fatbike-lanka

Mites vannejarrut fatbikessä?

marlon - 18:30, 28.11.2012 » https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427898_10151197989157954_865462376_n.jpg joo, tiedetään
Mikäs satulaukku tossa on?

^ https://www.revelatedesigns.com/index.cfm?fuseaction=store.catalog&CategoryID=4&ProductID=1

Kuuluuko krampus tänne?

ei

Kuuluuko vaihteet tänne?

Jaahas :)koetan listata tähän lankaan jotain fiksua jahka pääsen kotio miettimään asioita. Siihen asti, once u go FAT, there is no turning back. Tai jotain. Viime viikolla mietin jopa että olisin laittanut fagorelliin 28 mm kumit. Että silleen. Ja lopuksi haluisin kertoa että joskus käy tuuri vaikkei edes antaisi toista kättään siitä hyvästä.

mankkis - 21:24, 28.11.2012 » Kuuluuko vaihteet tänne?
ei.

sori-OT:

Yksivaihdeläskeilijät hoi, onko se oleellisesti haastavampaa läskillä mennä vain yhdellä vaihteella? Itse ainakin huomaan läskillä vaihtavani vaihteita huomattavasti enemmän kuin maantiepyörissä. Etenkin ylämäissä on vaihdevipu herkässä käytössä (joo tiedetään, pitää hankkia lihakset reisiin). Ni vähän arvelluttaa että tulisiko vaihteiden poistossa tilalle vitutus.

^ tämä on se mitä tarkoitin lausahduksellani siinä toisessa langassa. Toki on olemassa myös vaihteellisia krossi ja 29pyöriä, mutta olen elänyt siinä uskossa, että niihin vaihteettomuus sopii paremmin, kuin fatbikeen. Oletin, ettei läskillä nyt ihan oikeasti juuri kukaan ajelisi vaihteetta, mutta topsua pidemmälle selanneena huomasin joitain vaihteettomiakin.

Mun mielestä vaihteettomuus vie suuren osan läskipyöräilyn ideasta. Kun kerran pyörä on muilta ominaisuuksiltaan sellainen, että sillä teoriassa pääsee lähes mistä vaan, niin vaihteettomuus tulee tässä kohtaa rajoittavaksi tekijäksi. Pyörä siis kulkee hangessa ja suossa, kunhan kuski vaan polkee. Riittävän pehmoista, kun alkaa olemaan, niin aika kevyttä välitystä alkaa kaipaamaan.

Itselläni fätti on ainoa maastopyörä, joten ajan sillä kaikki kesäisetkin maastopyöräilyt. Kesäkäyttöön sinkulaversio kiinnostelee, mutta sellaista ei valitettavasti tuosta omasta Muklukista saa ilman virityksiä tehtyä.

Mua kiinnosti tosi paljon ajatus läskisinkulasta. Oon nähnyt semmosia internetin lisäksi Keskuspuistossa ihan oikeassa ajossa.

Juttelin asiasta kettukaupan Toikan kanssa ja tuomio oli jyrkkä mutta perusteltu: läskipyörillä ajetaan semmosissa paikoissa, joissa eteneminen on paikoin hyvinkin hidasta, mutta varmaa. Ymmärrettävästi tää asettaa katon välityssuhteen tuumille, ja sellasella taas ei kukaan täysijärkinen vedä siirtymiä.

Jos taas ei aja semmosissa paikoissa, ei niillä läskikumeillakaan tee mitään. Turhaa massaa vaan pyörimässä. Jos fatbikesta tekee sinkulan, sillä ei pääse mihinkään, missä vastaavan välityssuhteen 29erillä ei pääsisi. Mut näyttää toki muodikkaalta.

Tästä syystä mun 29er on SS/fix, mutta läskipyörään tulee 1x9.

Mä olin omaani ajatellut samanlaista tuplasinkulasysteemiä kun mankkinksen Konassa, eli toinen välitys siirtymiin ja toinen ryömimiseen. Toisaalta, vaihdevermeet saa noin satasella, joten voipi olla että mullekin tulee se 1x9.

Mun mielestä (Teemun tm) fatbikessa pitää olla nimenomaan napavaihteet. Mieluusti joku ältsyn kallis Rohloff, mut miksei Alfinekin. Jotenkin se peruspakallinen 1x9 tuntuu herkemmin hajoavalta/prakaavalta systeemiltä niissä olosuhteissa missä fätbaikilla on tarkoitus mönkiä. Toki pakka on helpompi huoltaa kenttäolosuhteissa.

Myös esteettiset syyt puoltavat vaihdenapaa, munsta.

Eikös napavaihteet ole tarkoitettu vaihdettavaksi kun polkimet ovat coasting-asennossa elikkäs paikallaan? Näin mulle lapsena opetettiin. Cowasti kun polkee ja vaihtaa niin saattaa jäädä vaihte vaihtumati?

Esteettisyys on tytöille ja semmosille, munsta <3

jooseppi - 13:33, 29.11.2012 » Eikös napavaihteet ole tarkoitettu vaihdettavaksi kun polkimet ovat coasting-asennossa elikkäs paikallaan? Näin mulle lapsena opetettiin. Cowasti kun polkee ja vaihtaa niin saattaa jäädä vaihte vaihtumati?
Nykynapavaihteilla voi vaihtaa polkiessakin, vähän on hyvä keventää mutta melkein jo yhtä hyvin kuin ketjuvaihteillakin. Alfinella ei kyllä ihan, Rohloffista ei kokemusta.

Kun mies polkee, hän on valintansa jo tehnyt.

Mitä takavaihtajan hajoiluun tulee, mun ajatuksissani pyörii lumi ja muu pehmeä sotku, mihin muut fillarit uppoaa. En näe sitä kummoisenakaan riskinä verrattuna enskapyörässäni olevan vaihtajan uhkakuviin. Jos tuho iskee, mietin asiaa uusiksi. Ei oo meinaan Alfinetkaan mitään halpoja värkkejä.

Tälle mun piti joskus sanoa jee, mutta sittempä moinen jäi.

Makkeri - 22:29, 3.10.2012 » Läskipyörällä on nyt pyöritty ympäri Suomea noin 2500km verran. Täytyy sanoa, että on kyllä mainio peli, menee missä vaan. Pito on käsittämätön ja hankalammat alustat ei tunnu missään. Lapissakin kävin huruttelemassa ja 32/18 välitys toimi aivan passelisti myös siellä, tosin isoimmissa nousuissa joutui hieman jo polkemaan. Päivitystä on tullut jonkin verran, brooksin satula, jeff jones cut h-bar, spessun dh sisurit, racefacen stemmiä ja tolppaa. Paino huitelee jossain 14,5kg paikkeilla. Vielä fiilistelykuvaa hietikolta. http://desmond.imageshack.us/Himg442/scaled.php?server=442&filename=20120929226.jpg&res=landing

Ton kuvan voi kyllä työntää hetkeks odottelemaan kevättä

Kelkkareitit.fi