Stemmit

En löytänyt haulla asiasta keskustelua vaikka kuinka yritin.

Jos quill-stemmi on kooltaan 22mm tarkoittaako tämä kaulaputken sisä vai ulkohalkaisijaa? Oma kaulaputki on ulkohalkaisijaltaan 22mm ja esim bilteman 22mm stemmi vaikutti paljon suuremmalta kun vertasin alkuperäiseen?

inb4 vammainen vittuilu siitä että käytät väärää hakua / lue fiksi-info. sisähalkaisija.

Kyllä sen info tulee luettua aina pariin kertaan ennenkuin uskaltaa mitään postata vaan eipä sielä tähänkään apua löytynyt. Sain kuitenkin vastauksen kysymykseen joten kiitos siitä.

Seuraava kysymys: Mistä löytää 20mm stemmin?

Kokeile Kyläsaaresta Uusixilta. Varaudu pitkään ja mahdollisesti tuloksettomaan laatikkojen kaiveluun.

Vastakysymys: Mistä ihmeestä löytää ulkohalkaisijaltaan 22-millisen ruotoputken?

Voisiko stemmin ulkohalkaisija olla 21,1mm? Sitä mittaa löytyy esim. Fillarikellarista.

Czechoslovakiasta. Eipä satu olemaan asiaa pääkaupunkiseudulle. Mitäs sitten keksitään?

Katselin samaa mutta tuntui olevan ennemmin alle 20mm kuin yli. Täytyy varmaan tuollaisesta koittaa veistellä jos ei muuta löydy…

Joo, elikkäs vanhaan Tunturi kulkurikymppiin uutta stemmiä olen ehtinyt. Pyörätohtorita löytyy oikean paksuinen stemmi, mutta malli hieman eri,joten sopiiko pyörään?
Alkuperäinen:

Uusi:

Milläs tapaa tuo ylempi kiristyy ohjainlaakeriin? Niissä taitaa olla joku panta tai vastaavaa? Sehän ois nimittäin sitten turha, jos quillin laittaa. Mut kaiken järjen mukaan pitäis toimia, kun on oikeaa kokoa.


Tuohon tapaan kiinnitys. Kiitokset avusta.

Kun nyt kerran tällainen ketju on olemassa, niin samahan se on kysyä: Mistä löytyisi kiilastemmeihin oikean mittaisia pitkiä pultteja? Nämähän ovat ronkeleita kannan paksuuden suhteen, joten mikä tahansa sopivaan mittaan katkaistu kuusiokolopultti ei välttämättä käy.

Pääkaupunkiseudulla vastaus on tietysti: Uusixilta.

^^^^ mun Ponilla on samanlainen stemmi ja ohjainlaakerin kohdalla löytyy joku “pikaklamppi”, niin kuin tossa näkyy: http://4.bp.blogspot.com/-4x1j5zNO1co/T8xkcujXNbI/AAAAAAAAABk/5SaSUJS9dTY/s1600/IMG_0688.JPG

EDIT: TOO SLOW!

Juu, nois tuntureissa tulee ruotoputki vähän yli ja halkastuna ja tolla clampilla sitten kiristellään stemmi. Quilliin ku vaihtaa niin pitänee se ylituleva osa vaan sahata pois.

Niin ja toi tohtorin 21mm on oikee koko.

Multa löytyy 3ttt merkkinen 110mm stemmi, jonka mallia ym. en löydä mistään tai en ole ainakaan vielä löytänyt. Siinä on irroitettava leuka ja välikappale kiristykseen, mikä on poikkeavaa perinteisestä.

http://aijaa.com/M3AchI

Logo, mikä ei näy kuvassa, on pieni 3ttt kaiverrus. Sen lisäksi on tuollainen “lätkä”, missä on olympiarenkaat.

Ilmoitelkaa jos tällä on jotain arvoa.

Pitänyt varmistaa jo aiemmin. Mulla on Pro Chrome stemi 25,8mm clampilla. Oon laittanut kiinni nitton 25,4mm riserin. Ja kiristyy silti ihan hyvin. Koitin väliin änkeä shimmiä 26,0mm - ei mennyt, joten nyt mietin pitäiskö laittaa tölkistä siivua väliin? Kuinka paksua normi tölkki on?

Edit: Vai mennäänkö ilman shimmejä?

Tönäri käteen ja mittaamaan. Ensin mittaat onko se nitton raiseri edelleen pyöreä stemmin kohdalta. Ei ole.

Sitten mittaat onko se shimmi mallia 25,4 → 26,0. On.

Sitten mittaat sen tölkin. Havaitset äärimmäisen ohueksi. Kieputtelu jo pilalle menneen raiserin ympärille ei ns. nappaa, joten päätät jatkossa pyhästi pysyä oikeissa standardeissa ja käyttää vain yhteen sopivia osia.

^ ei oo vie montaa metriä ajettu joten riseri on vielä kunnossa. Yks 25,8mm ergo droppi löytyy, mut ei oikeen sovi tähän. 25,8mm riserit on varmaankin harvassa…

Täytyy leikkiä tölkillä :slight_smile:

Nopean googlauksen perusteella tölkkien seinämävahvuus on siinä 0,1-0,2 mm.

Joo ruuvasit sen kireelle vaan kerran joten ei oo pilalla. Tietenkään.

25,4mm, musta, 80mm ja 6 (7) nousulla haussa. Ei hirveesti graffoja. Olisko vinkkejä? BLB käytössä ja mielestäni erittäin ruma. Jotain Kalloyta löyty goldsprintiltä, mutta tuntuu että aina joku speksi kusee.