Polkupyöräpoolon SM – Kokkola, 31.08.2013

KALEVA B-P SUCKERS saa ainakin yhden joukkueen. Saako joukkueessa olla neljä pelaaja, jos vaihdolla mennään?

artpow - 12:01, 13.6.2013 » KALEVA B-P SUCKERS saa ainakin yhden joukkueen. Saako joukkueessa olla neljä pelaaja, jos vaihdolla mennään?
Mahtavaa kuulla, että foorumillakin näkynyt Tampereen hieno poolopöhinä tuottaa tulosta/joukkueita, tervetuloa mukaan vaan! Tuosta joukkueen koosta sen verran, että tulemme luultavasti käyttämään viime SM-kisojen kanssa lähes identtisiä sääntöjä. Tuolloin joukkueen koko oli rajattu kolmeen pelaajaan. Tulemme lyömään lukkoon käytettävät säännöt ja turnauksen rakenteen tämän viikon aikana ja otan esittämäsi asian puheeksi tuolloin.

Eli turnauksen rakenteesta ja säännöistä tullee virallinen päivitys lähipäivinä.

signalpresent - 20:35, 12.6.2013 »

Tapahtumien päällekkäisyys aiheuttaa selkeästi haastavia valintatilanteita osallistujille. Tuo viittaus piirimestaruuskisoihin on hiukan harmillinen, sillä se antaa ymmärtää, että taso olisi huono ilman pääkaupunkiseudun joukkueita, jota itse en tietenkään halua missään nimessä allekirjoittaa.
Jos tuosta BFF:stä olisi kantautunut tietoa suunnittelun alkuvaiheessa, eikä vasta aivan loppumetreillä kuten nyt, olisi se saattanut vaikuttaa kisojen ajankohtaan

BFF:n ajankohdasta:

Kysyjille vastataan. Aivan kaikille kysyjille on osattu kertoa alustavat kaksi viikonloppuvaihtoehtoa helmikuusta asti. Toinen oli tämä 30.-31.8 ja ja toinen vähän aikaisempi. Tämä lopullinen varmistunut ajankohta on osattu yksilöidä kysyjille jo vapusta asti.

Valitettavasti mahdollinen kysymyksenne ei ole kyllä kantautunut meille asti. Ilomielin olisimme vastanneet.

markkuj - 11:10, 14.6.2013 »
signalpresent - 20:35, 12.6.2013 » Tapahtumien päällekkäisyys aiheuttaa selkeästi haastavia valintatilanteita osallistujille. Tuo viittaus piirimestaruuskisoihin on hiukan harmillinen, sillä se antaa ymmärtää, että taso olisi huono ilman pääkaupunkiseudun joukkueita, jota itse en tietenkään halua missään nimessä allekirjoittaa. Jos tuosta BFF:stä olisi kantautunut tietoa suunnittelun alkuvaiheessa, eikä vasta aivan loppumetreillä kuten nyt, olisi se saattanut vaikuttaa kisojen ajankohtaan
BFF:n ajankohdasta: Kysyjille vastataan. Aivan kaikille kysyjille on osattu kertoa alustavat kaksi viikonloppuvaihtoehtoa helmikuusta asti. Toinen oli tämä 30.-31.8 ja ja toinen vähän aikaisempi. Tämä lopullinen varmistunut ajankohta on osattu yksilöidä kysyjille jo vapusta asti. Valitettavasti mahdollinen kysymyksenne ei ole kyllä kantautunut meille asti. Ilomielin olisimme vastanneet.
Aiemmassa postauksessa en missään nimessä halunnut osoittaa syyllistävää sormea BFF:ää järjestävää tahoa kohtaan, vastasin pelkästään aiempaan kommenttiin sen kummemmin analysoimatta vastauksestani välittyvää tunnelmaa em. taholle. Jos se koettiin syyttävänä, pyydän anteeksi, se ei ollut tarkoitus! Tottakai olisi ollut hyvä tiedustella kesän tapahtumista useilta eri tahoilta hyvissä ajoin, näin pyrimmekin parhaamme mukaan tekemään. Koska olemme aika tuore toimija täällä periferiassa, emme valitettavasti ole vielä päässeet osaksi kaikkia niitä pieniä ja suuria piirejä (lue: skeneä), jotka suomen pyöräilymaailmassa pyörivät ja tämän takia emme myöskään kaikkia tahoja joihin tulisi kääntyä vielä tunne. Tuosta herääkin ajatus siitä, millä tavalla eri yhteisöjen yhteistyötä voisi kehittää tulevaisuudessa? Onko olemassa jotain yhteistä tiedotuskanavaa (yv:n lisäksi), jota käyttäen eri organisaatiot saisivat helpommin tietää, ehkä jopa kysymättä, kehitteillä olevista tapahtumista, ettei elettäisi viidakkorumpujen ja savumerkkien armoilla? No, se siitä visioinnista, otan mielelläni vastaan tietoa miten voimme joko liittyä tällaiseen koalitioon tai olla mukana kehittämässä moista.

