Projekti: Nelsonin Pena

tästä tulossa uusi Biciolli-lanka. Eikö nämä nyt hlvtti riitä?!

Tuskin tästä biciollin kaltaista ketjua saadaan väännettyä vaikka yritettäisiin. Kiekot taidan kasailla itse niin säästyy vähän rahaakin. Unohdetaan siis ellipset. Painavatkin kun ovat. Normaalin ehdottamalla setillä saisi ilmeisesti kohtalaisen kevyet kiekot jo rakenneltua. Muita ehdotuksia?

Jotain mitä on tulossa.

Ostetaan etujarru, anyone?

normaali - 20:30, 6.9.2012 » Toisaalta Open Prot on kivat jos tahtoo pomminvarmat kiekot pooloihin ja muihin.
Open Prot on nykyään poolokehät?
vasaraasialainen - 19:22, 9.9.2012 » Open Prot on nykyään [s]poolokehät?[/s] vähätylsät eikä niit ees tehä enää ranskas.
ftfy

Kiekko osat on lähdössä piakkointilaukseen. Navoiksi novatecit, kehiksi lp 373 ja nippeleiksi messinkiset ja halvat. Pinnoiksi compit vai revot? Painoero taitaa olla melko minimaalinen? Ja kun 3 ristiin mennään niin oikea pituus ilmeisesti 288mm joka paikkaan? Onko muita halukkaita cnc:n kimppaan, pitäisikö jossain kimppatilauslangassa huudella?

288:t toimii, revot pinnoiksi jos haluat kevyet. Compeilla tulee aika pomminvarmat, eikä ne hirvittävästi painossakaan häpeä.

edit:

Kiekkojen kasaamisesta vol. 1
Kiekkojen kasaamisesta vol. 2
Pinnoja/ERD/whatnot

juu-zo - 13:07, 10.9.2012 » ..ja nippeleiksi messinkiset ja halvat..
tota, rosella 40 kpl dt:n messinkinippaa maksaa kaksi euroa. en välttämättä käyttäisi muita nippeleitä, varsinkaan dt:n pinnojen kanssa enkä varsinkaan säästösyistä.

On-onen ratakammet saapuivat. Eivät olleet aivan kuin kuvissa mutta eiköhän nämäkin nelsoniin istu. Painoa muuten ilman keskiötä 860g ja keskiön kanssa 960g. Eipä ne kovin paljoa omniumeja painavemmat ole.

juu-zo - 19:25, 11.9.2012 » On-onen ratakammet saapuivat. Eivät olleet aivan kuin kuvissa mutta eiköhän nämäkin nelsoniin istu. Painoa muuten ilman keskiötä 860g ja keskiön kanssa 960g. Eipä ne kovin paljoa omniumeja painavemmat ole. https://lh4.googleusercontent.com/-iYWY_f2nI_k/UE9ksmaGO7I/AAAAAAAAA3w/1TCDomG8zqA/s720/IMG_5262.jpg
tietääpähän olla tilaamatta.
kid_scientifik - 19:33, 9.9.2012 »
vasaraasialainen - 19:22, 9.9.2012 » Open Prot on nykyään [s]poolokehät?[/s] vähätylsät eikä niit ees tehä enää ranskas.
ftfy
andy tykkää.

juu-zo - 19:25, 11.9.2012 » On-onen ratakammet saapuivat. Eivät olleet aivan kuin kuvissa mutta eiköhän nämäkin nelsoniin istu. Painoa muuten ilman keskiötä 860g ja keskiön kanssa 960g. Eipä ne kovin paljoa omniumeja painavemmat ole. https://lh4.googleusercontent.com/-iYWY_f2nI_k/UE9ksmaGO7I/AAAAAAAAA3w/1TCDomG8zqA/s720/IMG_5262.jpg
Eli noi on se black/silver optio. Silver pitäis olla täysin kirkas.

Kyllä, noi on black/silver malli. Hopeinen varmaan kokonaan hopea.

juu-zo - 13:07, 10.9.2012 » Kiekko osat on lähdössä piakkointilaukseen. Navoiksi novatecit, kehiksi lp 373 ja nippeleiksi messinkiset ja halvat. Pinnoiksi compit vai revot? Painoero taitaa olla melko minimaalinen? Ja kun 3 ristiin mennään niin oikea pituus ilmeisesti 288mm joka paikkaan? Onko muita halukkaita cnc:n kimppaan, pitäisikö jossain kimppatilauslangassa huudella?
En jaksa kaivaa quottia iteltän ajan takaa, mut jopa niinkin kova auktoriteetti ku tikkurilan ajomiehen kiekonkasaaja on mulle aikoinaan sanonut ettei tee mielellään revoista kun lähinnä on haittoja suhteess comppeihin.

Tsotsot.
Älkääpäs arvailko, kun menee kuitenkin väärin.
Painoeroa tulee nimenomaan vaihdettaessa compeista revoihin, ei niinkään vaihtamalla championit compeihin.

Kaivanpa taas kerran excelit esille väitteiden tueksi (32kpl, kirkas, 288mm)
DT Champion: 236g
DT Competition: 214g
DT Revolution: 152g

Ajomies saa olla mitä mieltä haluaa, enkä moista auktoriteettia kauheasti ala kyseenalaistamaan, mutta olen silti omien kokemusteni pohjalta eri mieltä. Kunnolla koottuna revot 3-ristiin ja 32-pinnaisessa kiekossa kestää aivan varmasti ns. normaalipainoisen kuskin alla. Tämä on useiden tuhansien kilometrien aikana tullut todetuksi.

Cyclebasketin maksun kanssa oli vähän ongelmia. Ilmeisesti heidän päässään pankki oli tyrinyt hieman ja siksi paketin lähetys viivästyi. Eilen on kuitenkin lähtenyt runko matkaan. Tänään tippui kimppatilaus cnc:lle josta kiekoiksi tulossa novatec/cnc lp 373/dt revo/messinkinippelit satsi. Samalla sieltä tulee satulatolppa ja rattaita itselle. Pakettien odottaminen on aina yhtä jännää :slight_smile:

Kämppis soitti tänään että joku runko olis tullu. Huomenna vasta pääsen hiplailemaan. Tänään tuli myös sähköpostia cnc:ltä että paketti olisi lähtenyt matkaan. Kuvia seuraa huomenna.

Niin piti se kuva laittaa. No tässä siis runko. Ehdin ruuvata jo kammet kiinnin ja lyhentää överin kaulaputken vähemmän överiksi. Luultavasti lyhenee vielä mutta en alkuun uskaltanut vetää vielä liian lyhyeksi. Onko ideoita miten raaputtelisi dropeista maalit pois?

juu-zo - 15:51, 20.9.2012 » Onko ideoita miten raaputtelisi dropeista maalit pois?
Miksi?