Projekti: Muuttohaukka

Jopas nyt. Snaamariltakin pääsi aivopieru.

Kyllä siinä on vaihtajankorvake. On aina ollut.

Kuinka kaljoissaan väki täällä päivystää?

Pystydropit eikä vaihtajankorvaketta. Kova runko.

edit. edellähän se tulikin jo. Hitaus.

joo no se voi olla. Ite vain muistelin lukeneeni singularin sivulta, että internally geared hub or singlespeed. Mut siis mitä ihmettä kyllähän tossa rungossa on takavaihtajalle paikka, jos en nyt aivan väärin taas katsonut… noista vaihteista kun nyt ei ole hirveämmin kokemusta sillä silloin kun mulla oli vaihdepyörä en koskaan huoltanut sitä itse.

edit. hidas vastaus! ja ei yhtään olutta, mut pitäiskö niin ehkä selvenis tää ajatuksen juoksu.

edit2. eiku niin siis tietysti sillä tarkoitetaan sitä, että siinä on ebb yksivaihteisuutta tai napavaihteita varten, kun on pystydropit. no niin joo oli siis todellinen aivopieru.

Kris Holm 47mm tai Snowcat 29er -kehät tuo kyllä lisää ilmatilaa, mutta ehkä hyvä kompromissi kesä- ja talviajoon voisi olla joku 35 millainen kehä, vaikka Velocityltä. Mutta toki jos tohon runkoon joku maastorengas 47 millin kehällä mahtuu, voihan sillä olla aika hauska talvipolkuja puskea.

Kovempaan menoon tässä voisi olla hyvät maastokehät: Spank Subrosa EVO. Toki noi ei ole kuin 30milliset, mutta ainakin kesällä noiden 26er -versiot ovat miellyttäneet.

Tuliko Singularilta mitään lisätietoja rungosta, kun olitte tilauksen tehneet? Ainakin Singularin viime syksyisessä uutiskirjeessä mainittiin, että uusiin runkoihin olisi tulossa pieniä muutoksia, joista suurin olisi takajarrun kiinnityskohdan siirto. Nyt en huomannut vastaavaa mainintaa tuolla myyntisivulla.

Eikös joku 35mm kehä tähän runkoon ole vähän leveänlainen? Tai siis, jos maksimi kumes runkoon on 2.0", niin varmaan se toimii noinkin leveällä kehällä mutta yhtälailla kapoisempikin riittäisi. Itsehän tuollaiset p-35:set juuri vasta hommasin ja kiekkojakaan en ole vielä kasaan saanut mutta nuo kyllä ajattelin 2.4 ja sitä leveämpiä renkaita silmällä pitäen. Ainakin 2.4 ardent toimi ihan hyvin 28mm leveällä kehällä ja xc hommissa käytetään usein tuota kapeampaa. Jos siis kiekkojen on tarkoitus olla passelit monenlaisessa yleiskäytössä ja 29 kehää haetaan niin itse lähtisin liikkeelle jostain ztr arch:sta tai crest:stä (vähän päälle 24mm leveitä).

En tiedä oliko painolla tässä väliä mutta esim. Crest painaa lähemmäs 200g vähemmän per kehä kuin velocityn p-35, joka taas on kevyimmästä päästä noista oikeasti leveistä kehistä.

Niin ja onhan tuo kyllä aika tosi mainio runko varmasti.
.

kiikkikii!

troinine - 19:29, 15.2.2013 » Kris Holm 47mm tai Snowcat 29er -kehät tuo kyllä lisää ilmatilaa, mutta ehkä hyvä kompromissi kesä- ja talviajoon voisi olla joku 35 millainen kehä, vaikka Velocityltä. Mutta toki jos tohon runkoon joku maastorengas 47 millin kehällä mahtuu, voihan sillä olla aika hauska talvipolkuja puskea.
siis eikö tuo speksauksen alla oleva runko ole tämä? vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? lisäksi aloitusviestissä puhutaan "ympärivuotisesta työmatkapyörästä" ja "vähän muhkummasta" kuin 28-millisistä kesärenkaista..

http://4.bp.blogspot.com/_CAXB2T0FEzk/SwEg8LVUk2I/AAAAAAAAC94/6bJ73Y_IGaA/s1600/peregrine+1.jpg

Kiitoksia kaikista kommenteista ja vastauksista. Kaikesta on apua, sillä tiedon etsiminen ja komponenttien vertailu on paljon helpompaa, kun on vähän jotain mistä aloittaa.

