Projekti: (Lenkki)Bianchi

Hyvä vinkki toi perunajauho. Pitää ehdottomasti ottaa käyttöön. Itelläkin oli Rekord 748 jossain vaiheessa ja hyvä pyörähän se on eli kyllä sitä kannattaa roplata. Kertooko tarina onko runkoa korjailtu juottamalla satulatolpan muhvia vai miksi maali siitä kohtaa on aikanaan poistettu?

Noniin, oikein hyvää pääsiäistä kaikille! Projektista sen verran, että osia tilailen näillä näkymin ensi viikolla! Pistetääs tähän vähän, mitä olin ajatellut. Veikkaan, että osa disapproovaa, mutta siinä tapauksessa haluan kuulla korvaavan vaihtoehdon! Täytyy jälleen muistuttaa, että tavan mukaan rahaa ei ole yllin kyllin.

Osaa:
Etukiekko: se mikä tuli mukana; shimppaa ja mavikkia
Takakiekko: Open pro, mack track rear hub low flange, pinnoista en vielä tiedä
Kammet: en vielä tiedä ostanko uuden rieskasen eteen vai tilaanko sturmey archerin ratakammet, koska budjetti.
Keskiö: varmaan shimpan budjetti-malli
Gummit: gatorit

Että semmosta tällä kertaa. Jotain bar tapea ja muuta vielä lisäksi.
Näin.
edit postasin listan ollessa vielä kesken
edit2 typoja

Alustava kuva kokoonpanosta:
http://farm9.staticflickr.com/8387/8602031699_025e409257.jpg
Elikkäs tuossa Bellerin stemmi ja droppi, ja tosiaan ajattelin ostaa Pyörätohtorilta tuohon sopivan satulatolpan. Kokohan oli 26.2 eli niitä ei kyllä liiaksi liiku missään. Saatavana on siis kirkas noname aerotolppa, joka sopii tarpeisiini mainiosti.
Ajattelin myös siis jarrun laittaa eteen, jos tällä jotain lenkkiä aikoo tehdä, niin ei ala turvallisuuden kanssa kikkailemaan.

edit yllättävän hyvä iphöön-räpsyksi

Hyvältä näyttää!

näyttää hyvältä ja tuo kiisseli juttu kuullostaa myös hyvältä! tiedätkö sattumoisin mitä kromattu metalli tykkää tuosta aineesta? oma haarukka aika järkyttävässä kunnossa ja tuossa saattaa olla vastaus!

Mistä tuo kiisseli juttu on?

Näistä kiisselitekniikoista muistan lukeneeni oman Bianchin kohdalla aika paljon erilaisilla auto foorumeilla. En nyt nopeasti löytänyt linkkiä/jaksanut selata tarpeeksi, mutta eikös tuo ihan perussettiä ole.

Kuulin kiisseli-tekniikasta muistaakseni rautian maatalousosaston myyjältä; myös käyttänyt auton vanteissa. Ihan perussettiä juu, eli esim. apteekista saa sitruunahappoa tai ihan vaan vaikka s-marketista. Hintaeroista en tiedä. Eli sitä vaan perunajauho-vesi-komboon(siinä suhteessa, millä niistä tulee kiisseliä) muistaakseni 10%. Siltikin aika tiukkaa tavaraa, että sen suhteen kanssa ei kannata alkaa näppäillä, ettei sula osat kiisseliin.
edit typo

nikopenttila - 16:12, 30.3.2013 » näyttää hyvältä ja tuo kiisseli juttu kuullostaa myös hyvältä! tiedätkö sattumoisin mitä kromattu metalli tykkää tuosta aineesta? oma haarukka aika järkyttävässä kunnossa ja tuossa saattaa olla vastaus!
Ennen kiisseliä koita siihen haarukkaan kiillotusvillaa jos kromipinta oliskin kunnossa ja ruoste vaan pintaa. Tehoaa jumalaisesti. Sitten autosolhinkutus perään.

Minkähän väriset bar tapet tähän hommais? Otan ehdotuksia vastaan koska en tosiaankaan tiedä. Tietenkin bianchin vihreät haluisin, mutta niitä ei ole crc:llä ja olisin sieltä kohta tilaamassa. Sinisiä myös mietin ja mustia. En tiedä.

Tosta Celeste-teipit mutta suomalainen Bianchi-edustus on kyllä pitänyt huolen että tuollaista teippiä löytyy lähestulkoon jokaisesta maantiepyöriä myyvästä liikkeestä

Itse kyllä suosittelisin näitä. Tuo celesten sävy on muuttunut aika paljon vuosien varrella ja uudemmat sävyt eivät ole lähelläkään vanhoja. Toisaalta auringolla on myös vaikutusta asiaan. Uusi celeste on vaan mielestäni huomattavasti sinisempi ja hieman kirkkaampi.

