Kansainvälinen kuriiritoiminta

parcel2go.com toimi kiekkojen kanssa ihan hienosti, miksei siis rungonkin kanssa.

jerkku - 11:45, 20.2.2013 » Tämä ei nyt varsinaisesti liity kuriireihin, mutta otan riskin ja kysyn silti tässä topsussa. Jenkeistä on ollut tulossa paketti mulle jo tovin. Tovi tarkoittaa siis tässä tapauksessa 42 vrk. USPS on palveluntarjoaja ja heidän seurannassa on se hyvä puoli, että se loppuu Jenkkien rajalle. Onko muilla käynyt vastaavaa pakettin kanssa rapakon takaa? Muut paketit tuolta on tullut parissa viikossa yleensä. Suomeen tuo ei ole tullut, kun ei ole kirjautunut postin järjestelmiin vieläkään. Ebaysta ostettu ja sain massitkin jo takasin kun en ole tuotetta saanut. Pyysin myyjää tekemään kadonneen paketin ilmoituksen, jos se löytyisi vaikka jostain Afrikasta..
Itseäni alkoi kanssa hiukan huolestuttamaan, kun olin odotellut USPS:n kautta laitettua eturieskaa vajaa 2kk ja trackingin mukaan se oli liikkunut ainoastaan jenkkien puolella. Sitten eräs aamu kolahti lappu tullista, että lähetys saapunut. Taisi pysyä sielu mukana rattaan matkanteossa. Ollos huoleti siis.

Kukaan hankkinut runkoa Jenkeistä yksityiseltä? Mikä on paras toimitustapa, mitä maksaa?

USPS on toiminut mulla hyvin, gangsta tuli priority mailina yllättävän nopeasti (5 päivää) 125$.

kim - 20:44, 10.3.2013 » USPS on toiminut mulla hyvin, gangsta tuli priority mailina yllättävän nopeasti (5 päivää) 125$.
Kiitos tiedosta! Täytyy mainita tämä myyjälle. Mahtaako sijainti lähettäjän päässä vaikuttaa hintaan huomattavasti, esim. itä- vs. länsirannikko?

DHL:

Öö. Minneköhän ovat tarjonneet tuota mun pakettia Snadissa…

Jos DHL Express lähetys niin jakelut hoitaa UPK → Turun alueella Kuljetus Peipponen. Ja seuranta näyttää Helsinkiä vaikka paketti on Turussa. Kannattaa soittaa Peipposelle ja sopia uusi jakoaika. Kokemusta on.

Entinen Peipposen kuski komppaa ^
e. itte kun jakelin yksityisille, soitin aina etukäteen, jotta kävi selväksi että asiakas on kotona eikä esim. Ivalossa. Kaikki eivät tätä tee, et kannattaa soitella tonne ajojärjestelyyn jos tietää että paketti alkaa olla kunnan rajojen sisäpuolella.

Zigura - 11:38, 4.4.2013 » DHL:

Öö. Minneköhän ovat tarjonneet tuota mun pakettia Snadissa…

Ei ole mikään ihme että on tullut ryys eli moka kadunnimien kanssa. Useamminkin kuin kerran tuli Mannerheiminkatu, Porvoo Helsinkiin.

Yes, näinhän se oli. Sieltä tuli jo ystävällinen vastaus meiliin, kun asiaa tiedustelin tuossa puolilta päivin. Nettikauppa (BC) ei ollut liittänyt puhelinnumeroa lähetykseen, joten jäi yhteydenotto ymmärrettävästi tekemättä.

Kyselin GLS:ltä Saksasta odottelemaani pakettia, joka seisoo seurannan mukaan Turussa varastossa. Sain vastauksena oheisen mailin:

GLS on kuljettanut paketin Saksasta Suomeen ja karhuavat nyt yksityiseltä asiakkaalta lisää rahaa kuljetuksesta perille. Eikö GLS:n ja lähettäjän välille ole kuitenkin paketin vastaanoton yhteydessä muodostunut sopimus paketin kuljettamisesta perille sovittuun hintaan.

EDIT 11.6. Soitin gls:n aspaan, kuulemma ihan normaalia toimintaa. Keskustelun edetessä sentään myönsi tilanteen olevan vähän outo. Lupasi selvitellä asiaa ja palata asiaan vielä tänään - ei palannut. Vielä ei selvinnyt, koska paketti liikkuu, kenen kyydissä ja minne.

EDIT 14.6. Kolmen yhteydenoton ja parin viikon odottelun jälkeen sain vihdoin paketin eilen - rikkinäisenä. Katsotaan miten käy. GLS - 5/5 tähteä.

