Fillariaiheiset työpaikat

Elikkäs, tajusin etten oikeastaan tiedä näistä juuri mitään muuta kuin lähetinhommista sen mitä on tullut ohimennen nähtyä Pauluksen ja muiden kertovan. Olen vähän fifty-sixty tässä katellut uutta duunia, enkä periaatteessa pitäis mahdottomana ajatuksena täydellistä alanvaihtoa, vaikka myyjäksi tjsp - en usko että haluatte ostaa kasaamaani fillaria…

Mikä on homman nimi, mikä on työllistymistilanne ja palkkataso tällä hetkellä? PAM vai mikä ammattiliitto? Ja Paulus, kysyin tätä aiemminkin, olitteko AKL vai PAM vai #YOLO?

http://www.helsinginuutiset.fi/sites/default/files/imagecache/567x377_3-2_ei-rajausta/documentimages/19356892.jpg?changed=1339336810

Vaikka Jussi tuleekin Jounin manttelinperijäksi seuraavana kesänä, luulis alalla olevan tilausta myös muille uusille palveluille. Esimerkiksi mukavaa, nopeaa ja monipuolista pyöräkorjaamoa kaipaisin Kallioon. Ulkomailla on myös näitä kahvilan ja pyöräkorjaamon risteytyksiä, mitkä tuo tietenkin kivaa lisää koko touhuun.

Toisaalta pyöräspesifejä sovelluksia vois tarjota kaupungille ja muille toimijoille. Esimerkiksi Kampin pyöräkeskuksen suunnittelun yhteydessä heitettiin ilmoille vaikka mitä ideoita. Näistä tietenkin harva toteutui, koska toimeen tarttuminen ja rahoituksen aktiivinen hakeminen tai bisnesmallin hiominen on aikaa vievää. Kuitenkin yhtenä todella hyvänä vaihtoehtona nous esille eräänlainen pyöräilyn City Map. Verkkosivu/puhelinsovellus, missä on yksinkertaisesti kaikki pyöräilyyn liittyvä yhdessä paikassa. Huollot, liikkeet, tapahtumat, reitit, valitusosoitteet, diy-oppaat, foorumilinkit, myyntipalstat, mediat sun muut. En tiedä mistä raha tulee, mutta siitähän sitä voi lähteä purkamaan.

Sun esittämistä kysymyksistä en tiedä, mutta omakohtaista kokemusta Ekotorin fillaripajasta: 10e/h, 5h/pvä, rentoo duunii. Sai purkaa, kasata, huoltaa, konvertoida/sinkuloida monia pyöriä, muokkailla runkoja ja luvan rakentaa vaikkapa cargon tai tallbiken jne. Puikko-, MIG- ja kaasuhitsausvehkeet löytyy.

lisäyksenä, tällä hetkellä saan siis rahaa siitä että kerron miten tietokonetta käytetään. en ole päivääkään fillareihin liittyvää työtä tehnyt rahasta, mutta kuten sanoin, ei se ole täysin mahdoton ajatus. ajattelin ehkä lähteä putkiremppaa haneen ulkomaille ja kaikki mistä tiedän jotain ja josta saa rahaa kiinnostaa.

Erik - 12:14, 21.2.2013 » Ulkomailla on myös näitä kahvilan ja pyöräkorjaamon risteytyksiä, mitkä tuo tietenkin kivaa lisää koko touhuun.
Tällänen olis oikein hieno konsepti, mutta onko tollasen kahvilan ja pyöräkorjaamon risteytys mahdollinen tässä maassa noin niinku lainsäädännön puitteissa? Tuleeko terveysviranomainen tms. ja sulkee paikan jo ennen avaamista kun espressokoneen vieressä lutrataan ketjuihin rasvaa.
askopee - 12:40, 21.2.2013 »
Erik - 12:14, 21.2.2013 » Ulkomailla on myös näitä kahvilan ja pyöräkorjaamon risteytyksiä, mitkä tuo tietenkin kivaa lisää koko touhuun.
Tällänen olis oikein hieno konsepti, mutta onko tollasen kahvilan ja pyöräkorjaamon risteytys mahdollinen tässä maassa noin niinku lainsäädännön puitteissa? Tuleeko terveysviranomainen tms. ja sulkee paikan jo ennen avaamista kun espressokoneen vieressä lutrataan ketjuihin rasvaa.
[Hämeenlinnassa](http://www.linnanpyoraverstas.fi/kahvila)

Omalla alalla näyttää siltä että mahdolliset kolot täytetään sisäisesti. Nykyään lähetin pitää osata melkein kuukaudessa olemaan saatana hyvä jos meinaa itsensä elättää (valitettavasti)… ellei joku muu elätä ja itse harrastaa, niitä päiviä odotellessa.