E. on nuo linkkaamani myös aika oudon siniset… tiedä näistä:)

Juu, elikkäs tänään sain osat tilattua! Tosiaan siellä mack-napojen päässä se toimitusaika on aika huikean pitkä ja minulla ei ole aikaa sellaisiin eikä hermotkaan varmaan kestäisi. Löysinkin wiggleltä sitten tarjouksesta DA:n takanavan, johon olin sitten tyytyväinen. Sieltä tilasin myös tuleviin polkimiin klossit. Täytyy katsoa sopiiko - uskoisin kuitenkin, että kyllä koska kyseessä on vähän vanhemmt lookin arc-pedaalit ja tilasin niihin delta-klossit, eli ne vanhemmat.
Crc:ltä sen sijaan on tulossa open prota ja dt competitionia ja myös tarjouksesta pyöräilykenkää! Gatorit pistin myös tulemaan ja sisureita riittävästi. Ketju myös. Kmc.
Että semmosta tänään. Täytyy vielä ratas, satulatolppa ja tankoteippiä hommata. Kammet keskiön kera olen tilannut paikalliselle pyöräkorjaamolle. Eli sinne on nyt tulossa sturmey archerin ratakammet - ei ne halvimmat vaan siitä seuraava(?) - 44t. Taakse 15. Vähän ehkä taaki välitys tulee mutta tulkoon.
Osien oletan tulevan ei nyt alkavalla vaan sitä seuraavalla viikolla, että katsellaan sitten.

Edit. tosiaan myös satula puuttuu. Jälleen paikalliselta korjaamolta on mahdollisesti välikäden kautta tulossa fizik arione. Ei ole vielä varmaa mutta katsotaan.

Projektin alusta kammenpultit ovat arveluttaneet, sillä ovat kokoa 15mm. Tällöin ei normaali Park Toolin avain pure. Siispä jossakin vaiheessa ostettiin 15mm avain, joka osoittautui liian paksuksi seinämistä. Oli myös väärän kokoinen muuten, että ei edes räikkään sopinut. Toki kampien irtisaaminen on edellytys sille, että saan keskiön irti ja täten taas Kodin Putkimiehen satulaputkeen ja syöpyneen tolpan vittuun sieltä.

Tästä päästäänkin mukavasti seuraavaan asiaan. Pyörätohtorin lähetys saapui toissapäivänä.
Olen erittäin tyytväinen:
http://farm9.staticflickr.com/8256/8634323545_e5b90b7eef.jpg
Selcof-merkkinen, 26.2mm kokoinen tolppa ja kiristyspultti.

Mutta takaisin kampiin. Isäni heitti sellaisen idean, että smirkkelillä liiat reunoista, jolloin avain mahtuu pultin ympärille. Ideahan on loistava, mutta, kun ei ole sopivaa räikkää niin idean loistavuus jää omaan arvoonsa.
Sitten.
Sain idean.
Avain on hiukan liian iso räikkään. Tarvitsen siis jotain nelikulmaista. Keskiö? Ja kyllähän autotallista löytyi irtokuulakeskiön akseli, joka sopi mainiosti avaimeen. Sitten toiseen päähän vain järkyttävän kokoinen jakoavain.

Smirkkelöintiä:
http://farm9.staticflickr.com/8532/8641109998_6bf561e56d.jpg

Viritelmä:
http://farm9.staticflickr.com/8103/8640005373_cf4c8ffb5f.jpg

http://farm9.staticflickr.com/8252/8640006129_fb655e7e03.jpg
Kuvissa siis ei vielä smirkkelöintiä.

Toimi kuin unelma. Kuva todisteeksi:
http://farm9.staticflickr.com/8245/8640007333_9e5154f5dc.jpg
(Kiitos Kili:lle kuvaamisesta)

Huomenna olisi suunta Helsinkiin ostamaan ratas ja tankoteippiä. Ehkä myös kammen ulosvetäjä, jota ei vielä löydy.

Hyvää virittelyä :smiley: Mikäs vanhoissa kammissa on vikana, nehän on kivannäköiset? Painaako ankkurin lailla?

No eihän niissä sinällään mikään. Kyllä ne johonkin vielä tulee, mutta tähän nyt olen jo tilannut sturmey archerin ratakammet. Ja noihin pitäis ostaa uus chainring. Mielelläänhän sitä uudet laittaa, kun saa sitten vielä noi ylimääräsiks johonkin toiseen!

