Navat

^koska se on kaunista?

ja kun on houppilaiset alla niin nopeuden ja smoothiuden tunne ei ole pelkkä harhavaihtoehtoinen totuus :wink:

joo hopen konvertointi on vähän kuin leegoilla leikkisi jos aluslevyspeissaus kelpaa ja löytää sopivaa M10x1 kierretankoa jostain.

e: dishaushommia kannattaa ainakin katsoa kun tietää haluamansa ketjulinjan ettei vaan menis vähän liian killiin.

no siis tarkistan vain että turussa ollaan tietoisia siitä ettei enää vuosiin ole tarvinnut konvertoida mitään paitsi halutessaan.

Juu dishausta mietin että pitää sitten ottaa omat misurat ja tutkiskella. Hopet koska best.

White Industries näköjään antaa vain 60 päivän takuun napojensa laakereille. Nyt havaittavissa pientä pykällystä jo alle 100km ajossa, mitähän noi on oikein ajatelleet laakereita valitessaan?

“Bearings are the exception and are warranted for 60 days from the date of purchase. With proper maintenance bearings should last much longer.”

Laitoin kyselyä asiakaspalveluun, ootellaan mitä vastaavat.

Tuli tällainen vastaus…en tiedä itekäkö vai nauraa, joten molemmat!

“Bearings: We use Enduro Abec 5 bearings. The seals are lighter weight seals so they roll faster and smoother, but it is true that they are more susceptible to contamination with exposure to water. You can put a heavy coat of grease on the outside of the bearing to help protect them. We are exploring a new bearing that hasn’t been released as of yet, but uses a light seal on the inboard side and a heavier protective seal for the outboard side. If you wanted to replace the bearings, you would need three 6902 bearings and two 6802 bearings for a Shimano freehub body. You will notice that there is one 3802W bearing, but that is the same as the more common 6802 which requires two running side by side.”

Mikä napamalli?

T11, mut tuskin on paremmat laakerit muissakaan malleissa viestin rivien välistä arvellen.

Ok. Kumma juttu. Whitet vaikuttaa niin laadukkailta. Mul ei kokemusta ku epäkesko-ENOsta. En oo huomannu sen laakereissa yhtään mitään vikaa. Mutta ei sillä oo kyllä sateessa ajeltu montaa kertaa.

e. Ai nii eikös tommone oo aika helppo avata. Kandee kokeilla, tuskinpa kaikki laakerit on hajonnu. Siellä on mahdollisesti vaan yks kehno kaveri jonka vaihtamalla tilanne paranee.

Onhan toi tosi helppo avata, kun ei tartte mitään erikoistyökaluja. En oo ajanut juurikaan sateessa, mut kosteetahan tuol on ollut + 1 käsinpesu sen muutaman kymmenen kilsan aikana…

Musta ois se jännää jos esim. normi kuluttajalle tarjottavassa autossa ois jotain sellasta mikä ei kestä kosteutta. Ainakaan mitään disclaimeria en löytänyt ettei napoja tulisi käyttää kun ilmankosteus ylittää tietyn rajan. :slight_smile:

Täytyy varmaan tilaa uutta keramiikkaa sisälle ja valita zz laakerit eli ne paremmin suojatut versiot.

Niinno. Kyllä kai se niin on että jos laakerit krönkköää alle 100 kilsan jälkeen (ilmasta riippumatta) niin sanoisin että vika on muualla kuin tiivisteen tyypissä.

Nyt kun pengoin kuitin näistä, niin on onneks alle tuon 60pvn, joten laitoin takuukyselyä menee. Toivottavasti ei tartte lähettää takas tai sitten kyllä toivon että kustantavat kiekon purun ja uudelleen kasauksen ammattiliikkeessä.

Olkaahan siis tarkkoina takuiden suhteen!

https://www.instagram.com/p/BP252GTgXKZ/

Rolling Resistance - 13:50, 28.1.2017 » Tuli tällainen vastaus...en tiedä itekäkö vai nauraa, joten molemmat! "Bearings: We use Enduro Abec 5 bearings. The seals are lighter weight seals so they roll faster and smoother, but it is true that they are more susceptible to contamination with exposure to water. You can put a heavy coat of grease on the outside of the bearing to help protect them. We are exploring a new bearing that hasn’t been released as of yet, but uses a light seal on the inboard side and a heavier protective seal for the outboard side. If you wanted to replace the bearings, you would need three 6902 bearings and two 6802 bearings for a Shimano freehub body. You will notice that there is one 3802W bearing, but that is the same as the more common 6802 which requires two running side by side."
mitä tuohon sit kommentois, MAGA?

joka valmistajalla on omat koodinsa noille suojille. pikaisesti vilkaistuna näyttää kaikilla about samoilta ne koodit parhaillaan mutta tarkemmin kun katsoo niin saattaa olla melko isojakin eroja.

esim skf kumisuojia:
RSH (laahaa eli paras suojaus)

RSL (low friction)

RZ (kontaktiton)

ite ottaisin RSH koska häviöt ei niin paljoa ole vaikka ne enemmän hankaakin.

