AMA: Muuttohaukka

kid_scientifik,
työmatka luo tarpeen noille vähän isommille renkaille ja nimenomaan työmatka-ajoon tämä on ensisijaisesti suunniteltu. Talvella tilanne on se, että jos yöllä on satanut lunta, niin ensin menen minä ja vasta sen jälkeen aurauskalusto. Tai no, tuo ei pidä täysin paikkaansa. Tiet saatetaan kyllä aurata. Nimittäin sinne kelville missä minun pitää polkea. Eikä kyllä tee mielikään mennä ajoväylälle, jossa liikennöi raskasta kalustoa ja rajoitus on 50-80 välillä. Viime talvena oli välillä pakko mennä ja kyllä hirvitti. Nyt tulevana talvena ei toivottavasti tarvitse.

Tokihan maastopyörä olisi vielä pykälää parempi ratkaisu talvella, mutta Peregrine on minun ajoille huomattavasti monikäyttöisempi lumettomana aikana. Eli speksaus on tehty oman työmatkan vaatimuksia silmällä pitäen ja sitä tulee varmaankin joku ~90% tämän pyörän ajoista olemaankin. Toki kevyempi on aina kevyempi, mutta käyttö huomioiden ei paino minua häiritse. Ja kyllähän tuosta tosiaan halutessaan saa vielä aika paljon painoa pois paremmilla palikoilla. Näin varmasti tuleekin ajan saatossa käymään.

Tässä rungossa ihastuin juuri siihen, että se taipuu tarvittaessa lähes mihin tahansa tuon työmatkan lisäksi. Jos tekee mieli laittaa laukut kiinni ja lähteä matkapyöräilemään, onnistuu. Jos haluaa vähän ajella jotain irtohiekkaa ja polkua omaksi iloksi, onnistuu. Ja jos tulee tarvetta niille vaihteille, onnistuu. On myös hyvinkin mahdollista, että täytyy jossain vaiheessa vetää tällä kärryä, joten levyjarrut on iso plussa. Ja varsinkin tällä hetkellä monikäyttöisyys on erittäin tarpeellista, kun ei ole säilytysmahdollisuutta useille pyörille. Minulla ei tämän lisäksi ole muita pyöriä kuin kaupunkifiksi.

Kovasti yritin hommaa järkeillä ja miettiä, että mikä palvelee omia tarkoitusperiä ja tilannetta parhaiten ja tähän päädyin. Oliko se oikea ratkaisu, sen varmaankin aika näyttää :slight_smile:

mannine - 18:55, 19.7.2013 » ristus! ne mahtuivat
Kiitokset vielä. Nuo meni heittämällä, Panaracer ei sitten enää mennytkään.

hyvä vastaus. avasi asian. hyviä työmatka-ajoja.

Kiitokset. Lomilla tässä vielä, mutta onpahan jotain mitä odottaa mielenkiinnolla kun lomat loppuu.

Minua on alkanut kiinnostaa hyvinkin samanlainen projekti, joten kiitos tästä keskustelusta ja projektilangasta myös.
Tekisitkö nyt jotain toisin jos kasaisit pyörää uudelleen?

Jäi myös kiinnostamaan, että otitko lopulta ne Deoren triplakammet ja millä paikalla eturatas istuu?

Voisiko tuosta Panaracer/Hutchinson-asiasta saada vielä tarkennusta malleineen ja mittoineen?

^^Kammet on juuri ne Deoren triplat ja ratas on keskimmäisellä paikalla. Ketjulinja on aika mukavan suora, siitähän onkin kuva projektilangan puolella.

Vielä tähän tietoon en välttämättä tekisi mitään toisin. Tietysti, ainahan jos on mahdollista, niin kasvattaisin budjettia, jotta saisi parempaa palikkaa kiinni.

^Renkaat ei ole tässä nyt käsillä, mutta sen muistan että Hutchinsonit on kokoa 54-622. Tyyppiä en muista. Panaracer oli vähän isompi, olisiko ollut 56-622 ja tyyppi saattoi olla Rampage tms. Tarkistan tiedot tässä joku päivä. Panaraceria en viitsinyt taakse edes kokeilla, kun se ei eteen oikein mahtunut.

