Projekti: vähän hiotumpi Crescent FL 306 mixte, tytölle

Se tavallinen tarina: harmittaa venailla jossain, että toinen ehtii sinne julkisilla. Ja yhdessä pyöräily olis kivaa yhteispuuhaa. Lisäksi mikään syy rakennella fillari ei ole huono syy.

Kirjoittelen ehkä vähän pidemmin jossain vaiheessa projektin edetessä, alkuun vähän kuvia:

Viistoputken nupit vaihdevivuille saavat lähteä, niitä ei tarvita:

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1370455972_zps14388b04.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1370456133_zps245f6f85.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1370456128_zpsa9d6f36a.jpg

Lukon avainta ei ole nähtykään, hus turhaksi jäänyt pesä:

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1370456123_zpsbabdadcc.jpg

En tiiä oliko toi 630-millisille kiekoille tehty vai mitä kummaa, mutta reachi ei riittänyt kunnolla uudelle 622-milliselle. Lisäksi se peltilevy oli aika ruma. Sorvasin, porasin ja viilasin umpirosterista tällaisen. Kuvassa sovittaminen on vielä kesken:

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1370455814_zps9e150842.jpg

Ja sama sovitettuna sekä juotettuna. Tein itse ja säästin:

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1370455839_zps5f1fb7dd.jpg

Lumikko - 22:35, 5.6.2013 » En tiiä oliko toi 630-millisille kiekoille tehty vai mitä kummaa, mutta reachi ei riittänyt kunnolla uudelle 622-milliselle. Lisäksi se peltilevy oli aika ruma.
Ainakin omassa projekti Cressussa (vieläpä juuri samanlainen runko?) oli tuo takajarru centerpullina ja jarru kiinnittyi tuohon levyyn joka yhdistää nuo vinoputket ja satulaputken. Ihan hienosti ylttyi 622-kiekoille.

Joo, samanlainen systeemi tässäkin oli: pari teräslevyä pulteilla ja muttereilla kiinni satula- ja yläputkien välisessä liitoksessa, jarruna Tourney reippaalla reachilla. Vaan ei ollu sitä reachia riittävästi mun makuuni, kiekko edempänä olis riittäny just ja just.

Mut pääsinpä kovajuottamaan ihan hiton pitkän tauon jälkeen, edellisestä kerrasta oli varmaan 12 vuotta. Feels good, man.

Krominkiillotustahna toimii. Viiden minsan pikavetelyt:

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1370969031_zpsccb7c654.jpg

HIeno homma tälläinen proggis. Ollapa itselläkin paremmat tilat, niin vois alkaa kunnolla säätämään.

Lumikko - 9:30, 6.6.2013 » Mut pääsinpä kovajuottamaan ihan hiton pitkän tauon jälkeen, edellisestä kerrasta oli varmaan 12 vuotta. [i]Feels good, man.[/i]
I can see your future, man..

Hyvä meininki, arvostan.

Lumikko - 19:54, 11.6.2013 » Krominkiillotustahna toimii. Viiden minsan pikavetelyt:
Mitäs ainetta tämä on? Tätäkö?

http://www.holden.co.uk/productImageslTitled/Autosol_Chrome-Alum-Met_Polish_096.309.jpg

Heeetkinen, onkos tässä nyt kromattu haarukka vai mitä kiillottelet? Eka katoin että oot runkoputket vetänyt tollaselle kiiltoasteelle, mikä sai nöyristymään…

Kiitos kehuista!

Haarukka oli kromattu valmiiksi, sitä vaan tuskin koskaan on puhdistettu. Etsin Motonetistä Autosol-merkkistä tahnaa, koska olin sen nimen useasti kuullut, mutta löysin jotain muuta geneeristä tököttiä. Kiillotusrättinä toimi vanhan T-paidan hiha.

Projekti odottelee pinnoja ja runko pitäis vielä jossain puhaltaa ja pohjamaalata. Funtsin Elecoa tai Hiekanjyvää.

