Sisävelo Suomeen – Vielä joskus...

Oon noissa lyhyissä matkoissa niin sukka että. Asb:n ehdottamista noi 1000m ja ylöspäin kyllä kelpaa :slight_smile:

Huomenna su ajattelin mennä tsekkaan skabat klo 13. Silloin ajetaan pisteajon lisäksi myös keirinerä. Oliskos muita kiinnostuneita?

käytiin tänään piipahtamassa, mut ikävästi puolenpäivän tauolla, joten nähtiin vaan treenailuajelua ja kauhisteltiin yhden mimmin ratisevia ketjuja.

Itekin menin sinne tänään, kun tämän mukaan siellä olis ollut klo 13 keiriniä, mutta kun yhdeksi sinne tulin niin alkoikin piste-ajo. Saa nähä ehtiikö huomenna uudestaan, kiinnostais kyllä.

Eilen käväisin tyttöystävän kanssa puolenpäivän jälkeen ennen kaupunkikierrokselle menoa katsomassa menoa velolla, mutta lämmittelyähän siellä vain ole. Ensimmäistä kertaa näin edes millainen paikka se on, vaikka kohta olen asunut parin vuoden ajan viiden minuutin kävelymatkan päässä velosta.

Just kohta olen menossa velolle fiilistelemään katsomoon, ehkä sitten heräisi ja saisi entistä hienomman fiiliksen maantielenkkiä ajatellen. 23 astetta varjossa ja kello on vasta vähän yli yhdeksän. Tämähän vaikuttaa jo kesältä :slight_smile:

Marko Vauhkosen tunnukset eivät pelitä (admin vois jeesata). Siispä välitän Markon viestiä aiheesta.

Marko voisi pitää Keirin oppitunnin. Keirinissä on paljon asiaa, jonka tietäminen ja omaksuminen on fiksua ennen kuin ekaa kertaa kokeilee edes kaverien kanssa ajaa keiriniä.

Kiinnostaisko jengiä keirin oppitunti heinäkuun lopulla tai elokuun alussa?

Kaikilla osallistujilla oltava vastaava välitys. Osallistujat voivat keskenään etukäteen sopia käytetyn välityksen/välitykset.

Keirin sm Risto Aaltio voi mahdollisesti tulla mukaan haastamaan osallistujia tuonne tai johonkin muuhun järkättyyn Keirin seissoon. Saisi vähän käytännön käsitystä siitä mikä on harrastelijoiden tasoero ihan oikeaan polkupyöräilijään. Marko Vauhkosen mukaan välitys voisi olla jokin harrastelijoille paremmin sopiva eikä Aaltion normaali keirinkisavälitys 52-14.

Tänään velolla ilmeisesti actionia nähtävissä ja samalla velo täyttää epävirallisesti 70 v. Ihan miehen iässä.

Itsehän myin tuon maantielenkkifiksini ja siinä menikin sitten ainoa velokelpoinen kapistus. Korjaan tilanteen jos sopivaa romuterästä uudeksi kasausprojektiksi löytyy.

markkuj - 6:47, 12.6.2009 » Marko Vauhkosen tunnukset eivät pelitä (admin vois jeesata).
olisiko mahdollista saada tietää ko. tunnus?

No niin,

“Kalkkiskin” pääsi sitten tänne :wink:
Eli olen Marko Vauhkonen, “raahattu” Velolle jo vuonna -67 ollessani 2v. Ajoin itse kisaa parikymppiseks käytännössä vain rataa, vika SE lähti 2004. Nyt toimin Suomen Pyöräily Union ry hallituksessa ekaa vuotta, sekä ratapyöräily jaostossa. Valmennan Risto Aalio, Ilari Kahila, Teemu Viholainen, Anton Aro ja Jani Sandelin = Suomen kovimmat rata “ukot” :slight_smile: 21-16v. Olen siis se “paksu ukko” joka mielellän velolla käydessänne kommentoi ja täältä luin että määräilee kypärät päähän.
Niin ja ettei harrastus jättäisi liikaa vappaa aikaa vedän myös Helsingin Sisävelo hanketta - “SuomiHalli”.
Tämän foorumin jengin kanssa haluaisin tehdä myös mahdollisimman paljon yhteistyötä useasta syystä

  • sisävelo hankeen tarvitsee osoittaa tarpellisuutensa ei ainoastaan huippu/kilpa urheilun kannalta
  • nykyiselle velolle parempia TAPAHTUMIA
  • välineiden kierrätys ja hyöty käyttö.
  • talvi leiri yhteistyötä ! Liettuassa 5,5 automatkan päässä Tallinasta on 9/2008 valmistunut uusi sisävelo - Mailman toisiks Hienoin. Käymme siellä niin usein kun mahdollista treenaamassa koska rata on 250m puuta eli kv mittainen
    Tässä lyhyt “CV” minusta.

Marko Vauhkonen

Sä olet se mies, joka ajaa siellä mopolla kun nopeat kaverit treenaavat?