Tarkoituksemme ei tietenkään missään vaiheessa ole ollut viedä osallistujia toiselta hienosti pyöräilykulttuuria edistävältä tapahtumalta järjestämällä omamme samanaikaisesti. Toivon todella tapahtumien onnistuvan hyvin sekä BFF:n, että poolon SM-kisojen osalta ja että kummatkin keräävät tahoillaan hienot osallistujamäärät.

Kehittyvin YT-terveisin
Roy

No problem. Ja tosiasia on että Suomen lyhyessä kesässä päällekkäisyyksiä tulee väkisin.

Päällekkäisyyksien välttämiseksi BFF:ssäkin jätetään bilepuoli lauantaina kokonaan väliin. Halutaan siis varmistaa että jengi olisi TdH-kunnossa sunnuntaina. Näin on sovittu yhteistyössä TdH:n kanssa. Vastaavasti Kokkolassakin kannattaa kelata aikataulut ja muut niin ettei mene ristiin TdH:nkin kanssa vaan Kokkolastakin pääsee Helsinkiin vielä sellaisilla junilla joiden jälkeen TdH:kin tarvittaessa onnistuu.

Jos Kokkola Goes HKI -säätö kiinnostaa, niin BFF:n ja TdH:n porukka mielellään auttaa lobbaamaan kisapuitteet Helsinkiinkin. Järjestäjä pysyisi samana eli Cogkola järjestäisi kaiken käytännön toteutuksen vaikka pelikentät osoittaisikin BFF + TdH + Helsingin kaupunki.

markkuj - 16:39, 14.6.2013 » Jos Kokkola Goes HKI -säätö kiinnostaa, niin BFF:n ja TdH:n porukka mielellään auttaa lobbaamaan kisapuitteet Helsinkiinkin. Järjestäjä pysyisi samana eli Cogkola järjestäisi kaiken käytännön toteutuksen vaikka pelikentät osoittaisikin BFF + TdH + Helsingin kaupunki.
Minusta huono ehdotus ja idea jo syntyessään.
anatti - 16:42, 14.6.2013 » Minusta huono ehdotus ja idea jo syntyessään.
[s]Pelit[/s]Poolot Kokkolassa ja leffat Helsingissä..

Eipä tuosta BFF:stä ole kovin huudeltu ja kokkolakin keksi mielestäni poolon peluun snadisti myöhässä.

Niinkuin aina, sellaista ajankohtaa ei ole että kaikki pääsisivät joten niillä korteilla pelataan mitä on jaettu.

Anteeks nyt, mutta eikai BFF:n tartte pitää huolta siitä, ettei ihmiset biletä. Luulis, että aikuiset ihmiset osaa bilettää sen mukaan tartteeko aamulla tehdä jotain muuta ku leikkiä kiveä.

Edit: ja olen samaa mieltä, että poolot Kokkolassa ja leffat Helsingissä.

