Mielec

Kyseinen paja nousee esille eri topiceissa ja tieto on sitten sirpaleina ympäri foorumia. Koska mielestäni Mielec on herättänyt yleistä mielenkiintoa, on perusteltua keskustella aiheesta omassa langassaan. Mielecin tuotos on jo jopa jollekin foorumilaiselle asti päätynyt, joten kokemuksiakin olisi kiva kuulla.

Tuoltahan voi ilmeisesti tilata täysin custom rungon, mutta onko kukaan tietoinen millainen pankki niillä itsellä on erilaisia vaihtoehtoja, joista voisi valita vain omilla mitoilla tehtävän rungon?

Itse olen kiinnostunut tilaamaan sinkula-cyclo-cross rungon levarikiinnikkeellä.

Keskustelua kiitos.

Autan tätä ketjua linkittämällä ilmeisesti kyseessä olevan puljun nettisivut Mielec ja säästän muita googlaamisen vaivalta. T: nyt mäkin tiedän mistä puhutaan.

Tähän voi varmaan postailla esimerkkejä. Tämä kustansi kuulemma 200e ilman maalausta.

Dr.Jones - 10:47, 16.11.2012 » Itse olen kiinnostunut tilaamaan sinkula-cyclo-cross rungon levarikiinnikkeellä.
Samanlaisesta pyörästä olen haaveillut. Singular Peregrine on ollut mielessä, mutta niitä saa aikaisintaan vasta keväällä ja sen rungon hintakin on mulle aika kova. Mieleciin varmaan pitäisi saada vastaavanlaiset haarukan päät kuin Karate Monkeyssä tai Ogressa on. http://surlybikes.com/uploads/bikes/fm3_karate_monkey_SafetyScissorsBlue.jpg http://2.bp.blogspot.com/_Nb7fNXILeDU/TT5heDUJSfI/AAAAAAAAADQ/BpZVdVjL37I/s1600/Troll+dropouts.jpg Sliderit tai kiikut olisivat varmaan käytön kannalta mukavimmat, jos sellaiset saisi suoraan Mieleciltä. Muuten voi tulla ongelmia sovituksessa ja hintakin noussee turhan paljon. http://salsacycles.com/files/bikes/FM8416-03.jpg Pelkät Paragonin kiikut maksavat jo 100 taalaa. http://www.paragonmachineworks.com/PDGImages/DS0036.jpg
MrHat - 12:24, 16.11.2012 »
Arttu - 21:39, 15.11.2012 » Kysäisin ihan piruuttani oikesti Mieleciltä läskipyörän rungon teettämisestä ja sain nopean vastauksen, että pitäisi onnistua ja hintaa tulisi noin 180e + postit 26e. Ilmeisesti aika vapaasti saisi itse suunnitella rungon.
Tyhmänä kysymyksenä: Varmaankin hinta oli + + Eli €€€ + 180€ + 26€?

En noista sinkula-cyclo-cross rungoista tiedä, mutta jonkun verran niillä on jo runko"pohjia" käsittääkseni.
Kun tilailin tuolta "rata"palpaa he tarjosivat minulle 3 eri mallia. 120-130€ oli rungon perus perus hinta ja siitä lähdettiin
muuntelemaan tilausta, hinta määräytyi aikalailla putkien mukaan esim. 40x60mm putki alaputkeksi maksoi 10€ extraa.

Peruspohjasta putkien pituuksien ja kulmien muokkaaminen oli ilmaista(kai tässäkin silti rajansa on). Siistityt saumat olivat 25-30€ myös pyörän mallista riippuen.
Maalaus ja metalliväri(mitä ei listalta lyödy) kuuluivat myös rungon hintaan. Postit 26€.

Muutenkin yhteydenpito oli hyvää ja äijä tuntui pienen selittelyn jälkeen ymmärtävän mitä tarkoitin.

FF, ymmärsin itse että tuo 180e olisi koko rungon hinta. Oletan, että pohjana käytettäisiin olemassa olevaa maasturirunkoa, jonka hinta on 95e, leveämpi keskiö ja takahaarukan levennys toisi lisähintaa sen 85e.

Tässä saamani vastaus.

Arttu - 13:36, 16.11.2012 » FF, ymmärsin itse että tuo 180e olisi koko rungon hinta. Oletan, että pohjana käytettäisiin olemassa olevaa maasturirunkoa, jonka hinta on 95e, leveämpi keskiö ja takahaarukan levennys toisi lisähintaa sen 85e. Tässä saamani vastaus.
oho! (olettaen, että nuo myös kestää käyttöä.) Silloin:

sanoisin että jonkun pitää nyt äkkiä tilata toi ja raportoida muille.

ja jos joku tuolta jotain päättää tilata niin meikä voi lähteä rungolla messiin.
mimmille palpaa joululahjaksi… :wink:

Toivottavasti pajalla on jotain tietoa fäteistä, tai tilaajalla selkeä näkemys siitä mitä haluaa. Pelkästään maastorunkoon takahaarukkaa ja keskiötä leventämällä ei vielä kovin toimivaa fättirunkoa saada aikaiseksi.

