Pyöränosien 3d-printtaus

Laitteiden hinnat varmaan tulee alaspäin kunhan teknologia yleistyy, mutta tietysti materiaalikustannukset voi tappaa ajatuksen. Lähinnä kiinnostaisi, koska joku keksii pistää protopajan pystyyn Kiinassa tai jossain muualla missä tuotantokustannukset ovat kuluttajaystävälliset. Globalisaatio sais duunien viemisen lisäksi joskus myös mahdollistaa uusia juttuja.

Joo, varmasti. Joissain visioissa on jo väläytelty laitteiden kotisovellusta. Kuluttaja ostaisi netistä tuotteen “mallin” ja tulostaisi itse sen kotonaan. Halvimman muovia tulostavan laitteen saa rakennussarjana reilusti alle tonnilla, tosin laatu on vielä näissä halvoissa laitteissa aika paskaa… Omassa tiedossa on, että ainakin jossain muodossa pikamallinnusmenetelmää voidaan soveltaa keramiikalle, muoveille sekä metalleille - tosin ainakin vielä, jokaiselle materiaalille tarvitaan oma tulostin.

Olisihan se ympäristön kannalta hienoa, kun ei enää valmiita tuotteita tarvitse roudailla ympäri maailmaa vaan kaikki syntyy tarpeen mukaan kotona. Tällainen tulevaisuuden näkymä avaa uskomattomat näkymät myös piratismille.

Itse saan aikamoiset sävärit, kun miettin mitä kaikkea rapid prototyping -laitteilla voisi tehdä…

Itse olen tulostuttanut muutamaan otteeseen tällä lafkalla:shapeways
Sekä metallia että muovia, mutta lähinnä pyöräilyyn liittyviä asioita ovat lienee olleet muoviset gopron kiinnikkeet…

Eipä mittään.

^

Satulat in general

mee ny maza pois :----D

munakorva - 16:45, 21.2.2013 » mee ny maza pois :----D
Ei nyt ollu vittuilumielessä vaan ihan ajatellen että tuolta varmaan saa paremmin jeesiä kun täältä.

Mikset tee satulasta toimivaa hahmomallia veistämällä / tulostamalla, josta voit testata satulan sopivuutta käytännössä? Ei reiän paikkaa voi silmämääräisesti arvioida, paitsi tietysti esteettisin perustein… Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta. Postaa infoa etenemisestä.

Lilliputti - 16:21, 21.2.2013 » Ajattelinkin yrittää oman satulan valmistamista hiilikuidusta tällä hetkellä käytössä olevan kashimax/concor-kopio -satulan pohjalta. Satula on muuten hyvän muotoinen omalle perberille, mutta tuo tyypillinen välilihan puutuminen tahtoo vähän vaivata. Haluaisinkin siis koettaa tehdä tuohon hiilikuitu-versioon ergonomisen loven.
On vähän sen kuuloinen ongelma, että satula on kuitenkin huono istua ja väärä. Tarkoittaen, ettet istu satulassa istuinluiden päällä vaan haaruksella. Ei se lovi tällöin mitään auta, se siirtää paineen sitten ei-kenenkään-maan reunoille ja painaa sitten ikävämmin siellä. Satulaergonomiaa voi internetistä hakea ja dear ekistä saattaa löytyä jotain samoin kuin satula-topikista.

Ei enempää tästä.

Mutta hienoa että saat mallintaa ja valmistaa, sekä viitsit tehdä tuon.

http://dolan.naurunappula.com/screen/0f/07/0f07591ce86d8eaf/0/883355.jpg
AVARUUSKULTTUURI ON JO TÄÄLLÄ

ghz - 11:42, 22.2.2013 » AVARUUSKULTTUURI ON JO TÄÄLLÄ
http://www.geekyuniverse.com/wp-content/uploads/2012/04/t2_mq_437-300x225.jpg

Printtaileekohan ne muutakin kuin titaania, vois kuvitella et amuliinista sais myös jotain tulostettua.

Miten vitun vaikeaa onkaan uuden topicin perustaminen, kun se ei onnistu ihmiseltä, joka haaveilee hiilikuituisen satulan rakentamisesta.

Elikkä.

