Mixtet: arvostus, speksaus ja puinti

Hieno peli! Alkuperäiset Weinmannin keskivetojarrut ja alkuperäiset taakkatelineet sekä alkuperäiset sateella liukkaat teräsvanteet. Vaihteetkin taitavat olla Huretit. Yllättävää, että runko on samanlainen kuin Caprissa.

siis mixtehän on löydyttävä!!! ei paha hei!!!

Biciolli - 18:13, 29.10.2012 » Vanha "jugend-runko", sellainen naistenrunko, jossa on kaarevat putket vaatii aika paljon terästä pysyäkseen muodossaan. Se on siis aina painava. "Jugend-rungosta" suorakulmaistetun naistenrungon ongelmana on se, että emäputkesta satulaputkeen tuleva ylempi putki pyrkii painamaan satulaputkea mutkalle taaksepäin ja satulaputken pitää olla "umpirautaa". Lisäksi tällainen pistekuorma putken keskellä on kostruktiivisesti tökerö ratkaisu.
Eihän sen nyt mitään umpiputkea tarvitse olla. Lisäksi mixteen tulee lisäpainoa takahaarukan ylimääräisistä haruksista. Vertaa esim. tähän nättiin Mauseriin: http://4.bp.blogspot.com/_mv3PNkmEM2I/TUBreKQ-iLI/AAAAAAAAAAM/sY8rzElRSz4/s1600/fmoser_runko.jpg

Kestävämpiä mixtet toki ovat ja kestävät raaemmankin runttauksen sukupuolesta riippumatta. Olen myös samaa mieltä, että mixtet ovat nätimpää designia perinteiseen mummisrunkoon verrattuna. Toisaalta tyttöystävälleni tekemä Pösö-mixte ei hänelle kelvannut, kun yläputki leikkasi satulaputken liian ylhäältä, mistä johtuen pyörän selästä ei päässyt niin ketterästi pois.

Tottumiskysymys toki, koska viime kesän normimaantierungolla ajaneena hän haikailee jo uutta mixteä mammapyörän tilalle.
(paitsi tuossa oli kuulemma lisäksi “rumanväriset kumit ja tyhmä tanko”.)

Aina kun tos sanot! Mua niin joka kerta sattuu, kuinka pahasti dear tyttöystäväsi on tosta mixtestä puhunu

munakorva - 19:06, 29.10.2012 » Aina kun tos sanot! Mua niin joka kerta sattuu, kuinka pahasti dear tyttöystäväsi on tosta mixtestä puhunu
http://img802.imageshack.us/img802/6493/dawsoncryingp.jpg Kiitti vertaistuesta

Onko mixtet todellakin alkujaan suunniteltu ja toteutettu “naisten pyöriksi”?

Itse ajoin kesän mixtella droppitangon kera, ajoasento oli kyllä hakemisen takana aina, mutta pääsi sillä pitkiäkin matkoja mukavasti kunhan vain sai asennon kohdilleen. Nyt on talvipyöränä rottamixte bulliksella, se on ihan ok lyhyemmillä matkoilla, mutta en kyllä lähtisi pidempää reissua tekemään. Seuraava proggis on Bianchin mixte, josta pitäisi tulla fixi joskus tulevaisuudessa. Siinä on ehkä hitusen tiukempi geo, mutta pituutta riittää silti.

Kyllähän noilla kovaa pääsee jos vain jaksaa polkea. :slight_smile: Harmillisesti suuri osa julkisissa tiloissa vastaan tulevista mixteistä on järkyttävän huonosti pidettyjä biittereitä, joilla vaihtarit ajaa ojien pohjilla.

Gzaghar - 20:25, 29.10.2012 » Onko mixtet todellakin alkujaan suunniteltu ja toteutettu "naisten pyöriksi"?
[Wikipedia](http://en.wikipedia.org/wiki/Mixte#Mixte) vahvisti epäilyni ja nimi "mixte" tulee siitä, että kyseessä on ns. seka- tai unisexpyörä.

ninjatoimittaja huomauttaa: hidas, 2fresh ehti eka

Jospa siitä selvän sais (by Skott & Gavenius).

pistetään nyt taas kerran tää rouvan Tunturi Urban

http://rok.possu.org/tsyka/mixte/edtDSCF2340.jpg

Ainoa nykysetupin lisäys kuvan kuntoon on cyclocrossijarrukahvat, ja tangon/kahvojen kulman lievä säätäminen (ja juu, stemmissä on vielä varaa maksimimerkkiin).

Minäkin rakentelin kai mixten keväällä. Tosin ei sillä juuri ole ajettu. Runko oli silti ihan vekkuli.

_MG_9582

Kyllä tuo triplaohennettu Miyata 100 on aika kamala jouskari. Alla 32mm Road Cruiserit + Aksiumit, kampina Exage 300 ynnä Biopace. Lyhyellä stemmillä ohjaustuntuma on myös tarpeettoman vauhko.

http://farm8.staticflickr.com/7111/7414167122_843e7dd0eb_z.jpg

Sori vaihteet.

jes! kuvaketju!

Haa!
http://img802.imageshack.us/img802/7238/pk1d.png

Mankkis, huhuh. :smiley: Tässä on paremmalle puoliskolle viime vuonna kasattu:

http://imageshack.us/a/img196/8819/biciollimixte1vga.jpg
Vielä yksi keltainen.

Mikäs mixte-malli passaa Suomikeliin ympäri vuoden?
Mahtuuko Pelagon Capriin pulleammat renkaat loksun kanssa kuin esim. Chargen Hobiin?

Hob on testattu 32 mm sb8 ja loksujen kanssa oli aika rajoilla?

Onko muita Suomi-uskottavia malleja?

lisää kuvia:
http://farm7.staticflickr.com/6019/5904774893_4dedfc064d_z.jpg

Nishikit on kyl hienoja.

https://lh4.googleusercontent.com/-Ytc9MdgQ9es/UF2dIQmda5I/AAAAAAAAAbg/93Uf6sNZrMI/s640/SAM_1217.jpg