Kare_Eskola - 19:02, 15.2.2013 » Kevyet 29-maastokiekot (Stan's Flow?) normaalilla kasettitakanavalla. Fiksinä pulttirattaalla. Toimisi kesät talvet, ja helppo säätää ketjulinja kohdalleen. Sitten hyvät triplamaastokammet (XT tai SLX), ulkopaikalle bashring ja keskipaikalle rampiton ratas. Se on 53 mm eli ketjulinja osuu erittäin todennäköisesti kohdalleen, kampi mahtuu pyörimään ja kohtuullinen Q-factor. Jarruiksi Avid BB7. Tällä respetillä niitä on ennenkin tehty.
Avid BB7 on rastitettu jarrulistaan. Ja nimenomaan ne vanhat Road versiot, ei näitä uusia ja kevyempiä, koska hintaero on järkyttävä.

Päästän sisäisen nöösiyteni irti, mutta ilmeisesti kehien leveys ilmoitetaan kehän ulkoleveyden perusteella, mutta Sheldon-sedän taulukko on taasen sisäleveyden perusteella? Ainakin tuossa Subrosan kehän linkin kuvassa on leveys ilmoitettu ulkopuolelta.

b-veli - 19:30, 15.2.2013 » Tuliko Singularilta mitään lisätietoja rungosta, kun olitte tilauksen tehneet? Ainakin [Singularin viime syksyisessä uutiskirjeessä](http://us1.campaign-archive1.com/?u=aa24f6346d7bda6e80ec64612&id=01e816bef5) mainittiin, että uusiin runkoihin olisi tulossa pieniä muutoksia, joista suurin olisi takajarrun kiinnityskohdan siirto. Nyt en huomannut vastaavaa mainintaa tuolla myyntisivulla.
Kysyin samaa asiaa ja vastaus minkä Sam antoi oli tämä: [i]The brake caliper mount has not actually moved, the new Peregrines will have the rack mount moved to below the disc mount. It was not possible in this run to move the disc mount to inside the rear triangle without bending the seat stay, which I did not want to do. The new mounts will be very similar to those on the current Gryphon, which work very well when a disc compatible rack is used.[/i]

Googlen kuvahaulla löysin tällaisen kuvan Gryphonin perästä.

Ensi viikolla pitäisi tulla tarkempaa tietoa toimituksista.

Jahans, laitetaan sitten kiekot&voimansiirto osalistaehdotus ver.1, niin pääsette kertomaan mitä kannattaa vaihtaa jne.

Kiekot:

Voimansiirto

Nyt viisaammat voivat vinkata, mitä kannattaisi vaihtaa mihinkäkin ja miksi. Halvalla tietysti haluan päästä, mutta jos on perusteltua sijoittaa johonkin komponenttiin lisää, niin se on täysin ok. Överiksi en halua kuitenkaan vetää vain överiksi vetämisen ilosta kun tulossa on kuitenkin nimenomaan käyttöpyörä.

Talvivälitys vaikuttaa vähän epämiellyttävältä suunnitelluilla isoilla renkailla, mutta en löytänyt hyvää ratkaisua välityksen lievään lyhentämiseen siten, että skid spotit olisivat pysyneet järkevinä.

zykkeli - 21:14, 15.2.2013 » kiikkikii!
http://www.youtube.com/watch?v=2C_jB9YjQgc

Tää pitäs olla projektin alotusviestissä.

Ota suosiolla tubeless-kehät. Niissä on tulevaisuus.

Halvemmalla pääset hyvillä valmiskiekoilla, esimerkiksi Shimanon XT 29r tai Stan’s NoTubes tilattuna esmes Fun-Cornerista.