Mull Dundane - 17:11, 24.7.2013 » Voisiko tuosta Panaracer/Hutchinson-asiasta saada vielä tarkennusta malleineen ja mittoineen?
No niin, nyt ne luvatut tarkennukset: Mahtui: Hutchinson Python XC Tubeless Ready, 29x2.10 (54-622) Ei mahtunut: Panaracer Rampage 29, 29x2.35 (58-622)

Jatketaan listaa. Mahtui: Nokian Gazza Extreme 294, 29x2.10 (54-622)

Taattua kännykkälaatua pimeässä. Vihdoin tuli siis sellaiset kelit, että kehtasi laittaa nastat alle. Välitykset vaihtui samalla muotoon 32/17. Hauska laitos. Toivottavasti tulee kohta lisää lunta.

Uusi räpsy paremmassa valossa, ennen kuin vaihdan tangon suoraksi.

Satula keulii, koska jos pistän sen vaateriin, luisun koko ajan eteenpäin. Sitä taasen estän lukitsemalla kyynärpäät, josta taas seuraa kämmenien ja hartioiden kipeytyminen. Noh, tuo satulahan nyt on muutenkin menossa vaihtoon.

kyllä tällänen edelleen himottais:)

^Eikä suotta, olen kyllä ollut laitokseen erittäin tyytyväinen.

Pääsin vihdoin tuosta kanootin kokoisesta satulasta eroon. Tilalle tuli Chargen Scoop. Satula hakee vielä paikkaansa ja enemmän ajokokemuksia, ennen kuin tietää käykö tuo itselle. Tähän mennessä kokemukset rajoittuu lähinnä siihen, että se joustaa niin kuin on luvattu ja pinta on mukavan tahmea. Tolppaa olisin halunnut aavistuksen nostaa, mutta sepä ei suostunut liikkumaan. Pieni yllätys, koska kuitenkin vasta kesällä laitettu läjään ja rasvan kanssa sen sinne laitoin. Noh, tuskin se vielä on kovaan ehtinyt tarttua, täytyy ottaa asiaksi sen irroitus ensi viikolla. Jos satula asettuu noille seutuville, niin kyllähän siihen aika mukavasti Tompan suora tolppa istuisi…

Vieläkään en ole suoraa tankoa laittanut kiinni, kun en ole sitä kaivannut. Saa nähdä tuoko tämä käynnissä oleva reilumpi lumisade muutosta tilanteeseen.

kova.

ja nykyisten kelien kontekstissa ymmärrän paremmin näitä “monsterkrossareita” - ehkä tuonlevysillä renkailla saavuttaa oikeasti floattia, ainakin jonkin verran…

Huhhuh, tää viimeisin inkarnaatio näyttää kyllä hullun hyvältä. Ajaisin pitkään ja hartaasti. Varmasti todella pätevä talvipyörä

Tämä on kyllä todella hieno! Kaikki versiot, lokariosastosta semiläskiin, ovat selkeästi toimivia että übertyylikkäitä, niinq oikeesti monikäyttöinen runko. Joskus aikoinaan kuolasin hulluna tätä runkoa (eikös näitä sitten tullut Okkalle myytäväksi), mutta päädyin kuitenkin johonkin aivan toiseen. Selkeästi tämä olisi yhä hyvä vaihtoehto, kaikille lähes kaikkeen.

Tää on edelleen hieno ja punainen!
Ni, ja hienon lisäksi ilmeisen ajettava peli näilläkin keleillä.

Rupes kyllä himottamaan 1x10 Peregrineä. Harmi vaan että noissa on melko isot hyppäykset kokojen välillä ja satun sopivasti L- ja XL-kokojen väliin.

Taytyi erikseen kirjautua sisaan yleisokoneilta, jotta voi todeta, etta onpa aivan torkean hieno pyora. Joskus olen noita Muuttohaukkojen runkoja katsellut, mutta en ole tajunnut, etta menee noin leveaa kumia. Tuli olo, etta jos saisin omistaa vain yhden pyoran, niin sitten se olisi varmaan tuollainen, tai vastaava.

Miten ketjun kiristaminen muuten? Vaatiko jotain erityisia kikkailuja? Eikos noissa ole pystyt dropoutit?

Mutta joo: superhieno pyora ja selvasti ajatuksella hommattu. 5/5

^ niissä on epäkesko keskiö.

on kyllä törkeen siisti vehje!

Kyllä.