Nyt, vittu, oikeasti hiilikuitukötöilyt helvettiin 3d-printtaustopicista.

Ennemmin täältä hiilikuitujuttujakin lukee kuin pelkkää vittuilua…

munakorva - 16:45, 21.2.2013 » mee ny [s]maza[/s]asb pois :----D
asb - 12:22, 22.2.2013 » Miten vitun vaikeaa onkaan uuden topicin perustaminen, kun se ei onnistu ihmiseltä, joka haaveilee hiilikuituisen satulan rakentamisesta. Elikkä. Nyt, vittu, oikeasti hiilikuitukötöilyt helvettiin 3d-printtaustopicista.
tänks foor teh comliments mään. Tässä kuitenkin ollaan vasta mallin tulostamis-vaiheessa ja kyseisen mallin muotojen suunnittelemiseen koetin hakea vinkkiä, joten ajatuksena oli etten tee uutta "turhaa" topikkia tälle paskalle. Niinkään en siihen hiilikuitu-spexiin keneltäkään ole kysynyt ns. vittuakaan.

Mutta editoin tuon viestin fiduun niin saatte rauhassa keskittyä asiaan, niinkun tällä foorumilla on tapana :slight_smile:

Tuolla Oulu PMC:llä labra-harjoituksissa käydessä valmistettiin DMLS-tekniikalla yksi pieni kappale samalla. Kyllähän tuolla vaikka mitä hauskaa saisi tehtyä, koska käytännössä minkälaiset muodot vaan onnistuvat ja sisäpuolelle saa myös tehtyä haluamansa muodon, mutta koneajat todella pitkiä ja hinnat per konetunti niissä svääreissä ettei niitä tarvitse perustallaajaan paljoa pohtia.

Pienten osien sarjatuotantoa tuntui lähinnä olevan tuolla PMC:llä, koska yhdessä kerroksessa useamman kappaleen sintraaminen ei vie juurikaan enempää aikaa. Näissä hinnat pysyvät ilmeisesti vielä inhimillisellä tasolla.

asbille appelsiineja:

http://www.marinkidz.com/images/oranges.JPG

ASB, voitko tehdä foorumille sellaisen palveluksen, että facepalmaat just nyt itteäsi oikein kovaa. Jos voit ottaa vauhtia eteisestä keittiöön, niin se auttaa.

Lilliputtia oltiin ajamassa keskustelusta ulos, vaikka hän taitaa ollakin teistä ainoa joka edes tietää mitä toi ‘printtaus’ edes on. Puhukaa muutkin sintrauksesta tästä eteenpäin, kiitos.

Minä en valmistaisi pyörääni sintraamalla mitään mihin ei tule nukkekotia tai huvipuistoa sisälle.

Edit. Oho, mun jarrulevyjen pinta onkin sintrattu.

mitäs pidät kokokovametalliporanteristä, sintraamalla tehtyjä, ei sentään tulostamalla mutta jauheesta kumminkin eikä oo heikkoja. luottoa vähän.

blend - 13:44, 21.2.2013 » Laitteiden hinnat varmaan tulee alaspäin kunhan teknologia yleistyy, mutta tietysti materiaalikustannukset voi tappaa ajatuksen. Lähinnä kiinnostaisi, koska joku keksii pistää protopajan pystyyn Kiinassa tai jossain muualla missä tuotantokustannukset ovat kuluttajaystävälliset. Globalisaatio sais duunien viemisen lisäksi joskus myös mahdollistaa uusia juttuja.
Kiinassa on halpaa valmistaa ja valmistuttaa, koska siellä ihmistyövoima on edullista eikä päästöistä turhia stressata. [s]Kolmedeeprinttauksessa[/s] Lasersintrauksessa kulut syntyvät menetelmän hitaudesta sekä tietty materiaalista. Luultavasti siis Kiinan-protopajan tuotteet ei sittenkään olis niin paljoa halvempia, elleivät onnistuisi kanavoimaan massiiviset asiakasvolyymit luokseen.

e. Muistelen kuulleen spekulaatiota joskus, että raaka-aineiden hinnat ei kaukoidässä ole ratkaisevasti eurooppaa edullisempia myöskään.