AMA: I love to roll...

^^ Joo eiks ookkin, mua aina naurattaa ku jätän Rollin johonkin pyöräparkkiin, se näyttää ihan joltain lelulta siellä muiden seassa. Mut olen tosiaan tasan 150 senttiä pitkä niin ei voi ajokkikaan olla kovin iso :smiley:

Kunkku on kyllä smuutti, etenkin edelliseen (ja naksumaan alkaneen) perusleekeriin verrattuna. Ei mennyt rahat hukkaan, mutta koskas ne jos pyörään sijoittaa köh köh :smiley:

pieni merenneito - 15:09, 2.7.2013 » mua vituttaa kun mimmille pitäis olla step through -runko. nää rollit ois mun mielestä aika lailla oikeen hintasia ja tyylisiä sille.
Joo samaa mieltä - ja noitahan on kaikkina karkkivärisinäkin! Ite halusin ehdottomasti harmaan koska oon tylsä minimalisti mutta esim. se mintunvihree Rolli on kyllä tosi söpö. 700 euroa pyörä makso silloin muinoin kompliittina, ja osat kuitenki ihan jees jo silloin. Nyt toki paremmat, etenkin kiekkojen päivittäminen paransi reilusti ajotuntumaa sekä kevensi pyörää, mukavampi kantaa kotiin tänne neljänteen kerrokseen :)

Kuinka pitkät kammet tässä on? Jotenkin kovin pitkän näköiset…

noemi - 14:26, 2.7.2013 » https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0928%20%28Medium%29%20%28Small%29.JPG
Perus Specialized näköjään tämäkin. :) Laita linkki lisää ketjuun, niin saat vähän lisää tilaa tuonne renkaan ja jarrun väliin. Ei hiekanjyvät rahise niin kovasti-

Vetää satulatolpan ulos ja katkaise siitä ylimääräisen piiloon jäävän osa pois ja vaihtaa sen ankkurikeulan hiilariin niin putoo miljoona kiloa pois ja leijut joka paikkaan.

Näiden spessujen jarrusilta on tosiaan jotain käsittämätöntä veljen Rollista yritin kans slämmätä 23mm kumeilla takakiekkoa niin puolivälissä hahloa otti jo kumi jarrusiltaan :confused: Ongelmaan on ainakin yksi, viila niminen, lääke.

asb - 15:35, 26.7.2013 »
noemi - 14:26, 2.7.2013 » https://dl.dropboxusercontent.com/u/105889804/AMA/IMG_0928%20%28Medium%29%20%28Small%29.JPG
Perus Specialized näköjään tämäkin. :) Laita linkki lisää ketjuun, niin saat vähän lisää tilaa tuonne renkaan ja jarrun väliin. Ei hiekanjyvät rahise niin kovasti-
Onko toi vanne tosiaan tosta kohtii noin auki vai hämääkö vaan

^Vanne auki? Mistä sä oikeen puhut?

Tosta jarrupalan heijastuksesta
jarrupinnassa, joka äkkiseltään näyttää siltä, et kehän reunassa ois dentti?

Ah, tännehän on ilmestynyt lisää palstantäytettä…näin jälkijättöisesti kommentoisin puheeksi otettuja asioita seuraavasti:

Mull Dundane - 15:30, 26.7.2013 » Kuinka pitkät kammet tässä on? Jotenkin kovin pitkän näköiset...
Ne on 165 cm, mutta koska runko on niin pieni niin kaikki muut osat näyttää isoilta :P
normaali - 16:40, 26.7.2013 » Vetää satulatolpan ulos ja katkaise siitä ylimääräisen piiloon jäävän osa pois ja vaihtaa sen ankkurikeulan hiilariin niin putoo miljoona kiloa pois ja leijut joka paikkaan. Näiden spessujen jarrusilta on tosiaan jotain käsittämätöntä veljen Rollista yritin kans slämmätä 23mm kumeilla takakiekkoa niin puolivälissä hahloa otti jo kumi jarrusiltaan :/ Ongelmaan on ainakin yksi, viila niminen, lääke.
- Satulatolppa ON jo lyhennetty. - Hiilarikeula ois kyllä hieno mutta tykkään myös nykyisestä. Itse asiassa, punnitsin just koko fillarin ja vaaka näytti [b]9 kiloa[/b]. Yhteispainoa meillä Rollin kanssa oli 58,2 kg, joten ylipainoa ei ilmeisesti liiemmin ole kummallakaan :P - Jarrusilta on kieltämättä ärsyttävästi asemoitu (en tiedä mitä ne on tuolla Spessun kioskilla oikeen miettineet) mutta clearancea tuli just puoli metriä lisää kun vaihdoin noi susipaskat ketjut uusiin ja myöskin hieman pitempiin Sramin PC-ykkösiin.
poliisijaroisto - 16:55, 26.7.2013 » Onko toi vanne tosiaan tosta kohtii noin auki vai hämääkö vaan
Kuten RTZ arveli, kuvassa näkyy jarrupalan varjo. Et kai nyt oikeesti luule että laittasin revenneen vanteen ykkösfillariini? Vaikka oon nainen ja ajan sinkulalla, on mullakin sentään jotain arvostelukykyä :P

Ai niin, posti toi viimein (vaan neljä viikkoa matkalla viipyneet) MKS:n häkit, nyt perjantaikaljakahvipaketti auki ja asentelemaan :slight_smile:

Ujosti kehottaisin kokeilemaan vielä lyhyempiä kampia. esim. halpa vaihtoehto.

