kaiken ja sit tuli iibeiltä suojelurahavaatimus. Perustan valistuneen arvaukseni tähän keissiin.