Jep. Poolot Kokkolassa, leffat ja TdH Helsingissä. Kesä lyhyt ja päällekkäisyydet luo valinnanvaraa. Hyväkin tosiaan niin.

Lauantain BFF biletyksestä: biletyksen keskittäminen perjantaille oli luontevaa kun a) TdH sunnuntaina JA b) joka tapauksessa piti kustannussyistä keskittyä yhteen bileiltaan. Ja toki Bio Rexin BFF Spessubaari on auki lauantainakin, mutta ohjelmaa hankitaan lauantaille perjantaita vähemmän.

Kokkolaan ehtinee lauantain aamujunilla? Sikälikin hyvä että Helsingin bileet on perjantaina, Kokkolaan matkaavat tulevat poolomestarit ehtivät juhlia tulevaa mestaruuttaan jo Bio Rexissä etupainotteisesti. Tai jos tuleekin tappio niin onpa BFF:n bileet ja darra syypäänä.

Hyvää Juhannusta Poolokansa!
Poolosika heräilee

Kokkolan peleihin ehtii taatusti aamujunalla Helsingistäkin :slight_smile: Hyvällä kahvilla ja riittävällä määrällä naposteltavaa voi myös palkata kaverin kuskiksi, sillä poolojoukkueen saanee ahdettua henkilöautoon ja tuosta yhtälöstä ei voi muodostua muuta kuin eeppinen road trip.

Turnauksen sännöt eivät ihan ehtineet tälle viikolle, mutta juhannuksen jälkeen ne saadaan varmasti nopeasti kaikkien nähtäville.

Tampereen järjestäytymistä ja mahtavaa treeni-asennetta on mukava seurata. Onhan heillä siihen hyvä syykin, 2011-vuoden mestaruus on heillä puolustettavaan.
Helsinki valtasi 2011 2.- ja 3.-sijat, miten käy tänä vuonna, intoutuuko pääkaupungin pooloajat lähtemään revanssin hakuun?
Oulusta kantautuneet vibat ovat olleet erittäin poolomyönteisiä. Se ei sinäänsä kummaa ole, onhan siellä poololiekkiä ylläpidetty läpi vuoden. Tuleekohan Oulusta tämän vuoden SM-turnauksen nuorin pelaaja?
Cogkolassa treenit käyvät kuumana, kilpavarustelu on iloinen tosiasia ja järjestelyt etenevät aikataulussa.

Pyöräpoolon SM-turnauksen säännöt

Tuolta löytyvät päivitetyt säännöt, joiden mukaan tuleva turnaus tullaan pelaamaan.

Peliareena on keskellä ydinkeskustaa, Venetsialaishälinän keskellä, joten yleisöä ja tunnelmaa tulee olemaan riittämiin.

Vielä on reilu viikko aikaa ilmoittautua, joten jollei joukkueesi vielä ole uskaltautunut hypätä junaan on nyt hyvä hetki kutsua heidät palaveriin ja lähettää ilmoittautuminen osoitteeseen cogkola(at)gmail.com.

Mikäs tällä hetkellä on tilanne, montako joukkuetta on ilmoittautunut?

Traceur - 22:29, 6.7.2013 » Mikäs tällä hetkellä on tilanne, montako joukkuetta on ilmoittautunut?
Tällä hetkellä ilmoittautuneita joukkueita on viisi. Mukaan mahtuu siis vielä hyvin, eikä kannata kainostella osallistumisen kanssa, vaikka voikin joutua (ja osallistuessa joutuukin) pelaamaan 2011-vuoden SM-voittajia vastaan.

Puitteet tulevat olemaan mainiot hyvää turnausta varten. Kenttä on lähellä kaikkia pooloilijalle oleellisia palveluita, venetsialaisten ansiosta yleisöä tulee olemaan riittämiin ja tunnelmasta tulee taatusti tiivis.

