Projekti: Crescent Positron 5 (mualimanmestari)

Otsikon mukainen vehje tuli dyykattua taloyhtiön kellarin siivouksen yhteydessä, kun oma CC on huollossa ja jollain pitää kulkea töihin pari päivää.

Pienessä päässäni tosin jo alkumetreiltä ajatus, että vielä tuosta kalu saadaan.
http://webziz.galleria.fi/kuvat/Rottasinkula/IMG_5600.jpg/_bigthumb.jpg

Puolitoista tuntia myöhemmin olinkin saanut jo lukkoon murtauduttua (tuhoten samalla pari ihan hyvää rautaporanterää sekä hermoni), lopulta sahaamalla lukkopesän auki. Samalla lähti jotain ylimääräisiä tilpehöörejä.
http://webziz.galleria.fi/kuvat/Rottasinkula/IMG_5606.jpg/_bigthumb.jpg

Ensimmäinen tyypitys tuolle on tehty, ja eihän se kevyt ole polkea. Tuskin ikinä onkaan.

Ajatus olisi lähteä viemään tuota sinkula-suuntaan, jotenkin fiksi ei allekirjoittaneen tod. huonoille polville kuulosta hyvältä idealta. Kysymysten aarrelaari ensimmäistä sinkulaa kasaavalle onkin seuraavanlainen:

  • Kannattaako tuosta säästää mitään alkuperäistä? Eli kannattaako vanhat jarrut heivata mäelle samantien ja ostaa uudet jostain biltemasta muutamalla kympillä, samalla kun ostaa uudet jarrukaapelit ja tangon?

  • Mistä konversio-osia kannattaa lähteä metsästämään tampereella?

Muutaman tunnin foorumilukemisen jälkeen pääsin seuraavaan tulemaan:

  • Tarvitsen ilm. uuden takarenkaan, jossa paikka yhdelle rattaalle.
  • Koska edessä on jo yksi ratas, niin tuo kai on ihan ok (vaikka hyvän ratasjaon saaminen voi olla ns. jännää)
  • Tarvitsen myös uudet ketjut

Pärjääkö näillä? Vastaanotetaan myös hyviä vinkkejä miten pitää touhu budjetissa (jotenkin aihio ei herätä innostusta äärettömään tuhlailuun)

Jos tuo takarataspakka on kierteellä navassa kiinni, niin siihenhän saisi bmx vapaarataan ihan “heittämällä”…
Saako tuohon edes B:stä jarruja? Vanhoihin vaan paremmat palat.

^Kyl on kierrepakka, joten tarviit FR1 työkalun ja ketjupiiskan sen irroitukseen. Tilalle bmx-vapaaratas. Jarrut on varmaan ihan soivat pelit kun vaihdat palat. Säilytä varustelu muuten eli lokarit, tarakka ym.

Tänks. Huikeita neuvoja.

Pistin samantien nuo HI5:sesta tilaukseen ja biltemasta käyn hakemassa piiskan jahka paketti kolahtaa laatikkoon.

Ja hyvä huomio tuo alkuperäisten osien säilöön laittaminen.

^oisit voinut myös viedä koko takakiekon esimerkiksi Sportia-Pekkaan tai Lietsun Polkupyörätukkuun, jossa sulle olis vaihdettu vapaarattaan hinnalla se pakan tilalle. Vapaarattaan irrotustyökalua et kuitenkaan tuu ihan hirveen usein tarviin. Sit ku bmx-vapari on paikoillaan niin kiekon voi rihdata paikalleen, jos ketjulinja kauheesti on kenollaan. Olettaen että kiekko on jossain määrin elossa nippelien osalta.

Toi näyttää pelottavan hyväkuntoiselta toi pyörä: pidä siinä orkkisosia mahd. paljon. Ainakin satula! Ja pulloteline. Mikä tarra siinä viistoputkessa on, emäputken juuressa?

Heh, taas olisi malttava säästänyt euroja. Pitääpä tuo tarra tarkistaa kotia päästyäni.

Oli tarkoitus säästää mahdollisimman paljon alkup. osia, ihan vaan senkin vuoksi että se on kovasti halvempaa kuin ostaa uusia. Näyttävät nykyisetkin kieltämättä kivoilta.

Tuo kippurasarvi kyllä lähtee vaihtoon, sillä omalla kaupunkiajolla ei ikipäivänä tule laskettua ajoasentoa matalaksi, joten suora tanko lienee käytännöllisempi.

Tällä hetkellä projektin hasardein osuus on ehkä luvassa kun rälläköin tuon lukkopesän irti molemmilta puolilta. Maalipinta siinä pikkaisen kärsii väkisinkin, mutta ei tuollaisia paskana olevia osia jaksa jättää tuohon roikkumaankaan.

