fatbike-lanka

^Bud oli aivan helkkarin hyvä 65 mm vanteella. Vetely alkoi vasta kun paineet laski 0.35 barin paikkeille.

Siks toiseks, jos ei mun parempi puolisko vallan riehaannu niin tolla pyörällä tuskin tullaan suurella raivolla vetelemään kivi- ja juurakkohelveteissä tahi jääränneissä.

vanteet onkin jo noutoa vaille plakkarissa, internetin perusteella näyttää siltä että 47 mm vanteilla + 4" renkuloilla pystyy ajamaan varsinais-suomalaisissa maastoissa ilman että jotain kamalaa tapahtuu välittömästi:

…aattelin kytätä esim. f.torilla oem palikoita. jengi päivittää väistämättä kompliittejaan jolloin peruskomponentteja tippuu saataville :slight_smile:

M-kokoinen Commando runkoset kotiutui eilen. Kurillani punnasin: runko painoi 2484 g ja keula n. 30 cm ruodolla 1170 g. Painoa mielenkiintoisempi oli kuitenkin tämä mittaus:

https://aijaa.com/img/b/00482/14561263.jpg

…toki pitää huomioida että 4.4” Jumbo Jim on 80 mm vanteella vain n. 4.2” eli hieman pienempi kuin nk. 4.6” ja 4.7” renkulat.

Tota eiks tälläkin foorumilla ole esitelty käyttäjän commando 4.8. Jj:llä? Ei kai se yllätys ole että alakanttiin ilmoitetaan. Tuo on tiettyä jo aika reilusti.

E: Tämä:

^kas, en muistanutkaan. Jännä juttu kyl jos 4.8 menee, olisin veikannut omista mittauksista et ei menis.

Ei siihen varmaan oikea 4.8” huntin vanteella mene, mutta kiitettävät rengastilat tuohon on taiottu. Olispa tämänkin tiennyt.

Nätti plussacommando:

Huom. inner bar ends.
alan olla aika lailla

>innerbarendcurious

Puksu oli hyllyllä ison osan talvea kun 29" con ISP tuntui paremmalta. Mut hei, oha tää ihavitu haruskaa :slight_smile:

Juu kyllä läski puolustaa paikkaansa myös kesäpoluilla, ei voi mitään :slight_smile:

Tollasen semiläskin Commandon kasasin paremmalle puoliskolle:

https://img.aijaa.com/b/00148/14584358.jpg

Vähän vaatii vielä viilausta, mut oon ihan tyytyväinen jo tässä vaiheessa ottaen huomioon että hintalapussa on toistaiseksi kolminumeroinen luku. EDIT laskuri tikittää 946,20€ eli ≈70,09 €/kg

Pyörittelin laitetta vähän urbaanissa ympäristössä ja se ei tunnu ajossa läskiltä, vaan ihan tavalliselta pyörältä. En tiiä johtuuko se Tom Ritcheyn maagisesta tatsista vai ihan vaan siitä et 47 mm trials rimssit + 4" jumbo jimit on verrattain kevyt kombo.

Onhan toi nyt ihan älyttömän hieno vekotin ja hintaa voi vuonna 2012 läskipyöräilyn aloittanut vain hämmästellä. Vaikka eihän siinä mitään erikoista ole, että kilpailu on toiminut kuluttajien eduksi.

Varmaan noin kapeilla kehillä rengas saa semmosta pyöreyttä, joka edesauttaa ohjaustuntumaa. Numeroiden valossa tuossa ei mitään taikatemppuja ole tehty, mikä on melko varmasti vain hyvä asia.

Ei voi muutaku hyviä kilsoja toivottaa ja myös ennustaa.

Juu, kokeilin alustavasti 0,6/0,7 barin paineilla ja ajotuntuma on enemmän maastopyörä- kuin läskipyörämäinen. Tosin arvelen että jos tiputtaa vielä siitä kovasti paineita niin kyllähän ne tulee nuljumaan jos tarpeeks pahaan paikkaan joutuu. Toisaalta otaksun että jos vähän paineita nostaa ni pidemmätkin siirtymät tai retken tapaiset tulee menemään melko liukkasti.

EDIT ja joo, vaikka katson olevani meistä huomattavasti vahvempi pyöräilijä sain ihan kunnolla polkee perässä omalla läskillä ku ajeltiin hiekkateitä juhannuksenviettoon.

^^tohon aiempaan postaukseen editoin pyörän kilohinnan mutta kyllä tässä vähän on sellainen tunne että laitteeseen on saatava Ritcheyn putkiosaa joka tarkottaa et rahanmeno ei suinkaan oo tässä.

Sen verran vielä että tossa 1x10 vaihteensiirtoa toimittaa virvelitehtaan deore 6000 -sarjan palikat ja kyllä nyt vähän mietityttää että minkä takia on ramin välityksenmuuntimiin pitänyt joskus syytää rahaa kun vaihtoehtojakin ns peruspalikoissa olis ollut :confused:

On kyl hyvän näkönen Ritchey.
(itellä joka pyörässä on ainakin joku Ritcheyn osa, vähintäin spaceri)

Perkuleen nätti Ritchey!

Itse tullut taas ajeltua vaikka ja millaista parin-kolmen tunnin lenkuraa lähimaastoissa. Eilen käin parilla poluilla, missä en ole ajanut vuosiin ja aika makia oli fiilis. Mutta tuota Jonesin tankoa ei kyllä enää osasi vaihtaa mihinkään luulen…

Toi voi olla hyvistä osista kasattu, laadukkaasti rakennettu ja hyvä ajaa, mutta voi helvetti sentään noi joka suuntaan mutkittelevat putket ja toi spaceristäkki ei todellakaan ole nättiä tai hyvän näköistä. :slight_smile:

Sen verran litkua lienee lippakypäräkuplassa, että tarttee alkaa väkisin puhkomaan.

Siitä oon kyllä samaa mieltä, että toi spacerstack on kyl aika kamala, varsinkin kun ottaa huomioon että tossa on vielä riser_tanko 20 mm nousulla. Jos stemmin flippaa sojottamaan niin silti jää pinkkaa noin 5 senttii johtuen siitä että M-koon runkosetin kasa on vaivaiset 574 mm (ulotuksen ollessa 410 mm).

Mutkittelevien putkien esteettisyydestä sen sijaan oon aivan eri mieltä :slight_smile:

Seipäästä pääsisi kätevästi eroon Velo Orangen Klunker stongalla.

Niinhän siitä pääsis, mut toisaalta jos kuski pygee elää ton seipään kaa ni kyl määki :smiley:

eihän spacereilla ole mitään merkitystä fastbro slam it yo -looksien ulkopuolella pyöräilyssä, siisti fatty!

joo kyl melekone pinkka avaruudettimia jäi vielä toisenkin sahauskerran jälkeen. mut omistaja vaikuttaa tyytyväiseltä, eilenkin lähettin muka pikku ajelulle ja viis tuntia siin meni

https://img.aijaa.com/b/00417/14589202.jpg

EDIT ama-seinän ruusut alkaa pikkuhiljaa nuupahtaa, pitäis varmaan äkkii kuvata muukin kalusto sitä vasten!1

EDIT2 pitää kyl joku päivä tiputtaa tosta penkki alas ja karata pumptrackille

Aika jeppis meininki täällä Syöte MTB reitinmerkkauksessa. On kerennyt hieman ajellakin. Tässä Konga illan makiassa valossa…