Projekti: Pig-Bike

kyttyra - 11:24, 29.1.2013 » clips... Ai niin, suora tanko sopis tohon ku omena sian suuhun.
Mulla on tossa 130 mm:n stemmi maantiepyörästä, ja Suora Ritcheyn classic -stonga. Aattelin niitä kanssa kokeilla. Ongelmaks vaan tulee et yhdellä jatkoksella toi haarukka ei tuu ton pidemmäksi, ja stonga jää liian alas. Kaks jatkosta haarukassa olis jo vähän liikaa.

Oon kerran vetässy pöörällä semmoset pannut että muistaakseni olin ambulanssissa hetken hereillä - kaks sekuntia ehkä. Ekat muistikuvat oli sairaalasta kun asfalttia kaiveltiin naamasta. Kaks viikkoa pyyhkiyty muistista, mulla ei oo mitään aavistusta mitä tapahtu. Ei tee mieli ohjauspään kanssa ottaa liikaa riskejä :slight_smile:

kyttyra - 11:24, 29.1.2013 » http://assets0.ordienetworks.com/images/GifGuide/clapping/citizen_cane.gif
+1

kommeeta! sikamakee pöörä ja oikeeta tekemisen meinikiä. respekt ja hatun nosto! hyvät luonnokset. tuleehan toi etukori? son piste iin päälle.

ajaisin!

Upee projekti - etenkin piirustukset ja keulamerkki!

Todellakin polkisin. Kuinkas pitkä tässä noin suurinpiirtein on efektiivinen vaakaputki? Jos ja kun tähän tulee kori niin u-lukon pidikkeenhän voi integroida siihen kivasti.

No nyt on!

Jumalauta. En mä osaa muuta sanoa. Pitää ihan hattua nostaa kädentaidon määrälle.

Miten sä teit ton keulakoristeen? Tykkään!

Fillarista en sano mitään kun en kykene - anteeksi OT: Noi piirrokset… oh lord, ei jumankettu ja härregyyd! Miten voi joku tehdä jotain noin upeaa piirrustusvehkeillä? Myös se metallinen keulakoriste oli kaunis, mutta noi väritetyt kuvat ovat jotain, jota voisin ostaa kotini seinälle. Onko jossain nähtävillä lisää sun kädenjälkee tai kuvituksia?

Morkki - 12:55, 29.1.2013 » Todellakin polkisin. Kuinkas pitkä tässä noin suurinpiirtein on efektiivinen vaakaputki? Jos ja kun tähän tulee kori niin u-lukon pidikkeenhän voi integroida siihen kivasti.
Tähän runkomalliin ja hitsaushommien onnistuessa laittaisin kyllä korin sijasta lavan etupyörän päälle. Siis runkoon kiinni, ei tankoon/haarukkaan.

Kriittiset mitat joitten kanssa pelasin oli

Keskiöakseli- satulan yläpinta: maks 792 mm, min 720 mm. Säätövaraa on oikeasti n. 150 mm, mutta toi oli se alue joka piti saavuttaa.

Satulaputken pää- stonga: 700 mm kun stonga on 100 mm:ä satulan alapuolella, vähemmän kun stonga on satulan yläpuolella. Eli maantiepyörän efektiivinen runkoputken mitta 110 mm:n stemmillä ois 590, mun maantiepyörän runkokoko.

Satulaputken pää - keskiöakseli, offsettiä vaakasuunnassa 200 mm, niin että satulan istuin on kuitenkin yli 50 mm:ä taka-akselin edessä.

Periaatteessa tossa on kaks ajoasentoa. Maantiepyörän korkea satula / matala stonga edessä ja MTBmainen matalampi satula ja korkeammalla, taaempana oleva stonga. Tossa yhessä kuvassa näkyy liitutaululla semmonen kaari stongan luona jossa vähän voi nähdä noita vaihtoehtoja.

Noi mitat on “periaatteessa” -mittoja. Aika lähellä noita oon, mutta vähän on pitänyt kompromisseja tehdä.

Etukoriks aattelin just niinku RTZ ehdotti,(nyt, huomenna taas jotain muuta :D) semmosta simppeliä vanerilevyä jota kiertää ohut metalliputki, jolle hitsais korvakkeet etuputkeen. Vanerissa ois sitten muutama reikä sidontaa varten. Sellasen lavan vois ottaa pois jos haluu mut liitos ois riittävän tukeva. Voi olla että hitsaan varmuuden vuoksen rungon alemman putken alle varmuuden vuoksi kiinnikkeen ohjauksen oikasevalle jouselle. Ennen maalausta se on pieni duuni lisätä.

Mulla on duunin puolesta vähän hopeasepän töitä takana - ja mallinnusta, NC-koneistusta, prototyyppien duunausta ja muuta. Piirtämisellä oon joskus itteni elättänytki, ja tavallaan vieläkin. Tuotekehityshommissa tavallaan oon jo jonkun aikaa ollu. Sitä kun on vaan duunikseen tehnyt, niin noita kuvia nyt ilokseen duunaa telkkaria katellessa. Mun semmosia “oikeitakin” kuvia yms. on aina välillä jossain - mutta ne on varmaan jonkun toisen foorumin asioita :wink:

Ai niin toi keulakuva, alumiinilevystä. Piirsin sen ensin. Löin tekstit kirjasinmeisteillä, porasin reiät, löin kaarien muodot punsseleilla (tylsä U-talttakin käy) ja sahasin lovet. Muutama napautus kiiltävällä vasaralla oikean muotosen putken päällä niin se on muodossaan. Sitten tietysti piti kiillottaa vielä. 15 minuutin homma :slight_smile:

Jotkut ne vaan osaa.

Tämä on sitä rakentamista.

Hieno kuin sika pitkänä.

tätä kyllä täytyy arvostaa isosti. hienoa tekemisen meininkiä!

Iso peukku! Diggaan sekä rakennusprojektia että piirrosjälkeä!

noi aksonometriset kuvat on aika päräyttäviä (niinku koko prokkis!)

todella kova.

Nöf Nöf! Hieno projekti ja esityskuvat on kyllä upeasti piirretty. Pitäis itekin kaivaa pitkästä aikaa markerit esille.

Menin tilaamaan toiseen talvipyörään nastarenkaat ja jotenkin satuin samaan tilaukseen laittamaan satulaksi tähän pyörään Brooksin Flyerin. Kiva satula ja ajattelin että noi jouset voi sopia fillarin ilmeeseen - ehkä. Varmaan ens viikolla pääsen sitä testaamaan.

http://www.therandonneeshop.com/media/392/BrooksFlyer_AntiqueBrown.jpg

Lukoksi yritän sovittaa tollasta Abusta, kiinteä lukko on pakko olla tässä pyörässä, jos toi ei näyttäis ihan päälle liimatulta. Kokeilen tota pitkää stemmiä ja suoraa tankoakin kiinni, mutta taitaa jäädä stonga liian alas, mut pitäähän totakin kokeilla.

Kyl vaan toiset tekee mitä osaa, ja toiset mitä haluu.