Löysin SKF:n tuoteluottelosta tarvitsemillani kokotiedoilla vain seuraavanlaisilla koodeilla olevia laakereita.

W 61802-2RS1 / W 61902-2RS1
W 61802-2RZ / W 61902-2RZ
W 61802 / W 61902
W 61802-2Z / W 61902-2Z

Seals:
Non-contact seal, RZ

Contact seal, RS1, contacting the inner ring shoulder

Shields:
Shield with extension in the shield bore, Z

Etrasta löytyy ainakin joihinkin kokoihin RSL:ää ja se on kyllä selkeästi herkempi pyörimään. mutta ite työhommiin tullut ostettua vaan ns peruskokoja eli 600x.

RS1 käsittääkseni sama kuin RSH, sen rinnalle tullut vaan kevyempi kontaktillinen vaihtoehto.

makko - 17:18, 10.11.2016 »
jkoepis - 16:53, 10.11.2016 »
Konsta - 10:18, 29.9.2016 »
JuhiOS - 7:47, 29.9.2016 » Ehkä hiukan offtopic mut ei ketään oo näitä katellu koskaan sillä silmällä et laittas kimppatilausta menemään? http://fich.bigcartel.com/products
Oliko näistä enemmänki jotain tietoa. Kohtuullisen niukat sivut.
Tuli itselläkin selailtua nettisivut, instat ja facebookit. Hieman huonolla englannilla käyttää somea, enkä löytänyt yhtään oikeaa käyttökokemusta. Somessa perustelee halpaa hintaa sillä että rahaa ei mene mainontaan, ja haluais että porukka pistäis setupeistaan kuvia ja mainostais sillä tavalla tuotteita: [i]We are not spending money on advertising and marketing. It's why we can keep affordable price for our products for everyone. What we can do for you guys ,it's an exchange. Big discount as possible for exchange for your promotion.[/i] Tiiä sitte, kiinnostais mutta epäilyttäis.
Sivut on niukat ja netistäkään ei kauheesti irronnut. Joskus viikko takaperin kyselin facebookin kautta lisätietoja, ja vaikka Sergein englanti ei ihan parasta ole, niin kyllä sen ymmärtää ja sain kysymyksiini hyvin vastauksia ja kommunikointi muutenkin aika 5/5. Laitoin loton vetämään ja nyt ootellaan, joko saa navat tai sitten meni oppirahoiksi en tiiä. Kommunikointi ainakin toimii ja kaikinpuolin jäi ihan hyvä fiilis äiästä ja puljusta näin ensituntumalta. Sanoi, ettei ole paukkuja tehdä joka kokoa stokkiin joten ainakin tällä hetkellä tekeevät noita ihan vaan tilausten perusteella, kysyin toimitusaikatauluista niin sanoi että noin kuukausi tilauksesta kotiovelle pitäis mennä. Hinnathan on melko halvat, mutta eipä toisaalta mackin navatkaan olleet tuon kalliimpia ennen tilausryntäystä. ps. jos joku tarvii napasten mittoja kiekonkasailutarpeisiin niin voin laittaa. e: Kunhan navat saapuu ja saan kirkkoset kasattua noille niin kerron sitten lisää miten meni ja onko mistä(än) kotoisin. http://66.media.tumblr.com/a9b49bf95c109f5d8d64754caf537dfe/tumblr_niurrmNN2V1u8as5zo2_r1_1280.jpg
http://i.imgur.com/IpFmYs8l.jpg

Joo, nää tuli viimein. Kesti kuukauden pitempään mitä lupailtiin, mutta tossa oli sekä niiden että mun päässä vähän hässäkkää, heillä oli anodisointipuljun muutto ja itellä oli oma muutto mistä johtuen pyysin venaamaan lähettämisen kanssa että kerkeen uuteen osotteeseen. Ennoo kyllä kerenny vielä kasaa kiekoiksi asti, mutta ainakin hypistellessä tuntuuvat samaan aikaan jämyiltä ja kevyiltä. Kaikinpuolin laadukkaan oloiset ja vähän industriaalista lookista annan lisäpisteen. Myös lukkorengas on tommonen aika tuhti. Ens viikolla kasailen alle jokakelin pyörään, joten sitten aika näyttää miten nämä tulee kestämään joten siinä mielessä ei voi varauksetonta hyväksyntää vielä antaa.

Laakerit smuutit ku mitkä ja annan erityisplussan takapään kasimilliselle kuusiokolopultille, pysyypähän perkele eikä pyöristy.

TLDR; Halpamäkit ulkoisesti hyvät muttei kiireisille

Oikein hienot. Paljos noi ny maksokaa sit lopulta.

Konsta - 12:48, 1.2.2017 » Oikein hienot. Paljos noi ny maksokaa sit lopulta.
Tarkistin ihan kuitista, senhetkisellä paypal-dollari-euro-kurssimuunnoksella on maksanut 136 euroa posteineen.

Toi lukkorengas lienee yhteensopiva HT2-keskiökuppien avaimen kanssa?

Sanoisin että lipeämiset voi jättää tuosta eteenpäin haka-avaimiensa kanssa menneisyydessä eläville luddiiteille.