Naistenvaateosasto

Tyttöjen topikki pursuaa niin paljon kaikensorttista asiaa, että kokeillaan olisiko iloa ja hyötyä erillisestä naisten ajovaatetustopiksta. Mitkä on toimivimmiksi havaitut, mukavimmat tai tyylikkäimmät ajovermeet ja mistä niitä saa?

Itselläni ainakin on ikuinen housuongelma, vaikka useimmiten mieluiten hameessa pyöräilenkin - onko pikkuhiljaa ilmestyvä satulan kuva takamuksesssa väistämätöntä, vai löytyykö jostain kestävämmmät housut? Mukavatkin pitäisi olla, ja siistit. Ja nyt meinasin sellaisia ei-niin-sporttisia kaupunkihousuja.

Mulla ei varmaan ole mitään sanottavaa täällä ostastolla kun muutenkin pukeudun lähinnä MIESTEN vaatteisiin. :stuck_out_tongue:

Urheiluvaatteet on hyviä kaiken kaikkiaan. Olen viimein alkanut havahtumaan niiden ylivoimaisuuteen. Paitsi sukkikset on kyllä kätevät MIESTEN farkkujenkin alla kun kevätsäässä fillaroi. Naisten housuissa (argh - vihaan näitä sukupuolittuneita vaatekategorioita) aka matalalantioisissa ja supertiukoissa on kyl todella epämukavaa pyöräillä. Kesällä tosin sukkikset ja tiukat shortsit on ihan jees.

Paitsi topit on kyl sellainen vaate, joita tykkään käyttää urheillessa ja muutenkin.

Itellä ei ole tullut juuri hameissa poljettua. En ole jaksanut pistää lokareita kiinni, joten hiekkaa ja kuraa löytyisi varmaan viikonkin päästä, tuota öh, paikoista…

Viimekesänä toimi hyvin aamuviileällä käärityt shortsit, joiden alle ohuet "sukkahousu"caprit/legginsit. Pituus valitaan säästä riippuen. Aina kun sukkahousuihin tulee silmäpako tms, niin otan sakset esiin ja lyhennän ne urheilua varten tollasiksi pohjemittasiksi välikerrasto-hässäköiksi. Niitä kuitenkin fillaroidessa kuluu. Ja tällä combolla oli helppo säätää varustusta päivän lämmetessä, ilman että tarttee paljon säilytystilaa ylimääräsille vermeille.

Paidat tuntuu olevan mulle jotenkin vaikeampi juttu. Ihnoan sitä jos käsivarsilla on kylmä, mutta nopeestihan sitä lämpenee matkalla. Tuntuu että rintakehänkin seudulla kylmä tuntuu erityisen ikävästi, tämä huomattu ihan lenkkeillessäkin jne. Siispä olen yleensä viritellyt jonkun huivihässäkän tuohon etumukselle ja mulla on muutamat vähän tiiviimpää kangasta olevat urheilurintsikat.

Mä tykkään fillaroidessa vaatteista, jotka ovat käytännöllisiä, mutta siistejä myös töissä. Yksi materiaali ylitse muiden on ollut merinovilla, jonka suurkuluttaja nykyään olen. Juuri muuta en nykyään käytäkään ja se on levinnyt jopa keikkakäyttöön konsertteihinkin. Löytyy hupparia, toppia ja t-paitaa. Lenkillä merinovillainen pyöräilytoppi on Suomen ilmastossa osoittautunut liian ilmastoiduksi eli yleensä merino on alimmaisena ja tuulenpitävämpi pyöräilypaita päällä. Lenkeillä istuvat vaippahousut ovat mulle kyllä olleet must. Alussa tuli farkuilla ajettua pidempiäkin lenkkejä, mutta perse ei kestänyt. Saumat kun tuppaavat hiertämään joka tapauksessa.

Kypäräksi tuli viimeksi valittua melko sporttinen ja ilmastoitu malli ja siihen olen näiden viiden vuoden aikana jo tottunut että kun joskus erehtyy ilman lähtemään niin olo tuntuu alastomalta. :smiley:

Saako tänne tuoda myös kenkäasiat? Millasilla kengillä ajatte, onko teillä lukot/häkit/sträpit käytössä?
Mulla on hirveä ongelma aina kenkien kanssa, koska naisten mallisia kenkiä ei yksinkertaisesti tahdo löytyä isokokoisempina. Mua on siunattu bigfoot-koivella, eli naistenmallistot voi surutta unohtaa spd-lukkokenkiä etsiessä. Lisäksi jalan muoto on perinaisellinen, eli mahdollisimman kapea lesti on hakusessa. Nyt on käytössä Specializedin kengät, ne oli niukin naukin tarpeeks kapeat. Jos löytyy vinkkejä 44- kokoluokan hyvin kapealestisistä kengistä, niin olen äärest iloinen. Miesten kengät on melkein aina tylsän värisiä (=mustat), jotain pirteempää olis kiva löytää.

