AMA: Bridgestone RS800

Nätit mittasuhteet ja kokonaisuuskin (tankovarauksin) tässä näin ison miehen näkökulmasta :slight_smile:

Tykkään tangostakin, sopivan menevän näköine kokonaisuus satulan kanssa.

kohta nelinumeroiset kilometrit mittarissa ja pientä kehitystä tapahtunut niin pyörän kuin nimimerkkinikin osalta:

http://dl.dropbox.com/u/1246819/tartsi1.jpg

http://dl.dropbox.com/u/1246819/tartsi2.jpg

tanko ITM viiksi, 50 cm levee
satula liikkui reilun sentin taaksepäin
tartsina soma front rack ja asennuksen vuoksi etukiekkona varastosta napattu mavic aksium (pikalinkku).

http://dl.dropbox.com/u/1246819/bss.jpg

http://biltemaseinajoki.palvelut.ilkka.fi/files/2012/04/biltema.png

nyt riitti mutakylvyt.

ei ollu dremeliä niin puukotin modifioin lokarit sopiviksi hyvässä humalassa merekeskuksesta ostetulla perhosveitsellä.

taakse asennus piti tehdä 35 millisellä jarrusillan yli, kunhan loput roippeet lähtee teiltä niin kumit vaihtuu 28 millisiin joiden kanssa asennus onnistunee ohjeiden mukaisesti.

eessäkin on hyvin ahdasta 30 millisen kanssa mutta iloinen sepelin ropina säestää kun matkaa käyn.

suosittelen: bilteman lokarit, 10.99€ 5/5.

Minä niin kovin pidän tästä kokonaisuutena. Merekeskuksen perhosveitset aiheuttivat muistojen tulvan. Hienoimpia pyöriä mitä on tän talven aikana tullu tiirailtua foorumilta.

Jos on yksi asia joka oikeasti sattuu silmään niin se on huonosti istuvat täyspitkät. Nyt puukko uudestaan käteen ja jatkat modaamista.

Sulla on varmaan porattu takajarrusilta? Itse tein niin Butlerin tapauksessa että tein lokarikaareen kolon jarrusillalle jonka jälkeen jumitin ruuvin lokarin sisäpuolelta jarrureiän läpi. Näin sain aikaseksi erittäin siistin asennuksen ja kaari istuu nätisti. Taisin joskus ottaa kuvia tuosta mutta ne on hävinnyt jonnekkin. Nimimerkki FF:lle lähetin joskus pari kuvaa asennuksesta jos kiinnostaa.

Eikö tos lue just, että jahka takanakki vaihtuu 28 milliseen, niin lokarin asennusta parannetaan?

Eiks noita biltsuloksuja vois puukotaa vaik kahdet, kullekin rengasleveydelle omansa toimivimmalla mahdollisella asennuksella? Koska totta on, että:

mankkis - 20:44, 27.3.2013 » Jos on yksi asia joka oikeasti sattuu silmään niin se on huonosti istuvat täyspitkät.

Edellisessä setupissa ohjaamo omaa kyllä hienoja linjoja. Onko ITM:n viiksi jonkunsortin vintage vai löytyisiköhän niitä jostain vielä?

Zigura - 20:50, 27.3.2013 » omaa
Kielenkäytön huonosti istuva täyspitkä lokari.
mankkis - 20:44, 27.3.2013 » Jos on yksi asia joka oikeasti sattuu silmään niin se on huonosti istuvat täyspitkät. Nyt puukko uudestaan käteen ja jatkat modaamista. Sulla on varmaan porattu takajarrusilta? Itse tein niin [Butlerin](https://www.yksivaihde.net/old/10670) tapauksessa että tein lokarikaareen kolon jarrusillalle jonka jälkeen jumitin ruuvin lokarin sisäpuolelta jarrureiän läpi. Näin sain aikaseksi erittäin siistin asennuksen ja kaari istuu nätisti. Taisin joskus ottaa kuvia tuosta mutta ne on hävinnyt jonnekkin. Nimimerkki FF:lle lähetin joskus pari kuvaa asennuksesta jos kiinnostaa.
on aika karun näkönen mutta toimii oikein hyvin ja on jämy.

jos löydät kuvan jostain niin se olisi ihanaa. uskon kuitenkin että tilanpuutteesta johtuen kaaresta tulisi tarvittavien puukotuksien jälkeen liian heikko materian vähyyden takia.

puukkoon en ajatellut tarttua ennen ensi talvea.

painosta mainitsen vielä sen verran että yo. kokoonpanossa (lokarit + tarakka + krossikumit) bilteman matkalaukkuvaa’alla punnittuna 9.95 kg.

vintagelöytö on valitettavasti, aivan älyttömän hyvä käsille. tiputettuna 3 kpl erinomaisia otteita.

