SanPietro - ex.Romuläjä Rossin, joka ei ollutkaan Rossin

tästä saat muuten komeen fillarin! tyylikäs runko! vaihteet mäkeen ja ajoon…

Kämäisten osien, geon ja lokarikiinnikkeiden perusteella näyttäisi joltain aloittelijatason ajokilta. Varmaan ohentamatonta putkea? Kyllähän tuosta asiallisen arkiajokin saa tehtyä ja miksei se taipuisi myös krossikuosiin. Kammet on varmaan syytä laittaa kokonaan uusiksi fiksikäyttöä ajatellen. Ja Cinellin satula kannattaa ehdottomasti päällystää uusiksi!

Monivaihde puolella epäiltiin, että kyseessä olisi vale-Rossin? Rungosta ei kyllä löydy logoja tahi Rossin tekstiä tarroja lukuunottamatta.

-tipi- - 11:09, 1.11.2012 » Monivaihde puolella epäiltiin, että kyseessä olisi vale-Rossin? Rungosta ei kyllä löydy logoja tahi Rossin tekstiä tarroja lukuunottamatta.
usein niissä rungoissa on esim. tämän tyylisiä koristeluita:

http://farm4.static.flickr.com/3451/3911549978_8cbdee9b33.jpg

rossinin tarina suomessa on niin epämääräinen etten rungon “autenttisuudesta” osaa sanoa mitään. voisko olla rossini tarrotettu tunturiks ja sit vielä takas rossiniks?

Mun mielestä toi näyttää aika paljon samalta, kuin mun ja monen muun Rossin Infinity. Tarrat ovat samanhenkiset, eri väriset vain. Pakko silti sanoa, etten ole vastaavaa nähnyt koskaan. Osat ovat joo vähän mitä sattuu, mutta se on näissä ollut vähän tapana…

Dropoutit ja muhvit näyttävät samoilta, kuin mulla mutta näistä en vielä menisi takuuseen, koska ovat aika peruskauraa.

Keskiön seutu
Muhvi

Mä riisuisin tuon pyörän osista ja putsaisin perusteellisesti. Tuossa on osat aika kuraa, mikä ei tarkoita etteikö siihen voisi laittaa parempia osia kiinni.

Jos sulla on työntömitta, niin katopa satulatolpan halkaisija. Noissa Infinityissä se on mun ymmärtääkseni yleensä 26,4mm. Sitten, onko keskiömuhvin yläpuolella satulaputkessa Hand Made by Rossin -tarraa? Sellanen pyörän kuva sateenkaaren sisällä. Onko emäputken muhveissa leimoja? Mulla niissä on jotkut epämääräiset kulmat leimattuna, muistaakseni 72 astetta. Sitten vaan joko entisöimään, konversioksi tai mitä nyt sattuu keksimään. Toihan ei ole mikään arvorunko itsessään, eli jos osaamista löytyy / tuttavapiirissä on taitavia käsistään niin tee tosta crossari juottamalla cantilever-tapit runkoon kiinni. Renkaat mahtuu ja ois aika pähee.

Toi on sellanen runkosetti että kestää kyllä piiskata kesät talvet. Eihän se mitään paperinohutta teräsputkea ole, mutta sitä suuremmalla syyllä.

Terveisin lajitoveri

Väritykseltään toi on samanlainen kuin se 80-luvun alun kilpapyörä, jonka ostin Tampereelta puolisolleni. Tarinan mukaan joku Tampereen seuroista oli ostanut tuon näköisiä vehkeitä Ruotsista vähän enemmänkin, kun Suomesta ei saanut, ainakaan yhtä halvalla. Eli ehkä jotain Crescentin tehtaan tarroittamatonta erää, jonka seura tai jälleenmyyjä sitten tarroittanut miten huvittaa.

Kunnon kuvat muhveista ja dropouteista auttaisivat. Keskiön alapinnassa ja haarukan ruotoputkessa saattaa olla leimoja, jotka auttavat jäljille. Satulatolpan halkaisija, keskiön tyyppi, ohjainlaakerin standardi ym. seikat auttaisivat ainakin määrittämään, onko laitteella sukujuuria Italiassa.