Mites nämä:

http://www.capemulti.co.za/Portals/113/Images/SIDI/Sidi%20-%20Ergo%203%20RED.jpg

sidit lienee kohtuu kapeella lestillä

Sideissä on ainakin kai melko kapea toi lesti ellei peräti kahta eri lestiä? Korjatkoon joku joka tietää. Itse ajan lukkiksilla ja kenkiä on useampi pari. Sidit kaupunki- ja lenkkikäyttöön, Shimanon goret kurakeliin ja VPCX hassutteluun ja Laken talvikengät talven hc-keleihin (taitaa muuten olla miesten malli koska ei erikseen naisten mallia edes). Noi punaiset sidit on makeet ja ite ostaisin, mut ei ole naisten pieniä kokoja. ;/

Parhaat ajohousut ovat olleet talvella talvijuoksuhousut ja kesällä räikeet juoksuhousut. Sään mukkaan löytyy pitkällä lahkeella ihan minimalliin. Kirpparilta saa kivoja ajoleggingssejä, jos tykkää kasari hengestä. Kestäviä ajohousuja kannattaa pälyillä urheilukaupoista. Kuivuvat myös nopiaa, jos rapa roiskuu. Kuosi valitaan tilanteen mukaan. Miulle mukavuus, tiukkuus ja pirteys on ykkösjuttuja. Niitä iltakäyttöönkin sopivia kimalteisia ja kestäviä viellä etsiskellessä. Mess Queenin leggingssit tulossa kokeiluun, katotaan kestääkö.

Takeista parhaiten on toiminut kuoritakki. Talvella paksumpaa fleeseä välliin ja viileinä, sateisina tai tuulisina kesäaamuina mennee topin päällä. Huppu pittää olla ja kirkas väri tietenkin.

Oon ostanu palan fleeseä ja ommellu siitä lenkkipantoja, on sitte joka päivälle oma eikä tarvi likassii pittää. Kesällä voi kietasta huivia monella tavalla.

Hyvät ajokengät on ollu juoksulenkkarit, tukevat, hengittävät ja löytyy pitoa, jos joutuu jarruttelee jaloilki. Vinkkejä otetaan vastaan, mitkä iltakengät kestää hyvin sträppien hankausta.

Farkuissa ja kireissä takeissa on epämiellyttävää ajaa ja teenkin niin vain kun tekee mieli sievistellä. Sit jos haluaa extremea, voi polkea poncho päällä viileenä kesäiltana hapsut kuumottavasti pinnojen välissä kieppuen.

Mä kans puhun noitten legginsin puolesta! Black milkiltä löytyy kans vaikka ja mitä kivaa spandeksia.

Ja kengistä parhaat on vanssit. Authenticit on loistavat, pienet ja sirot. Menee just passelisti häkkien kanssa eikä ahdista, toisin kuin vaikka sitte ne kesäset kultahippukengät. Ballerinat lietso pelkoa myös kanssapyöräilijöissä, pelotti niin hirveesti ne kovat ja tasaset pohjat. Liukkaat jopa asfaltilla.

Kesällä mikään ei kyllä voita farkkushortseja ja kesämekkoja.

Vansin authenticit on ihanat kengät, mutta ei ne pysy mun jaloissa, vaikka kuinka nauhoja kiristää. Luotan Conversen All Starseihin joka tilanteessa paitsi sateella/talvella Tretornin Hockeybooteihin. Legginsit on minusta vähän yä, pyöräilen lyhyet ajot farkuissa /shortseissa ja jos ihan urheilemaan lähden, niin sitten juoksutrikoot on jees.