Edit 13.7. Sain Saksan GLS:ltä kieltävän korvauspäätöksen, laitoin vielä mailia Suomen päähän. Selvä kuljetusvaurio, paketissa jäljet jne. Katsotaan miten käy.

Bike-Components tilauksiin lisäten… Täällä turun suunnalla UPK -kuljetukset hoitaa Kuljetus Peipponen. Viimeksi hain paketin suoraan Peipposen terminaalista turusta. Tosin pitää odottaa että lähetti on palannut terminaaliin.

Hommat ilmeisesti muuttuneet keväästä. Itella hoitaa nykyään.

Vielä edittiä sen verran että jos tulee DHL lentorahtina suoraan Turkuun niin DHL:n päämajasta lentorahdin tieltä voi hakea. Jos taas paketti lentää Helsinkiin ja rekalla Turkuun niin → Itella.

Huom! DHL ei enää lennä Turkuun lainkaan, vaan entinen Turun kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle, mistä lähtee rekka Turun lentoasemalle. Yleensä perillä siinä kymmenen tienoilla, maanantaisin aikaisemmin, ja lajittelun jälkeen kamat lastataan DHL:n omiin tai Peipposen autoihin. Toi Itella-homma koskee yhtä toista kuljetusmuotoa josta en nyt muista/tiedä tarkemmin.

DPD = vittu mitä scheissea. toimii TNT postin eli PostNL (Hollanti) loppujakelijana suomessa. Välttäkää.

kuka muistaa monelta alkaa DHL:n iltajakelu ?

Onko niillä edes iltajakelua?

täti väitti, että iltakybään asti. jäi epäselväks monelta alkaa.

No aamu jakelu taitaa olla 8-16 ja jostain olis sellainen muistikuva et ilta ois 18-21, mut voin olla toki väärässäkin.

RTZ - 21:52, 8.1.2013 » Olis kyllä hyvä kun palkkaisivat lukutaitoisia kuriireja. Parissa viime lähetyksessä käynyt niin, että ensimmäisen hutijaon jälkeen sovittuja toimitusosoitteita ja aikoja ei olla osattu noudattaa eikä soittoakaan ole kuulunut vaikka kaikki info + puhelinnumero on kyllä lukenut paketin päällä kun se on käsiinsä saanut. Luulis olevan noille firmoillekin hemmetin kallista ajeluttaa jengiä ympäri kaupunkia soittelemassa tyhjien kotien ovikelloja.
Vaikka ilmoittaisit numeron, niin se ei tarkoita sitä että se päätyy rahtikirjaan tai mihinkään muuhun paperiin mitä paketissa on kiinni. Lähettäjästä kiinni. Numeroa tietenkin selvitellään, mutta jos mitään ei löydy niin ovella käydään se 1-3 kertaa riippuen firmasta. Ja siihen että soittoa ei kuulu on voi olla monia syitä. Selkein syy se, että kaikki firmat ei tarjoa suoraan luuria.

Ja vastaus tohon onko kallista ajeluttaa ympäriinsä. Ei ole.

seagull - 19:19, 5.8.2013 »
RTZ - 21:52, 8.1.2013 » [b]kaikki info + puhelinnumero on kyllä lukenut paketin päällä kun se on käsiinsä saanut.[/b]
Vaikka ilmoittaisit numeron, niin se ei tarkoita sitä että se päätyy rahtikirjaan tai mihinkään muuhun paperiin mitä paketissa on kiinni. Lähettäjästä kiinni.
Sun pointti liittyy mun pointtiin miten?

Ja kyllä mä uskon, että kotimaisilla polttoaineen hinnoilla + liksoilla noi on firmalle aika kalliita noi hutiajot, ellet paremmin suostu perustelemaan, miksei ole. Taatusti ainakin kalliimpaa kuin puhelimella soittelu. Jos ajattelee, et vaikka wiggleltä saa 50€:n pakettiin ilmaiset kuljetukset, niin ei siitä ihan kauheen montaa euroa voi kuriirifirmalle jäädä. Jos ajetaan vaik 3 x 10 min turhaan, niin on aika varmasti käytetty polttoaineeseen, liksaan ja muihin työvoimakuluihin jo aika iso osa siitä, mitä DHL wiggleltä yhden paketin kohdalta laskuttaa.

Mulle UPK:n aspa selitti, että näin menetellään koska DHL:n kanssa oleva soppari vaatii, että ensimmäinen jakeluyritys tehdään x minuutin päästä siitä kun tavara on käsitelty terminaalissa tjsp.