AMA: Työmatkahybridi - kaupunkipyörä Analog

Tää nyt oli ihan paska juttu, ku nyt mäki tarviin tällasen.

Ajellu nyt pari päivää lisää ja ai saatana kun tuo tanko on hyvä! Peukaloissa ei tunnu mitään eikä sormetkaan puudu edes pidemmällä matkalla.

Kokeilen varmaan vielä 10 cm stemmiä ihan huvikseen tuon kaveriksi, siinä ja siinä riittääkö 90 mm, vähän tulee ote lähemmäs tuolla tangolla.

Tää on todella hyvä. Mulla stongan leveyttä määrittelee olkapään rakenteellinen vika ja myös maastoleveyden ominaisuudet muotitankoihin verrattuna. Leveä tekee kaiken, siis ihan kaiken, paremmin kuin kapea. Aika samoilla linjoilla olin edesmenneen Urbiksen kanssa ja setback Thomsonia sekä pätkimätöntä Fleegleä noudan 1 X 10 vaihdekrossarisekasikiööni huomenna. Analog näyttää siltä että sillä on tarkoitus ajaa ihan oikeasti. 5 / 5.

Tämä on kyllä kliffa. Ainoa mikä vähän tökkii on toi vekillä oleva tolppa, mutta muuten kova.

Kehutaa ny vielä ku tää on valmiiks ylhäällä. En pääse tästä yli. Foorumin siistein pyörä.

Vielä piti viilata, mutta nyt se on täydellinen. Ja pieni naamanpesu yksivuotisen taipaleen kunniaksi.

Satula Flite Flow L2, Cambium ei vaan toiminu niin hyvin takamukseni ja tän pyörän kanssa. Flite on moitteeton - mukava, tukeva, tasainen, voi liikkua ees taas. (okei, pikku narina jos jotain pahaa pitää sanoa - kiskot nitisee…vois niitä rasvata varmaan liitoskohdista) Voi ajaa tunteja eikä puudu paikat tai pakarat kipeydy.

Ketjuna nyt kokeilussa Wippermann Whitestar 108, toinen ketju menossa, ekan söi puoliksi kyllä loppuunkulunut eturatas joten kestosta ei vielä luotettavaa kokemusta. Nopeammin kuluu kuitenkin kuin 1R8.

Välitys 44x17/16, renkaat Durano + 25mm.

Destickkeröinti teki hyvää.

Piti vähä laittaa blingiä…
SPD 25 years juhlamalli siniset XTR polkimet, siniset rattaanpultit, ja farkkukangas-Cambium myöskin speshial malli. Vaikka ei ookkaa yhtä hyvä istuu ku Flite flow mut satan. Oli pakko.

Ja käsivaivojen takia gripeiks vaihtunut Ritcheyn WCS-foamigripit, mitkä on ehkä maailman mukavimmat kädensijat. Laitoin kaikkiin pyöriin. Mahtava otetuntuma, vaimentaa tärinää paremmin ku mikää muu kokeilemani.

http://koti.kapsi.fi/mr-auer/NellDenim.JPG

http://koti.kapsi.fi/mr-auer/NellDenim2.JPG

http://koti.kapsi.fi/mr-auer/NellDenim3.JPG

melkone sekasikiö ja kovat jaffa-verhot

tarttet kyl tota penkkiä taaksepäin mut siis kaikenkaikkiaan jännä.

Joo penkin paikka on vielä selvitykses, iskin ton vaan kiinni. En oo ajanu vielä.

Ketjulinja kiinnostaa ja myös kuvat kampien tienoilta. Ohjainlaakerista ja ällöttävästä väristä päätellen mulla on samanikäinen Analog, tosin S-koossa. Laitoin 44t eturattaalla ketjulinjan siinä muistaakseni 45mm mittaan (koska oli helpompaa speissata levariratas kuin rytätä putkea). Ellen ihan väärin muista, taisi olla niin, että 144bcd Andelien spideri meinasi lisäksi raapia/kolista 42mm linjalla takahaarukan alaputkeen. Sitä myötä siis oli hyvä laittaa ratas sisäpaikalle ja pidentää keskiöakseli 118 milliin. Nyt jää turvalliset puolitoista milliä rattaan ja putken väliin. Mitenkäs tässä?