Hachio - 20:46, 27.3.2013 » Eikö tos lue just, että jahka takanakki vaihtuu 28 milliseen, niin lokarin asennusta parannetaan?
Lukee, mutta eikö olisi parempi vaan laittaa kerralla kuntoon niin ei tarttis arpoa takalokaria joka kerta kun vaihtaa takarengastusta?

Butlerin takalokaria puukotin aika rajusti ja jopa vähän liikaa mut se pysyi silti erittäin hyvin kasassa. Hyvää matskuu toi Biltsun muovi.

tmar - 21:08, 27.3.2013 » [i]vintagelöytö[/i] on valitettavasti, aivan älyttömän hyvä käsille. tiputettuna 3 kpl erinomaisia otteita.
Harmi, pieni viiksikateus on nyt päällä.
RTZ - 20:53, 27.3.2013 »
Zigura - 20:50, 27.3.2013 » omaa
Kielenkäytön huonosti istuva täyspitkä lokari.
Tämä oli nk. harkittua substantiivipöhöyttämistä, koska [i]linjaisa[/i] ei mielestäni ollut tarpeeksi hauska. Kun osaa säännöt, niin niitä voi rikkoa, eiks niin.
mankkis - 20:44, 27.3.2013 » Jos on yksi asia joka oikeasti sattuu silmään niin se on huonosti istuvat täyspitkät. Nyt puukko uudestaan käteen ja jatkat modaamista. Sulla on varmaan porattu takajarrusilta? Itse tein niin [Butlerin](https://www.yksivaihde.net/old/10670) tapauksessa että tein lokarikaareen kolon jarrusillalle jonka jälkeen jumitin ruuvin lokarin sisäpuolelta jarrureiän läpi. Näin sain aikaseksi erittäin siistin asennuksen ja kaari istuu nätisti. Taisin joskus ottaa kuvia tuosta mutta ne on hävinnyt jonnekkin. Nimimerkki FF:lle lähetin joskus pari kuvaa asennuksesta jos kiinnostaa.
kattelin omat peeämmät mut ei niistä ainakaan mitään löytynyt. laitoitko maililla?

Löysin oikean viestin mut flickr-linkki oli kuollut :frowning:

Ei voi mitään. Keksin jo miten saan (ehkä) asennuksen tehtyä (nippuside ja perhosveitsi). Pitää tarttua puukkoon pääsiäisenä.

Vedit butlerissa lokarin siis sillan alta? Muistatko paljon oli tilaa? Tässä rungossa tällä nakilla 2-3 mm siltaan, takana ei oo onneks niin vaarallista jos vähän laahaa välillä…

Ihan vaan ajatuksena: mitä jos askrtelis siihen sillan alle peltisen pidikkeen joka kiinnittyy jarrunreikään ja kiinnittäis lokarin siihen kiinnikepalaan kahtena palana? Niin ettei jarrusillan alle siis tulis lokaria ollenkaan.

^
http://www.sks-germany.com/images/product/zoom/11014.jpg?PHPSESSID=8b1c4fa36d12b7c20149501f08884c7d

Tai sitten tosiaan poikittainen kolo lokariin jarrusillan kohdalle. Tosin biltsu on niin leveä, että mahtuuko se kunnolla senkään puolesta jarrusillan alle? Menee aika rimpulaksi jos samasta kohdasta vielä kaventaakin.

Ihan hyvin on toiminut tuo jarrusillan yli vetäminenkin, ei ainakaan tukkeudu juurikaan lumesta jne.


Siisti polkupyörä, mallikas meininki. Laita jarru.

SuicideHub - 10:33, 28.3.2013 » Tai sitten tosiaan poikittainen kolo lokariin jarrusillan kohdalle.
Jotenkin noin sen varmaan itse tekisin, jos tosiaan leveyttä on riittävästi. Periaatteessa lokari voisi kolottuna olla vähän jarrusillan alapintaa ylempänä niin, että ruuvin kannat tulevat jarrusillan tasoon. Eli rengastilan ei pitäisi tältä kohtaa pienentyä laisinkaan. [http://farm9.staticflickr.com/8093/8596651565_11bb5690bd_c.jpg](http://www.flickr.com/photos/61006310@N02/8596651565/in/photostream)

Edit. Tosi nätti pyörä. Tekee kunniaa konversioille.

http://distilleryimage2.instagram.com/f1fee498995a11e2b8e822000a1fbcc7_7.jpg

Lokarigate ratkaistu. 44/19 välit tuntu vähän sileämmälläkin renkaalla sen verran hyvältä että taidan pitää kesän yli. Tykittelyvehkeet löytyy erikseen, tällä voi sit ajaa vaikka farmarit jalassa.