M: fillarityökaluja

nyt kun olis sitä kuuluisaa massinkia

Ei kyllä mitään käyttöä tällaiselle sarjalla, mutta vois tilata koska se on hieno.

Tehdäänkö yhdessä taskukokonen YV-ketjupiiska/haka-avain, jossa ois myös 15mm lista?!? Sä voit mallintaa, multa saat idean ja tässähän se tuli.

ei hemmetti, hieno keissi. YV-haka-avaimelle kannatusta.

tänne yksi

http://www.geekzenith.com/wp-content/uploads/2012/08/shut-up-and-take-my-money.jpeg

YV-ketjupiiska on hiton hyvä idea. Lontoon kaverit teki oman version noin kaks vuotta sitten. Ostin niitä Suomeen kolme, joista kaks myin eteenpäin. Oma on palvellu todella hyvin tähän päivään asti.

http://farm6.static.flickr.com/5178/5407685619_b9919020af.jpg

Tämähän oli loistava idea ! Ketjupiiska oli itselläkin mielessä, mutta aluksi ajattelin sellaista vanhan dura-ace piiskan kopiota. Mutta tämmöinen kompakti malli olis kyllä ehdoton YV-työkaluksi. Pitääpä ruveta aihetta työstämään. Tuohon on mahdollista tehdä myös laserilla tekstiä/kaiverrusta joten yksivaihteen logoa kehiin.

Erik, oliko minkä vahvuisesta tavarasta nuo Lontoon kavereiden tekemät ?

  • Olavi

Full support! Tulin tästä hyvälle tuulelle

jee!

ojn - 22:12, 24.1.2013 » Erik, oliko minkä vahvuisesta tavarasta nuo Lontoon kavereiden tekemät ? - Olavi
Eiks vahvuus ole juuri se vahvin mahdollinen, että ketju siihen mahtuu kiinni - 3.18mm(?). Ja 15mm lista, ei lenkkiä, jotta saa polkimet irti.

jos tuotekehitysideat kiinnostavat, niin tuon lontoolaisten tekeleen ongelmana on kunnon tukevan kädensijan puute a’la:

http://cdn2.bigcommerce.com/server800/af476/products/809/images/1240/Shimano_duraace_track_chainwhip__76379.1324281776.1280.1280.png

Tarttiko joku shimano 600ax ohjainlaakeri jonkun spessun avaimen vai saiko ne myös tavallisella kireeks kolhuitta? Ne taitaa olla jokseenkin yleisiä peräti kun minäkin niistä olen kuullut :slight_smile:

normaali - 22:26, 24.1.2013 »
ojn - 22:12, 24.1.2013 » Erik, oliko minkä vahvuisesta tavarasta nuo Lontoon kavereiden tekemät ? - Olavi
Eiks vahvuus ole juuri se vahvin mahdollinen, että ketju siihen mahtuu kiinni - 3.18mm(?). Ja 15mm lista, ei lenkkiä, jotta saa polkimet irti.
Ketjun jos kiinnittää leveämmästä välistä niin voi tehdä vähän paksummastakin. Mittasin just leveämmältä kohdalta vähän reilut 5mm. 5mm levy vois olla ok tavaraa tuohon.
pieni merenneito - 22:31, 24.1.2013 » Tarttiko joku shimano 600ax ohjainlaakeri jonkun spessun avaimen vai saiko ne myös tavallisella kireeks kolhuitta? Ne taitaa olla jokseenkin yleisiä peräti kun minäkin niistä olen kuullut :)
Noissa vanhoissa Dura Ace ym. ohjainlaakereissa on tosiaan tuo tähtimäinen mutteri. Itsellä ei ole tuollaista laakeria, muuten olisin teettänyt tuohonkin avaimen. Jos joku lainaa mutteria mittausta varten voin piirtää siihen sopivan työkalun.

Itte kiristelin noita AX ohjainlaakereita perus 32mm avaimilla. Jos on vähän väljä avain niin tulee jälkiä, muuten fine.

Ps. Ojn:n arpa-avatar on yks siisteimmistä. Aika usein ne on semmosia kauheen monimutkasia lumihiutaleita, tollasta en ollu viel nähny!

kid_scientifik - 22:31, 24.1.2013 » jos tuotekehitysideat kiinnostavat, niin tuon lontoolaisten tekeleen ongelmana on kunnon tukevan kädensijan puute a'la:
Joo, ongelma on jo ratkaistu. YV3V juhlatyökalu mahtuu visakoivuiseen taskuun, joka toimii myös kädensijana. Kaikenlisäksi työkalu on mitoitettu niin, että katuratapöyrästä irroitettu skenehyväksytty Tompson Masterpiece käy jatkovarreksi.

EDIT: Niin paljon kuin yksivaihteella pikaliittimiä vihataankin niin piiskaketjuun vois sellaisen ympätä varaosiksi katkenneeseen ketjuun. Toisaalta työkalun voisi toimittaa ilman ketjua, jotta jokainen voi käyttää mieleistään SL/HL/skeneketjua.

Huh, kun alkaa olla liian myöhä.

mankkis - 22:38, 24.1.2013 » Itte kiristelin noita AX ohjainlaakereita perus 32mm avaimilla. Jos on vähän väljä avain niin tulee jälkiä, muuten fine.
Shimanolla on ollut aikoinaan tuon naarmuuntumisen välttämiseksi Dura Ace versio tuosta headset työkalusta joka on ollut alumiininen. 600:n työkalu on sitten ollut terästä... Itsekin tein protoversiot mittojen testaamiseksi tuosta headset ja DD-poljinavaimesta cnc-jyrsimellä alumiinista koneistamalla ja nekin kyllä toimii ihan hyvin.

https://lh5.googleusercontent.com/-7dy-G9UChE8/UQGdJheB5eI/AAAAAAAAEqU/Qmj4UU8CyLA/s640/IMG_3920.JPG

Pitäsköhän jatkaa YV-työkalun kehittelyä omassa topicissaan…

yv työkalutopikille +1. Voishan noita koittaa vaikka hahmotella useamman digitaalisesti ja spekuloida.

Hienoja toolsseja, hieno idea. Täytyy sit viä ite hitsata siihen pari kuusiokolokärkeä sopivaan kohtaan. Ja mitä viä.

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Original/31345.jpg
noita kuusiokoloavaimia ei reuniin tietenkään pysty leikkaamaan, mutta muuten joku tommonen yhdistelmävehje olis kyllä kiva. Itse en koe rotafixfanina ketjupiiskaa niin tärkeeksi, mutta kai sen siihenkin voi integroida.

  • lukkorengas
  • 15mm
  • olutputeliavain.

Tarviiko muuta?