Mutta mitäpä järkeä noita taustoja on pohtia, kun kyse mitä ilmeisimmin on keskitason härvelistä. Laittaa kuntoon ja ajaa, jos on sopiva.

Tässä vielä pari:

http://lh5.ggpht.com/_a0C2XDF_WtY/TBYhPy7HcPI/AAAAAAAAAno/VZf3PlZtx9A/IMG_3765.JPG
http://image.nettix.fi/extra/itemimg/993901_994000/rossin-infinity-993903_b_1ae3094b5c35cd72.jpg

^kaks alinta ei vissiin onfinityjä oo ja muistaakseni columbuksen rööriä.
e. hidas, ninjaeditoit pois :frowning:

Joo, hoksasin sen tossa kanssa. Se oranssi on Aellea, sinivalkea on columbuksen omaa muistaakseni. Infinityn rööristä taas ei oo mitään tietoa :smiley:

Niissä oli kanssa hienommat haarukat joten vaihdoin kuvat.

edit. Sanotaan nyt vielä että vaikkei noi Infinityt oo ehkä seksikkäimpiä italokilpureita niin mun mielestä ne on mukavia ja ketteriä ajaa. Ja niiden puolesta ei tarvii tosiaan pelätä. jos jätät lokarikorvakkeet, saat lokarit kiinni. Näppärää!

http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2012/306/2/5/rossari_by_pppunk-d5jpso0.jpg eikös noi kolme kaikki ollu infinityjä? ainakin omaani olen viemäriputki rossinina pitänyt? ja joo 12e maksaa siirtokuvat rossiniin, eli kuka vaan saa maantiepyörästänsä “rossinin” :slight_smile:

Kare_Eskola - 12:07, 1.11.2012 » Väritykseltään toi on samanlainen kuin se 80-luvun alun kilpapyörä, jonka ostin Tampereelta puolisolleni. Tarinan mukaan joku Tampereen seuroista oli ostanut tuon näköisiä vehkeitä Ruotsista vähän enemmänkin, kun Suomesta ei saanut, ainakaan yhtä halvalla. Eli ehkä jotain Crescentin tehtaan tarroittamatonta erää, jonka seura tai jälleenmyyjä sitten tarroittanut miten huvittaa.

Mutta mitäpä järkeä noita taustoja on pohtia, kun kyse mitä ilmeisimmin on keskitason härvelistä. Laittaa kuntoon ja ajaa, jos on sopiva.

Itse epäilisin kanssa cressuksi, koska useita crescentin mixtejä ja harjoituskilpureita olen tavannu oikeastaan täysin vastaavilla osilla MM. http://img859.imageshack.us/img859/9168/kuva589.jpg http://farm3.staticflickr.com/2425/3943004577_8e33e00dc1_z.jpg

Myös kohtuu korkea headtube haiskahtaa cressulle jep!

Käytännössä kyseessä vois olla siis 309 cressu rossinin tarroilla.

Samahan tuo. Tällaiset tutkinnat vain kiinnostaa. Konversioksi vaan ja ajoon!

En löytänyt muita tarroja kuin yleiskuvassa näkyvät runkoputkien Rossin logot. Yhtäläisyydet kyllä intensiivisen Googlen kuvahaun tutkimisen jälkeen lähempänä mainittua Cresent 309:ä, kuin mitään Rossinia.

Sachs- ja Maillard -osat ja lokarinkiinnikkeet viittaavat tosiaan enemmän Crescentiin kuin Rossiniin. Voin yrittää napsia muutaman kuvan vastaavan Cressun yksityiskohdista vertailun vuoksi kunhan ehdin.

Sidenouttina vaan, että ite oon ainakin nähny infityn joka oli Falckin putkistolla. Liekö sitten yleisempi käytäntö ollut. Ei paskempi putkisto sekään.

