Custom-runkosettien valmistajat (ja toki hintaspekulaatio)

Fidusan halvimman customin (Columbuksen joku rööri) oli ilman muhveja ja kromeja ainakin pari vuotta sitten siinä karvan alta 700e veroineen ja kuitilla. Voiskin kysellä hinnaston taas.

tonta cycles customina 600-700€, perus hyvät geot alkoi jostain 230€ish

Muistuttaisin, että Dodici tekee runkonsa ite. Esim. Gara customina maksaa hitusen yli kuushunttii.

Freeflow - 15:01, 7.6.2013 » Muistuttaisin, että Dodici tekee runkonsa ite. Esim. Gara customina maksaa hitusen yli kuushunttii.
Oikeinko ovat made in italy?

Tekeekö dodici dosnoventat?

Dodicin jäbät ei varsinaisesti itse niitä runkoja rakenna vaan tilaa ne joltain italialaiselta nimeämättömältä valmistajalta. Jollaiselta myös esim. EAI Bareknuckle tulee.

Briteissä etenkin on edelleen jonkin verran myös pienempiä rakentajia (LFGSS:ssä on jossain niistä muistaakseni kokoava lanka) mutta monet näistä eivät toimi netissä eikä ilman että menet itse paikan päälle. Mercian ja Bob Jackson ovat varmaan melkein ainoita brittipajoja jotka ovat siirtyneet nettiaikaan liikentoiminnassaan.

jussi - 15:27, 7.6.2013 » Dodicin jäbät ei varsinaisesti [i]itse[/i] niitä runkoja rakenna vaan tilaa ne joltain italialaiselta nimeämättömältä valmistajalta.
Ei Jacopo Volpe niitä myymälässä väsää. Mun rungon teki Francesco Allessandrini, pari korttelia Via Conchettalta. Tiettävästi herra tekee vain Dodicille, silloin kun tekee.
negaatio - 15:25, 7.6.2013 » Tekeekö dodici dosnoventat?
En ymmärrä kysymystäsi.

kun edellä kuvailtiin dodicin tekevän itse runkonsa, ja kun palpaa italiassa tekevät JA dosnoventat on tehty italiassa, kysymykseni oli että tekeekö sama heppu myös nämä dosnoventat. Ilmeisesti siis ei.

Kiitos täsmennyksestä. En tiedä, mutta luulisin, että ei. Mikäli ymmärsin oikein taannoisesta kirjeenvaihdostani, niin Dodicin customit ja stokkikoot tehdään eri tahoilla. Sorry, tulkitsin kysymyksestäsi jotain ironiaa mitä siinä ei ollutkaan. Pitkä viikko takana…

jussi - 15:27, 7.6.2013 » Dodicin jäbät ei varsinaisesti [i]itse[/i] niitä runkoja rakenna vaan tilaa ne joltain italialaiselta nimeämättömältä valmistajalta. Jollaiselta myös esim. EAI Bareknuckle tulee. Briteissä etenkin on edelleen jonkin verran myös pienempiä rakentajia (LFGSS:ssä on jossain niistä muistaakseni kokoava lanka) mutta monet näistä eivät toimi netissä eikä ilman että menet itse paikan päälle. Mercian ja Bob Jackson ovat varmaan melkein ainoita brittipajoja jotka ovat siirtyneet nettiaikaan liikentoiminnassaan.
Ei ne lennot sinne britteihin nyt niin kalliita ole loppujen lopuksi, jos runko maksaa toista tuhatta puntaa kuten monilla pajoilla. Pyörä matkaan ja polkaset pajalle kattelemaan ja pidät samalla vähän lomaa!

^toi ois kyl. lomil pyörähommiz ja brittijuomisia

Mites olisi, suosi suomalaista? Tuolta itä-suomestahan on tullut aika jeppis kamaa. Käyt bike fittingissä ensin, otat kunnon datat talteen ja Kongalle soittoa!

Tämän olisin itsekin valmis tekemään.

^Tämä, ehdottomasti.

Barcelonalainen Cyclo Bicycles hitsauttaa rungot jollain italopajalla. 850 € Columbuksen Lifestä ei ole paha hinta, tai 950 € juotettuna. Meinasin 1-vaihdekaksysin teettää Bernatilla, mutta sitten sattui löytymään sopiva Gunnar Kongan modattavaksi. Ratarungonkin teettämisen luulisi onnistuvan. Omat speksit pitää olla hanskassa.

http://www.cyclobicycles.com/models_eng.html

Titaaninen Burls mittatilaustyönä muistaakseni oli luokkaa 1.150 euroa.

Muutama valmistaja, joiden lähtöhinnat ovat vähän tuhannen euron päälle: Triton (titaani, perushintaan ei kuulu keulaa), Oak cycles (juotettu 631, hintatieto n. puolen vuoden takaa jonka jälkeen tullut palkinto bespoked bristolista) ja Rourke (vaatii sen brittein reissun).

Sitten on parhaillaan(?) tämmönen.

tota talbottia on tullut ihailtua. kakkossivun punainen on Q-MA

Kiinnostaisi käydä bikefitissä ja hommata custom made runko, mutta en tiedä minkä materiaalin valitsisi. Ideana olisi tehdä one bike to rule them all, niin titsku kiihottaa, mutta tuntuu siltä, että amuliini voisi olla parempi vaihtoehto. (titskusta paljon hyvää, mutta kun luin niin vaikuttaa enemmän hypeltä, kuin faktoilta) Tarkoituksena olisi tehdä pyörä lähinnä kuiville keleille, joten paksuille kumeille ei ole tarvetta. Raaka/harjattu pinta olisi nätti, mutta kestääkö se ajossa useamman vuoden? Tällähetkellä kiinnostavimpia rakentajia Burls, Orlowski ja Zorlac (tekeekö customina?) Osat olen päättänyt.

One bike to rule then all → rosteriterästä