^ Hmm…kiitos, mutta musta noi Suginon kammet on tuntuneet tosi hyviltä. Toisaalta, en ole kyllä koskaan ajanut lyhyemmillä kammilla (pitemmillä toki) joten vaikea verrata, ehkä pitäis joskus kokeilla jonkun bemaksia…?

Enpä voi sanoa tuntevani ihmisen anatomiaa kovin perusteellisesti, mutta jos pystysuunnassa kolmattakymmentä senttiä pitemmät ihmiset ajavat katurataisasti pyörittäen mielellään useimmiten juuri 165 - 170mm kammilla, seikka herätti pohtimaan kyseisen mittaisten veivien sopivuutta yleisesti tämän kokoluokan kokoonpanoissa.

Voihan tuossa uuden mitan arvioinnissa käyttää ronskisti vaikka kaavaa ajajan kokopituus x 0.095, mutta jalkojen luiden pituus on varmaankin olennaisempi tekijä. Lieköhän valmista laskuria tähän…

Mulli

Sori tästä Noemi, meitsi kyllä diggaileee sun pyörää. Mun mielestä se vois olla vähän ruosteisempi ja käytetymmän näköinen, mutta ne on niitä missikisajuttuja.

Kiitti normis <3 On tossa kyllä jo nyt hirveesti naarmuja mutta pienet kuvat hämää :smiley:
Rolli asuu aina yöt/talvet sisätiloissa joten ruoste voi jäädä uupumaan, mutta muutoin luulen että kaipaamasi chipit/dingit lisääntyvät itsestään ajan mittaan. Voin postaa viiden vuoden päästä vertailukuvat :wink:

Voi hitsi, en kyllä tajunnu tosta hienosta poljinteho-kaaviosta yhtään mitään…enkä muuten kyllä ymmärrä ihmisen fysiikastakaan :frowning: Kaikki sporttihenkisille täysin päivänselvä “syke-palautumisaika-intervalli-bmi”-kieli on mulle pelkkää hepreaa.
Tulen perheestä jossa urheilu tarkoitti postin hakemista ja kilpailuviettikin jäi asentamatta, joten paljoa ei voi odottaa, mutta huomaan että nyt kun tuota pyöräilyä on alkanut harrastaa ihan lenkkimielessäkin niin olisi hyödyllistä tietää edes jotain perusasioita siitä miten ajamisesta saa tehokkaampaa ja turvallisempaa. Esim. pyöritystekniikassani olisi varmasti paljon parannettavaa…

^^Onkohan tolla kaaviolla mitään relevanssia ei-nojakkihommiin? Polkemisasento on kumminkin melko eri.

Hehheh 165cm kammet :slight_smile:

-Taina

noemi - 22:26, 26.7.2013 »

päivänselvä “syke-palautumisaika-intervalli-bmi”-kieli …

Syke: Eri sykkeillä keho tekee ja käyttää eri asioita = Nopeat spurtit käyttävät helppoa energiaa eli hiilihydraatteja, pitempi kestoinen tasaisella matalalla sykkeellä tehty ajo taas käyttää proteiineja sekä rasvaa energian muodostukseen. Lihasten kasvuun tarvitaan matalmpaa sykettää ja veren kierron ja hapenoton harjoittamiseen nopeita korkealla sykkeellää tehtyjä harjoituksia. Vaikuttaa aineenvaihduntaan merkittävästi.

Palautumisaika: Kuinka kauan keholla kestää palautua fyysisestä suorituksesta, tänä aikana lihakset “korjaavat” itseään ja lihaskasvu tapahtuu, kuten myös muukin elimistö kehittää itseään. Ravinnon nauttiminen erittäin tärkeää palautumisen aikana!

Intervalli: Vuorottelua matalan ja korkean sykkeen tai tehokkaan ja palauttavan harjoittelun välillä. Tehokas tapa nostaa kuntoaan, hyvä lisä muulle harjoittelulle. Ruumis/keho ikäänkuin säikäytetään valmius tilaan.

BMI: Body Mass Index, pituuden ja painon suhde, irrelevantti asia.

^tattista.
ctrl-c /win-r / “notepad” / ctrl-v / ctrl-s / “syke-palautumisaika-intervalli-bmi.txt”

Normaalin lainaamaa kaavion tulkintaa ja kritisoimista voisi jatkaa sopivammassa ketjussa. Lyhyesti kuitenkin: TÄYSIÄ ajettaessa lyhyempi kampi vaikuttaa paremmalta valinnalta. Paikaltaan lähtiessä tilanne voi olla on päinvastainen parin silmänräpäyksen ajan.

IhanaTaina - 23:29, 26.7.2013 » Hehheh 165cm kammet :) -Taina
oho joo mm :D