Tai myyt mulle :smiley:

Ohhoh.

Todella paljon on tapahutunut kuukauden sisällä. En ole muistanut tai jaksanut päivitellä yhtään mitään. Kaikki osat saapuneet ja lisääkin on ehditty jo tilata. Suoraan asiaan.
Nämä tuli wiggleltä:
http://farm9.staticflickr.com/8239/8652102507_a11633fe3a.jpg

tällainen CRC:ltä:
http://farm9.staticflickr.com/8535/8671259105_00f47663e7.jpg

joka piti sisällään(kuvassa myös wigglen kapistukset):
http://farm9.staticflickr.com/8521/8671260039_3b525bb0ee.jpg

näistä muodostui:
http://farm9.staticflickr.com/8537/8676536031_43d95eb4ac.jpg

Oikein kivaa tavaraa. Kengät ostin CRC:ltä tarjouksesta.

Satulatolppahan tosiaan oli jumissa. Ja voi vittu sentään.
Kokeilin natriumhydroksidia(=kodin putkimies) ja kaliumhydroksidia ja kumpikaan ei varsinaisesti purrut alumiiniin. Kyllä se taisi jotain tehdä, koska ensimmäisten käsittelyjen jälkeen tolppa kiinni penkkiin ja vääntö ja tolppa murtui. Kävi myös jollakin metallialan ammattilaisella, jota paikallisen korjaamoni omistaja suositteli. Hän ei saanut tolppaa irti(epäilen sen johtuvan aineitten tekemästä osittaisesta liukenemisesta, joka aiheutti haurastumista ja siksi liukuvasarat ja muut turhia). Jonkun ajan päästä siirryin sahaamaan tolppaa. En tehnyt sitä aluksi oikein ja luulin, että en saa sitä irti ollenkaan. Kuitenkin epätoivon keskellä sain idean miten tolppa irtoaa sahaamalla ja päivittelin, miten en ollut heti keksinyt tätä. Eli siis vaan se sahataan suikaleiksi se tolppa(rautasahan terällä) ja ruuvaria väliin. Kyllä muuten lähtee. Tosiaan sahaaminen on se kaikista työläin vaihtoehto mutta sillä sen saa melkein pakosti sieltä irti. Eli kaikki tytöt ja pojat, älkää lannistuko! Kyllä se sieltä lähtee, kunhan vaan jaksaa sen sahanterän kanssa nyhjätä.

Ensimmäinen suikale. Hyvin näkyy alumiinin pintaan muodostunut oksidikerros, joka junnaa sen kiinni satulaputkeen:
http://farm8.staticflickr.com/7311/8732741152_78edb93f37.jpg

kyllä tähän menikin aikaa. Rupesin vielä sähläämään näitten kanssa ja siihen tuhraantui järkyttävästi aikaa, mutta siitä joskus toiste;
http://farm8.staticflickr.com/7293/8731623837_0898a40c03.jpg

viimein vapaa! Muhvi ottanut vähän osumaa juuri yläreunasta. Osittain edellisen omistajan tekosia, osittain minun;
http://farm8.staticflickr.com/7316/8732742234_139f5db12f.jpg

tästä eteenpäin kaikki olikin aika yksinkertaista. Peruskasausta vaan ja muuta. Sainkin sen jo ajettavaan kuntoon mutta vaatii vielä kaikennäköistä:
http://farm8.staticflickr.com/7324/8732745438_d08ea79255.jpg

Eli uutta satulaa ei tullut, joten velosololta tilattu nahkasohva saa käydä. Pyörätohtorilta tolppa, alkuperäiset kammet ja keskiö(jäävät) uusi ratas on tuloillaan. Bellerin stemmi ja droppi, teippi ja jarru tulevat vähän myöhemmin. Kiekoista sen verran, että takana siis dura-ace, open pro ja dt competition, edessä mukana tullut shimano 600 ja mavic MA3. Etukiekko vaatii rihtauksen ja vassujen vaihdon.

Eikai tässä kummempia enää. Vaikka kaikki sanoivat, että älä maalaa niin kyllä kesällä aion maalauttaa koska tässä on aivan järkyttävän isoja aloja ilman maalia ja tämä on aivan ruosteessa. Uudet dekaalit tilaan ebaystä ja osan teetätän.
Kiitos jos jaksoit lukea. Kyllä tähän vielä tulee juttuja. Kunhan jaksan ja muistan päivittää.

Ciao

edit selvensin asioita ja typoja

Mites maalauksen kanssa kävi?