Navassa ei ollut valmistajan merkintöjä, mutta pitää venttiilireiästä kuikuilu jollain tavalla palkita. NTKTD.

http://farm4.staticflickr.com/3674/9032196996_e7a26c7600_c.jpg

(ne tietää, ketkä tutkii demonologiaa)

Tai katsoo True Bloodia :slight_smile: Hieno!

Projekti ollut vähän katkolla, mutta sain itteni liikkeelle ja kävin vähän kiillotushommissa. Työvälineinä kromin ja alumiinin kiillotustahna sekä suikale T-paitaa, tässä osa stongaa:

http://img.photobucket.com/albums/v336/Lumikko/1f61a484-f954-490d-b389-bab39bcda01c_zps1a2a277a.jpg

En todellakaan arvannut, että siitä noin kiiltävää saisi. Tarkoitus oli vain vähän siistiä ja puhdistaa pintaa. Toi valkoinen heijastus on iPhone ja otin kuvan punaisen tiiliseinän vieressä, kuten näkyy. :smiley:


Vielä pitäis saada ryittyä itestään energiaa poistaa maalit ja vetäistä uudet päälle. Kiekot on koottu ja renkaatkin asennettu, rungon maalaamisen jälkeen ei tarvitsisi kuin pistää muutama osa toisiinsa kiinni ja fillari olis valmis.

Hieno taitaa tulla. Napa on tosi makea.

Ootko lumikko tän kanssa edennyt? Alku vaikutti niiin hyvältä.

Tökkäs maalinpoistoon pitkäksi aikaa, en olis halunnu maksaa nykyään pyydettäviä summia puhalluksesta + pohjamaalauksesta, NitroMors ei pystynyt orkkismaaliin ja näin.

Haarukka on kiillotettu ja kiekot koottu, oikeastaan olis vaan toi rungon suojaus ja maalailu enää isoista hommista jäljellä. Sen jälkeen osien niputtamiseen ei pitäis montaa tuntia mennä.

^kaks hommelii tuli mieleen arvon Mustela nivalis: 1. Eiks täällä oo kovasti tuhistu nyt, että orkkismaali on paras pohjalla? Ja se kyllä kuulostaa aika pätevältä, kun vähän on hionut vesihiomapaperilla. 2. Sit se NitroMors on siitä jännä, että kun se ei pure viidellä ekalla levityksellä orkkismaaliin, niin kuudes tai seitsemäs voikin olla melko ihme. Alumiinirungosta kun veljen kanssa poistettiin Bilteman morssikopiolla maalia, niin pinnan hiomisesta huolimatta maalille ei tapahtunut mitään ekoilla levityksillä. Sitten yhtäkkiä kuudes levitys ja just kun oli usko loppumassa, niin maali vaan rapisi pois.

Kun näistä maalaamisista jupistaan taas, niin heitänpä semmosekin veikkauksen, että millään ei saa enää niin hyvää pohjaa kuin näissä vanhoissa rungoissa on tehtaan jäljiltä. Ei edes ammattimaalarilla. Miksi? Siksi että ennen oli miehet puuta, pyörät rautaa ja maalit hemmetinmoisia myrkkyjä. Nykyään taas on ympäristödirektiiviä ja muuta semmosta kiusana, eikä mikään oo niinkuin ennen.

Edit: kuuleman mukaan ei edes Nitro-Mors.

^No, nykyään on vesimaalit ja vähän aika sitten oli toiset maalit. Edelleen saa sitä toistakin maalia. Ja mun appiukko on rautainen maalarimies, joka suostuu vetään liuotinmaalia vielä kun nätisti pyytää. Mut joo, ton NitroMorsin muutoksen olen kuullut kans, ja fuck that.

joo, sit seuraavaks ku maalaan jotain, ni pyydän yhtä automaalari kaveriani maalaamaan… se lupas sit maalata mun autonki ilmaseks…

Öö, minkä auton?