P: Runkoja ja muuta aiheeseen liittyvää projektointia.

oranssi on NIIIIIIN se väri

Tää on kyllä kasattuna erittäin asiallisen näköinen peli. Paljon tuli muuten kompliitille painoa, ootko punnannu?

Ei ole tullut punnittua kompliittia, jäiskö siihen 8kg pintaan.
Pitää jossain vaiheessa punnita, viimeistään kun stemmi ja kiekot vaihtuu, mutta siihen menee vielä hetki.

Väliaikaisella 120mm -17 stemmillä näyttää nykyään tältä, vaihtuu 120mm -10 x2 thomsoniin

Hyvältä näyttää. Quill-stemmi olisi omaan silmään paremman näköinen, vaikkakin epäkäytännöllinen teipattujen tankojen kanssa. Makuasiahan se on.
Hyvän näköset muhvit, yksinkertaiset on kauniita. Tuolla lailla rei´itetyt on vielä siitä kivoja juottaa että näkee paremmin miten juoteaine etenee.

Quill-stemmin voisi laittaa jos tässä olisi tuuman keula, no sitten pitäisi vaihtaa muutkin komponentit vastamaan sitä ulkonäköä.
Teen myöhemmin toisen rungon muhveilla, tuuman keulalla jne., suunnitelmat valmiina, mutta rahat puuttuu.

Tuo maantielle tuleva muhvirunko alkaa olla valmiina kasaan juotettavaksi, putkiin juotin jo tarpeelliset pienosat kiinni.

Sössötetään tännekin taas jotain.

Runkosetti oli kesän ajossa, sekalaista ajoa kertyi noin 4tkm.
Jäin kaipaamaan enemmän jäykkyyttä runkoon, tämä vahvistui viimeistään siinä vaiheessa kun sain muhvirungon ajoon. Osa löysyydestä johtuu Zonan ominaisuuksista ja osa putkien koosta ja seinämävahvuudesta. Korvaava runko tulee olemaan todennäköisesti 853:sta double-oversize koossa.
Myös maantielle pitää tehdä kiinteä/sinkula runko jarruilla. Tuohon onkin jo putket hallussa ja geometriakin pääpiirteittäin valmis. Loiva keulakulma valittu halutun haarukan mukaan, ainut rake vaihtoehto on 43mm. Tämä menee tekoon kunhan saan pari muuta runkoa ensin tehtyä.

Nykyisestä projektista pari kuvaa

tämä on minusta oikein mielenkiintoinen topsu - semminkin kun rungon hitsaaja/juottaja ajaa rungoillaan itse.

kysymys: tarkoitatko, että tuo muhvirunko jousti enemmän vai, että huomasit hitsatun rungon joustavan verrattuna muhvirunkoon? osaatko kuvailla tarkemmin tätä joustamista, esim. tuntuuko keskiömuhvi liikkuvan vai miten ilmenee?

itse ajan suunnilleen samankokoisilla rungoilla ja kiusaannuin erityisesti klassisten ohutputkisten teräsrunkojen fleksaamisesta. etsin ja löysin aikoinaan pitkälle ohennetusta ylikoon keirin spirit -putkisetistä hitsatun raamin, jossa on kuitenkin jämäkämpi columbuksen cromor-pystyputki. tuntuu jäykemmältä kuin esim. kokonaan zonasta valmistettu runko…

kid_scientifik - 11:04, 21.11.2013 » kiusaannuin erityisesti klassisten ohutputkisten teräsrunkojen fleksaamisesta.
Tuntuiko siltä kuin haaskaisit energiaasi?

…kai sitä tuonkin tyyppisesti voi kuvailla - perä keinuu kun esim. runttaa putkelta ylämäessä; eron huomaa kohtuullisen helposti kun omistaa yhtä aikaa useamman tyyppisiä pyöriä ja voi tehdä vertailua samoilla reiteillä eri raameilla.

esim. tässä näkyy tuota ajoittain, vaikka kyseessä aluraami:

Vähän huonosti ehkä kirjotin ensin, eli muhvirunko joustaa vähemmän tai sanotaanko, että se joustaa halutulla tavalla ollen samalla jäykkä. Entiseen hiilikuitu maantiepyörään verrattuna jäykempi ja samalla myös mukava ajettava kun takapää joustaa hieman.
Keskiön seudun jousto on suurin ongelma, mutta Zona on jo materiaalina hyvin pehmyttä ja sen huomasi jo työstäessä. Putkelta ajettaessa tuntui perä vaeltavan.

