AMA: Miyata Team Track

Eipä tossa oikeestaan muuta ku käännät satulan suoraan ja raiseria vähän ylöspäin ni on melkolailla 5/5

^ +1

Tää on ilmeisesti Tampereella? Siinä ja siinä oisko runko liian iso mutta dibsaan silti. Siisti pyörä!

ei nyt millään keksi valittamista… tai pitäiskö stongaa hieman kääntää?
kumit eio parhaat räädistelyyn mut sopii tähän.

esteettisesti tyydyttävä pyörä.

siis onko tärkeintä näissä hommissa keksiä valittamista?

oikein kiva miyata.

Kyllähän tuossa silmä lepää. Näyttäisi ihan ajopyörälle, hyvä.

Nyt on hieno.

Rengakset tosin… Paseloita vastaavia mutta parempia olisi kyllä… Mutta olisiko rusketusseinää…

tämä on minusta oikein hieno kulkine, genressään.

päivittäisin:

eteen rullaavampi rengas; höhläprofiilisen ohjaustangon vaihtaisin niin ikään

Miun lempipyörä. Livenä vielä coolempi. Forumin tyyliin keksin myös valittamista, penkiksi kashimax aero ja muut italopalikat japsiksi.
5/5

Kiitoksia kommenteista. Satulan ja tangon asentoa säädetty. Tää pyörii Valkeakoskella mutta vierailee aina välillä myös Tampereella ja valitan P-2, vähemmän yllättäen Arto on ehtinyt jo dibsaamaan tämänkin. Myönnetään myös, että tanwall Paselat on tässä esteettisistä syistä, vaihtuu sitten kulumisen mukaan johonkin järkevämpään. Ja kehutaan vielä, että Tb14-Dura setti on toiminut kadulla todella mainiosti. Ehkä siinä leveemmässä vanteessa ja mukavuudessa on jotain perää. Kiitos näistä Janoinen!

Kaunis polkupyörä. Kiekko/kumiosastosta esteettinen 5/5.

Erittäin nätti kuten nämä tiimi-Miyatat aina mutta jotenkin tässä myös korostuu entisestään riserin vammaisuus ratapyörässä.

Vannoutuneena “riser ratapyörässä”-vihaajana olen kerrankin hieman eri mieltä. Minusta tässä kokoonpanossa riser ei näytä lainkaan pahalta. Kokonaisuus on klassisen sopusuhtainen, ei liikaa droppia satulasta tankoon eikä liian lyhyttä (ja alaspäin sojottavaa) stemmiä.

Ehkä ainoa minkä vaihtaisin olisi sirommat remmit, tuplat näyttää jotenkin turhan massiivisilta tässä.

onko tämä kasattu ensisijaisesti ratakäyttöön?

No onhan tämä nyt hiano, mutta nyt joutuu ottaa kyl kantaa tohon riserin profiiliin sen verran, että jos jos sen kääntäis niin et backsweeppi olis backsweeppiä eikä downsweeppiä niin kokonaisuus paranisi. En itse sinällään ota kantaan riserista ratapyörissä, jos tykkää tiukista kulmista( ajettavuuden kannalta), muttei välttämättä katuajossa dropista tai lolhornista niin ei kai siinä mitään vikaa ole.

Tää on kasattu ensisijaisesti “hyvän” kelin ajoihin ihan paikallisesti vaikka toivoisinkin joskus velolle ehtiväni. Jos velolle matkaan niin lyön dropin kiinni. Riseri nyt vaan tuntuu päivittäis ajoissa mukavimmalta vaihtoehdolta, joten en ole sitä jaksanut alkaa säätämään.

Hieno runko. Droppitanko ja kapemmat kumit vaan.
Stay classy bro.

Jefecito23 - 19:21, 25.6.2013 » Riseri nyt vaan tuntuu päivittäis ajoissa mukavimmalta vaihtoehdolta, joten en ole sitä jaksanut alkaa säätämään.
tätä tuossa hieman implikoin; aja ihmeessä niillä spekseillä, jotka sopivat parhaiten käyttötarkoitukseesi.

ratapyörä on minusta rata-ajoon, myös osavalinnoilla optimoitu polkupyörä.

Droppitanko ei välttämättä tarkoita ratatankoa. Maantiedroppi on mun mielestä paremman tuntuinen ainakin näin kesällä kun pääsee tykittelee aika ajoin kovempaa. Kahvaote ehkä jopa parasta mitä nykyään tiedän, mutta tarvii ne kahvat.

Anyhoo, jokainen rakentelee ja ajelee niin kuin parhaaksi näkee ja kokee.

juu, tossa oli aiemmin langassa tota “ratapyörä”-läppää…

ja kahvalliselle dropille (maltillisella alaotteella) vahva +1 - varsinkin pidemmille pätkille. noin niin kuin ylipäänsä, ei toki tähän pyörään.

Nää miyatat on kyllä hemmetin hienoja. Jos mulla olis tämmönen, niin pari juttua voisin tehdä eri tavalla, mutta hyvä on näinkin.