Projekti: Herrain Mercier

Rakensin vaimolle viime kesänä sinkulan tuollaiseen raamiin jämäosista. Minusta se ahavoitunut maalipinta on kiva, en menisi maalaamaan uusiksi.

Taitaa näyttää toi pinta paremmalta kuvissa, kun todellisuudessa. Jotenki sellanen fiilis, et toi hopea ei oo alunalkaen tohon kuulunu? tai sit on, katotaan nyt.:confused:
Yhdet Pögötti brändätyt jarruttimet olis, joita tähän vähän ajattelin, tosin esim. mafacin racerithän toimis kyllä kans.
Tossa tuli itseasiassa mukana ihan toimivat kiekot atomin navoilla ja samirin saminox kehillä, joille kyllä varmaan vaihdan ridigan super chromet, kun ovat vähän leveämmät ja musta myös nätimmät.

LeCre - 22:50, 25.3.2013 » Punainen candyväri on hyvin tunnettu haalistumistaipumuksestaan. Jos aiot maalata samanväriseksi, muista käyttää UV-suojattua lakkaa...
Kiitti vinkistä. Toi punanenhan on siis hyvä, mut toi hopea siinä päällä on lähinnä tökerö, näyttää ja tuntuu kun olis maalattu huonosti päälle. Lisäks pelkistetty lopputulos olis hakusessa, joten yksvärisyys + tehoste kiinnostaa.

Minä sain vuonna 1978 tuollaisen Mercierin. Väri on ollut alunperin helmeilevä punainen. Punaväri kuluu pois ja jäljelle jää hopeaa. Rungon restaurointimaalaus voi olla aika vaikeaa.

Pyörästä löytyy netistä kuvia, jos haluat rakentaa replikan.

Tuo runko on hyvä ja kevyt. Ainoastaan raskaassa retkikäytössä hieman löysä. Punnitsepa runko nyt kun siinä ei ole mitään muuta kiinni. Luulen että yllätyt. Hourra Special Luxtub!

Aah, no sehän selittääkin paljon jos se hopea on ollutkin alla, kiitti.
Entisöinti tai konservointi projektia tästä ei kyllä varmaan tule, vaan ihan vaan konstailettoman oloinen pyhäpyörä. Mitä tohon painoon tulee, niin vahva arvaus on o.laakerin kanssa 4kg. Siihen kun lyödään vanhaa osaa estetiikka aspekti edellä kiinni tartseineen ja ketjusuojineen, niin eiköhän se kymppi tule helposti rikottua. Eli, ei sillä tän kanssa ole mitään merkitystä. :slight_smile:

Candyväri on nimenomaan värillistä lakkaa, joka maalataan yleensä hopea- tai kultapohjan päälle.
Candyn maalaus ei ole mitenkään ylivoimaista, jos joskus on jotain oikeasti maalannut. En nyt siis puhu mistään kilikolipurkeista…

Suosittelen Pyörämestari Salomaata. On kuulemma asiantunteva ja loistava kauppamies.
http://polkupyoria.fi/etusivu/

^Onhan toki reilu ja asiansa osaava pyöräkauppias, mut ei taida olla kuitenkaan kuulakauppa. Kiitti kimbe kuitenkin vinkistä suoraan pc:n tiskiltä.

Lähinnä tossa ekassa postissa meinasin, et mistä ihmiset on käyny laakerikuulia hakemassa, noin niinku alle 10 000 ostoerissä?

LeCre - 7:52, 26.3.2013 » Candyväri on nimenomaan värillistä lakkaa, joka maalataan yleensä hopea- tai kultapohjan päälle.
Kiitti taas. Tuskin lähen kuitenkaan hakemaan originelliä, vaan varmaan tummempi pääväri, ja sitten sen kaveriks koitan saada lähelle tota luunvalkosta.

Laakerikuulat: Laakerimaailma (tai Laakeri-Center, molemmat nimet seinässä), Laippatie 7, Helsinki.

Tattis!

Kyllä kai noita kuulia saa huoltotoimintaa harjoittavista pyöräkaupoistakin. Ainaki Oulussa saa.

E: Tietty, jos tuo koko on kovin harvinainen, voi saanti olla hankalampaa.

Joo, saahan noita pyörähuolloistakin. Tuolta kumminkin ilmeisesti kivempaan hintaan, ainakin 5/32" ohjainlaakerikuula Fillarikellarista 0,25€/kpl, Laakerimaailmasta 0,15€/kpl. Ja valikoima. Auki tosin vain neljään.

Ismo. Ei pc:n vaan Koskipirtin.

Joo siis voihan toi olla ihan yleinen standardikokoinenkin, en mä sitä mistään tarkistanu. Jotenki sitä vaan suoraan olettaa ranskalaisten ohjainlaakeri tai keskiövaraosien kanssa, et eiköhän tää nyt ole taas joku syöpaskaa-koko.

Edit: ^Hah, sori kimbe, olishan mun pitäny kellonajasta ymmärtää. Mut nyt skene sanoo sulle et alkaa lipsuu ooteeks.

Käsittääkseni toi 5/32" eli 3,96jotain mm on kierteellisissä ohjainlaakereissa se “tavallinen” koko, eli kyllähän toi 3,3mm kuulostaa erikoiskoolta.

http://www.youtube.com/watch?v=_ubGWW0LgnY
Myös tässä on kaikki balanssissa. Täs on klangii.
OT.

^otkimbellä balanssi kohillaan.
Mercierin alastomien luxtubien klangia en koittanu.


Lähitulevaisuudesssa tummanpunasta ja pehmeen valkosta pintaan.


Raffit on työkalut, mutta ihan hyvältähän toi näyttää!

Joo, yllätyin itekin miten pyöree siintä tuli. Helppoa ku ympyrän piirtäminen ilman harppia.