Sitten pitäisi löytää vielä nätin näköiset jarrukahvat jostain …

Hähää!

Koska maailma on joskus Reilu niin h5:sesta soittivat juuri, että onpi rattaat loppu. Peruin sitten tilauksen.

Soittelin Pekkaan ja huomenna kuulemma on huoltomies paikalla, joten pyärähdän sen kautta kotimatkalla, notta saa uutta ratasta taakse.

Nyt on vapaaratas. Maksoi yhdeksän euroa Sportiassa.

Kotona tuli sitten todella tyhmä olo. Löin takarenkaan paikalleen, koska elän illuusiossa, että tuon vaihtajan pitäisi toimia ketjun kiristäjänä nyt ainakin tesmailumielessä, ennenko puran vaihteiston pois ja lyön (pesun jälkeen) uudet ketjut paikalleen.

Nyt näyttää siltä, että ketjut uivat nykyisen rattaan päällä, eivätkä uppoa laisinkaan.
http://webziz.galleria.fi/kuvat/Rottasinkula/Photo%2010.7.2013%2016.01.19.jpg/_bigthumb.jpg
http://webziz.galleria.fi/kuvat/Rottasinkula/Photo%2010.7.2013%2016.01.42.jpg/_bigthumb.jpg

Onko tässä nyt nin, että tuo ketju on liian kapoinen tuohon uuteen rattaaseen … vaaiii

pitääkö mun ny saakeli vaihtaa toi eturatas?

Vaiha se ketju paksumpaan malliin ja heivaa toi vaihtaja huitsan helevettiin :slight_smile:

uus levee ketju ja katkot oikeen mittaseks ni pääset ajaa ja muut hymyilee :slight_smile:

Hae vaikka Biltemasta neljällä eurolla tai Clas Ohlsonista vähän kalliimmalla 1/8’’ ketju ja en myöskään ymmärrä mitä sillä vaihtajalla teet kun ketju pitää vain katkaista oikeeseen mittaan. Bilteman ketjunkatkaisijaa en suosittele hankkimaan vaan jotain laadukkaampaa. Ja miksi peset uudet ketjut?

Mulla on on ollu about 2 vuot biltsun ketjunkatkasija käytössä ja ei oo valittamist :slight_smile: uutta en osta ennenku hajoo.

Itse kyllä oon pätkiny biltsun katkaisijalla ketjuni muutaman vuoden, eikä mitään ongelmaa. Varovasti vaan :slight_smile: Sorry haters, offtopic!

Hmmm, ehkä oon vaan käyttänyt liikaa voimaa :slight_smile:

Tuo vaihtaja oli tuossa vaan sen vuoksi, että tänään en kerkiä käymään kaupoilla ja kelailin, että tuolla setillä kivasti poljen huomenna duuniin. Virhe.

Tarkoituksena olikin vkl tehdä bilteeman reissu ja hakee ketju + katkaisija.

Pesulla viittasin siihen, että pesen ton sykkelin perinpohjin ennenko lyön siihen mitään uutta.

+1 Biltsun katkaisijalle.

Sinkuloin viime kuussa itselleni tasan samanlaisen Cressu Positron fessen paitsi siinä on suora stonga. Jos alkuperäinen tanko kiinnostaa, ehdotan päittäin vaihtoa (+ stemit), koska mulla on ratkaisematon päinvastainen tarve.

Kannattaa myös tarkistaa onko rengaskoko 622 vai 630 ennen kuin menee hankkimaan minkään sortin kumeja. Jälkimmäisessä koossa niitä on olennaisesti rajoitetummin.

Viimeksi kun kävin joku kuukausi sitten niin bilsun kk näytti vaihtuneen paremmanoloiseen, vai näinkö unta. Oli miten oli niin kai silläkin muutamat ketjut katkaisee mut ei ne vähän paremmatkaan oo kovin kalliita. Yhen halpiskatkaisijan(e: tais olla just bilteman) kierteet petti ja toinen on ruostunut pihalla melkein pilalle.

Jos oot Tampereella niin suosittelen tsekkaan myös Raudan ja Värin. Palveli aikoinaan hyvin ja edullisesti.

^Lilja palvelee aina, oli tarve mikä vaan.

Ei halpiskatkaisijoissa oikein muuta väliä oo, kunhan vaan laittaa piikin oikeeseen kohtaan. Tosin Clasun halpiskatkaisijan piikki irtos kolmannella käyttökerralla vaikka oli ihan oikeessa kohtaa. Itse käytän nyt sellaista vitun ikävältä käsiin tuntuvaa mutta 2,5 euroo maksavaa kiiltävää paskaa. Toimii vaikka sattuu.