Ite kyselin hetken aikaa LFGSS:n tilauksen jälkeen että paljon on palpalla hinta, mash copy olisi ollut posteineen 165e. Hinta sisälsi värin + siistityt saumat + integroidun ohjainlaakerin. Pitää vakavasti harkita tilaamista.

1.Mash SSCX:n geo maililla Mielecille
2.vähä customia
3.Ite tehdyt tarrat
4.???
5.PROFIT

Teemu - 13:48, 16.11.2012 » Toivottavasti pajalla on jotain tietoa fäteistä, tai tilaajalla selkeä näkemys siitä mitä haluaa. Pelkästään maastorunkoon takahaarukkaa ja keskiötä leventämällä ei vielä kovin toimivaa fättirunkoa saada aikaiseksi.
Mulla ei ole fäteistä ensikäden kokemusta, mutta olen tutustunut niihin netistä opiskelemalla. Mallinnusohjelmat on myös hallussa, joten ukoisin että pystyn suunnittelemaan toimivan rungon ja toimittamaan puolaan selkeät kuvat. Ajattelin ottaa pohjaksi Salsan tai Surlyn geometrian, ja tehdä niihin pieniä muutoksia. Onko jotain muuta mitä mielestäsi pitäisi ottaa huomioon? Epäilen, etteivät ole pajalla pahemmin läskejä väsänneet.

Onko jollain faktatietoa noiden sscx-runkojen painosta? Hinnat kuulostaa kyllä rikollisen alhaisilta, mutta mikäs siinä jos kaikki osapuolet on tyytyväisiä.

Arttu - 14:07, 16.11.2012 » Ajattelin ottaa pohjaksi Salsan tai Surlyn geometrian, ja tehdä niihin pieniä muutoksia. Onko jotain muuta mitä mielestäsi pitäisi ottaa huomioon? Epäilen, etteivät ole pajalla pahemmin läskejä väsänneet.
Vähän samaan tapaan ajattelin toimia tuon sinkulacrorrasin suhteen. Sopivat alumiiniputken paksuudet ja muotoitut pitäisi vielä geometrian lisäksi urkkia jostain ja käyttää sitten soveltaen noita [Mielecin listaamia orian putkia](http://www.bikemielec.com/en/na_zamowienie.php).

Kyselin myöskin pajalta fättirungosta, kaipasivat piirustusta takahaarukasta ylhäältä päin, joten mitään valmista konseptia heillä ei aiheesta liene. Käytännössä täytyisi siis “lainata” mitoitukset jostain olemassa olevasta rungosta.

Tähän liittyy itsellä pieni epäilys siitä, että jos selvitän mitat ja tilaan rungon, niin päätyvätkö piirustukset heidän tuotepalettiinsa - tän tyyppiseen kommenttiin jossain törmäsin.

P-2 - 13:57, 16.11.2012 » Ite kyselin hetken aikaa LFGSS:n tilauksen jälkeen että paljon on palpalla hinta, mash copy olisi ollut posteineen 165e. Hinta sisälsi värin + siistityt saumat + integroidun ohjainlaakerin. Pitää vakavasti harkita tilaamista.
Meikälle vastattiin et 176€ olis ollu mash copy, eikä puhuttu mistään ohjainlaakereista yhtään mitään.

Ite laitoin just mailin pajalle ja kysyin levarikiinnikkeen mahdollisuuksista. Idea Mash CXSS geon kopioinnissta oli hyvä, kiitos siitä.

Kun levarin osalta asia selviää, aletaan olemaan niin pitkällä että enää täytyy käydä maalikaupassa ihmettelemässä RAL-värikarttaa.

laitanpa mielecille mailia…

E:^jäbä ehti ensin

elbe - 14:28, 16.11.2012 »
P-2 - 13:57, 16.11.2012 » Ite kyselin hetken aikaa LFGSS:n tilauksen jälkeen että paljon on palpalla hinta, mash copy olisi ollut posteineen 165e. Hinta sisälsi värin + siistityt saumat + integroidun ohjainlaakerin. Pitää vakavasti harkita tilaamista.
Meikälle vastattiin et 176€ olis ollu mash copy, eikä puhuttu mistään ohjainlaakereista yhtään mitään.
Mulla ois ollu kaks runkoo siinä tilauksessa ja kysyin muka-vaivihkaa että oisko mahkut saada vielä samaan hintaan kun noi lontoon skidit, en tiiä antoko se sit jonkun ympäripyöreen alennuksen vai mitä koska ei pystynyt samaa alennusta antaan.

Jos täällä jengi on halukas hommaan tuolta runkoa, pitäiskö tässä alkaa pitään jotain listaa että mitä kukin olis tilaamassa ja kysästä mielec manilta sitten että tulisko halvemmaks isona könttänä / pienempinä könttinä?