Nyt poololiekki roihuamaan! Tiimi kasaan ja ilmoitus postiin!
Kokkolassa poololiekki paloi intensiivisesti eilisissä treeneissä auringon porottaessa mukavasti.
http://farm4.staticflickr.com/3723/9230001775_292be89e34.jpg
Sunday practice by signalpresent, on Flickr

Huh! Jääkiekkokaukalossa “koko elämäni pelanneena” hieman jännittää tuohon sählykaukaloon siirtyminen. Ehkä näette sitten komeita laidan-yli-sukelluksia peleissä :stuck_out_tongue_winking_eye:

No, esiintyyhän sählykaukalossamme noita “mies yli laidan” -tilanteita väistämättä silloin tällöin – mutta loukkaantumisia niissä ei ole tapahtunut.
Ja toisaalta sählylaitahan joustaa eli tilanteisiin uskaltaa sen vuoksi mennä vauhdikkaammin…

k_ma - 10:02, 8.7.2013 » Huh! Jääkiekkokaukalossa "koko elämäni pelanneena" hieman jännittää tuohon sählykaukaloon siirtyminen. Ehkä näette sitten komeita laidan-yli-sukelluksia peleissä ;P
Juu, onhan noissa reunoissa ja pelialueen koossa eroja. Itseäni taas hirvittää ajatus jykevästä korkeasta laidasta, johon voi joutua runtatuksi, mielummin yritän ukemia laidan yli :) Tuon pienemmän koon näen pelkästään positiivisena asiana niin yleisön, kuin myös pelaajien kannalta. Peli muuttuu intensiivisemmäksi ja teknisemmäksi, kun pelataan pienemmässä tilassa ja uskon, että sitä on mielekkäämpää myös seurata tuolloin. Vauhtia tuollakin alueella kuitenkin kertyy, joten ei se ihan himmailuksi varmasti menee; ainakaan kun minä olen kentällä ;)

Jea. Pitää opetella pelaamaan pienemmällä alueella…

Onko pelipallot siis Budget Sportin oransseja? Vai Mylec?

Vaikka mailaan lyöminen on kielletty, niin kai mailan sitomien/koukkaaminen on sallittua?

Jatkokysymys edelliseen, kai lapaan lyöminen/kontakti maila vs. maila pallon riiston yhteydessä on sallittua? Vai miten se pallo tulisi sääntöjen mukaan riistää?

Muutenkin aika pehmoiset säännöt, jos kaikkia tullaan noudattamaan kirjaimellisesti. Vaikka tämä on herrasmieslaji, niin kyllä tähän kovat tilanteen silti kuuluu. Kysykää vaikka turkulaisilta.

Pallo-asiaan joudun palaamaan hiukan myöhemmin.

Otan nyt yksityishenkilönä kantaa tuohon sääntötiedusteluun…

Säännöt on siis mukailtu 2011-vuoden turnauksen ja NAH:n viimeisimmän sääntö-version mukaan, yhteistyössä Suomen Pyöräpoolo ry:n kanssa.

“• Vastustajan, hänen mailansa tai pyöränsä lyöminen mailalla on kielletty.”
Pelitilanteessa tapahtuva mailahäirintä on omasta mielestäni sallittua, enkä lukisi tätä sääntöä ihan kirjaimellisesti. Sen henki lienee se, ettei toisen mailaa tai toista pelaajaa hakata kuin hullu tai särkemismielessä. Virheiden viheltäminenhän on tuomarin vastuulla ja jos hän kokee virheen tapahtuneen niin sitten se on tapahtunut.

But I think you get the point?

Peliin kuuluu omasta mielestäni olennaisena osana jonkin asteinen fyysisyys ja tilanteeseen pitää aina tulla kovaa, niin teen itse, hän väistäkööt ken pelkää :wink: En kuitenkaan itse lähde aiheuttamaan toiselle tahallani vammaa… mutta tuomari päättää ja viheltää.

Mailan sitomisesta ei mielestäni ollut mitään mainintaa, enkä itse pane pahaksi jos joku tulee koittamaan
-Terveisin nimimerkki “Never let go of the mallet!!!”