Totta kai tuollaiset touhut kiinnostavat, sekä keirin että sisävelo. Voisin kuvitella, että sisävelo palvelisi tällaisen konttorirotan velodromitarpeita melkoisen paljon paremmin kuin nykyinen, joka on kiinni suunnilleen aina kun sinne itse ehtisi. Velodromiajelu jää väkisin aika vähiin, kun siellä käytännössä kykenee ajamaan vain kesäloman aikana.

jarkko - 6:49, 13.6.2009 » Sä olet se mies, joka ajaa siellä mopolla kun nopeat kaverit treenaavat? Totta kai tuollaiset touhut kiinnostavat, sekä keirin että sisävelo. Voisin kuvitella, että sisävelo palvelisi tällaisen konttorirotan velodromitarpeita melkoisen paljon paremmin kuin nykyinen, joka on kiinni suunnilleen aina kun sinne itse ehtisi. Velodromiajelu jää väkisin aika vähiin, kun siellä käytännössä kykenee ajamaan vain kesäloman aikana.
JEP,

Tai siis olen toinen niistä. Eli se joka ajaa nuorten miesten kanssa.
Itse olen aika kiinni heinäkuun loppu puolelle astimutta, olen jo tarjonnut Tällä Jengille tulemaan kertomaan vähän Keirinistä - Hieno laji. Heitin myös leikkimielisen kisa idean että pikku välitys ja muutama “ammattilainen” mukaan samoilla välityksillä, pojat oli heti innoissaan.
Oli siellä nyt torstaina ja perjantainakin jo kovia aikoja Hesan olosuhteissa ja niissä tuulissa. Torstaina Anton Aro 1km 1.09.1 ja Risto Aaltio 1.08.3 molemmilla välitys 50/14, olen ymmärtänyt että Teitä ne kiinnostaa ja meille ne ei ole salaisuus. Perjantaina Olympia/Team Sprint 600m 40,56 Kahila, Aro ja Aaltio.

Marko

Marko Vauhkonen - 7:15, 13.6.2009 » molemmilla välitys 50/14
Tämmöset postaukset on tärkeitä. Pysyy kaikilla mielessä kuinka mitättömät ne omat reidet oikeasti on. :)

Keirin kiinnosta, jos elokuun alkupuolelle saa koulutuksen niin vois ennättääkin.

Samoin, keirin kiinnostaa, tietenkin, :wink:

Kävin tänään velolla pyörähtämässä ja juttelin samalla siellä treenaavien tyyppien kanssa ja kovasti meitä kutsuttiin mukaan osallistumaan ihan kisoihinkin, tosin massalähtölajeihin ei vissiin parane ihan aloittelijoiden tunkea mukaan. Mutta matka/aika-ajoihin kuulemma kyllä sopii tulla kokeilemaan - että nähdään onko meistä kaupunkipyöräiijöistä mihinkään. Torstaisin on kai jonkin sortin kisoja ohjelmassa?

Ja joo, 47x17 kaupunkivälitys ei kyllä riittänyt ainakaan mun kunnolla/kadenssilla yhtään mihinkään. Vastatuultakin oli mutta 42km/h yli en päässyt vaikka yritin kyllä ihan tosissani.

asb - 15:59, 13.6.2009 »
Marko Vauhkonen - 7:15, 13.6.2009 » molemmilla välitys 50/14
Tämmöset postaukset on tärkeitä. Pysyy kaikilla mielessä kuinka mitättömät ne omat reidet oikeasti on. :)
Mä löydän itsestäni melkoisen määrän nöyryyttä jo lukemalla noista Samulin kuntoajo- ja velotempauksistakin :) Jotkut ovat nopeita, minä en.

Todellakin Keirin kiinnostaa.

Ja sisävelo on mun mielestä erittäin kannatettava hanke. Lisää varmaan myös tällaisten harrastepyöräilijöidenkin mahdollisuuksia ajaa “kovaa”. Jarkkoa kompaten, omat ajot jää velolla aika vähiin, kun se on kiinni/varattu sellaisiin aikoihin, mitkä itselle kävisi.

Moro Kaikki

Alustavasti minulle sopisi “Velopäivä” 15.8
Pidettäis täysin epävirallinen ns. tutustumispäivä.

  • “keirin koulu”
  • sisävelo hanke
  • tutustuttais tää jengi ja ratapyöräilijät
  • Velolle hyviä, mielenkiintoisia tapahtumia 2010
  • muita ideoita ?

Marko Vauhkonen

ps. Jarkko, monta monta kertaa on tullut mieleen et Teidän harrastaminen on sit kuitenkin kivempaa kun “51/14 Ukkojen” :slight_smile:

15.8 varattu kalenteriin

jouni - 10:18, 14.6.2009 » 15.8 varattu kalenteriin
+1
jouni - 11:37, 14.6.2009 » 15.8 varattu kalenteriin
+1

Aivan loistavaa! 15.8. varattu kalenteriin täälläkin. Onks kellään myydä ratatankoa?