Rattaat & voimansiirto topique

Yleisyys on vähän subjektiivinen kysymys tässä kohtaa, mut pointti tuli kait selväksi: tarkista kampiesi pulttijako ratasostoksille lähtiessäsi, koska niitä on hyvinkin paljon erilaisia.

en jaksa linkittää, mut sheldonilla on siihen ne kertoimet, millä 2 pultin välisestä etäisyydestä saadaan suoraan bcd

Se linkki on tossa 3 viestiä sua ennen…

Voitaisiin kerrata taas järjestys hyvien ja välttävien rattaiden suhteen. 1/8" ja teräs kiinnostaa.
e: onko olemassa hinta-laatu -suhteltaan parempia vaihtoehtoja On-onen tai Velosolon takarattaille?
e2: jahas, eihän teräksistä velosolo-ratasta ole olemassakaan.

oon luottanut suginon ja shimanon njs teräkseen eturattaissa. enkä vaihda. sugino mighty competition 49T 151bcd ollut ajossa campan vanhojen pistojen kanssa kauan. kaikki muu vaihtuu ympärillä mutta voimansiirto pysyy

^
-Shimano
-NJS
-Eturatas
-Teräs

???

Mull Dundane - 15:51, 30.11.2013 » Voitaisiin kerrata taas järjestys hyvien ja välttävien rattaiden suhteen. 1/8" ja teräs kiinnostaa. e: onko olemassa hinta-laatu -suhteltaan parempia vaihtoehtoja On-onen tai Velosolon takarattaille?
voisin melkein vannoa että aihetta on käsitelty aivan helvetisti tällä foorumilla, mutta käsitellään nyt täälläkin koska "rattaat & voimansiirto topique".

Esimerkiksi EAI:n rattaissa on seksiä. On-Onen tai Velosolon rattaissa ei ole seksiä - No sex.

Koska pyörät pyörivät seksillä tarvitaan sitä myös voimaansiirtoon. Seksiä lisäämällä voimansiirto kehrää ja esimerkiksi Philin kauniit ja ihanat rattaat tihkuvat seksiä joka pehmentää voimansiirron jumalaisen äänettömäksi. Seksiä on siis laadukkaasti koneistetuissa skenehyväksytyissä rattaissa.

Mulla on laatikossa vielä übersecksikäs sekä lähes koskematon - neitseellinen - superstar, jonka ajattelin asentaan voimansiirtoon jahka sen seksipitoisuus sitä kaipaa.

Rattaat joissa on seksiä:
EAI, Phil Wood, Shimano Dura Ace, kaikki NJS-rieskat, Level, White Industies

Tapauskohtaisesti seksiä sisältävät: Surly

Rattaat joissa ei ole seksiä: kaikki muut.

Mulla kyllä no name edessä ja onniwanni ratas takana antaa äänettömyyden.

ympärivuotisessa käytössä ruostumattomasta teräästä valmistetun takarattaan edut tulevat nasevasti esille.

mankkis - 16:14, 30.11.2013 » ^ -Shimano -NJS -Eturatas -Teräs ???
joo aika epäselkoa paskaa tuli taas kirjotettua. tarkotin tietty suginon njs rattaita ja shimpan rattaita. Oli mul enne shimano track 151, mut se oli BIA NJS leimoilla, ei siis d-a. ja nyt on tos kans toi 7710(?) musta d-a. kaikki ollu eri hyviä.

e. en nyt tiiä enää yhtää puhunko aivan paskaa. taidan nyt vaan pysyä tässä kaljan juonnissa

jos ratas ei ole överikevennetty 3/32" tai meinaa polkea samalla rattaalla 1000v tai fillarin pitää olla missikisakunnossa vaikka sillä poljetaan loskassa niin ei siitä pintaruosteesta ole haittaa kunhan on kierteissä sellaiset tahnat ettei hitsaannu kiinni.

eikai täällä kukaan ole rosterisen päällikköyttä pelkkään ruostumattomuuteen tyhjentänytkään.

kokeilkaa esim. eai:n kumpaistakin mallia samalla käytöllä pari vuotta.

Eli ruostumaton kestää muutenkin paremmin?

rosterisen? veikkaisin että jos kestää selkeesti paremmin niin se on austeniittistä ferriittistä eli magneetti ottaa kiinni eli käytännössä duplexiä, eikä perus 1.4401 rosteria joka taas on heikompaa kuin perus konepajahiiliteräkset.

e: käsittääkseni ainakin levarien roottorit on kaikki duplexista leikeltyjä, perus “rosteri” ois mennyttä todennäköisesti ensimmäisessä voimakkaammassa pitemmässä jarrutuksessa.

^tiedätkö mitä kahta eai:n takaratasta tarkoitan?

jos et, niin laitan kuvat:

http://www.kinokocycles.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/0/0080000009494.jpg

Kellään kokemusta Surlyn 130 mm eturattaasta? 3/32 rieska pitäisi hankkia ja tämä kenties yksi vaihtoehto.

Totean tässä, että eihän ne perussurlytkään ruostu, vaikka se nyt sinänsä ei kerro mitään.

Miheli - 19:05, 30.11.2013 » Kellään kokemusta Surlyn 130 mm eturattaasta? 3/32 rieska pitäisi hankkia ja [tämä](http://surlybikes.com/parts/drivetrain/stainless_steel_chainrings) kenties yksi vaihtoehto.
Oikein hyvä on ollut. Pari tuhatta kilsaa takana, eikä vielä huomattavaa kulumaa. Ainoa ongelma oli, että 38 hampainen ratas aiheutti ketjun osumista spideriin.

seksi ei kiinnosta, joten jos voidaan puhua hinta-laatusuhteesta, niin EAI vs Surly? samanhintasia täällä ne on ainakin about, nii onko noissa oikeesti jotain eroo?
samaten eturieskoissa, niiq for real, onko isoja eroja laadullisesti merkeittäin?

tommoinen

löytyy tällähetkellä pyörässä, mut haluaisin nyt tonne umpihankeen jotain kevyempää ratasta, minkälaisen tuohon voi laittaa? kun haluaisin 42/19 välit tämänhetkisen 46/19 tilalle?