Maantielle tuleva runko tulee olemaan Spirit-putkea, vaakaputki ja satulaputki 31.75mm ja vinoputki 34.925mm. Saman kokoiset putken on myös muhvirungossa, mutta materiaalina 853 ja ohennusta vaakaputkessa ja vinoputkessa enemmän, satulaputki on spirit.

kid_scientifik - 12:06, 21.11.2013 » ..kai sitä tuonkin tyyppisesti voi kuvailla - perä keinuu kun esim. runttaa putkelta ylämäessä; eron huomaa kohtuullisen helposti kun omistaa yhtä aikaa useamman tyyppisiä pyöriä ja voi tehdä vertailua samoilla reiteillä eri raameilla.
Jees. Ymmärsin kyllä, mistä fleksaamisessa on kyse. Sitä vain jäin miettimään, että mikä siitä tekee ei-toivottavan ominaisuuden. Itsellä kun se jäykkä ylikoon teräs enimmäkseen makaa tallissa ja se löysä ja pitkäperäinen retkirimpula tuntuu yleensä houkuttelevammalta.
kid_scientifik - 12:06, 21.11.2013 » ..kai sitä tuonkin tyyppisesti voi kuvailla - perä keinuu kun esim. runttaa putkelta ylämäessä; eron huomaa kohtuullisen helposti kun omistaa yhtä aikaa useamman tyyppisiä pyöriä ja voi tehdä vertailua samoilla reiteillä eri raameilla. esim. tässä näkyy tuota ajoittain, vaikka kyseessä aluraami: http://vimeo.com/12317058
http://www.youtube.com/watch?v=14NGMBZy2B4

ei liity toisiinsa, tuli vain heti mieleen :slight_smile:

Kiinnostaa tuo uusikin projekti. Vanha meni jotenkin ihan ohi, mutta 5/5 siitä!

NKOTB - 12:32, 21.11.2013 »
kid_scientifik - 12:06, 21.11.2013 » ..kai sitä tuonkin tyyppisesti voi kuvailla - perä keinuu kun esim. runttaa putkelta ylämäessä; eron huomaa kohtuullisen helposti kun omistaa yhtä aikaa useamman tyyppisiä pyöriä ja voi tehdä vertailua samoilla reiteillä eri raameilla.
Jees. Ymmärsin kyllä, mistä fleksaamisessa on kyse. Sitä vain jäin miettimään, että mikä siitä tekee ei-toivottavan ominaisuuden. Itsellä kun se jäykkä ylikoon teräs enimmäkseen makaa tallissa ja se löysä ja pitkäperäinen retkirimpula tuntuu yleensä houkuttelevammalta.
hiffaan kyllä tuonkin pointin. kyse on tässäkin varmasti pitkälti sekä henkilökohtaisista preferensseistä että pääasiallisista reiteistä ja ajotyylistä. on varmasti monentyyppistä ajoa, jossa enemmän böijjaava raami tuntuu parhaalta. mun ajoissa ja maastoissa jäykempi (muttei täristävä, vrt. alurungot) runko on tuntunut kuitenkin toimivimmalta. ja nämä siis koossa 58-ish.

Nyt kun aloititte puhumaan fleksaavuudesta ja ku oli se motobecane profil 3 täällä yyveellä myynnis, itellä oli tosiaan sellanen niin voi jumalauta että oli fleksaava peli. keskiö fleksas jo satulasta polkiessa ja hesassa ku kävin mukulakivillä ajamassa niin mitään tärinöitä ei tullu läpi, joka paikka vaan fleksas JOKA suuntaan.
Monivaihteella uomolla tais olla kans samanlainen ja muistelisin että hänkin puhui hieman vaarallisen oloisesta pelistä

nämä sanat teki niin mieli postata myynti-ilmoitukseen että onnea vaan uudelle omistajalle
ps: toivottavasti oli vielä swiss bb

^ On se yhä mun pääasiallinen lenkkipyörä. Runtatessa on kyllä pakko himmailla, kun tuntuu pyörä fleksaavan alta pois. Pahimmat heilunnat sai kyl vähän kompensoitua kropalla/polkemistekniikalla. Ja onhan se ihan mukava muuten ajaa. Mut kyllähän sen eron huomaa esim. Vicinin ja Colnagon kohdalla. Niillä uskaltaa ihan eri tavalla tykittää.

Heitin roskiin ku häkeillä ajaessa tiputti ketjujaan.

juu mukava oli joustostemmillä ajella

mannine - 13:41, 21.11.2013 » Heitin roskiin ku häkeillä ajaessa tiputti ketjujaan. juu mukava oli joustostemmillä ajella
Rigi heitti PC-1:tä ja jotain Shimanon 9spd-ketjua jatkuvasti. Skeneketju ei ole lähtenyt kertaakaan. Löysä perä.

Laitetaanpa tuosta nykyisestä projektista muutama kuva. Heikkojalkainen kun olen niin tähän tulee valitettavasti vaihteet.

https://dl.dropbox.com/sh/64m81b57fg443mt/zcghKD5Peb/1.JPG

Tämä ehkä selvittää mitä tulossa
https://dl.dropbox.com/sh/64m81b57fg443mt/OyOWTuenx3/2.JPG

haarukan mallailua, jigiä pitää päivittää, että saa putket pysymään paikoillaan paremmin.
https://dl.dropbox.com/sh/64m81b57fg443mt/_yxZQyQsRx/3.JPG
https://dl.dropbox.com/sh/64m81b57fg443mt/xr6eq5EiOk/4.JPG

jaahas, shit just got real