Sirkus Toihan ei ole mikään arvorunko itsessään, eli jos osaamista löytyy / tuttavapiirissä on taitavia käsistään niin tee tosta crossari juottamalla cantilever-tapit runkoon kiinni.
Tuohan olisi hieno homma. Helpommalla toki pääsisi hankkimalla vanhat kunnon keskivetojarrut ja kuoristopparit. Jarrujen merkillä ei varmaan ole väliä, kunhan palat on tuoreet.

Jep!

Mull Dundane - 16:02, 1.11.2012 »

Helpommalla toki pääsisi hankkimalla vanhat kunnon keskivetojarrut ja kuoristopparit. Jarrujen merkillä ei varmaan ole väliä, kunhan se on Weinmann ja malli on Vanquieur 750 tai 999, ja palat on tuoreet.

Tein pienen korjauksen.

Onkohan tuolla niin väliä? Weinmann, Mafac, Dia-Compe, Universal, Shimano Tourney…

Tavallisella poikkivaijerilla varustettua Dura-Aceakin on muuten tehty joskus! Voi vaan olla pikkasen tyyris… Samoin Campagnololla taisi olla nykyäänkin mallistossa sellainen. Vai olikohan se tarkoitettu jo mittojensa puolesta aika-ajopyörän takajarruksi? Oli miten oli, jonkun ihan perusmallin luulisi olevan käypäinen, kunhan ulottuvuus on sopiva.

Pitänee kaivaa pyörien hautausmaalta noita Weinmanneja, vai jallitetaanko tässä nyt N00biee, kun noita näytti olevan siellä jonkun verran. Suurin osa kyl oli sivuveto 730:siä. Tämä “Rossin” taitaa pysyä vaihteellisena, mutta sinkulaprojektikin otettu jemmaan.

Raaputtelin tästä rälläkkä/teräsharjalla maalit pois, kun piti tappaa aikaa tallissa hitsikipinä vahdissa.

Alkuperäinen maali oli rapsuteltu varsin hyvin pois ennen valepuvun maalausta, siitä löytyi vain pieniä merkkejä hankalista paikoin. Orkkisväri oli ollut metallinhohto vaaleansininen:

Olikos joku ruotsalainen tyyppi joka tiesi näistä Cresenteistä kaiken, vai liekö tämä Monarkki? Emäputkessa oli tuommoinen numerosarja:

Dropeissa luki Gipiemme. Muutoin runko taitaa olla vesijohtoputkea, koska se painoi nakuna ilman etuhaarukkaa 2400-2500g. Nyt siinä on jo pohjaväri pinnassa.

Kastoin tämän löytövärityksen ja sukunimeni perusteella nimellä “SanPietro”. Tässä alustava suunnitelma tulevasta kuosista. Itse en ole noiden sumurajamaalausten ystävä eli noi pitäs koittaa rajata teipillä.

Yks ilta hinkkailin rutosti noname-stemmiä, jonka aattelin tässä projektissa hyödyntää.

https://lh5.googleusercontent.com/-Rfw9dVGKnbM/UOc9FZXKi4I/AAAAAAAAGAI/ZdGf-9cO_pU/s640/CIMG3826.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-MfFwFE8EssY/UOc9FVvU-fI/AAAAAAAAGAM/ZQRtJayG1rU/s640/CIMG3825.JPG

Sitten apuuva! Kyssäri: Tässä on ilmeisesti Brittikeskiö, sillä leveys on 68mm ja kierteen ulkohalkaisija on about 35mm. Vanhassa keskiössä oli myös 34,8 leimoja. Valitettavasti toinen kooli oli ottanut itseensä, jotan tarvitsen uuden keskiön. Voisiko joku ystävällisesti linkittää sopivan vaikka CRC:stä. Kammiksi hommasin jo FSA Gimondit.

Kustannustehokkain nelikantti-brittikeskiö lienee joku Shimano, esim. UN-55.

Mutta ennen kuin voit ostaa keskiön oikean pituisella keskiöakselilla, sinun on tiedettävä kaavailemasi takakiekon ketjulinja. Tuohon runkoon taitaa sopia 120 mm perä kun vähän kiristää? Vai pitääkö olla 130? Mikä takanapa on tulossa? Mitä FSA Gimondit sanovat ohjekirjassaan ketjulinjaksi millä keskiöllä?