Et saa mitään lisäarvoa tilaamalla takanavan Velosolosta. Peregrinessä kiekko pysyy hyvin paikoillaan myös pikalinkulla, ja lisäksi joudut kuitenkin ostamaan rattaat.

mitäs etuja tosta tubeless-säätämisestä btw. on ympärivuotisessa työmatkakäytössä?

mainitut mavicit ovat oikein mainiot kehät, erityisesti hinta-laatu-suhteeltaan.

Convdo - 18:28, 19.2.2013 » - Kehät [Mavic TN 719 32h - BC](http://www.bike-components.de/products/info/p30085_TN-719-Disc-29er-Felge-.html?xtcr=2&xtmcl=) 19C, eli pitäisi mennä vähän kapoisemmasta aina tuonne 2" asti joka Peregrineen mahtuu. Eivät taida myöskään ihan mahottomia painaa. Ovat kuitenkin puolet halvemmat kuin mitä ehdottelitte, onko sille joku sellainen syy, mikä pitäisi älytä ottaa huomioon tuossa suunnitellussa käyttötarkoituksessa?
Mavicin TN719-kehissä on ollut rengastusta väliltä 32 mm - 2,4" ja kaikki toimii. Kestävät kehät, kun olen niillä ajanut enskakisoja täysjäykällä. Olleet kolmisen vuotta käytössä, eikä pahemmin valittamista. Hinta ollut joskus ainakin kohtuullinen. Toimii myös litkutettuna hyvin.

Ah, erittäin hyvä pointti tuo ettei tarvitse Velosolon omaa napaa käyttää. En tiedä mistä se jäi kummittelemaan päähän, että nimenomaan se pitää hankkia eikä voi ottaa vain ratasta. Ehkä juuri nuo pikalinkut hämäsivät.

^Tossa rungossa pikalinkut toimivat varmaan ihan ok. Kannattanee kuitenkin hankkia joku vastaavanlainen napa johonka saa varmasti vaihdettua pikalinkkujen tilalle tarvittaessa kunnon mutteriakselin tms. Tollasen perusShimanon saa muualta huomattavasti halvemmemmalla, rattaan lisäksi hankkisin ehkä sen akselin Velosololta.

kid_scientifik - 18:38, 19.2.2013 » mitäs etuja tosta tubeless-säätämisestä btw. on ympärivuotisessa työmatkakäytössä? mainitut mavicit ovat oikein mainiot kehät, erityisesti hinta-laatu-suhteeltaan.
Oletko kokeillut? Et ole. Mukavuus, rullaavuus ja sepeliflättien katoaminen. Säätämistä se on vain väärillä kehillä.

Lisäksi tubeless-kehistä ei ole mitään haittaa. Kaikkia ulkokumeja voi sisäkumien kanssa käyttää täysin normaalisti.

olen kokeillut, mutten ole käyttänyt. enkä osta pointtia työmatkakäyttöön.

kyse ei myöskään ollut siitä kannattaako ostaa tubeless-valmiit kehät vaan säätämisen(!) ja vastaavan hyödyn suhteesta päivittäisessä kommutoinnissa. jos tuonnempana tahtoo hifistellä, niin saahan niissä kehissä tuo mahdollisuus olla…

Jos tuo tubelesskehä tuo sen 50€/kehä lisää hintaa verrattuna avokehään, niin vaikea on minunkin ostaa pointtia työmatkakäyttöön.

Teidän vinkkien perusteella päiviteltyä listaa ja pieniä lisäyksiä, eli ver.2:

Kiekot:

Voimansiirto:

Muuta:

Rosella taitaa olla kiekkojen kasauspalvelu toiveiden mukaan, nyt pähkäilen tässä josko tilaisin sieltä kiekot valmiiksi kasattuina vai opettelisinko homman itse. Noin muilta osin en oikein löytänyt (osannut etsiä?) valmiita kiekkoja samassa hintaluokassa, joissa olisi kriteerit täyttyneet. Kohtuullista laatua, pulttikiinnitys levylle, akselin vaihdon mahdollisuus, vanteen leveys soveltuva about 32-622 - 2.0", jne.