Ja koska automiehet ovat puikoissa ja intistä päässeitä nuoria tai virolaisia on saatavilla halvalla ajamaan autoa, näyttää ammattitaitoisen polkupyörälähetin kaivaminen jostain aika hankalalta.

Bring taitaa ainoastaan ainoastaan ottaa taloonsa alihankkijoita eli vähintään tmi pitää olla pydessä.

A2B:llä on kaksi fillaria ajossa, joista toinen taitaa ajella ajoittain autoa jos fillarikeikkaa ole.

Hyötypyörä täyttää vakanssit sisäisesti, salvaatio-mielessä mikäli näyttää siltä että töitä olisi kolmelle. Harppaus 2:sta lähetistä 3:een on sen verran reilu, että töitä saisi olla aika paljon enemmän että minä ja Olli ei kyettäisi.

Autot eivät kaupungista vähene ja autoilun kustannukset näyttävät nousevan… joten fillarilähetti-renesanssia odotellessa.

Pyörähuollot tarvitsevat varmasti huoltoon kohtapuoliin apuja ja mielestäni tuossa Rengasmies-hommassa on potentiaalia jos/kun se hoidetaan hyvin. Jouni sen nostikin hyvin viime kesänä. Ympärivuotiseksi työksi siitä tuskin on, mutta jos siihen esim. yhdistäisi jotakin asiaan liittyvää.

Näkemyksiäni kyllä kerron jos olet halukas kyselemään ja kuuntelemaan.

Moni näistä asioista tosin vaatii sitä kuuluisaa “yrittäjä-henkeä”, joka mielestäni on kekseliäisyys, joustavuus ja sopeutuminen uusiin ja yllättäviin tilanteisiin… mikä ei ehkä kaikille ihmisille sovi.

Edit/lisäys: Älä tee rakkaasta harrastuksestasi duuniasi, pilaat harrastuksen.

Niin, eihän niitä samassa tilassa tehdä, mutta shop in shop -ajatuksella tai vastaavalla toteutuksella toimii varmasti.

Lainsäädäntö on terästä. Taipuu, jos sitä lähtee taivuttamaan.

Ja mikäli jos haluaa ulkomailla muiden romuja kantaa rahasta ja on varaa esim. kuukauden olla tienaamatta kauheasti mitään. Ilmoita mihin mahdollisesti olet menossa ja voin vinkata kontakteja kyseisestä maasta.

Eppu eli Ajomies taannoin oli mukana pyöräkeskustyyppisessä toiminnassa, mihin itsekin oli sormiani laittamassa. Ongelmaksi muodostui sijoituspaikka joka silloin olisi ollut Kontula.

Paikkaan olisi tullut kaupungin info-piste, pyörän vuokraus, huolto, mahdollisesti jotain myyntiä ja vähän sellainen olohuone-meininki. Eppu olisi pyörittänyt sitä vuoden ympäri ja hänellä oli kaikki resurssit ja lainaneuvottelut valmiina enterin päässä.

Kontulaan (kuten ehkä olette huomanneet) ei tullut moista. Tuntui lähinnä siltä että virkamiehet olisivat halunneet vain ruksia asian ja ottaa jonkun naivin polkupyörähipin höynäksi pyörittämään sitä yhden kesän ja toteamaan, ettei onnistu. Muistaakseni Salermokin oli Kontulasta Epun kanssa samaa mieltä.

…No onneksi Narinkkatorilla on noita kontteja nyt.

Edit: Mies olisi omalla rahalla avannut tuollaisen joko vanhan Matkiksen tiloihin, mutta walkers kerkesi ensin tai johonkin muualle rautatieaseman läheisyyteen, mutta tiloja ei löytynyt ja kaupungilta loppui apukin aika nopeasti.

lähetiksi en ole alkamassa, siihen olen liian hidas kaikin puolin.

yrittäjyyskään ei varsinaisesti sivua aloitusviestiä, mutten myöskään halua rajata sitä keskustelun ulkopuolelle ja suoraan sanottuna olen monesti haaveillut jonkinlaisesta kuppilasta :slight_smile:

Vähä eri homma ku kahvilan pyörittäminen, mut tällaiseen törmäsin eilen. Eli Shimanon pyöräosasto hakee myyntiedustajaa Suomeen. Linkistä lisätiedot.