Haaveilen nahkaisesta vyölaukusta, joka kuljettais miniuun, lompakon, puhelimen ja avaimet mukanaan. Ei oo tullu missään mieluisaa vastaan, vaikka oon yrittäny vuölaukkutopsuakin lueskella. Lumin Theodore on muuten hyvä laukku lyhyihin kaupunkipyöräilyihin ja myös juhlallisempiin tilanteisiin. Ehdottomasti hintansa väärti myös.

http://lumiaccessories.com/site/wp-content/uploads/2011/08/theodore-black.jpg

maza- - 15:48, 25.4.2013 » Mites nämä: [http://www.capemulti.co.za/Portals/113/Images/SIDI/Sidi%20-%20Ergo%203%20RED.jpg](http://velosport.fi/verkkokauppa/sidi_ergo_3_carbon_punainen_kiiltava-p-45073-21/) sidit lienee kohtuu kapeella lestillä
OOO nää olis kivat. Pitääpä poiketa jonnekin missä pääsee sovittamaan, pitää varmaan tehdä reissua pk-seudulle.
Emilia - 14:34, 25.4.2013 » Yksi materiaali ylitse muiden on ollut merinovilla, jonka suurkuluttaja nykyään olen. Juuri muuta en nykyään käytäkään ja se on levinnyt jopa keikkakäyttöön konsertteihinkin. Löytyy hupparia, toppia ja t-paitaa.
Merinohuppari kiinnostaa! Mistä löytynyt, minkälainen?

Ja hei voi jeskamandeera minkälaisia legginsejä on tarjolla! Oon enempi ihan vaan simppeleiden yksiväristen ystävä mutta älkää kauhistuko jos seuraavalla kerralla ajan teitä vastaan nää ZOMBIET päällä:

Kihhih.

^Huhhuh :smiley: Joku saattaa ajaa ojaan. Icebreakerilta löytyy merinohuppareita. Partioaitassa on joitakin nykyään, itse olen ostellut netistä ja alesta ulkomailta. Kalliita tuppaavat olemaan kyllä, mutta niin mukavia.

^^ Icebrakerin merinohuppari on tosi hyvä. Vähän kalliita tuppaavat olemaan (omani ulkomailta alesta), mutta ainakin itselläni ollut ympärivuotisessa käytössä, niin on minusta ollut ihan hintansa väärti.

On-onella on myös joku merinohuppari, jota myytiin loppuvuodesta muistaakseni noin 60 e:n hintaan.

Täältä mintit merinokuteet

^Oo! Mulla on yksi paita tuota merkkiä ja olenkin miettinyt mistä löytäis lisää sitten kun tarvitsee. :smiley:

tutam - 22:21, 25.4.2013 » ^^ Icebrakerin merinohuppari on tosi hyvä. Vähän kalliita tuppaavat olemaan (omani ulkomailta alesta), mutta ainakin itselläni ollut ympärivuotisessa käytössä, niin on minusta ollut ihan hintansa väärti. On-onella on myös joku merinohuppari, jota myytiin loppuvuodesta muistaakseni noin 60 e:n hintaan.
One-onesta pitää muuten huomauttaa että ei ole muuten naisille sopiva malli, koska tissit. Ainakaan se skene jersey ei istu ollenkaan mulle, tuli nimittäin joskus riskillä hankittua ja todettua.
Emilia - 22:41, 25.4.2013 » ^Oo! Mulla on yksi paita tuota merkkiä ja olenkin miettinyt mistä löytäis lisää sitten kun tarvitsee. :D
Nyt on hyvät hetket tehdä [hankintoja](http://www.savonsuksistudio.fi/verkkokauppa/?show=137).
Emilia - 22:44, 25.4.2013 »
tutam - 22:21, 25.4.2013 » ^^ Icebrakerin merinohuppari on tosi hyvä. Vähän kalliita tuppaavat olemaan (omani ulkomailta alesta), mutta ainakin itselläni ollut ympärivuotisessa käytössä, niin on minusta ollut ihan hintansa väärti. On-onella on myös joku merinohuppari, jota myytiin loppuvuodesta muistaakseni noin 60 e:n hintaan.
One-onesta pitää muuten huomauttaa että ei ole muuten naisille sopiva malli, koska tissit. Ainakaan se skene jersey ei istu ollenkaan mulle, tuli nimittäin joskus riskillä hankittua ja todettua.
Riippuu naisesta :D Mä tilasin tuollaisen miehelle kun niitä viimeks oli On-Onella jossain tyrkyssä ja kyllä se mullekin istui niin hyvin että aloin jo pohtia että saako mies sittenkään paitaa vai pidänkö itse :D

rintaliivit tai vastaavat, tuo pieni kiusankappale. napakasti aina lähellä ihoa, hikisenä (eli aina) aiheuttaa kylmyyttä ja nihkeyttä vaikka muut vaatteet pysyisi kuivana.