Perus SS vs Täysiverinen Track -pyörä

kyttyra: Juurikin jotain tollasta vastausta odotinkin. Yksi vaihtoehto ois ollu että siirrän palikat Bandistä Vigorelliin ja myyn vanhan pelkkänä runkona.

Ehkä päädyn kuitenkin näiden perusteella mahdollisesti päivittämään ensin vanhaa. Kattellaa sitte. :slight_smile:

KK89 - 10:32, 20.6.2013 » Yksi vaihtoehto ois ollu että siirrän palikat Bandistä Vigorelliin ja myyn vanhan pelkkänä runkona.
Tämä johtaa usein siihen että ne vanhat palikat päivitetään melko nopeasti.

Jos ei jo ole käytössä, niin (maasto-)lukkopolkimet ja jäykkäpohjaiset pyöräilykengät voisi olla harkitsemisen arvoinen sijoitus.

vigorelli on käsittääkseni kevyt runko. jos aiot siihen vaihtaa, niin pidä se paddy ns. baaripyöränä ja speksaa vigorelliin kevyttä palikkaa. sen mummogeo takaa että stongaa vaihtamalla kelpaa tarvittaessa radalle kans.

Mulle suurin ero siirtyessäni viemäriputki-lollerista OS-alu-vigoon, oli rungon jäykkyys ja responsiivisuus. Kyllä se liikahtaa aika eri tavalla kuin teräsrunko. Löysä geo? joo, ehkä paperilla mutta kyllä sillä kovaa radallakin pääsee. iso peukku vigolle, ja onhan se hei TRVE skenepyörä.

Mitähän tarkoitatte löysällä geolla?

konkeli - 10:20, 20.6.2013 » Vigo on kuitenkin aika yleiskäyttöinen, siinä ei ole mitenkään erityisen jyrkkä geo, se on ratapyöräksi varsin mukava ja ainakin vanhoihin malleihin menee hyvinkin isoa rengasta sisään.
Yrittääköhän Cinelli irtauttaa Vigoa hybridikäytöstä? Nimittäin Wigglen sivuilla joku on kysellyt minkälaiset renkaat mahtuu 2013 Vigorelliin:

Eikös täälläkin jollakulla ollut 2013 Vigorelli? Voisi vahvistaa/kumota tuon tiedon.

KK89 - 11:03, 20.6.2013 » Mitähän tarkoitatte [u]löysällä[/u] geolla?
Rungon emäputken kulma on pieni. Vigorellissa 72.5⁰ - 73⁰ rungon koosta riippuen. Bandwagonissa kutakuinkin samat. "True"-ratapyörässä siellä 75⁰ tienoilla.

Tiukka vastaa herkemmin ohjausliikkeisiin ja on parempi ratakilpailussa. Löysä on mukavampi kadulla, koska se on vakaampi. Mutta asia ei ole näin yksinkertainen, koska tuohon vaikuttaa myös etuhaarukka ja pyörän akseliväli (lyhyt = ketterä) ja keskiön korkeus (matala = vakaampi).

Convdo - 11:03, 20.6.2013 »
konkeli - 10:20, 20.6.2013 » Vigo on kuitenkin aika yleiskäyttöinen, siinä ei ole mitenkään erityisen jyrkkä geo, se on ratapyöräksi varsin mukava ja ainakin vanhoihin malleihin menee hyvinkin isoa rengasta sisään.
Yrittääköhän Cinelli irtauttaa Vigoa hybridikäytöstä? Nimittäin Wigglen sivuilla joku on kysellyt minkälaiset renkaat mahtuu 2013 Vigorelliin:

Eikös täälläkin jollakulla ollut 2013 Vigorelli? Voisi vahvistaa/kumota tuon tiedon.

vittu mikä fail jos totta (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Cinellin geometriataulukko kyl näyttää edelleen ihan samalta kuin ennen.

Eipä nyt hätäillä, jos tarkoittavat slämätyn takakiekon maksimirengastilavuutta, niin 25mm ei ole kaukana totuudesta. 32:t menee kun heittää kiekon hahlon puolivälin pahemmalle puolelle.

^tru dat. Tsekkasin just asian 28 mm kumilla, ja täysin slämmättynä rengas osui satulaputkeen. Pelkkä epäilys siitä et faggo olis pilattu sai mut pöyristymään.

Testasin taannoin sen takapään tilavuutta Panaracer Cinder X:llä (22,5 mm leveällä vanteella todellinen leveys nappulasta nappulaan ≈36 mm), ja luotisuoralla kiekolla + just oikeen mittasella ketjulla olis nippa nappa mahtunut pyörimään. Ainoo huono puoli vigorellissa on IMHO se, että olisivat saaneet laittaa siihen sellasen keulan siihen jossa olis ollut vaikk 2 milliä enemmän tilaa renkaan pyöriä :wink:

…no ni, taas rupesin vaahtoomaan fagorellista. mikä kumma siinä on o_O

aihetta sivuten, ottaisin lukuisien ajossa olleiden erikulmaisten ja eriputkisten teräs- ja alumiinirunkojen pohjalta tällaisen raamin päivittäiskäyttöön (58-kokoluokassa):

*ylikoon teräs

*kuitukeula, n. 40 mm rake

*kulmat 74 & 74 astetta

*55-60 mm keskiön pudotusta

tiukkakulmainen ylikoon korkeakeskiöinen alumässi on vanhalle äijjälle pykälän liian täristävä (erit. turhan jämäkät seatstayt) ja kiikkerä päivittäiseen katukäyttöön. normiputkiset teräät taas tuppaavat (aivan oikeasti) notkumaan ja ovat usein painavahkon puoleisia.

toisaalta tämä kyllä pudottaa aina kivasti maanpinnalle:

zykkeli - 10:13, 20.6.2013 » mä voin näyttää sulle yhdenkin vanhan Pave-koiran joka pistää ihan Rollerilla sen verran nopeasti ja ketterästi kaupungilla, että jos siltä pohjalta miettii niin kaikki speksailu on turhaa :D

Onko BTW muita varteenotettavia track runkoja vai onko Cinelli kiistaton kuningas? TK3, Langster… ?

^kohta ollaan syvällä suossa :wink:

KK89 - 13:13, 20.6.2013 » Onko BTW muita varteenotettavia track runkoja vai onko Cinelli kiistaton kuningas? TK3, Langster.. ?
:D

Cervelolla on jotain ihan kiinnostavia

asiaan: esim. eai bareknuckle.

e. siis jos “track runkoja” -ilmauksella ei tarkoiteta puhtaita velopelejä.

kid_scientifik - 13:16, 20.6.2013 » asiaan: esim. eai bareknuckle. e. siis jos "track runkoja" -ilmauksella ei tarkoiteta puhtaita velopelejä.
...mutta mites tämä:
kid_scientifik - 13:00, 20.6.2013 » normiputkiset teräät taas tuppaavat (aivan oikeasti) notkumaan ja ovat usein painavahkon puoleisia.
no ei. kaipa tuo bareknuckle on oikeasti ihan hyvä vehje. joskus itsekkin meinasin sellaisen itselleni ostaa.

Kävin eilen poistamassa vanhan paddy wagonin ja en ihan heti väittäis hitaaksi. Lisää ruutia, välitykset kuntoon ja ilmaa niihin renkaisiin.

Rysty on kyl aika kaukana normiputkisesta. Pienemmissä koissa se on käsittääkseni jopa epämiellyttävän kova.

bareknucklessa on ns. ylikoon putket. kevein mahdollinen se ei tosiaan ole, varsinkaan teräskeulalla.

e. hias.