Stronglightin kammilla ja 110 mm keskiöllä spideri hipoo chainstayta. Siitä on vähä maalia lähteny… sitte viilasin spiderin kulmia pikkusen ni nyt on ruhtinaalliset milli pari tilaa pyöriä :slight_smile: Ketjulinja on melko suora tolleen, olisko 43 mm edessä nyt.

Ton verran … hyvin on tilaa.

http://koti.kapsi.fi/mr-auer/NellKL.JPG

edelleen kova

Kunnon työjyrä, peuggu. Mutta suojaako toi lärpäke siis naamaroiskeilta vai mikä funktio?

Mikäs tossa on takajarruna?
Harkinnassa Analogiin joku parempi jarru kun alkuperäinen Promax. Sopiva reach, tila isolle renkaalle ja hyvä teho mietityttää.
Promax tuntuu ihan kauheelta, vai onko siinä vaan huonot palat?

Shimanon joku r650 vaikuttaa aika tilavalta ja hyvä teho.

Toi takajarru ei oo paras mahollinen, joku Tektro varmaan. Tehoa on aivan hyvin, mut ei oo pystysuunnas ihan kauheesti tilaa, tolla välityksel ja nappulal varmaan 3 milliä. Jos kiekko on ihan slämätty haarukkaan niin ottas kiinni jarruun jo - ja on siitä vähän viilattuki ku nastat hipo talvella jarruun. Shimanon joku long reach Tiagra varmaan olis parempi. Tai toi r650, näyttäs kuvassa tilavammalta ku tuo.

Toi on ollu välillä jarruttomanakin, mutta tulee sillo tällö ajeltua sinkulana myös niin siinä on hyvä olla takajarruki. Fiksinä toi ei takajarru + etulevari on aikas mukava yhdistelmä.

Se läpyskä edes on joo juuri siksi ettei kura lennä naamaan. Sadekelillä vaatteet on kuitenkin sään mukaiset, mutta koiranpaska silmässä ei oo lempijuttuja. Ihan normi SKS lokari katkastu takaa vaan.

Tässä oon ny tuskaillu yläkroppajumien kanssa sen verta, et kun oli Pelagon outletissa edullinen levarikeula jossa 3 cm enempi kaulaputkea, niin päätin ottaa kokeiluun.

Nyt sai kolme sentin korotinta stemmin alle. Kohta meen kokeilee miltä ajo tuntuu, sisällä fiilistellen ainaki tuntus että alkaa olee komfort-leveleillä :slight_smile: Harmittavasti sen verran vähemmän rengastilaa, et kätevä roiskeläppä hankas Gravdalien karvoihin. Joutu ottaa pois. Kesärenkailla mahtuu hyvin.

Takajarru on kans irti kesään saakka, ei mahdu noiden nastojen kanssa. Pari milliä jää tilaa jarrusiltaan.

Kivan näkönen satulalaukku siinä. Mikäs?

http://www.brooksengland.com/en_eu/isle-of-wight-saddle-bag-large-4.html
Large on 1.5 l tilavuudeltaan, menee kaikki työkalut + useampi sisuri ja joku patukka vielä päälle. Tuli ostettua kolme noita kun osottautu melko mukavaksi. Bonuksena läpässä on nahkaremmi mihin saa valon klipsin kiinni. Vedenpitävää kangasta. Ei oo toki täysin vegaaninen koska remmit on nahkaa.

Varmistin kiinnityksen nippusiteillä, ni ei lähde voron matkaan ilman sivuleikkureita tai saksia.

Muistaakseni noita oli läjä Pelagon hyllyllä, jos haluu hypistellä.