Jos tohon pyöräkeskuksen kehitykseen kiinnostaa tutustua tarkemmin, aalto-yliopisto on mukana siinä ja järjestävät nyt lauantaina ja maanantaina työpajoja aiheesta.

Mainos-pdf.
Hepon fb:ssä.

Tämähän nyt ei varmaan ole se mitä haetaan, mutta Itella-miehenä saa ainakin ajaa pyörällä. Itsellä ei ole kokemusta muusta kuin varhaisjakelusta, eli öisestä Hesarien ja satunnaisten Kansa’s Newsien ja Uutispäivä Demarien kärräämisestä tilaajilleen.

Plussaa: saa ajaa fillarilla öisin (jolloin kaikki on kuin Mauri Kunnaksen Yökirjasta), itsenäinen työ (ei työkavereita tai pomoja), töitä saa vissiin helpolla
Miinusta: yötyö (ei ole pitemmän päälle kivaa + lauantai-yö voi olla “turbulentti”), huono palkka, vapaata vain joka 8. päivä jne. Työnantajana Itella ei tuollain vakuuttanut.

ai se on nykyään joka 8.? Jo on menny surkeeks. Muistan 18v:nä tehneeni tota muutaman kuukauden. Menee unirytmi aivan sekasin ja kavereita näkee tosi huonosti. Ei siinä hirveesti keikoilla tai baarissakaan käydä, kun ei ole viikonloppuja. Työt 02:30-07, joten ei se “tuplapalkka” hirveesti tunnu, ku tunteja vaan 5,5 per yö.

Edelleen vituttaa se ku yks ilta soitin olevani kuumeessa ja pomon vastaus oli tyyliin “no mut kuka sit vie noi lehdet?” jolloin typeränä lähdin hoitamaan vuoron kipeenä, kun oletin olevani jotenkin vastuussa niistä.

Joo, munkin kokemukset ovat siis vuosien takaa. Tiedä sitten mitä on nykyään. Veikkaan kyllä, ettei varmaan ainakaan paremmaksi ole mennyt. Sosiaalista elämää tuo haittasi yllättävän vähän, koska itse nukuin aina päivällä töiden jälkeen, eli iltapäivällä ehti sitten harrastamaan. Sattui sitäkin, että bileistä tuli lähdettyä suoraan töihin.

Se, mikä on täyttä paskaa Itellassa, on oletus, että työntekijät omistavat itse työvälineensä. Esim. ne hiton kärryt, joilla niitä lehtiä kuljetetaan. Ennen nyt vielä sentään oli niin, että pääoma omisti tuotantovälineet, muut myivät sitten työpanostaan ja pääoma kääri lisäarvon… Meillä oli aika usein ongelmana, että noita kärryjä oli vähemmän kuin jakajia ja sitten aina ihmeteltiin, että mites hesarit liikkuvat tänä yönä.

kiireapulaiseksi keväällä?

Lontoon kuppila&fillarihuolto

Smurf - 12:44, 21.2.2013 » Bring taitaa ainoastaan ainoastaan ottaa taloonsa alihankkijoita eli vähintään tmi pitää olla pydessä.
No tuohan taas täyttä työntekijän kusetusta. Ainoa perustelu tuolle on työehtosopimusten kiertäminen.

Työkaveri muuten kertoi osuuskunnasta, jonka kautta voi hoitaa keikkatyötä ilman oman firman perustamista. Toiminimen perustaminen on kyllä helppoa, mutta sitten oletkin B2B-suhteessa sekä työnantajaan, että työttömyyskassaan.

Erik - 12:14, 21.2.2013 » Vaikka Jussi tuleekin Jounin manttelinperijäksi seuraavana kesänä
Juu ja en tasan varmasti tule. Nimim. jussipe sen sijaan tulee.

Sori, oli pakko korjata <hymiö>.

Ainakin http://www.eezy.fi/ toimii tuohon tarkoitukseen.

E: Toimii siis keikkatyön tekemiseen tahoille, jotka vaatii yrityksen laskuttajaksi.
E2: Yksi tosielämän Jusseistä sitä tosiaan tekee eli foorumin jussipe.

asb - 14:42, 21.2.2013 » Työkaveri muuten kertoi osuuskunnasta, jonka kautta voi hoitaa keikkatyötä ilman oman firman perustamista.
esim eezy.fi?